Bana yol gsterin

hanmurt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
13
0
86
İstanbul
Ben yeni üye oldum. İçimi dökecek fikir alabilecegim yeni insanlara ihtiyacım var.Arkadaşlarım var ama eşimle ilgili sorunları anlatıp eşimle ilgili kötür yargılarının olmasını istemiyorum.
Bu ay evliliğimin 4. yılı bitti ve ben şu an 7 aylık hamileyim. İlk çocuğum.Benim derdim eşimle normalde dünya iyisi bir insandır her zaman herşeyde yardımcı olur bana kıskançlığı yoktur tek başına sehir dışındaki arkadaşlarıma kalmaya gönderir,kıyafetime karışmaz ,yemek yapar gerekirse bulaşık yıkar evi siler süpürür dediğim gibi bir çok özelliği ile harika biridir.Tabi anlık sinirlendiği zamanlarda yakınlarında asla olmuyorum.Ve huyunu bildiğim için de o sinir anında söylediği hiç birşeyi takmıyorum çünkü ertesi gün kendini affetirmek için herşeyi yapıyor.Şikayetim ne derseniz eşimi başka bir şehirden getirdim 4 yıllık evliliğim süresince sürekli bir iş bulamadı hadi bu krizde bunu da anlayışla karşıladım ama en cok sinir olduğum sey çalıştığımız zaman ben birikim yapmayı seviyorum (bu dört senede bende 6 ay hariç hep çalıştım ve hala devam ediyorum )kendim için değil evimiz için ve çocugumuz için ve eşim bu birikimleri bazen bana haber vermeden alıp harcıyor .Bu bir şekilde benim hep karşıma çıkıyor Allah tarafından heralde.Ben eşime defalarca bak ben harcamana kızmıyorum olabilir bir şeye ihtiyac duymuş oalbilirsin ama lütfen bana söyle benden gizli yapma diyorum . O ise her seferinde sen farketmeden yerine koyacaktım diyor .Ben ona bunun bir para meselesinden çok bir güven meselesi olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama nedense anlamak istemiyor çocugum için biriktirdiğim kumbaradaki parayı bile almış ne yaptın diye sordugumda bilmiyorum cevabını veriyor faydalı birşeye harcasa sıkıntım biraz olsun hafifleyecek eve harcanmadığını da biliyorum çünkü ben hesabını kitabını çok iyi bilen biriyim eve ne kadarlık şey almış en fazla ne kadar tutar bunların hepsini çok rahat hesaplıyorum.Bu huyundan ansıl vazgecireceğim bilmiyorum inanın evde para saklayack yer bulamıyorum artık işsiz olduğu içinde evde her yeri araştırabilir.Bana bir daha yapmıycam dediği için ve ona güvenmek istediğim için bazen onun da bildiği bir yere koyuyorum.Para konusunda hiç bilinçli olmayan bir erkekle yaşamak çok zor özellikle de benim gibi kurus kurus hesap yapan biri için herşeyiyle mükemmel ama bu özellik bazen herşeyin üstünde oluyor ve ben bir bebek sahibi olacagım geri dönüşü çok daha zor bir yola girdim onsuz tek başıma hayatımı cok daha iyi yürüteceğimi ona asla ihtiyacım olmadığını da gayet iyi biliyor bu 4 yıllık evliliğin en az 2,5 yılında herşeyi ben sırtımda taşıdım evin kirasından geçimine kadar her ayarlamayı yaptım hem de çok kısıtlı maaş aldığım zamanlarda bile ve onu da parasız hiç bırakmadım bana neden boşanmıyorsun gibi fikirlerle değil de nasıl düzeltebeilirm gibi fikirlerle yardımcı olun cocugum o huylara sahip olarak yetişsin istemiyorum

Hiç hoş değil..
Habersiz para alması bence psikolojik rahatsızlık bile olabilir..
Normal değil bence arkadaşım bu durum..:olmaz:

çok ciddi bir konu , hakikaten ciddi ve bence eşinle oturup çok ciddi bir şekilde konuşmalısın , eğer bu durumun ciddiyetinin bilincine varırsa psikolojik destek bile alabilirsiniz ,yoksa ilerde daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz , en azından belki ilerde sen bu kadar tahammül gösteremeyebilirsin ve bu da büyük huzursuzluklar yaratır

paradan baska bir eksik farkettiniz mi hic evnizde?
cunku biliyorsunuz bu bir hastalik olabilir?

neden birikiminizi evde saklıyorsunuz ki,
bankaya yatırsanız daha iyi olmaz mı??
hem de hesabınızı iyi tutmuş olursunuz,
ev için ihtiyaç olduğunda da beraberce çekersiniz,
en azından paranın nereye gittiğini de bilirsiniz diye düşünüyorum...
sevgiler...

bencede bankaya yatırın paranızı
bir de erkekler genelde pek para hesabı yapmaz..sizin elşinize mahsus bişi değil bu:) ama şu da var ki siz karı kocasınız ve o parada onunda hakkı var.her daim size ben para aldım diyemezki..biriktirmek istediğiniz kadarını bankaya yatırın gerisini evde muhafaza edin

Öncelikle eşinle konuşmalısın bence bu durumdan bir an önce vazgeçmeli tabiki paradan ziyade güven meselesi önemli burada. Evde durmasın paranız bilezik yapın altın yapın ya da bankaya yatırın ..

arkadaşım sen bu kocanı iyi alıştırmışsın nerdeyse evin erkeği gibi kira sende evin tüm geçimi sende peki kocan ne yapıyodubenneyaptımki tepene çıkarmışsın sen.ayrıca neden birikimi gizli alıyor.acil bu davranışından vazgeçmeli:olmaz:

ya belkide burada şöyle bir durum var.şimdi eşiniz işsiz.bir erkek için zor.siz çalışıp eve para getiriyorsunuz.bir nevi rolleri değişmişsinizz.erkek evde kadın dışarıda çalışıyor.hayat müşterektir tabii ki ama bazen bunu bir erkeğe anlatamazsınız..kadının erkekten para istemesi kolaydır ama bir erkeğin para ,istemesi zordur.sonuçta bu adamında özel ihtiyaçları var.belki sigara alacak,belki üstüne bişi alacak ,belki arkadaşı ile bir yerde oturacak..size gelip para istemesi yada ben alıyorum haberin olsun demesi ona biraz koyabilir..kendini aciz hissetmesinden kaynaklanabilir ...bence çok düşünmeyin bunu..biriktirmek istediğinizi bankaya koyun,gerisini evde kalsın..eşinizde bir an önce iş bulur umarım

bence eşiniz biran önce bir iş bulup çalışmalı üstelik hamilesiniz.maddiyatınızı evde saklı tutmayın derim çünkü kendisi böyle olsun istiyor inşallah hayatınız düzene girer en kısa zamanda

birikimini bankaya at sorarsa da lösev'e bağış yaptım dersin
ama böyle bir adamla daha ne kadr hayatını mahvedersin o da sana kalmış canımCADIARZU

Arkadaşlara katılıyorum canım .Birikimlerini bankada saklı tut , hatta belki hoş değil ama madem çalışıyorsun eşinin bilmediği bir hesabın daha olsun derim .Bunu söylememdeki sebep eşinin sorumsuzca davranması .Anladığım kadarı ile eşin büyümeyen bir çocuk , iş sana düşüyor onu bu konuda eğitmelisin .Üstelik harcadığı para senin alın terin .Elbette boşanmak için sebep değil, çünkü eşinin davranışları iyi olduğu için elini kolunu bağlıyor.Bazı erkek tipleri vardır çok tatlı ve yumuşaktır .Bu veya buna benzer hoş olmayan davranışları tatlılıklarıyla kamufle ederler .Yıllar önce tanıdığım bir çift vardı .Eşi doktordu ama kumar oynuyordu .Fakat o kadar iyi bir insandı ki bebeklerinin bezine kadar değiştirir yemeğe kadar herşeyle ilgilenirdi.Sebep ? Elbette suçluluk duygusu .Kumar oynamasını bu şekilde telafi ediyordu .Buna benzer birkaç örnek daha verebilirim .Bazı şeylerle başa çıkmak gerçekten o kadar zor ki...Evde az para bulundur , yetmediğini söyle .Bu arada gelecek için birikimini yap .Ancak akıllanırsa ona birikiminden bahsedebilirsin .Evlilikte gizli hesap asla tasvip etmediğim birşeydir .Ama mecbur kalsam elbette aynı şekilde davranırım.Sevgiler canım....

bence eşiniz birazcık rahata alışmış , her zaman en kısıtlı anınızda bile onu parasız bırakmamış evin ihtiyaçlarını görmüşsünüz, e oda başka bir şehirden yanlış anlamadıysam eğer, sizin için yaşadığınız şehre gelmiş, bahaneside var yani. bence diğer arkadaşların da dedği gibi belli bir miktarı ayırın hesabınızda biriktirin, hiç sevmem gizli saklı şeyleri ama biraz yokluğu hissettirin bence eşinize, sıkıntıda gösterin kendinizi, biraz kendini toparlasın , iş baksın, elindekininde kıymetini bilsin.siz şimdi doğum iznine ayrıldığınızda 4 ay maaş almayacaksınız peki o zaman ne olacak bunları hiç düşündümü eşiniz? bence biraz siz çıtlatın bu durumu, 4 ay napıcaz ne edicez diyin .

Sonuçta düzenli bir iş sahibi olamadığını söylemişsin ister istemez ihtiyacı oluyordur ama yine de bunu gizlememesi gerekir elbette.

Ama şunu da demeden edemeyeceğim ki valla bende erkek olsam eşim bu denli benim bütün yükümü üstlense valla eşinin yaptıklarını yaparım üstüne birde ayaklarını yıkarım ne delikanlı hatun almışım diye.

Sonuçta evlenmeden önce bir aileyi nasıl geçindireceğini düşünmüş olması gerekirdi.

En mantıklısı banka gibi gözüküyor.

ama böyle bir adamla daha ne kadr hayatını mahvedersin o da sana kalmış canımCADIARZU

Canim nasil mahvedersin diyorsun ki, adam trilyonlar harcamiyor ya paradan alip harciyordur bunun her seferinde cok bir miktar oldugunu da dusunmuyor.
Erkekler icin zaten zor gururuna dokunan bir durumdur para istemek belki de bizim arkadas istedigi zaman birde soruyordur ne yapacaksin neye harcayacaksin vs tabi bu da adamin daha cok zoruna gidiyordur.
Biz kadinlarin da hosuna gitmez degil mi surekli hesap vermek zorunda kalsak sunu suraya harcadim bunu buraya harcadim.

Umarim esin bir an once is bulur ama bence bu konuyu okadar buyutme cok fazla miktarda para degilse eger, birde kendini sorgula cok hesapci kitapciyim diyorsun adamin da gururuna dokunabilir haliyle, ayni durumda bayanlar olsa onlarin da gururuna dokunabilir cocuk gibi sunu suraya harcadim bunu buraya harcadim demek.

Canim nasil mahvedersin diyorsun ki, adam trilyonlar harcamiyor ya paradan alip harciyordur bunun her seferinde cok bir miktar oldugunu da dusunmuyor.
Erkekler icin zaten zor gururuna dokunan bir durumdur para istemek belki de bizim arkadas istedigi zaman birde soruyordur ne yapacaksin neye harcayacaksin vs tabi bu da adamin daha cok zoruna gidiyordur.
Biz kadinlarin da hosuna gitmez degil mi surekli hesap vermek zorunda kalsak sunu suraya harcadim bunu buraya harcadim.

Umarim esin bir an once is bulur ama bence bu konuyu okadar buyutme cok fazla miktarda para degilse eger, birde kendini sorgula cok hesapci kitapciyim diyorsun adamin da gururuna dokunabilir haliyle, ayni durumda bayanlar olsa onlarin da gururuna dokunabilir cocuk gibi sunu suraya harcadim bunu buraya harcadim demek.

sorun parayı harcaması değil ki , habersiz alması.....eşi çocuk değil ki, düşün bi kenara para koymuşsun ve orda durduğunu düşünüyorsun ve o paraya güvenip harcama yaptın ama elini bi atıyorsun para yok ..ne duruma düşersin ? olmaz arkadaşım açık yaraya kurt düşmez derler ya açık olacak , parayı aldıysa ki elbette alacak bana da söyleyecek , o paradan şu kadarını aldım haberin olsun diyecek .........
çok gurur meselesi yapıyorsa da işin iyisine bakmayacak gerekirse hamallık yapacak ama ÇALIŞACAK ..........
aldım ama sen görmeden yerine koyacaktım gibi yetişkine yakışmayacak bir açıklamayı kusura bakmayın ama hoş göremem , bu o yetişkinin sorumluluk sahibi olamadığını gösterir bana

kusura bakma ama tembel bir kocan var
bir insan 4 yıl nasıl iş bulamaz yaaa
sürekli karısının sırtına yükleyemez bu sorumluluğu
eşin artık keyfine göre iş aramicak,ne olsa yapacak
ama ona senin biriktirdiklerini yemek daha kolay gelio tabi
çok ayıpladım eşini,çokkkkk

sorun parayı harcaması değil ki , habersiz alması.....eşi çocuk değil ki, düşün bi kenara para koymuşsun ve orda durduğunu düşünüyorsun ve o paraya güvenip harcama yaptın ama elini bi atıyorsun para yok ..ne duruma düşersin ? olmaz arkadaşım açık yaraya kurt düşmez derler ya açık olacak , parayı aldıysa ki elbette alacak bana da söyleyecek , o paradan şu kadarını aldım haberin olsun diyecek .........
çok gurur meselesi yapıyorsa da işin iyisine bakmayacak gerekirse hamallık yapacak ama ÇALIŞACAK ..........
aldım ama sen görmeden yerine koyacaktım gibi yetişkine yakışmayacak bir açıklamayı kusura bakmayın ama hoş göremem , bu o yetişkinin sorumluluk sahibi olamadığını gösterir bana

Tabiki calisacak elbette, Allahim butun is arayanlari is sahibi etsin.
Benim demek istedigim ise sadece biz simdi bu durumu arkadastan dinledik belki de cok fazla hesap kitap yapiyordur nereye harcicaksin, ne ona mi harcayacaksin ne gerek var, yok ona gore yok bos yere oraya harcama vs.
Yani ev hanimlarin da hoslarina gitmez boyle bir durum eminim tabiki gizli almasi hos bir durum degil bunu onaylamiyorum ama birikimi ayri bi yere koysun harcanilabilecek parayi ayri bi yere koysun esi de ordan alsin ama bence cocuk gibi her seferinde ben o harcanilabilecek para yerinden para aldim suna buna kullandim vs demesine gerek yok dedigin gibi yetiskin biri sonucta.

Back