- 30 Haziran 2014
- 3.916
- 4.814
-
- Konu Sahibi sKsEsLsEsBsEsK
Bebeğinizi alıp ailenizin evine gidip işe girin ve yeni bir hayat kurun. Yada boşverin aynen böyle devam edin sizde o cesareti ve onuru görmedimMalesef sağlıyor annem maaşını alıyor bebeğime siz almışsınızdır ama bez aldım diyor her hafta çay yaşta içelim diyor torunuma harçlık yap diye para bırakıyor .
Babam kartı veriyor arada ..
Gecen annem bıraktı harçlık eşim kardeşime yol parası versene harçlık versene sigara alsana diyip durdu ..
Hayır.Malesef yüzleşemedik ..
Eşim sağır gibi davranıyor ..
Duymuyor gerçekten duymamış gibi yapıyor ..
Malesef sağlıyor annem maaşını alıyor bebeğime siz almışsınızdır ama bez aldım diyor her hafta çay yaşta içelim diyor torunuma harçlık yap diye para bırakıyor .
Gecen annem bıraktı harçlık eşim kardeşime yol parası versene harçlık versene sigara alsana diyip durdu ..
9 buçuk aylık .Çocuğunuz kaç aylık? Kreşe verip işe başlayıp ailenizin yanınıza gidemez misin?
Yaza kadar durun o zaman. Yaza kadar bu aile değişmezse abi kardeş bırakın ne halleri varsa görsünler. Eşine önceden haber ver ama düzelmezsen yakında davayı açarım diye.9 buçuk aylık .
Ben sessiz kaldım ablam var diye dolap boş diyemedim ..
Ablam hemen alışveriş yapmaya kalkar diye .
Ailesi kıyafet, bez, nakit vb her türlü yardımı yaptığı halde dolap boş ama.Şuanda yapacağınız en önemli şey direkt desteği kesmek.
Aileniz versin ya da vermesin ama eşiniz bunu asla bilmesin.
Bez ve erzak almalarına izin vermeyin. Bir süre deneme yapmam lazım , kaynım bizde falan deyin.
Verdiği nakitide saklayın, zor zamanlara biriktirin.
Erkekler böyledir. Açık varsa kapatmak için uğraşır ancak sivayan birileri varsa buna alışır ve öyle devam eder.
Hatta eşlerden biri tutumluysa diğeri muhakkak kendine kullanır o artan kısmı. Bu döngü böyledir.
Şuan için tek yapacağınız ufakta olsa musluğu kapatmak.
Karı koca saflıkta zirveye oynar.Ama bu kaçıncı konunuz,biz burada yazıyoruz o kadar tamam deyip hiçbirşey yapmıyorsunuz. Kaynım gelmek istiyor diye yazdığınızda ailenizle konuşamıyorsanız, amcanızla,yengenizle konuşun iş vermesinler dedik. Bize burada birşey olmuyor inanın, ölçüyorum, biçiyorum diye diye günleriniz geçiyor sıkıntıyla. O kadar şeyden sonra hala kardeşi geldiğinde huyu değişti bebekle ilgilenmiyor diyorsunuz. Gerçekten değer mi bu kadar fedakarlığa, sıkıntıya? Babanız, amcanız kimle konuşacaksanız konuşun halledin şu kayınbirader olayını. Eşinizinde kulağını çeksinler artık, onlar iyilik yaptıkça pişkince üste çıkıyor eşiniz. Yazık size, değmeyecek bir adam için çektiğiniz şeylere.
Ailene şöyle yapacak sa da para yardımı yapmasın daha iyiMalesef sağlıyor annem maaşını alıyor bebeğime siz almışsınızdır ama bez aldım diyor her hafta çay yaşta içelim diyor torunuma harçlık yap diye para bırakıyor .
Kaynınızı istemiyordunuz, ne oldu da ikna oldunuz?
Kocanız hala kv ye para gönderiyor mu? Ailesinin borçlarını ödemeye devam ediyor mu?
Ailesi kıyafet, bez, nakit vb her türlü yardımı yaptığı halde dolap boş ama.
Demek ki o yardımlar olmasa soğan ekmek yiyip, soğuk evde oturacaklar.
Arada evlat torun var diye yardım eden çok aile var.Yada fake. Bence fake. Hiçbir aile bu kadarini yapmaz. Yani konulari dizi gibi. Ben artik inandirici bulmuyorum.
Arada evlat torun var diye yardım eden çok aile var.
Hazıra alışınca da böyle yiyici olup, kayın kv yi de besliyorlar.
Nasıl olsa musluk akıyor.
Eşimler burun kıvırınca yapa yapa bununu yaptın diye ..Tabiki torunu yardim ederler ama mesela benim eşim gidip kardeşinin sigara parasini anneme soramazdi. Ki en basit olayi bu.
Adam üstelik belali bir tip, hapise girmiş felan. Hadi anne babayi geçtim, en pasif kadin bile ailesi bu kadar arkasinda dururken, ailesinin maddi durumu bu kadar iyiken (bu ekonomide ailesi 2 eve bakiyor) halen evli kalmasi akil alir gibi değil.
Onca konu açildi, onca yorum geldi ve halen ayni. Yani yakaladiğin yer gayet güzel. Abla kiyafet, anne yemeği aliyorsa, eve 2 maaş giriyorsa, o dolap nasil boş oluyor?
Yani ben artik pek inandirici bulmuyorum.
Muhtemelen kocası sadece fatura ödeyip kalan parayı yine ailesine gönderiyor. Sonra da yetmiyor diye kandırıyor karısını.Tabiki torunu yardim ederler ama mesela benim eşim gidip kardeşinin sigara parasini anneme soramazdi. Ki en basit olayi bu.
Adam üstelik belali bir tip, hapise girmiş felan. Hadi anne babayi geçtim, en pasif kadin bile ailesi bu kadar arkasinda dururken, ailesinin maddi durumu bu kadar iyiken (bu ekonomide ailesi 2 eve bakiyor) halen evli kalmasi akil alir gibi değil.
Onca konu açildi, onca yorum geldi ve halen ayni. Yani yakaladiğin yer gayet güzel. Abla kiyafet, anne yemeği aliyorsa, eve 2 maaş giriyorsa, o dolap nasil boş oluyor?
Yani ben artik pek inandirici bulmuyorum.
Niye versin?Eşimler burun kıvırınca yapa yapa bununu yaptın diye ..
Ablamın yanında hiç sesimi çıkartmadım dolap boş diyeki alışveriş yapmasın diye.
Annem maddi yardımda bulundu misal gecen cuma hastaneye gittim bebeğimin tahlilleri vardı bitti ..
Annem tutupta 2 milyar vermiyor .
Gecen cuma 250 lira verdi misal .
Eşimin parasında bin liraya yakını kesiliyor doğalgaz faturası 760 lira geldi bu ay kira elektrik derken ciddi anlamda kalmadı ..Muhtemelen kocası sadece fatura ödeyip kalan parayı yine ailesine gönderiyor. Sonra da yetmiyor diye kandırıyor karısını.
Sonuç.Eşimin parasında bin liraya yakını kesiliyor doğalgaz faturası 760 lira geldi bu ay kira elektrik derken ciddi anlamda kalmadı ..
Annemin 1 haftada verdiği 200.300 kirada ciddi anlamda ekmek parasına ve bebeğimin manasına yetiyor madem dolap boş ailem nasıl destek çıkıyor demişte ..
Normalde pazartesi günleri pazar var annem alırdı ama artık var diyip aldırmıyorum babam kartı teklif ediyor yok sağol baba diyorum ..