Bana yardımcı olun ..

Eşimin parasında bin liraya yakını kesiliyor doğalgaz faturası 760 lira geldi bu ay kira elektrik derken ciddi anlamda kalmadı ..
Annemin 1 haftada verdiği 200.300 kirada ciddi anlamda ekmek parasına ve bebeğimin manasına yetiyor madem dolap boş ailem nasıl destek çıkıyor demişte ..
Normalde pazartesi günleri pazar var annem alırdı ama artık var diyip aldırmıyorum babam kartı teklif ediyor yok sağol baba diyorum ..
Hani kocanızı gözlemliyorsunuz ya, bunu gerçekten yapın.
Ailenizden 1 kuruş dahi almadan geçinmeye çalışın.
O zaman realist bir gözlem olur.

Ay sinirden içim kabardı:işsiz:Bacım yol ver gitsin. Silkele yakanı bi hatta. Daha neyin beklemesinde gözlemesindesin sen. Ailene yazık para yetiştirmek için nasıl çabalıyolar Allah bilir .Al kardeşini hadi yallah de. Ben çalışmadığım gelirim olmadığı halde sana para yetiştirmek zorundamıyım de. Al pılını pırtını annen baban seni bağrına basacak insanlar zannımca. Yerleş yanlarına bakabilirse annen baksın sen çalış. Beraber yiyin için. Ne gerek var böyle insanlara ya. Beklicem diyosun ben sinirden köğürdüm iyi sabır valla

Eşimler burun kıvırınca yapa yapa bununu yaptın diye ..
Ablamın yanında hiç sesimi çıkartmadım dolap boş diyeki alışveriş yapmasın diye.
Annem maddi yardımda bulundu misal gecen cuma hastaneye gittim bebeğimin tahlilleri vardı bitti ..
Annem tutupta 2 milyar vermiyor .
Gecen cuma 250 lira verdi misal .
Bence anneniz 2 milyar versin hatta 3.
250 dediğin ne ki 15 günlük sigara parası.
Anca ac gözlü kocanızla kayniniz doyar.
Artık erkeklik gururu denen şey de kalmamış...

Eşimin parasında bin liraya yakını kesiliyor doğalgaz faturası 760 lira geldi bu ay kira elektrik derken ciddi anlamda kalmadı ..
Annemin 1 haftada verdiği 200.300 kirada ciddi anlamda ekmek parasına ve bebeğimin manasına yetiyor madem dolap boş ailem nasıl destek çıkıyor demişte ..
Normalde pazartesi günleri pazar var annem alırdı ama artık var diyip aldırmıyorum babam kartı teklif ediyor yok sağol baba diyorum ..
Lütfetmişsin canım.ablasina sesini çıkarmamış dolap boş dememiş..babasına yok baba sağol demiş..annesine var deyip aldırmıyormuş.aman ne büyük lütuf...yazık acıdım ailenize.

Bence kurtul bu belesci aileden eşine vereceği desteği size versinler esinizi kayninizi işten çıkarıp sizi alsınlar cocuguda birine baktirin yada ise girin devlet çalışan anneye bakıcı desteği veriyor onceligide maasi düşük annelere veriyor esinize size bukadar destek olan aile size ve çocuğa bakabilir bence siz cesaret edemiyorsunuz.

Lütfetmişsin canım.ablasina sesini çıkarmamış dolap boş dememiş..babasına yok baba sağol demiş..annesine var deyip aldırmıyormuş.aman ne büyük lütuf...yazık acıdım ailenize.
Maalesef.
Bir de ikinci çocuk olursa asla ayrılmaz.
Aile tüm kazancını bunlara yedirir.
Ne güzel dünya.
Koca olmasa anne, baba, abla var para veren.
Ekmek elden, su gölden.

Maalesef.
Bir de ikinci çocuk olursa asla ayrılmaz.
Aile tüm kazancını bunlara yedirir.
Ne güzel dünya.
Koca olmasa anne, baba, abla var para veren.
Ekmek elden, su gölden.
Eşine söylüyor ama kendisi de aynı aslında.biraz gurur olsa biraz ailesini düşünse almaz annesinden babasından para.kendide alışmış beleşe.

Ablamın yanında hiç sesimi çıkartmadım dolap boş diyeki alışveriş yapmasın diye.
Annem maddi yardımda bulundu misal gecen cuma hastaneye gittim bebeğimin tahlilleri vardı bitti ..
En önemli detayı hatırlatayım.
Sevgili eşiniz ailesinin tüm borçlarını üstlenip ödüyor ya hani.
Mesela annenizden aldığınız paraları da ödüyor mu, babanızın kartından harcama yapınca onu ödüyor mu?
Ablanız bebeğinize bir şeyler aldığında eşiniz teşekkür niyetine ona bir çanta alalım diyor mu mesela?

Ben de yeni evliyken düğün borcundan dolayı ailemden maddi destek aldım ama hepsini bir kenara not aldım ve 1 sene sonra ödedim.
Eşim beleşçiliğe alışmasın ben de rahata alışmayayım diye.

Merhaba hanımlar ..
Konuyu açıp açmamakta çok kararsızım.
Kararsızdım ..
Eşim burda açtığım bir konuyu ( sayfayı açık unutunca okuduğunu gördüm )
Hala biliyormudur çaktırmadan okuyormudur kararsız kaldım ..
Ama artık okadar bunaldımki anlatmam gerekiyor ..
Kaynım ziyarete diye gelip ..
Eşimin yanında işe başladı ..
Ve bizde kalıyor .
Sorun şu kaynanamla görüşmüyorum ( Çocuğumun doğumuna gelmediği için)
Herşeyi geçtim çok zor günler atlattık eşim içeri girdi denetimli serbestlikler çıktı ..
İstanbul da kaldık çok zor durumlar atlattık kiramızı ödeyemedik aylarca .
Ortada ne annesi ne akrabaları vardı ..
Hamileydim o sıralar babam dayanamadı nakliye gönderdi ve bütün eşyaları bir kararla bursaya taşıdık ..
Babam eşime iş verdi ..
Borclarımızı kapattı yardım destek çıktı .
Doğuma gerekli tüm eşyaları aldı ..
Şuanda hala ihtiyacımız olsun hemen destek çıkıyor eşim gecen sözü geçti hesaplamaya kalktı yaaa çok destek çıkmışlar dedi konu kapandı ..
Kaynım işi bırakıp gelmiş ..
Bırakın yol parasını 2 aydır sigara parasını bile eşim karşılıyor okadar zoruma gidiyor ki .
Kaynımıda amcamın yanına soktu işe ..
Eltimin söylediğine göre kayınvalidemin görüştüğü birisi varmış rahat görüşebilmek için kaynımı bana yollamış ( beni ilgilendirmez)
Eşimde duydu ve tepkisiz ..
Sinir olduğum babamın bu bize destek verdiği sıralar kaynanama sürekli eşimden para istemeye başladı .
Ya bir insanda akıl olmazmı
- Bunlar yüzünden tutuklandın ..
- İş yaptığın yer sabıkalı adamla çalışmayız diye işten attı işinden oldun
- Çoçuğunu görmeyi bırak doğduğunda arayıp sormadılar bile .
- Okadar zor günler yaşadık annen 2 mahalle ötemizdeydi selam vermedi ..
Nasıl hala bu kadar olaya kör kalabiliyorsun ..
Ben birazda Yoruldum artık ..
Küçük bebeğim var normalde ilgilenen adam kardeşi geldiğinden beri yorgunn.
İşten çıktığı gibi çocuğuyla oynamaya gelen adam işten çıkıyor mesaide sanıyorum geziyor .
Kaynımla kaynanama gitme planları yapıyor ..
İstanbula gideriz paranı alda diyor kaynım ..
Bu aralar doğalgaz elektrik üstüne bide eşimin vergi borcu çıktı babasının borçlarını üstüne aldığı için maaşı kesiliyor ..
Ben sadece eşime bakıyor gözlemliyorum.
Çok yüz veriyorsun dedim gecen duymamazlığa vuruyor kör sağır oldu adam .
Bugün annemle konuşuyorduk .
Annem biz hoş karşılamadık kızım senin evin senin düzenin ama küçük bebeğin var her an emmek istiyor rahatmısın diyince
- Anne o konulara girme canım sıkkın kaynanam bana bir yolladı sonunda iki gidicek başına beni biraz daha zorlarsa dedim ..
Annem nasıl yani neler oluyor vs dedi konuyu uzatmadım kapattım ..
Kaynanam çok hastaymış ..
Eşim öyle diyor . ( okuyunca yazık dersiniz diye yaşadığım bir olayı yazmak istiyorum konuya tam hakim olun diye )
Eşim bursada kayınvalidem İstanbul kadıköy ..
Alt mahallede bile kızı oturuyor ..
Eşimi aradı bacağım ters döndü diye ..
Eşim gecenin yarısı kalktı gitti ..
Nolmuş diyorum yaaa bişey yok bacağında kireçlenme varmış doktora götürdüm diyor ..
Eşimden ekmek param yok diye para istiyor .
Bana aldığı gerdanlığı gösteriyor biz borç içinde sürünüyoruz ..
Artık şaşırdım oturup izliyorum sadece eşimi .
Kardeşine asla bişey söylettirmiyor aman alınır aman gücenir diye dolap boş yemek beğenmiyor kardeşi kalkıp yumurta kırıyor kardeşine ..
Gece kalkıyor kaynım dolapta beğenmediği yemeği yiyor gece ..
Akşam mutfağı temizleyip bırakıyorum sabah bir bakıyorum savaş alanı ..
Sessiz kalma diceksiniz kalmıyorum zaten ama laf söz anlayabilecek insanlar değiller ..
Yatak ortada salonda yatak açıyor gece koltuk örtüleri yastıklar bir yerde .
Darmaduman her yer ..
Bide çamaşırları çıkartıp ortaya koyuyor.
Küçük bebeğim var bunun arkasını toplamak zorunda değilim diyorum kendi kendime şöyle yap böyle yap diyorum ertesi gün gene aynı ..
Avans çekmiş eşim kardeşine vermiş haberim yeni oluyor ..
Artık son kozları oynuyor gibime geliyor eşim ..
uzun zamandır çalışmıyorum ..
Bebeğime bakabilicek kimsede yok .
Ama diyorumki kendi kendime ..
Bulursun girersin işe gerekirse ailemde destek olur bulurum bakıcı çalışırım..
İzlemedeyim şuan oturup boş boş bakıyorum gene ne yapıcaklarda sinir olucam diye ..

Bu adamdan tez zamanda kurtulmalisin. Yarın öbür gün yine senden habersiz ya borç yapacak ya kredi çekecek annesine kardeşine verecek ve bi şekilde ucu sana dokunacak. Allah korusun haciz icralik olmadan boşan bence. Adam senin babana güveniyor veya hiç umursamiyor ama otur bi kağıda yaz bu adamın olumlu yönlerini (varsa tabi) karşısına da olumsuz yönlerini ve sebep olduğu problemleri (maddiyat olsun, anne, kardeş vs ondan kaynaklı ne kadar varsa) Yazdığın zaman göreceksin hangisi ağır basıyor. Sonu daha da kötü olmadan bence kurtul. Not:önceki konularını vs bilmiyorum ama bu konu bile başlı başına sebep. Bosanmayacaksan bile kuvvetli bir rest cekmen lazım ki kendine gelsin adam olsun koca olsun baba olsun

Doğru, 250 lira az para, keşke 2 milyar verse :KK14:

Ya cidden artik yorum yazmiyorum. Iyi forumlar dilerim size.

Anlayışsız insanların hali bi başka. Alın çocuğu gidin annemin evine onlar baş başa geçinsin, annelerini de alırlar oh. Boşanma ama burnu sürtsün. Duygusal konular da ya kayınvalidenin arada olduğu ama dişlerin birbirini sevdiği konularda boşan, ayrıl demem ama böyle eş de duyarsız olduğu zaman resmen harcanıyor kadınlar. Git ya ailen seni rahat ettirmeye çabalarken eşin havalara girmiş. Allah ıslah etsin.

Babana anlatmakta çok geç kalmışsın. Sana bosan diyemem ama hemen git babana herseyi anlat. Hem sana yol gösterir hemde damada bi çeki düzen verin bi dur der. Esine kıyamayıp bekliyorsun zaman veriyorsun ama ailenin sana verdiği emege acı lütfen. Ailen için çok üzüldüm..

Bunu çoğu zaman dile getirmem ama;
İster kehanet diyin ister altıncı his isterseniz şom ağızlı :)
Kimin evliliği için biter diye hissettiysem bitti..
Sizde de bunu hissediyorum üzgünüm.
Yardımcı olamadım belki ama,
Bir an önce kendiniz ve bebeginiz için birşeyler yapmalısınız..

X