- 7 Ocak 2016
- 10.286
- 49.539
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Siz tek çocuk için bu şekilde düşünüyorsunuz. Bazı kadınlar kendileri için (vücudum bozulmasın , daha fazla sorumluluk almayayım diye ) tek çocuk sahibi olmak istiyorlar. Ben bu şekilde düşünüyorum.
Bu şekilde de düşünebilir kadınlar ne var ki bunda? İnsanın kendini düşünmesi suç mu? Kendi hayatından vazgeçip çocuk bakmak mı kadınların görevi ve bu hayattaki amacı. İsteyen istediği kadar ve istediği nedenle çocuk yapmaz ya da tek çocuk yapar. Hayatını adamak isterse çok çocuk yapar. Kimin ne haddine ki bencil demek bu şekilde düşünen birine.Siz tek çocuk için bu şekilde düşünüyorsunuz. Bazı kadınlar kendileri için (vücudum bozulmasın , daha fazla sorumluluk almayayım diye ) tek çocuk sahibi olmak istiyorlar. Ben bu şekilde düşünüyorum.
E çok normal. Anne olunca kendini düşünmek suç mu oluyor ? Çok doğru düşünüyor öyle düşünen kadınlar vallaha. Burada iki çocuklu kadınlardan bile tek çocuk yetermiş yazanlar olmuş gayet doğal yani.Siz tek çocuk için bu şekilde düşünüyorsunuz. Bazı kadınlar kendileri için (vücudum bozulmasın , daha fazla sorumluluk almayayım diye ) tek çocuk sahibi olmak istiyorlar. Ben bu şekilde düşünüyorum.
Herkese göre farklılık gösterir bu. Kime göre normal neye göre normal. Kalabalık ailelerde büyüyenler içinde anormal bir durum.E çok normal. Anne olunca kendini düşünmek suç mu oluyor ? Çok doğru düşünüyor öyle düşünen kadınlar vallaha. Burada iki çocuklu kadınlardan bile tek çocuk yetermiş yazanlar olmuş gayet doğal yani.
Ne kadar güzel anlatmışsınızİnsan beyni ne garip istediği şeyleri ne de güzel unutturuyor insana.. aslında unutmuyorsun da biliyorsun neler yaşadığını; yine olsa yine neler yaşayacağını ama hala istiyorsun çok garip bir şey.. sözlerim yalnız sizin için değil kendime de söylüyorumsizdeki bu hisler evladınız 3 yaşında iken gelmiş bana kuzum 8 yaşında iken geldi ben yaptım. 35 yaşında iken olgunlaşınca anne olmak daha iyi geldi bana sabrım anlayışım artmış hani herkes 20lerde anne ol daha enerjik olursun der ya bende öyle olmadı.. maddi manevi hazırsanız “why not” derim
Kalabalık ailelerde büyüyenler gene doğurarak kalabalık aileler oluşturabilirler. Başkalarının az çocuk yapması onları niye bağlasın ?Herkese göre farklılık gösterir bu. Kime göre normal neye göre normal. Kalabalık ailelerde büyüyenler içinde anormal bir durum.
Anne olunca kendini düşünmek suç demedim ki. Bencillik ise bence bu da bencillik dedim.
Burada 3 4 çocuğu olan kadınlar evlatları ne kadar zorluk yaratmış olursa olsun yine de iyi ki varlar diye yazanla dolu. Her kesimden her görüşten insanlar var. Biz sadece kendi yaşantılarımız üzerinden örnekler veriyoruz alakalı konulara. Kimseyi sizin gibi düşünmeye zorlayamazsınız ya.
Ne alakası var. Nasıl çarpıtacağınızı şaşırıyorsunuz bazen valla. Kadının görevi çocuk bakmak mi dedim ben ?Bu şekilde de düşünebilir kadınlar ne var ki bunda? İnsanın kendini düşünmesi suç mu? Kendi hayatından vazgeçip çocuk bakmak mı kadınların görevi ve bu hayattaki amacı. İsteyen istediği kadar ve istediği nedenle çocuk yapmaz ya da tek çocuk yapar. Hayatını adamak isterse çok çocuk yapar. Kimin ne haddine ki bencil demek bu şekilde düşünen birine.
Ne var bunda ? Kalabalık aile olmak garip bir şey mi size göre ?Kalabalık ailelerde büyüyenler gene doğurarak kalabalık aileler oluşturabilirler. Başkalarının az çocuk yapması onları niye bağlasın ?
Kimseyi benim gibi düşünmeye zorlamıyorum zaten. Yoksa bana ne sizin ne düşündüğünüzden.Yorum yapmışsınız dolayısı ile ben de yorum yaptım. Ha o mantıkla kalabalık ailede büyüyüp bıkan tanıdıklarımda var. Dediğiniz gibi düşünce farkı.
Benim açımdan hem garip hem rahatsız edici. Kalabalık aileyi seven kadar sevmeyende var. Seven yap der sevmeyen yapma der.Ne var bunda ? Kalabalık aile olmak garip bir şey mi size göre ?
Ayrıca ben size yorum yapmadım ki konu sahibine yapmıştım. Sizin düşünceniz de beni hiç ilgilendirmiyor. Siz benim düşünceme yorum yaptınız.
Kalabalık ailede büyüyüp bıkan da var mutlu olan da var.
Tek çocuklu olup iyi ki tek çocuğum diyen de var , keşke bir tane de benim kardeşim olsaydı diyen de var.
Neye göre bunun istatistiğini tutacağız anlamadım kineyi zorluyorsunuz yani.
Kadının imkanı var ise , sağlığı yerinde ise ve bunu da istiyorsa doğsun kime ne ?
Ama istiyordur , durumu yoktur ya da gerçekten bakacak sağlığa ve güce sahip değildir sırf istediği için o çocuğu yapmak mantıklı mı ? Değildir.
Rabbim kardeşinde hayırlısını versin.Kardeşim var keşke tek çocuk olsaydım.Annemde kendi kardeşinden hayır görmemiş. Hatta bizim sülale de kardeşinden hayır gören yok nedense. Olurda bir gün çılgınlık yapıp çocuk yaparsam tek olur.
Belki de biz 4 kardeş olduğumuz için bu şekilde düşünüyorumdur. Çünkü kardeşliğin ne demek olduğunu biliyorum. Güzel bir duygu benim için.Ben kendi düşündüğümde ilgili bir şey yazmamışım ki sizin düşüncenizle ilgili size soru sormuşum. Verdiğiniz cevap benim yazdığımdan alakasız olmuş. Daha fazla sorumluluk almamak için tek çocuk sahibi olmanın neresi kötü ayrıca? Herkesin kaldırabileceği sorumluluk, çocuk bakma eşiği aynı değil ki. İkinci çocuğun sorumluluğunu alamayacağını öngören bir kişi tek çocukta kalmamalı mı? İlla doğurmalı mı? Siz de 4 kardeş olduğunuz için bu şekilde düşünüyorsunuz bence.
Aynen öyleBenim açımdan hem garip hem rahatsız edici. Kalabalık aileyi seven kadar sevmeyende var. Seven yap der sevmeyen yapma der.
Tekrar ediyorum forum burası zorlama yok.Yorum yapınca karşılık gelmesi doğal. Hani forumun amacı bu ya yorumlaşmak.
Yok zorlama yok istatistik falan olarak algılayanda ne biliyim...
Kadın kendi demiş zaten beni kendime getirin diye. Ha yap diyen de olmuş yapma diyen de o kadar.
Anlaşabildiğimize sevindim.Aynen öyle
Doğum süreci ve sonrasında sıkıntılar yasadigim için 2. çocuğu bende istemiyordum. Eşim çok istekli idi bende tek çocuk ilerde yalnızlık yaşar mı, kardeş ister mi acaba diye, zor bir karar vererek yaptım. Şuan bakınca evet çok tatlı zaten herşeyin yavrusu güzeldirKızlar hemen beni bu fikrimden vazgecirin siz yaparsınızBen 30 yasındayım 3 yasina girmek üzere olan bir cocugum var.Esim de ben de calısıyoruz maddi durumumuz ben calısmaya basladıgımdan beri gayet iyi gecinip gidiyoruz esimle de keza öyle arada pürüz cıksa da iyi anlasiyoruz.Esim gecen yıldan beri ben kabul edersem 2. Cocugu istiyor ama ben hamilelikte yasadıgım zorluklardan(kan pıhtilasmasi dolayisiyla igne kullandim hep cocugumu kaybedecegim gibi geldi psikolojik olarak cok yiprandim bir de vajinal varisim vardi ayakta durunca berbat bir agrı yapiyordu) e bir de pandemiydi bir yere cıkama gezeme cok kötü bir hamilelik ve ardına igrenç bir lohusalik yasadim kızim da alerjik kolik bir bebekti o yüzden istemiyordum o da kararıma saygi duyuyordu.. Esimin annesiyle o dönemden beri hala pek görüsmüyoruz iletisimimiz %20 falan belki daha az o kötü dönemlerimde kendisinin payi büyük.Ama ben cok değistim esimle birbirimize yaklasimimiz hayata bakıs acımız degisti lohusalikta hamilelikteki salak ben degilim ayaklarim daha saglam yere basiyor.Ben ikinci cocuk konusu acildiginda o günleri düsünüp kalbi sıkışan biriydim görümcem yakın zamanda dogum yaptı ben bebegi minik minik görünce kucagıma aldikca böyle nasıl desem icim kıpırdadı kızımın kardeşi olsa mi düsüncesine girdim yas 30 zaten simdi degilse ne zaman diyor bir tarafim.Hatta adet olmadan önce hamile olmadigimi bildigim halde regli gecikince hamileyim zannettim degisik bir psikoloji sonra adet olunca sevindim oh be yokmus diye.Bir yanim yas 30 oldu iyice yasin gecmeden yap bir tane işin de var doguma kadar calisirsin sonra ücretsiz izine dönersin diyor bir tarafım da ne acelen var yasadiklarini ne cabuk unuttun diyor.Bir de pıhtılasma ihtimaline karsı yaptirmam gereken genetik test var onu yaptırmamıs olmam ayaklarımi geri geri itiyor sizce ben nasil düşünmeliyim ?
BendeAnlaşabildiğimize sevindim.
Allah her şeyin hayırlısını versin pembecim. Senin kardeşinle ilişkine maşallah diyorum.Rabbim kardeşinde hayırlısını versin.
Hep söylerim bende anne baba yok bir abim var, iyiki var
Şu hayatta anamın babamın bana bıraktığı en güzel miras
Annem iyiki doğurmuş onu, iyiki benim abim olmuş
Biliyorum ki bana bir şey olsa ilk önce o koşar, bana o bakar
55 yaşında bir kere incitmedi beni
Bana gelince 1 oğlum var, 2. yi hiç düşünmedim
Zaman zaman keşke bir kardeşi olsaydı diyorum ama her kardeşte bizim gibi olmuyor
Tabi oğluma sağladığım imkânları ikisine birden sağlayamazdım.
Maddi manevi şu devirde çok zor
Bunun istisnasi benim esim. Ilk cocugumda da insallah kiz olur diyordu. Simdi ikinciyi asla istemiyor. Olurda kaza filan olursa da kiz olur insallah kafasındaAynen öyle kadınlar kardeş olsun diye 2. İstiyor genelde ama erkeklerin bir çoğunda gözlemlediğim erkek çocuk olsun diye istiyorlar.
Ne oluyorsa erkek çocuk olunca bilmem. Benim kaynpeder de erkek çocuk meraklısı, bir oğlu olduğu halde yanina kardeş olarak bir erkek cocuk daha olsun diye 2. Erkek cocuk olana kadar cocuk yapmislar.(kaynanam kendisi soyledi)
Belki de biz 4 kardeş olduğumuz için bu şekilde düşünüyorumdur. Çünkü kardeşliğin ne demek olduğunu biliyorum. Güzel bir duygu benim için.
Biraz önce de yazdım. Kadının durumu müsaittir. Sağlığı ve maddi gücü buna yeterlidir. İstediği kadar doğursun. Ama sadece istiyordur , yani ne sağlık ne de maddi güç buna elverişli değil ise ne gerek var ? Hem kendine hem de çocuğa yazık olur. Zor olur. İmkansız olmaz ama zor olur ben bunu anlatmak istedim.
Fazla sorumluluk almamak için tek çoçuk yapmak kötü değil. Bu da farklı bir bencillik. Yine insan sadece kendi isteği için tek bir tane olsun diyor. Siz dediniz ya bu bencillik değildir. Sözlük tanımını yaptınız. Bende diyorum ki bunun çok çocuk yapıp kendine baktırmak isteyen ailelerden ne farkı var ? Her ikisi de bencillik yani.