- 14 Haziran 2019
- 14.348
- 69.334
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Canımsın, amaaan boşver şu saatten sonra sende benim kardeşimsinAllah her şeyin hayırlısını versin pembecim. Senin kardeşinle ilişkine maşallah diyorum.
Ne yazık ki kardeş denilen varlık ben de travma , üzüntü ve kavgadan başka bir şey bırakmadı.
Kardeş benim için bomboş bir kelime. Bazen arkadaşlarım kardeş der şöyle bakarım kardeş ne demek ya ?
Anneme babama aileme yaptıkları falan aklıma geliyor. Bir de ilginç bir şekilde bizim sülalede hep böyle. Resmen genetik diye düşünüyorum artık. Bir de benim kardeşim sadece kardeş olarak değil insan olarakta berbat biri. Tanıyıp seven bir Allah'ın kulu yok burada yazmıştım daha önce herkes şaşırıp kaldı böyle bir şey hiç duymadık diye.Annem babam pırlanta gibi sülalenin genetiği önemli işte.
Hem kardeşimsin hem aşksın vallahi.Canımsın, amaaan boşver şu saatten sonra sende benim kardeşimsin
❤❤
Biz sizinle anlaşamayız. Sizin için işler farklı benim için farklı. Fikirlerimiz çok ayrı. Ortak bir nokta yok konuştuklarımızda ve bu kısır döngü uzayıp gidecek galiba.Evet 4 kardeş olduğunuz için böyle düşünüyorsunuz. Kendi aile yapınıza odaklandığınız için objektif bakamadığınızı düşünüyorum.
Çocuk doğurmak zaten anne babanın kararıyla olabilen bir şey neticede. Ne alaka bencillikle? Kişinin ileride kendisine baksın diye çocuk doğurmasıyla ben çocuk bakacak sorumluluğu tekrar alamam diye düşünerek bir çocuk daha doğurmaması aynı şey mi? Nasıl farkını göremiyorsunuz? Elmayla armudu kıyaslıyorsunuz resmen. Kişinin sorumluluğu almaya cesaret edemediği bakamayacağı veya bakmakta zorlanacağı çocuğu doğurmaması nasıl bir bencillik olabilir?
Bacaklarınızda varis var mı?öyleyse pıhtılaşma durumunuz yüksektir.Bence tam da istiyor gibi değilsinizsadece birazcık etkilenmişsiniz gibi geldi bana.
Katılıyorum. Ben küçükken hem anne hem babası memur biri olarak orta üst kesimde idik. Ama şu an orta kesim diye bir şey kalmadı eridi gitti.Şu zamanda ortalama maaşlı işte çalışan iki kişi durumum iyi dememeli bana göre. Ekonomik kriz ortada, orta gelir biçildi, daha da çok biçilecek gibi duruyor.
Şu an siz çocuğunuzun asıl masraflı kısmına gelmediniz. Hele bir okul hayatı başlasın.
Mesela bizimki bu sene ilkokul bir olacak, formalar 500-900 arası değişiyor. Sweatler 500 pantolonlar 900. İyi okul için bağışlar binlerce lira deniyor. Daha bunun kalemi kitabı ek kaynağı var. İki çocuk okutmak şu zamanda gerçekten çok zor.
Hele bir de ikisi de üniversiteyi şehir dışında kazanırsa kim iki çocuk okuyabilir. Yurt fiyatları ortada. Bilmiyorum ben mi fazla plan yapan biriyim. Bana iki çocuk okutmak şu zamanda orta gelir grubuna göre değil gibi geliyor. Bebekken sorun yok ne yersen o da yer. Tek masrafı da oyuncak almak.
Ama büyüdükçe talepleri artacak. Benim oğlan yüzme kursu istedi mesela aylık 900 ona gidiyor. Arkadaşının oğlu futbol kursu istedi o da 1200 ödüyor. İleride böyle hevesleri olacak, hobileri olacak.nasıl yetiştirilir?
Keza bir test kitabı oldu 300 lira. Her bir çocuk için binlerce lira kaynak kitap test kitabı parası.
Biz sizinle anlaşamayız. Sizin için işler farklı benim için farklı. Fikirlerimiz çok ayrı. Ortak bir nokta yok konuştuklarımızda ve bu kısır döngü uzayıp gidecek galiba.
Elma ile armudu kıyaslamıyorum. Burada objektif olmak zorunda değiliz ki. Tecrübelerini paylaşıyor insanlar. Niye objektif olalım anlayamadım. Sanki bilimsel şeylerden bahsediyormuşuz gibi oldu. İhtimaller üzerine konuşuyoruz. Olursa şöyle olabilir, olmaz ise şöyle de olabilir tarzında bir muhabbet.
Bence ikisi de bencilliğin bir türü. Bu bana göre böyle size göre öyle olmayabilir. Olmak zorunda da değil. Ama ikisinin arasında bir fark yok. Hayatımı da kelimelerim sözlük anlamlarına bakarak yaşamıyorum.
Elbette öyle. Çok değil bundan on sene önceki alım gücüne bakınca artık orta gelir kalmadı diyorum. Bir memur on sene önce maaşıyla kaç çeyrek alıyordu bugün kaç alıyor?Katılıyorum. Ben küçükken hem anne hem babası memur biri olarak orta üst kesimde idik. Ama şu an orta kesim diye bir şey kalmadı eridi gitti.
Size deNiye objektif olmak kötü bir şey mi? Bence objektif olmalısınız. Herkes olmalı. Aksi halde sadece yanlı yorum yapmış olursunuz. Tıpkı şu an yaptığınız gibi
Herkes çok çocuk mu doğurmak zorunda? Sorumluluğunu alamayacağını düşünerek çocuk doğurmamak nasıl bir bencillik türü olabilir asla aklım almadı. Hayatınızı istediğiniz gibi yaşayın ama forumda yazıyorsanız yazdığınız kelime anlamına uygun olmalı. Bir kelimeyi kullanırken ne anlama geldiğini bilmeden mi kullanıyorsunuz? Neyle övündüğünüzü anlamadım.
Belli ki anlaşamayacağız zorunda da değiliz zaten. Forum sitesinde farklı fikirlerin olması bunların konuşulması kadar doğal bir şey olamaz. İyi forumlar size
Kızım tam bir küçük anne kardeşini çok seviyor. Kardeşi şu an 2 yaşında. gündüzleri uykudan uyanmasını dört gözle bekliyor ki oynasınlarBende sizin izinizden gidenlerdenim ama hic pisman olmadim. Daha hamile değilim ama his geldi. Olması doğması derken bizimkilerin arası da 8 yaş olacak gibi. Tabi olursa... Nasıl bir his, anlaşabiliyorlar mi?
Amin. Çok ama çok teşekkür ederim hepimizin çocuklarına inşallahNe kadar güzel anlatmışsınız
Rabbim çocuklarınıza sağlıklı uzun ömürler versin inşallah
kendini düşünmeyi bencillik görüyorlar bencilliği de kötü birşey gibi görüyorlar. Tabiki kendimizi düşünücez, tabi ki bazı konularda bencil olucaz. Keşke Türkiye'de kadınlar daha fazla bencil olsa da birsürü konuda harcanıp gitmeselerE çok normal. Anne olunca kendini düşünmek suç mu oluyor ? Çok doğru düşünüyor öyle düşünen kadınlar vallaha. Burada iki çocuklu kadınlardan bile tek çocuk yetermiş yazanlar olmuş gayet doğal yani.
Çocugun bütün sıkıntısını uykusuzluğunu geçtim. Sağlığın söz konusuKızlar hemen beni bu fikrimden vazgecirin siz yaparsınızBen 30 yasındayım 3 yasina girmek üzere olan bir cocugum var.Esim de ben de calısıyoruz maddi durumumuz ben calısmaya basladıgımdan beri gayet iyi gecinip gidiyoruz esimle de keza öyle arada pürüz cıksa da iyi anlasiyoruz.Esim gecen yıldan beri ben kabul edersem 2. Cocugu istiyor ama ben hamilelikte yasadıgım zorluklardan(kan pıhtilasmasi dolayisiyla igne kullandim hep cocugumu kaybedecegim gibi geldi psikolojik olarak cok yiprandim bir de vajinal varisim vardi ayakta durunca berbat bir agrı yapiyordu) e bir de pandemiydi bir yere cıkama gezeme cok kötü bir hamilelik ve ardına igrenç bir lohusalik yasadim kızim da alerjik kolik bir bebekti o yüzden istemiyordum o da kararıma saygi duyuyordu.. Esimin annesiyle o dönemden beri hala pek görüsmüyoruz iletisimimiz %20 falan belki daha az o kötü dönemlerimde kendisinin payi büyük.Ama ben cok değistim esimle birbirimize yaklasimimiz hayata bakıs acımız degisti lohusalikta hamilelikteki salak ben degilim ayaklarim daha saglam yere basiyor.Ben ikinci cocuk konusu acildiginda o günleri düsünüp kalbi sıkışan biriydim görümcem yakın zamanda dogum yaptı ben bebegi minik minik görünce kucagıma aldikca böyle nasıl desem icim kıpırdadı kızımın kardeşi olsa mi düsüncesine girdim yas 30 zaten simdi degilse ne zaman diyor bir tarafim.Hatta adet olmadan önce hamile olmadigimi bildigim halde regli gecikince hamileyim zannettim degisik bir psikoloji sonra adet olunca sevindim oh be yokmus diye.Bir yanim yas 30 oldu iyice yasin gecmeden yap bir tane işin de var doguma kadar calisirsin sonra ücretsiz izine dönersin diyor bir tarafım da ne acelen var yasadiklarini ne cabuk unuttun diyor.Bir de pıhtılasma ihtimaline karsı yaptirmam gereken genetik test var onu yaptırmamıs olmam ayaklarımi geri geri itiyor sizce ben nasil düşünmeliyim ?
Şikayet var sitesinde kira şikayeti bulunanların çoğu asgari ücretliyiz 3 çocuk sahibiyiz yazanlarla dolu.Bir kaç çocuk yapıp kira, saglik masraflarini coluk cocuga bölüstürmek yerine daha az çocuk yapıp ev bark edinmek, birikim yapmak daha mantıklı değil mi?
Cocuklar kendilerine hayat kuracak, kendi cocuklari olacak belki onlara gelecek kuracak genclerin önünde uzun yol var...
Ömür boyu aileme bakacağım, kiralarini odeyecegim vs diyen biriyle ben hayatimi birleştirmezdim açıkçası. Ha ailesinin kira, gecim ve sağlık masrafları çerez parası gibi gelecek kadar yüksek gelire sahipse anca olur. O da olur mu?
Fazla saçmalamadınız mı sanki? Kalabalık bir ailede büyüdüm ama kesinlikle tek çocuk benim için anormal bir şey değil. Hatta çok çocuklu olmaktan daha normal ve mantıklı.Herkese göre farklılık gösterir bu. Kime göre normal neye göre normal. Kalabalık ailelerde büyüyenler içinde anormal bir durum.
Anne olunca kendini düşünmek suç demedim ki. Bencillik ise bence bu da bencillik dedim.
Burada 3 4 çocuğu olan kadınlar evlatları ne kadar zorluk yaratmış olursa olsun yine de iyi ki varlar diye yazanla dolu. Her kesimden her görüşten insanlar var. Biz sadece kendi yaşantılarımız üzerinden örnekler veriyoruz alakalı konulara. Kimseyi sizin gibi düşünmeye zorlayamazsınız ya.
Hiçte saçmalamadım. Konuşmalarınıza dikkat edin. Sizin için mantıklı değil ise muhattap olmazsınız olur biter. İyi forumlar !Fazla saçmalamadınız mı sanki? Kalabalık bir ailede büyüdüm ama kesinlikle tek çocuk benim için anormal bir şey değil. Hatta çok çocuklu olmaktan daha normal ve mantıklı.
Siz tek çocuklu olmaya anormal derseniz herkese açık bir forumda, ben de bu absürt yoruma istediğim gibi cevap veririm. Size soracak değilim nereye yazıp yazmayacağımı.Hiçte saçmalamadım. Konuşmalarınıza dikkat edin. Sizin için mantıklı değil ise muhattap olmazsınız olur biter. İyi forumlar !
Bana cevap yazıyorsanız kelimelerinize dikkat edeceksiniz. İster dağa ister taşa yazın beni ilgilendirmez.Siz tek çocuklu olmaya anormal derseniz herkese açık bir forumda, ben de bu absürt yoruma istediğim gibi cevap veririm. Size soracak değilim nereye yazıp yazmayacağımı.
Bu eşinden çok senin kesin karar vermen gereken bir durum. Çocuklara babadan çok anneler bakıyor genelde. Ve siz işe girince daha rahat yaşamaya başladığınızı söylemişsiniz. Şimdi 2. çocuk demek maddi açıdan zorlanmak demek. Bir süre sadece eşiniz maddi kazanç sağlayacak. Ayrıca ilk çocuğunuz 3 yaşında yeni çocuk dünyaya getirdiğiniz zaman ona ilginiz azalacak mı azalmayacak mı bunu ölçmeniz gerekecek. Evet 2 çocuk olmak daha iyi ilerde iki kardeş birbirlerine çok güzel destek çıkacaklar. Ama bunu kaldırıp kaldırmamak sizin durumunuz. Bebekler uzaktan sevimli gelebilir ama büyük fedakarlıklar istiyor. Siz yetişirken bilmiyorum ailem şöyle yapsaydı böyle yapsaydı dediniz mi? Bunları düşünün. 2 çocuğa birden aynı anda karşılayabilecek miyim hem maddi hem de manevi olarak diye.Kızlar hemen beni bu fikrimden vazgecirin siz yaparsınızBen 30 yasındayım 3 yasina girmek üzere olan bir cocugum var.Esim de ben de calısıyoruz maddi durumumuz ben calısmaya basladıgımdan beri gayet iyi gecinip gidiyoruz esimle de keza öyle arada pürüz cıksa da iyi anlasiyoruz.Esim gecen yıldan beri ben kabul edersem 2. Cocugu istiyor ama ben hamilelikte yasadıgım zorluklardan(kan pıhtilasmasi dolayisiyla igne kullandim hep cocugumu kaybedecegim gibi geldi psikolojik olarak cok yiprandim bir de vajinal varisim vardi ayakta durunca berbat bir agrı yapiyordu) e bir de pandemiydi bir yere cıkama gezeme cok kötü bir hamilelik ve ardına igrenç bir lohusalik yasadim kızim da alerjik kolik bir bebekti o yüzden istemiyordum o da kararıma saygi duyuyordu.. Esimin annesiyle o dönemden beri hala pek görüsmüyoruz iletisimimiz %20 falan belki daha az o kötü dönemlerimde kendisinin payi büyük.Ama ben cok değistim esimle birbirimize yaklasimimiz hayata bakıs acımız degisti lohusalikta hamilelikteki salak ben degilim ayaklarim daha saglam yere basiyor.Ben ikinci cocuk konusu acildiginda o günleri düsünüp kalbi sıkışan biriydim görümcem yakın zamanda dogum yaptı ben bebegi minik minik görünce kucagıma aldikca böyle nasıl desem icim kıpırdadı kızımın kardeşi olsa mi düsüncesine girdim yas 30 zaten simdi degilse ne zaman diyor bir tarafim.Hatta adet olmadan önce hamile olmadigimi bildigim halde regli gecikince hamileyim zannettim degisik bir psikoloji sonra adet olunca sevindim oh be yokmus diye.Bir yanim yas 30 oldu iyice yasin gecmeden yap bir tane işin de var doguma kadar calisirsin sonra ücretsiz izine dönersin diyor bir tarafım da ne acelen var yasadiklarini ne cabuk unuttun diyor.Bir de pıhtılasma ihtimaline karsı yaptirmam gereken genetik test var onu yaptırmamıs olmam ayaklarımi geri geri itiyor sizce ben nasil düşünmeliyim ?