Bana rahat battı herhalde

Şu zamanda ortalama maaşlı işte çalışan iki kişi durumum iyi dememeli bana göre. Ekonomik kriz ortada, orta gelir biçildi, daha da çok biçilecek gibi duruyor.
Şu an siz çocuğunuzun asıl masraflı kısmına gelmediniz. Hele bir okul hayatı başlasın.
Mesela bizimki bu sene ilkokul bir olacak, formalar 500-900 arası değişiyor. Sweatler 500 pantolonlar 900. İyi okul için bağışlar binlerce lira deniyor. Daha bunun kalemi kitabı ek kaynağı var. İki çocuk okutmak şu zamanda gerçekten çok zor.
Hele bir de ikisi de üniversiteyi şehir dışında kazanırsa kim iki çocuk okuyabilir. Yurt fiyatları ortada. Bilmiyorum ben mi fazla plan yapan biriyim. Bana iki çocuk okutmak şu zamanda orta gelir grubuna göre değil gibi geliyor. Bebekken sorun yok ne yersen o da yer. Tek masrafı da oyuncak almak.
Ama büyüdükçe talepleri artacak. Benim oğlan yüzme kursu istedi mesela aylık 900 ona gidiyor. Arkadaşının oğlu futbol kursu istedi o da 1200 ödüyor. İleride böyle hevesleri olacak, hobileri olacak.nasıl yetiştirilir?
Keza bir test kitabı oldu 300 lira. Her bir çocuk için binlerce lira kaynak kitap test kitabı parası.

Canımsın, amaaan boşver şu saatten sonra sende benim kardeşimsin
❤❤

Biz sizinle anlaşamayız. Sizin için işler farklı benim için farklı. Fikirlerimiz çok ayrı. Ortak bir nokta yok konuştuklarımızda ve bu kısır döngü uzayıp gidecek galiba.

Elma ile armudu kıyaslamıyorum. Burada objektif olmak zorunda değiliz ki. Tecrübelerini paylaşıyor insanlar. Niye objektif olalım anlayamadım. Sanki bilimsel şeylerden bahsediyormuşuz gibi oldu. İhtimaller üzerine konuşuyoruz. Olursa şöyle olabilir, olmaz ise şöyle de olabilir tarzında bir muhabbet.

Bence ikisi de bencilliğin bir türü. Bu bana göre böyle size göre öyle olmayabilir. Olmak zorunda da değil. Ama ikisinin arasında bir fark yok. Hayatımı da kelimelerim sözlük anlamlarına bakarak yaşamıyorum.

Bence tam da istiyor gibi değilsiniz sadece birazcık etkilenmişsiniz gibi geldi bana.
Bacaklarınızda varis var mı?öyleyse pıhtılaşma durumunuz yüksektir.

Bende o iğnelerden kullandım hatta ben de pandemi dönemi anne oldum çok zordu gerçekten sizi anlıyorum.

Ama bir çocuk daha düşünebilirsiniz. Şimdi, 2 numara abisinin peşinde abicim abicim diye dolanıyor. İlerde de inşallah iyi kardeş olsunlar..

Katılıyorum. Ben küçükken hem anne hem babası memur biri olarak orta üst kesimde idik. Ama şu an orta kesim diye bir şey kalmadı eridi gitti.

Niye objektif olmak kötü bir şey mi? Bence objektif olmalısınız. Herkes olmalı. Aksi halde sadece yanlı yorum yapmış olursunuz. Tıpkı şu an yaptığınız gibi

Herkes çok çocuk mu doğurmak zorunda? Sorumluluğunu alamayacağını düşünerek çocuk doğurmamak nasıl bir bencillik türü olabilir asla aklım almadı. Hayatınızı istediğiniz gibi yaşayın ama forumda yazıyorsanız yazdığınız kelime anlamına uygun olmalı. Bir kelimeyi kullanırken ne anlama geldiğini bilmeden mi kullanıyorsunuz? Neyle övündüğünüzü anlamadım.

Belli ki anlaşamayacağız zorunda da değiliz zaten. Forum sitesinde farklı fikirlerin olması bunların konuşulması kadar doğal bir şey olamaz. İyi forumlar size

Katılıyorum. Ben küçükken hem anne hem babası memur biri olarak orta üst kesimde idik. Ama şu an orta kesim diye bir şey kalmadı eridi gitti.
Elbette öyle. Çok değil bundan on sene önceki alım gücüne bakınca artık orta gelir kalmadı diyorum. Bir memur on sene önce maaşıyla kaç çeyrek alıyordu bugün kaç alıyor?
Yada yine çok değil on sene önce emekli ikramiyesiyle ev araba yazlık aldı herkes. Bugün araba dahi alamaz emekli ikramiyesiyle.
İnsan önünü de göremiyor. Ben kendime artık orta gelirim derken düşünüyorum. İnsanlar çocuğun masrafını yediği yemek olarak düşünüyor. Hayır büyüyünce asıl masrafı başlayacak. Tüm arkadaşları haftasonu bir hamburger kahve fln yapalım diyecekler. Çok çocuk okutan aile bunu göze alabilir mi? Bir kere gidecek belki ikinci de gidemeyecek. Kardeşi olsun derken çocuğu içinde uhdelerle büyütmek de var.

Size de

Ben
Bende sizin izinizden gidenlerdenim ama hic pisman olmadim. Daha hamile değilim ama his geldi. Olması doğması derken bizimkilerin arası da 8 yaş olacak gibi. Tabi olursa... Nasıl bir his, anlaşabiliyorlar mi?
Kızım tam bir küçük anne kardeşini çok seviyor. Kardeşi şu an 2 yaşında. gündüzleri uykudan uyanmasını dört gözle bekliyor ki oynasınlar biz sıkıntı yaşamadık çok şükür

kendini düşünmeyi bencillik görüyorlar bencilliği de kötü birşey gibi görüyorlar. Tabiki kendimizi düşünücez, tabi ki bazı konularda bencil olucaz. Keşke Türkiye'de kadınlar daha fazla bencil olsa da birsürü konuda harcanıp gitmeseler

Çocugun bütün sıkıntısını uykusuzluğunu geçtim. Sağlığın söz konusu
Riske etmeye değmez

Şikayet var sitesinde kira şikayeti bulunanların çoğu asgari ücretliyiz 3 çocuk sahibiyiz yazanlarla dolu.
Bilmiyorum garipsiyorum.

Fazla saçmalamadınız mı sanki? Kalabalık bir ailede büyüdüm ama kesinlikle tek çocuk benim için anormal bir şey değil. Hatta çok çocuklu olmaktan daha normal ve mantıklı.

Fazla saçmalamadınız mı sanki? Kalabalık bir ailede büyüdüm ama kesinlikle tek çocuk benim için anormal bir şey değil. Hatta çok çocuklu olmaktan daha normal ve mantıklı.
Hiçte saçmalamadım. Konuşmalarınıza dikkat edin. Sizin için mantıklı değil ise muhattap olmazsınız olur biter. İyi forumlar !

Tek çocuk olmak mükemmel birsey . Ben tek çocuğum ve 18 yaşındayım daha , annem babam sağ olsun bana hic kardeş eksikliği hissettirmedi. Etrafindakiler oha nasıl kardeşin olmaz falan dedikleri zaman keşke kardeşim olsun demedim hiçbir zaman . Biri 12 birisi 9 yasinda 2 tane yeğenim var onlarla kardeş gibiyiz . Hatta kac kardeşsiniz diye sordukları zaman 3 kardeşiz derler beni de sayarlar. Tek çocuk olmak abartıldığı kadar kötü birsey değil, hoş ben kardeşim olsun istemedim ama kızınız istiyorsa ve durumunuz da müsaitse neden olmasın?

Siz tek çocuklu olmaya anormal derseniz herkese açık bir forumda, ben de bu absürt yoruma istediğim gibi cevap veririm. Size soracak değilim nereye yazıp yazmayacağımı.
Bana cevap yazıyorsanız kelimelerinize dikkat edeceksiniz. İster dağa ister taşa yazın beni ilgilendirmez.

Ben şahsınıza mı anormal dedim ?

Bu eşinden çok senin kesin karar vermen gereken bir durum. Çocuklara babadan çok anneler bakıyor genelde. Ve siz işe girince daha rahat yaşamaya başladığınızı söylemişsiniz. Şimdi 2. çocuk demek maddi açıdan zorlanmak demek. Bir süre sadece eşiniz maddi kazanç sağlayacak. Ayrıca ilk çocuğunuz 3 yaşında yeni çocuk dünyaya getirdiğiniz zaman ona ilginiz azalacak mı azalmayacak mı bunu ölçmeniz gerekecek. Evet 2 çocuk olmak daha iyi ilerde iki kardeş birbirlerine çok güzel destek çıkacaklar. Ama bunu kaldırıp kaldırmamak sizin durumunuz. Bebekler uzaktan sevimli gelebilir ama büyük fedakarlıklar istiyor. Siz yetişirken bilmiyorum ailem şöyle yapsaydı böyle yapsaydı dediniz mi? Bunları düşünün. 2 çocuğa birden aynı anda karşılayabilecek miyim hem maddi hem de manevi olarak diye.
Bu arada ben de ailemin tek evladıyım. 29 yaşındayım. Kardeş eksikliği hissetmedim. Aksine annemle çok yakın arkadaş oldum. Yalnızlık da hoşuma gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…