Bana rahat battı herhalde

Annemler beş kardeş valla bi anneanneme bakacak kimse olmadı. Kimse istemedi. Bakacaklarının da garantisi yok. İleride bana baksın diye ya da bakarken kardeşine destek olsun diye doğurmak da çözüm değil.
Tabi çözüm değil ama hayat bu olmaz denilen oluyor herkes kendi yaşadığını biliyor yazıyor bizim durumumuzda bu bende onu belirtiyorum benim yorumum yapın anlamında değil ama bizde bunu yaşıyoruz

Maddi anlamda destek olacağının da garantisi yok ki. Belki durumu olmazdı, belki olur da vermek istemezdi, belki destek olacağına köstek olurdu. Dediğiniz gibi oladabilir olmayadabilir. Her kardeş birbirine mutlak suretle destek değil ki. O yüzden ben kendi adıma kardeşler birbirine destek olsun veya anne/babaya baksın diye çocuk yapmayı garip buluyorum. Bunun böyle olacağının bir garantisi yok çünkü.

Herkes yaşadığını gördüğünü yazıyor bizde de durum bu tabi ki hiç birseyin garantisi yok iyide olabilir bizim yaşadığımız zorluğu anlatıyorum nasıl insanlar falancanin 5 çocuğu var kimse bakmadı şunun çocukları anlaşamıyor diye örnekler veriyorsa bizimde yaşadığımız sıkıntıdan örnek vermek istedim

kardeslerime cok duskunum Allah razi olsun ikisinden de .ancak ikizlerim var maddi manevi cok zorlaniyorum .simdi yigenim universiteye baslicak,yurt fiyatlarina baktilar yillik 170 bin gibi bisi konusuluyor duydugum soku anlatamam

Bir kaç çocuk yapıp kira, saglik masraflarini coluk cocuga bölüstürmek yerine daha az çocuk yapıp ev bark edinmek, birikim yapmak daha mantıklı değil mi?
Cocuklar kendilerine hayat kuracak, kendi cocuklari olacak belki onlara gelecek kuracak genclerin önünde uzun yol var...

Ömür boyu aileme bakacağım, kiralarini odeyecegim vs diyen biriyle ben hayatimi birleştirmezdim açıkçası. Ha ailesinin kira, gecim ve sağlık masrafları çerez parası gibi gelecek kadar yüksek gelire sahipse anca olur. O da olur mu?

Kardeşi olsun destek olurlar birbirlerine önermesine asla katılmıyorum. Birbirine düşman onlarca kardeş gördüm. Düşman olmasa da ‘keşke kardeşim olmasaydı tek olsaydım’ diyeni de gördüm. İlkine arkadaş olsun diye ikinci çocuğu yapıp hayatını ve tüm maddi imkanlarını çocuklara adayan insanları anlayamıyorum.
Siz ikinciyi istiyorsanız maddi manevi hazırsanız tabii ki en iyi şekilde bakarsınız ama yalnızca bahsettiğim mantıkla olaya yaklaşmak aşırı saçma.
Sayısal loto gibi ‘ya tutarsa’

Son düzenleyen: Moderatör:

Bence yapma.
Birtane bu devirde yeter

Niye bencillik olsun ki? Bencillik kelime olarak kendini düşünen demek. Tek çocuk yapıp ona en iyi imkanı sunmak, imkanları bölünmesin veya yapılacaklardan mahrum kalmasın diye ikinci çocuğu istememekle kendini düşünmek arasında bağlantı kuramadım.

Cocuk yapmak aslında oldukça bencilce bir karar objektif baktığınız zaman. Çocuğum tek kalmasın, kardeşi olsun diye çocuk yapılmaz. İmkan konusunu bilemem bu aile dinamiklerine göre şekillenen bir şey. Ben ikinci çocuğu hep iki çocuğum olsun isteğiyle yaptım. Bir de ne kadar zor olursa olsun gebelik çok mucizevi bir şey. Bir kadın kaç kere bu şansa sahip olabilir ki diye düşünerek ikinciyi istedim. Şükür Allah da nasip etti. Ama tabii Allah bağışlasın ama zor bir bebek. Daha büyük bir yaşta kafam kaldırır mıydı bilmiyorum

Aynılarını yaşadım . Sekiz yıl da asla istemeyip sonra birden ikinci çocuk aşkıyla yanıp tutustum ve 34 ümde ikinci çocuk şahane geldi bana

Senin yapasın var zaten şimdi olmasa bi kaç seneye yapacaksın
Bence şimdi yap ki kızına da yarasın bu iş.
Arada çok yaş farkı olunca arkadaşlık olmuyor

Bak ben çektiğim mide bulantılarını, bebek bakımının zorluklarını hiç unutmadım unutmayacağım o yüzden çocuk da yapmayacağım ama senin durumun farklı zaten içten içe istiyorsun

yoo öyle olmuyor benim kardeşim var ama başka şehirde yaşıyor. Ben de başka şehirdeydim ama babam hastalanınca bu iş bana kaldı aldım babamı kendi şehrime getirdim
Gene tek çocuk gibi sorumluluk bende

Benimle aynı hislere sahip biri

Eşim tam tersi benim hep 2 kızım olsun diyen biri ta biz sevgiliyken bile bunun hayalini kuruyordu.Sanırım o da cevreden etkileniyor cevremizde tek cocuklu biri pek yok cogunluk 2 cocuklu etkileniyordur illa ki bana demiyor ama kesin soruyorlardır

Benimle aynı hislere sahip biri
Bence toplumda bizim gibi düşünen çok kadın var ama dillendiremiyorlar. Hiç çocuk diye yanıp tutuşan biri olmadım. Ekonomi iyi iken bile evleneyim hemen çocuğum olsun demedim. Bebekleri tabi ki çok tatlı buluyorum. Kuzenlerimin çocuklarını vs severim. Ama benim olmadıkça:) Çünkü gördüm ki çocuk sorumluluğu çok ağır ve çok fazla. Bir de artık zaman çok daha kötü, ekonomi berbat, alım gücü çok düşük, ülkede çok fazla belirsizlik var, kaynaklar artık daha da kısıtlı,herşeye ulaşmak çok daha zor ve masrafli ozellikle eğitim ve sağlik. Büyük şehirler çok kalabalik ve çok kaotik. İmkanlar yoksa iyi, eğitimli, geleceği parlak bir çocuk yetiştiremezsin. Anne babamın beni yetiştirdiği gibi çocuk yetiştirmek istesem ciddi para lazım, ciddi manevi zaman, emek vermem lazim. Bir de çocuk olsa sorumluluk hiç bitmiyor ki. Okut büyüt evlendir yardım et toruna bak. Bakmasan laf ederler vs. Çok meşakkatli.. Bir de bir şeyi tatmayinca eksikliği de olmuyor. Kimse için maddi ve manevi herseyimi vermeyi mantıklı bulmuyorum. Kendimden geçecek kadar emek verip karşılığını alamamak beni çok üzer. Tahminen anne olmadığım için o hissiyat da yok. Bir de rahata çok alıştım. Eşimle işten gelip evde ikimizde canımız ne isterse onu yapıyoruz. Bence isteseydim de çocuk için geç kaldım. 40 yaşına az kalmışken küçük bebek için enerjim yok gibi geliyor. Bana da çevrem baskı yapıyor ileride yaşlanınca ne yapacaksın diye. Bakanın olmaz vs diye. Zaten çocuğunu sana baksın diye dünyaya getirdi isen geçmiş olsun. Çocuğun hayatına ipotek koymuşsun demektir. Çocuğa yapacağım masrafın yarısını bile 70e kadar biriktirsem en iyi güzel bakım evinde kalabilirim. Bir de evimi bağışladım mi bana ve eşime vefat edesiye kadar bakarlar. Bizim mahallede bir teyzenin 6 çocuğu vardı. Kimse ölene kadar kapısını bile açmadı. Hicbirseyin hayatta garantisi yok..çocuk en büyük şans veya şansızlık olabilir. Çocuk sahibi olmak ömrünün sonuna kadar sürecek bir sorumluluk. Bir de içgüdüsel olarak her kadın anne olmak ister görüşüne katılmıyorum. Örnek benim işte. Doğurganlık seviyem fiziksel olarak hâlâ var..ama istemiyorum.Bence hayatta geri alınamayacak tek karar çocuk sahibi olmak. Bu kararın dönüşü yok. O yüzden isteyenler anne olmalı, istemeyen asla anne olmamalı. Allah isteyene versin diyorum:)

Son düzenleme:
Bende sizin izinizden gidenlerdenim ama hic pisman olmadim. Daha hamile değilim ama his geldi. Olması doğması derken bizimkilerin arası da 8 yaş olacak gibi. Tabi olursa... Nasıl bir his, anlaşabiliyorlar mi?

Siz tek çocuk için bu şekilde düşünüyorsunuz. Bazı kadınlar kendileri için (vücudum bozulmasın , daha fazla sorumluluk almayayım diye ) tek çocuk sahibi olmak istiyorlar. Ben bu şekilde düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…