- Konu Sahibi hupsidupsi09
-
Gerçekten kocaları mi, yoksa kendileri mi erkek üye? Gerçekten şüphelendim.
Ya Allah aşkına Ekşi'de açılan başlıkları görmüyor muyuz? 30 yaş üstünü direkt çöp olarak görüyorlar. Kimse bana masal anlatmasın, ben gördüğümü yaşadığımı bilirim.Maalesef bunun en büyük nedeni bazı kadınlar. Baksanıza konu sahibi adama amca diyence yaşlı sever kadınlar canhıraş savunmaya geçmiş sanki hareket etmiş. Halbuki 29 yaşındaki bir erkek 45 yaşındaki bir kadına dalga bile geçmez gerçekten teyze olarak görür.
Ya Allah aşkına Ekşi'de açılan başlıkları görmüyor muyuz? 30 yaş üstünü direkt çöp olarak görüyorlar. Kimse bana masal anlatmasın, ben gördüğümü yaşadığımı bilirim.
Boşanma deneyimim yok ama sizi anlıyorum.Konuda kendi kıymetimi biliyorum diye edilmedik laf kalmamış . Amca yerine dede yazacaktım sonradan amcaya çevirdim buna da kurulabilir forum yazarlarıbenim anlatmak istediğim çok çok başka . Ben boşanmadan önce bana kimse 45 yaşında birini önermemişti . Mesele burada defolu kusurlu muamelesi görmek ve kabul edebileceğimin düşünülmesi . Beni kızdıran yaralayan nokta bu. Boşanma deneyimi olmayan anlayamaz
Ben de delirirdim herhalde. Ama bunu bana söyleyen kişi annem olduğu için delirirdim. Elalem zaten bunu yapar ama annemin daha yaşını duyduğu anda kestirip atmasını isterdim.Merhabalar bayadır buraya konu açmıyorum . Eşimden ayrılalı yaklaşık 6 ay oldu önce bunu söyleyeyim ve 29 yaşındayım . Ailemin görüştüğü bir aile var sürekli bize gelir giderler.
Bugün odamda uyumaya çalışırken anneme telefon geldi .annem mutfağa geçti ve konuşmaya başladılar . Tabi benim uyuduğumu zannettiği için biraz sesli konuştu annem . Konuşulanları duydum. Bana birini bulmuşlar . Annem bi kaç soru sordu ve kapattı telefonu . Odamdan çıktım annemin yanına gittim ben daha boşanalı altı ay oldu farkında mısınız falan dedim . Ancak bi yandan da merak ettim ne iş yapıyormuş diye sordum . İyi bir yerde çalışıyor şahıs . Ama 45 yaşında dedi annem . Bunu duymamla nevrimin dönmesi bir oldu zaten . Sinirlenmekte haksız mıyım arkadaşlar ? Şaka gibi gerçekten . Boşandım diye önerilen kişiye bakar mısınız . Babam yaşında . Saydım sövdüm ara şu kadını yoksa ben arayacağım bana bunu mu layık gördünüz diye dedim . Bu arada yaşımdan çok çok ufak gösteriyorum kamuda çalışıyorum evim arabam var çok şükür . Ama boşandım diye insanların beni denk gördüğü kişi benden 15 yaş büyük 45 lik amca . Siz olsanız ne yapardınız ?
Sosyal medyada bir kadıncağız var, boşanmış çocuğu ile ayakta durmaya çalışıyor. Ona da 50 yaşında adamı önermişler, 30 yaşında kadına reva mı bu ya? Sırf boşandı, çocuğu var, maddi açıdan zor bir dönemden geçiyor diye babası yaşında bir adam mı hak ettiği? Yazık günah ya, insanlara dümdüz hakaret ediyorlar, birileri de sayfalarca bunu savunuyor.Bu sadece boşanmış kadınlara da yapılmıyor. Kuzenim balık etlidir. Bekar olmasına rağmen kendisine sırf kilosundan ötürü 10-12 yaş büyük insanlar öneriliyor. Kilo, boy, medeni durum vs... bu konulardan ötürü aracılar kendilerinde böyle bir hak görüyorlar. Reddedilince de haklı gibi bir de sinirleniyorlar. :)
32 yaşındayım 25 yaş atı için gayet de yaşlıyım, sırf sevgili ilişki anlamında da değil genel olarak. Ama 45 yaş için de gencim, bazen iki iki daha dört.Konu sahibinin ‘amca’ demesini bahane ettiler medeniyetten çıktılar, sanki 45 yaşındaki herkese amca teyze diyoruz, kız sinirlenmiş amca yazmış gayette haklı ama onların derdi başka erkeklerin her istediğine sahip olduğu, boşanmış kadınların daha azına layık olduğunu düşündükleri her hallerinden belli eğitimsizlikleri paçalarından akıyor
Kimi de kompleksli 45 yaş bildiğin teyzedir yani, liseli genç kız mı diyecektik
Bir de hemen adamı görmeden etmeden niyeaaaaa belki taş gibi belki 45 göstermiyor belki enerjik hepsi mi amca diyorlar. Benim babam 55 yaşında oldukça yakışıklı fit 20 yaş küçük sevgilisi var. Ve ben çok rahatsız oluyorum asla normal bulmuyorum ki değil. Aynı şekilde 45 yaşında birinin 30 yaşında biriyle olması da değil. Kız kardeşim 19 yaşında 30 yaşında biriyle olsa asla normal bulmam. Her ilişki farklıdır atıyorum sosyal ortamda tanışıp yaşı fark etmemişlerdir ok. Ama bi adam 40 yaşında gidip 30 yaşında 20 yaşında bi kadınlaysa ve bu sürekli oluyorsa asla normal değil. Görüyoruz 30 yaşında kadınlara omlet vs diyorlar. Evet yumurtaların pırt yaşlı seninle ne işim olur diyor bu 45 yaşındaki amcalarYa Allah aşkına Ekşi'de açılan başlıkları görmüyor muyuz? 30 yaş üstünü direkt çöp olarak görüyorlar. Kimse bana masal anlatmasın, ben gördüğümü yaşadığımı bilirim.
Kaçırılan nokta şu, boşanmış kadınlara yaşları oldukça genç de olsa nedense 10-15 yaş büyük, üstüne çocuklu adamlar layık görülüyor. 30 yaşında boşanmış bir erkeğe 45 yaşında bir kadın "önerilmiyor" ama.
Olay "amca" kelimesinden çok daha derin. Boşanmış ya da 29 yaşını geçmiş bekar kadınların daha iyisini hak etmediğine toplum inanıyor. Yani aslına bakarsanız konuya bakarsanız en çok da kadınlar inanıyor.
32 yaşındayım, bekarım ve 45 yaşında bir adam asla dengim değil. Öneren kişiye de laf sayma ve sinirlenme hakkım gayet var. Çirkin bakış açısını içinde tutmadığı bir de benim üstüme saçtığı için gayet de canına okuyabilirim.
Bundan 3 sene önce bana da yaşı geçkin, Allah da yaratmış bir şey denmez de oldukça yaşlı görünen bir adam "önerilmişti". Öneren kişi beni oyuna getirebilmek için fotoğrafını başta göstermeden buluşma ayarladı. Ben de fotoğrafı görür görmez direkt iptal ettim. Kimse kusura bakmasın. Önce benim isteklerim, benim duygularım.
Ya canım kadınlar ya. Yerim sizi. Nasıl moralimi düzelttiniz çok teşekkür ederim. Sorun zaten yaştan ziyade bunun bana layık görülmesiydi . Sosyal ortamda tanışsam ,kişi kendi böyle bir teklifte bulunsa belki bu kadar irrite olmazdım bile . Ama dediğim gibi boşandım diye sanki bir kusurum varmışcasına denk görülmemiz kızdırdı beni . Bu kafalar değişmediği sürece kadınlar ikinci sınıf insan muamelesi görmeye devam edecek maalesef. Ve hala su durumda hemcinslerim tarafından eleştirilmek yargılanmak o kadar koyuyor ki insana .ne diyeyimKaçırılan nokta şu, boşanmış kadınlara yaşları oldukça genç de olsa nedense 10-15 yaş büyük, üstüne çocuklu adamlar layık görülüyor. 30 yaşında boşanmış bir erkeğe 45 yaşında bir kadın "önerilmiyor" ama.
Olay "amca" kelimesinden çok daha derin. Boşanmış ya da 29 yaşını geçmiş bekar kadınların daha iyisini hak etmediğine toplum inanıyor. Yani aslına bakarsanız konuya bakarsanız en çok da kadınlar inanıyor.
32 yaşındayım, bekarım ve 45 yaşında bir adam asla dengim değil. Öneren kişiye de laf sayma ve sinirlenme hakkım gayet var. Çirkin bakış açısını içinde tutmadığı bir de benim üstüme saçtığı için gayet de canına okuyabilirim.
Bundan 3 sene önce bana da yaşı geçkin, Allah da yaratmış bir şey denmez de oldukça yaşlı görünen bir adam "önerilmişti". Öneren kişi beni oyuna getirebilmek için fotoğrafını başta göstermeden buluşma ayarladı. Ben de fotoğrafı görür görmez direkt iptal ettim. Kimse kusura bakmasın. Önce benim isteklerim, benim duygularım.
Evet ben de gördüm o paylaşımı. Bir de kadına senin çocuğun engelli kabul ediyor! demiş. Çocuk da otizm bu arada engelli değil. Kadın nasıl bana bu adamı uygun görürsün, lütfen bana böyle şeylerle gelmeyin, deyince. Sürün o zaman, yazmış aracı.32 yaşındayım 25 yaş atı için gayet de yaşlıyım, sırf sevgili ilişki anlamında da değil genel olarak. Ama 45 yaş için de gencim, bazen iki iki daha dört.
Annem normalde bana söylemeyecekmiş bile . Ben sorunca söyledi . Babam zaten inanılmaz sinirlenmiş . Daha yeni geldi kızım evime otuzluk gelse bile vermiyorum seni kimseye falan dedi :)) ama anneme su noktada kızdım. Telefonda kadınj bozup kapamasını beklerdim . Öyle yapmadı. Daha sonra aradı benim söylediklerimi söyledi anca öyle soğudu içim. Ki gerçekten reel hayatta hiç evlenmemiş kişiler girişimde bulunuyor tanışmak için . Erkekler artık o kadar sorun yapmıyor bu konuyu . Bunları bildiğim için yatıştım birazBen de delirirdim herhalde. Ama bunu bana söyleyen kişi annem olduğu için delirirdim. Elalem zaten bunu yapar ama annemin daha yaşını duyduğu anda kestirip atmasını isterdim.
Nereden bakarsanız bakın haklısınız.
Ya boşanmış kadını layık görmüyorlar bile yaşı genç de olsa. Bizim bekar kızlar da bdv de boşanmış çocuklu erkek peşindeler. Erkeklerde bu hevesi hiç görmedim ben mesela. Çifte standardın kralı, ataerkilliğin dibi ya.Kaçirilmiyor aslinda da insanlar kendi üstlerine alınıyor veya eşleri bakimindan alınırak yaziyorlar gibi geldi bana.
Dediginiz durum cok dogru. Bunca yaş farkiyla birini önermek hiç hoş bir şey değil. Gercekten de kimse erkeklere 15 yaş buyuk bir kadın önerisiyle gelmez sanmiyorum yani.
Boşverin takmayın Bu algı da zamanla değişir diye umuyorumMerhabalar bayadır buraya konu açmıyorum . Eşimden ayrılalı yaklaşık 6 ay oldu önce bunu söyleyeyim ve 29 yaşındayım . Ailemin görüştüğü bir aile var sürekli bize gelir giderler.
Bugün odamda uyumaya çalışırken anneme telefon geldi .annem mutfağa geçti ve konuşmaya başladılar . Tabi benim uyuduğumu zannettiği için biraz sesli konuştu annem . Konuşulanları duydum. Bana birini bulmuşlar . Annem bi kaç soru sordu ve kapattı telefonu . Odamdan çıktım annemin yanına gittim ben daha boşanalı altı ay oldu farkında mısınız falan dedim . Ancak bi yandan da merak ettim ne iş yapıyormuş diye sordum . İyi bir yerde çalışıyor şahıs . Ama 45 yaşında dedi annem . Bunu duymamla nevrimin dönmesi bir oldu zaten . Sinirlenmekte haksız mıyım arkadaşlar ? Şaka gibi gerçekten . Boşandım diye önerilen kişiye bakar mısınız . Babam yaşında . Saydım sövdüm ara şu kadını yoksa ben arayacağım bana bunu mu layık gördünüz diye dedim . Bu arada yaşımdan çok çok ufak gösteriyorum kamuda çalışıyorum evim arabam var çok şükür . Ama boşandım diye insanların beni denk gördüğü kişi benden 15 yaş büyük 45 lik amca . Siz olsanız ne yapardınız ?
:) Valla benim babam 63 yaşında gayet de yaşlı bir amca. Dümdüz cami amcası yani.Bir de hemen adamı görmeden etmeden niyeaaaaa belki taş gibi belki 45 göstermiyor belki enerjik hepsi mi amca diyorlar. Benim babam 55 yaşında oldukça yakışıklı fit 20 yaş küçük sevgilisi var. Ve ben çok rahatsız oluyorum asla normal bulmuyorum ki değil. Aynı şekilde 45 yaşında birinin 30 yaşında biriyle olması da değil. Kız kardeşim 19 yaşında 30 yaşında biriyle olsa asla normal bulmam. Her ilişki farklıdır atıyorum sosyal ortamda tanışıp yaşı fark etmemişlerdir ok. Ama bi adam 40 yaşında gidip 30 yaşında 20 yaşında bi kadınlaysa ve bu sürekli oluyorsa asla normal değil. Görüyoruz 30 yaşında kadınlara omlet vs diyorlar. Evet yumurtaların pırt yaşlı seninle ne işim olur diyor bu 45 yaşındaki amcalarbir de uydurmuşlar erkek geç olgunlaşır kadın erken çöker vs
45 yaş genç bir yaş ama teyze amca yaşı. Bu yaş konusunda ciddi bir kompleks var bence. İnsanlar yaşlarını kabul etmek istemiyor. Herkes yaşını göstermiyor sözde. Oysa her yaşın özelliği farklı. 28 yaşındayım biri abla dediğinde alınmam. 40 yaşında da teyzeden alınmam. Hatta eşimin arkadaşımın 10 yaşında kızı bana hep teyze der. Annesi düzeltir abla diye aman boş ver derim.
Adamla hiçbir ortak noktanız yok zaten. Neyi denk görmüş olabilirler tanıştırmak için zaten?Ya canım kadınlar ya. Yerim sizi. Nasıl moralimi düzelttiniz çok teşekkür ederim. Sorun zaten yaştan ziyade bunun bana layık görülmesiydi . Sosyal ortamda tanışsam ,kişi kendi böyle bir teklifte bulunsa belki bu kadar irrite olmazdım bile . Ama dediğim gibi boşandım diye sanki bir kusurum varmışcasına denk görülmemiz kızdırdı beni . Bu kafalar değişmediği sürece kadınlar ikinci sınıf insan muamelesi görmeye devam edecek maalesef. Ve hala su durumda hemcinslerim tarafından eleştirilmek yargılanmak o kadar koyuyor ki insana .ne diyeyim
Ya canım kadınlar ya. Yerim sizi. Nasıl moralimi düzelttiniz çok teşekkür ederim. Sorun zaten yaştan ziyade bunun bana layık görülmesiydi . Sosyal ortamda tanışsam ,kişi kendi böyle bir teklifte bulunsa belki bu kadar irrite olmazdım bile . Ama dediğim gibi boşandım diye sanki bir kusurum varmışcasına denk görülmemiz kızdırdı beni . Bu kafalar değişmediği sürece kadınlar ikinci sınıf insan muamelesi görmeye devam edecek maalesef. Ve hala su durumda hemcinslerim tarafından eleştirilmek yargılanmak o kadar koyuyor ki insana .ne diyeyim
Amerikalılar araştırmışlar bunu, kim büyük fark etmeden yas farki arttıkça boşanma oranı artıyormuş. En az boşananlar yaşı aynı olanlar.Zengin yaşlı erkekleri 'ama genç gösteriyor, yaş sayıdan ibaret' diyen kadınlar olduğu sürece bu kafa yapısı asla değişmeyecek. Ayrıca yaş bir evlilikte gayette önemli. Bir erkeğin evlilikte 4-6 yaş arasında hatta 8 yaş büyük olması evliliği uzatabilir fakat özelikle 10 yaşın üzerindeki yaş farkı evlilikleri olumsuz etkiliyor benim gördüğüm. Böyle evliliklerin sürmesi için adamın ya çok zengin olması lazım yada arada çok büyük bir uyum va aşk olması lazım.
Muhtemelen kompleksler azdı direkt bu cevaplar. Benim çevremde var 40larında yakışıklı eğitimli erkekler bekar olanlar da var. Geçen biriyle konuştuk 26 yaşında bi kızla ilişkisi varmış. Olgundu yaşına göre neşeli cıvıl cıvıl güzeldi ama bir yerde rahatsız oluyorum onun vaktini çaldığımı hissediyorum doğru gelmiyordu dedi. Düşününce zaten doğru olan da bu. Hadi 10 yaş tolere edilir elbette bizler kimlikle gezmiyoruz. Tanışınca fark edilmiyor vs. Bu şekilde resmen sen artık defolusun sana bu layık diyorlar. Benim akraba çevremde de var direkt 30 yaşında bekar kız varsa hele boşanmış saçma sapan adamları sunuyorlar. Eskiden görücünün de mantığı vardı dengi vardı.:) Valla benim babam 63 yaşında gayet de yaşlı bir amca. Dümdüz cami amcası yani.45 yaşındayken de fit ve genç görünmüyordu. Foruma bakarsak 45+ erkeklerin hepsi Tom Cruise mübarek. Yani vardır elbet ama oranı nedir ki? Benim tramvayda falan gördüğüm 45-50 yaşında adamlar genellikle kel ve kış günü bile kokmayı başarabilen tipler yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?