Bana neler oluyor?

Olmaz bu kadar fedakarlik fazla ..
Size cok oneri gelmis ama kabul etmiyorsunuz boyle olmamali..
Kadinin maasi var
Kendi sagliginiz icin 3 kurusu dusunmeyin .
Gencecik kadinsiniz ne o oyle butun gun evde
Siz hastalansaniz kim bakicak ..
Tuvaletini kendi yapiyosa alti bezlenmiyosa verin 1500 lira baktirin sizin evde ..
O diger gorumcelerde bi zahmet az sıkılsinlar onlar alemin uyanigi siz safi misiniz ???

+1

Alzheimer çok zor bir hastalık...
Çok ama çok zor ..
Evde bir kişinin sürekli yanında durması ile baş edilebilcek bir hastalık değil..
Oğlunu hatırlıyor olduğuna göre ilk evrelerde demek ki ..
Zamanla zorlasicak..
Zaten herkesi unutucak..
Eşinin kardeşleri yada bakıcı tutacak imkanınız varsa sorumluluğu paylasin...
Ne kadar rahatsız olmuyorum desenizde kizinizi okula goturememek, alışverişe gidememek sizi de zorluyor çünkü ani düzen değişimi oluyor ...
Ben çok iyi biliyorum o hastalığı...
Allah kimseye vermesin.

Son olarak ; kayinvalidenizin evi var mi ?
Var ise o evde bir bakıcı ile düzen oturtmalisiniz zaten ileri evre değil..
Henüz bakımı çok zor değil.

Önerilerin hepsi mantıklı, makul... Ama tek başıma benim kabul etme gibi bir durumum yok; eşim ve kardeşlerinin düşünce ve durumlarını bildiğim için olumsuz yaklaşıyorum. Daha birkaç gün önce bunların birçoğu konuşuldu ama ya eşim kabul etmiyor ya onlar yanaşmıyor bulunan çözümlere... Benim eşimle konuşup çözmem lazım ki, onu tanıdığım için söylüyorum o bizde kalmasını bana yardım edeceğini söyleyip çekilecek.

Depresyon gbi geldi bana daha fazla ilerlemeden toparlanın.
Bide kansızlık oluncada sabah uyandığında aşırı yorgun uyanıyorsun ve hiçbişe yapmak gelmiyor içinden. Bide kanına baktır derim .
Başka erkek kardeşi varsa 3 ay birinde 2-3 ay birinde şeklinde ayırmanız lazm .. bütün yük sizde.

Peki hayatım kenara çekilecek ama altına bez bağlamaya baslandiginda nasıl olacak ?
Ileri evrede evden kaçabilir , bütün gün sokaklarda onunla dolasabilecek misin?
Eşin bütün gün dışarıda akşam geliyor, iki saat ona koymuyor tabi ...
Bu hastalığın ciddiyetinin farkında değilsiniz...
Açıp evreleri okuyun ..
Doktora gittiğinizde sorun...
Işten izin alsın siz bir kac gün annenize gidin ..
Kolay mi zor mu anlar.

Zaten konuşurken buradaki yorumları açıp ona okuyacağım, internetten ayrıntısıyla bakıp onlarla beraber.. Kızlarına yakın olmaya ikna etsem gene yeter arada nefes almaya, veya sıkıştığımda çağırmaya

Ayni durum bizdede var ve ben buraya bir konu acmistim yasadigim durumlarla alakali
Sonuc bende artik bisey yapmak istemiyorum zoraki
Sekerim kolestrolim herseyim cikti hayat artik zor geliyor
Sılkelenip kendime gelmeye calisiyorum
Ama kah uyor kah olmuyor
anlatsam bitmez Allah yardimcin olsun

Biz kötü niyetli değiliz.
Ben hastalığı iyi biliyorum...
Bizim ki ; huysuz , sabirsiz ve asabidi...

Vücut fonksiyonları çalıştığı için uzun süre yaşarlar ve yaşadıkça erirler...
Belki günlerce uyur belki günlerce bagirir...
Şimdilik gündüz bakıcısı daha sonra da yatılı gerekecek...
Şimdiden hayırlı olsun.

Amin nerde varsa, hastalara şifa bizlere de kolaylık versin inşallah..

Allah senin eline kimseyi dusurmesin haa

depresyon değil de üzerinizde ölü toprağı var derler ya aynen onun gibi birşey işte hem düzeniniz değiştiği için hem de zaman zaman her insanda olur

Bakın bakmayın diyemem o sizin kararınız tabi ki.
Bir hafta yine görümcenize bıraksanız eşinizle tatile gitseniz değişik yerler belki iyi gelecektir.
Akşamları kızınızla pasta türü kurabiye felan yapmayı deneyin hem size hem kızınıza iyi gelecektir.
Havalardan bu aralar benim de iş yapasım yok.

Allah korusun yinede ama ben bakamam kv ye falan. siz zor bir işe girmişsiniz.kendinizi salmayın olmuyorsa olmaz yani. başka bi çare düşünün bakıcı vs. ama arada kızınızı heba etmeyin.

Kocan mi takinti yapiyo? Cok istiyosa kendi kalsin o zaman.. hasta bakicam diye sen hayati kaciriosun.. arada bi hava almak vs. seninde hakkin..biliorum zor bi durum ama..kizini bile kendin degil komsuyla yolluyormussun.. kotu bi durum.. eski durumunu ozluyorsun.. Allah yardimcin olsun

Bencede eşinizle güzelce konuşun onun sizi anlayacağı şekilde , görümcelerin de katkısıyla (böylece belki vicdanları daha rahat olur) haftada içi bakıcı gelsin. Siz de fazla yıpranmamış olursunuz.

Allah bir yol açsın size, kolaylıklar dilerim.

Ne yalan soyliyim size gercekten uzuldum.
Hayatinizi etkiliyorlar .
Keske is bulup calissaniz ,evde korelmeyin nolur .
Senelerce bu psikolojide yasanmaz .
Allah ne kadar omur verdi bilinmez diyelim ki kadincagiz 20 yil daha yasadi eeeee sizin caniniza yazik degil mi ?
Gorumcelerinize de acayip kizdim ..

Babannem de alzaymır hastasıydı. Çok zor bir hastalıktı , sağlığı döneminde çok kötü bir insan olduğu için en sevdiği ve değer verdiği çocukları bile ilgilenmek istemedi.

Annecağızım ilgilendi , bizim evde bakıldı bakıcısı vardı ama yine de annemi çok zorluyordu , bakıcı bizimle kalıyordu evde sürekli yabancı biri olması çok ama çok zordu.babamın kafası rahattı hiç umursamazdı zaten bakan ilgilenen var diye.Babam haftasonu işe gitmediği zamanlarda babannemin sadece soru sormasına bile dayanamazdı . Annemin üzerine yıkardı yine. Hastalık ilerledikçe durumu daha da kötüleşti ve çok garip şeyler konuşmaya başladı. Çok ama çok zor bi dönemdi.

Bizde de halalarım bakmak istemedikleri için türlü bahaneler uyduruyorlardı.amcalarım da öyle . Umurlarında değildi yani.Annem Allah rızası için derdi hep ama çok yoruluyordu bakan birisi olduğu halde.

Uzun lafın kısası iş bu raddeye gelmeden bir an evvel konuşup çözüm bulmaya bakmanız gerektiğini düşünüyorum.Tamam yaşlı hasta elbet bakılsın ama kendinizi ve çocuğunuzu da düşünmek zorundasınız. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…