Bana neler oluyor?

Geçmiş olsun

Bu süreç yeni galiba ama hem sizi hem kızınızı yıpratır

Eşiniz olayı kavrayamaz zira o hasta kadın oturuyor köşede pişirdiğini yemekten bir tabak da o yiyor sana ne zararı var modunda

İstersen ben kalırım sen dışarı da çıkarsın akşamları vs diyor ama psikolojik yük hissetmiyor hatta anasına sahip çıktığı için onun psikolojisi daha da iyi bu sıralar

Fakat ben kızınıza da üzüldüm onun da düzeni bozulmuş herkesin annesi okula getirip götürüyor o komşular ile, okuldan çıkınca herkes annesine birşey anlatıyor mesela ama onun annesi orada değil

Kp benzer şekilde hasta o doktora götürülünce doktor Kv ye ilaç yazmış bakanın ilacı diye kadın pamuk gibi olmuş Kv zaten dışarı vs çıkmazdı ama yine de bunalmıştı

Hastaya bakmak zor ki siz gençsiniz çocuğunuz da var

Günün bazı saatlerine en azından çözüm lazım oğlum bebekken evde ona baktım ve sıyırıyordum alışkın insana evde oturmak çok zor

Okudum sorun değil. Bana samimi gelmiyor açıkçası söyledikleri. Yakın otırmak yerine herkes 1 ay baksa sorun çözülür. 4 ay zaten kızları bakmış olacak size gelene kadar. Yakın oturmak için bide yine siz fedakarlık yapacaksınız masraf yapacaksınız. Yapmayın bence alın hepsini bu şeklde olması için ikna edin. Kadın da zamanla bu duruma alışacaktır. Kadının durumu şuan iyi olabilir ama sonrası çok kötü olucak. Ve bu hızla ilerleyecek. Altına kaçıracak,siz temizlemek zorunda kalacaksınız bilmiyorum şuan yapıyor musunuz? Sürekli huzursuzluk çıkaracak,yemekleri fırlatacak daha neler neler. Başedemezsiniz size de yazık!
Şu an sadece sürekli yatıyor, sadece tuvaletine kalkıyor. Deiğiniz gibi daha da zorlaşacağının da farkındayım ve açıkçası bundan da korkuyorum.. Hepsinin sırayla bakması iyi olurdu ama biri çalışıyor, biri de İstanbul dışında. Zaten dediğim gibi alsalar da onlara huzur vermiyor ve dediğiniz gibi onlar da bahane yapıyorlar sanırım, onu idare etmekle ve huysuzluk yapmasıyla uğraşmak istemiyorlar. Taşınsak bile ne kadar ve ne zamana kadar yardımcı olurlar bilmiyorum ama şu an maalesef herkes için en uygunu bu. benim için de tek seçenek ne yazık ki..

Alzeihmer ve demans hastaları çok zor hastalardır.
Başlangıç pek zorlamasa da ileriki süreçte daha da zorlanacağınız günler gelecek.
Alz hastalarının sürekli yeri değiştirilmez.
Yani bir sizde bir kızında bir de diğer kızında kalması kişiyi olumsuz etkiler ve hastalığın ilerlemesine sebep olabilir( bunun evreleri var. Bu durum hangi evrede gerçekleşiyor bilmiyorum. Doktoru yardımcı olacaktır)

Onun dışında takıntıları olacak.
Normalde de böyle ise daha da sıklaşacaktır.
Örn; siz yaz günü camı açmak isterken kendisi aksi gibi camı kapalı tutmakta diretecektir.
Bakımı zor .
O sebeple kendinizi yıpratmadan bu sürecei geçirmeye bakın.
Hiç kolay bir şey olmayacak. Kendinize vakit ayırın.
Eğer ki maddi durum elvermiyorsa bile kaç kardeşlerse bir araya gelip bir bakıcı tutulabilir.
En azından hafta iki üç gün şeklinde.
Evladınızda var. Ona vereceğiniz ilginin çoğunu hastaya vermek zorunda kalacaksınız.
O sebeple kardeşler toplanıp ne yapacaklarına ner bir karar vermeleri gerekiyor.

Alzeimer demissiniz demans demissiniz.
Benim babaannemdede alzeimer var.
Cekilir gibi degil.
Annem ve ailecek kafayi yedik biz 1 senede.
3 oglu var babamda dahil. Her sene birisinde duruyor. Ama o 1 sene dedigimiz zaman dilimi gecmek bilmiyor. Annemi hic sevmez babaanem. Annemin karnina agliyor girerdi, stresten dudaginda ucuk eksik olmazdi( yada gizli gizli hepimizin dis fircasiyla takma disini temizledigi ve bize bakteri bulastirdigi icinde olabilir; ne varmiski ondan, ne mikrobu olabilirmis, biz ona kopek demisiz, kopeklerin agzi pis olurmus ancak).

Ama 1 sene disimizi siktik. Ama siz? Omur boyu artik evdemi oturucaksiniz boyle?

Şu an sadece sürekli yatıyor, sadece tuvaletine kalkıyor. Deiğiniz gibi daha da zorlaşacağının da farkındayım ve açıkçası bundan da korkuyorum.. Hepsinin sırayla bakması iyi olurdu ama biri çalışıyor, biri de İstanbul dışında. Zaten dediğim gibi alsalar da onlara huzur vermiyor ve dediğiniz gibi onlar da bahane yapıyorlar sanırım, onu idare etmekle ve huysuzluk yapmasıyla uğraşmak istemiyorlar. Taşınsak bile ne kadar ve ne zamana kadar yardımcı olurlar bilmiyorum ama şu an maalesef herkes için en uygunu bu. benim için de tek seçenek ne yazık ki..

Allah evladın da hayırlısını versin ne diyeyim. Tabi ki hepsi bahanedir. Kadın hatırlamıyordur bile bir süre sonra! Hastalığı zaten unutkanlık. Size Allah sabır versin. çok da yardımcı olacakları ı sanmıyorum yardım etmek için can atan zaten böyle rahat olmaz.

Bakıcı olayı imkansız. Görümceler geliyorlar arada sağolsunlar, eşim de gerektiği zaman kalıyor. Ama öyle takıntılı ki bir akşam komşuya çaya gitmiştim, defalarca beni sorup onu istemediğim fikrine kapılmış. Yanındaki kişi bir yere gittiğinde ona takıyor kafayı, biraz gecikince kuruntu ya da telaş yapıyor..
KV Böyle yapıyorsa işiniz cok zor herkes bunalır bir siz değil ki yine iyi sabretmissiniz..
Sizinde kendinize özel alanlarınız olmalı herşeyde böyle yaparsa ne kadar tahammül edilebilir bilemedim :KK43:
keşke sadece sizin ve eşinizin üzerine yıkılmasaydı bu durum..
herkesin sırayla bakması gerekiyor
açıkcası böyle birşeyin sadece bizim üzerime yıkılmasına göz yummazdım ben tek evlat olsa anlardm ama görümcelerinde evlat ve kv bu durumu git gide çok zorlaşacak

Alzeimer demissiniz demans demissiniz.
Benim babaannemdede alzeimer var.
Cekilir gibi degil.
Annem ve ailecek kafayi yedik biz 1 senede.
3 oglu var babamda dahil. Her sene birisinde duruyor. Ama o 1 sene dedigimiz zaman dilimi gecmek bilmiyor. Annemi hic sevmez babaanem. Annemin karnina agliyor girerdi, stresten dudaginda ucuk eksik olmazdi( yada gizli gizli hepimizin dis fircasiyla takma disini temizledigi ve bize bakteri bulastirdigi icinde olabilir; ne varmiski ondan, ne mikrobu olabilirmis, biz ona kopek demisiz, kopeklerin agzi pis olurmus ancak).

Ama 1 sene disimizi siktik. Ama siz? Omur boyu artik evdemi oturucaksiniz boyle?
aynen bir ömür boyu nasıl katlanacaksınız ki buna ? birde tek evlat eşiniz değil
ohh.. ne güzel sadece sizin üstünüze yıkılmış.

aynen bir ömür boyu nasıl katlanacaksınız ki buna ? birde tek evlat eşiniz değil
ohh.. ne güzel sadece sizin üstünüze yıkılmış.
bilmiyorum nasıl dayanacağımı, kendimden çok kızımı düşünüyorum benim mutsuz, yorgun olduğum bir ortamda ona ne kadar yetebilirim diye:KK1:

Sosyal bir insanmışsınız. Birden tepetaklak olmuş düzeniniz.
Hayatınızdan fedakarlık yapmışsınız resmen...
Kayınvalidenizin psikolojik sorunu varsa bu biraz tehlikeli degil mi. Ben yaşlı insanlarda olan psikolojik rahatsızlıkları tehlikeli buluyorum. Tecrübe edindim çünki.
Biz bakıcı tutmuştuk. 600 dolar mıydı 500 dolar mıydı neydi aylığı bakıcının. Şirketle anlaşmıştık.
Çok zor bir durum.
Görümceleriniz hiç sizin çocuğunuzun halini düşünmüyor mu?
Ben kızınızın yaşındayken annem babaneme baktığı için beni almaya gelmiyordu. Ben tek gidiyordum evim 5 dk uzaklıktaydı. Arkadaşlarımın anneleri ablaları geliyordu çok özeniyordum. Kendi kendime anneme eve gittiğimde söyleyeceklerimin provasını yapıyordum. Eve gittigimde ise söyleyemiyordum anlatamıyordum. Çünki annem babaneme baktıgı için hem yorgundu hemde bunalmıştı. Hiç güler yüzlü degildi bana karşı.
Sizden ricam bunu ne kendinize ne çocuğunuza yapmayın.
Sizin bir yaşamınız var Allah aşkına bende bunu anlamıyorum gelin bakmak zorunda mı kayınvalidesine. Kızları varmıs birsürü.
Yani bir yaşamınız var hayata bir kez gelmişsiniz. Sizin ve çocuğunuzun en güzel çağları mahvoluyor. Biraz hassasım bu konuda kusura bakmayın yaşadıgım için benzerini çok üzüldüm konuyu okuyunca..
Hastalık konusunda çoğu üye söylemiş katılıyorum bende.

Kv ye acil çözüm gerek
Görümcelerde eşiniz de maddi destek olarak kvye bi düzen kurun
İnşallah maaşı vardır
Küçük bi ev bir bakıcı

Sürekli bi sende bi onda kalamaz bu hastalar
Düzenleri değiştikçe hastalıkları artar
Su içtikleri bardağı bile nereye koyarlarsa orda bulmaları lazım

Görümcelere yakın taşının kızınız büyümüş sayılır sizde çalışın eşinize destek olun böyle giderse psikolojiniz falan kalmaz

Esasen onu evinden çıkarmamak da lazımdı

Zira yabancı yer hastalığı tetikliyor

Mesela başka eve gittiğinde tuvaleti bulamıyor ortaya yapıyor vs vs

Bir de kapıyı iyi kilitleyin

Her bu tarz hastanın bir kaybolma öyküsü oluyor

Üst kilidi kilitleseniz de açabiliyorlar alttan anahtar ile kilitleyip anahtarı kaldırmak gerekiyor

Esasen onu evinden çıkarmamak da lazımdı

Zira yabancı yer hastalığı tetikliyor

Mesela başka eve gittiğinde tuvaleti bulamıyor ortaya yapıyor vs vs

Bir de kapıyı iyi kilitleyin

Her bu tarz hastanın bir kaybolma öyküsü oluyor

Üst kilidi kilitleseniz de açabiliyorlar alttan anahtar ile kilitleyip anahtarı kaldırmak gerekiyor
Evinde yalnız kalamazdı, yanında sürekli kalacak kimse yoktu. Düzen konusunda haklısınız, bir kere rahat edemiyor diye yattığı yeri değiştirdik odanın içinde, o zaman bile sersemledi, afalladı geri aldık yerine.. Söylenenlerden sonra durumun ciddiyetini daha çok kavradım, internetten biraz daha araştıracağım bu hastalığın aşamalarını ve bakımını. Bu açıdan beni aydınlattığınız için ayrıca herkese çok teşekkür ederim. Yarın nöroloji randevusu var. Hastalığı ne aşamada olduğunu öğrenince belki çözüm konusunda daha çabuk karar verilir.

bilmiyorum nasıl dayanacağımı, kendimden çok kızımı düşünüyorum benim mutsuz, yorgun olduğum bir ortamda ona ne kadar yetebilirim diye:KK1:

Siz " kizlarinda kalmak istemiyor' diye kendinizi mecbr hissediyosunuz.
Oyle bisey yok.
Bundan 14 sene once babaannem turkiyeden yasadigim ulkeye geldi. Basta babam ' her sene birimiz baksin sirasiyla" diyince amcam( helede buyuk amcam), olurmu hic oyle sey. Anamiz o bizim . Sirayami dzilir dedi. Sonra noldu? Kucuk amcamda 3/4 sene kalirken o anamiz diyen amcam 1 sene dayanamadi anasina. Tatil dedi, hastayim dedi. Baskalarina baktirdi.

Ama sonunda hizaya geldiler bi kac senedir 1 sene 1 sene bakiyor hepsi( onda bile zorlaniyor buyuk amcam, yeni tatilden dondu vurup kirip anasini kucuk kardesine yollayip).
Siz bir omur boyu bakamazsiniz.
Olmaz.
Sizede yazik.

Benim babaannemde en son ugradigimizda " beni almayami geldiniz? Beni size goturun" desede; hem kredisi bitti hayati bize zorlastira zorlastira, hemde 1 sene dedik. Nokta konuldu.
Cunku o babaannemi bize getirsek ertesi gun telefonda " sapsik58 in evinde neler cekiyorum ooo, ölsemde kurtulsam" diye duyurucak etrafa.

Cok dengesizler.
hem yasli olunca cocuklasiyorlar, hem alzheimer, hemde helede benim babaannem eskiden beri cok cok inat( koyde ismini soyledem herkes yaka silker illallah eder, cok kisiye cektirmis)

Çok takdir ettim sizi önce bunu belirtmek istedim
Tüm yorumları okudum
Kv sizde kalmaya devam etsin ama
Amaaaa size en az yük oluşturacak şekilde bi çözüm bulun
Önerim şu kızları para birleştirip bi bakıcı tutsun siz de katkı sağlamayın çünkü yeterince fedakarlık yapıyorsunuz evinizi açarak
Bakıcı kızınız gitmeden gelsin siz de kızınızı okula götürün alışverişlerinizi evişlerini temizliği günlük gezmelerinizi ihmal etmeyin
Bakıcı sadece kadını yanlız bırakmamakla ilaçlarıyla vs. Sorumlu olsun
Gorumceler samimiyse bu kadarini yapmalilar
Yabanci birini istemiyo falan demeyin lutfen alisir zamanla
Size de yazık

Allah sizden razi olsun oncelikle sizin ve neslinizin sagligini afiyetini daim etsin ama kv cok uzuldum sizi bulamayinca beni istemiyormu diye dusunmesi paniklemesi vs :KK43: onun icinde ne kadar zor...dizi izleyeceginize bence belgesel izleyin hayvanlar mesela insanin tefekkuru artitiyor hayran kaliyorsunuz gercekten ...
Faydali kitaplar okuyun hatta sesli okuyun kv de dinler oda izler yani bunalmayin sizi gibi iyi kalpli insalara dunyanin ihtiyaci var

Çok takdir ettim sizi önce bunu belirtmek istedim
Tüm yorumları okudum
Kv sizde kalmaya devam etsin ama
Amaaaa size en az yük oluşturacak şekilde bi çözüm bulun
Önerim şu kızları para birleştirip bi bakıcı tutsun siz de katkı sağlamayın çünkü yeterince fedakarlık yapıyorsunuz evinizi açarak
Bakıcı kızınız gitmeden gelsin siz de kızınızı okula götürün alışverişlerinizi evişlerini temizliği günlük gezmelerinizi ihmal etmeyin
Bakıcı sadece kadını yanlız bırakmamakla ilaçlarıyla vs. Sorumlu olsun
Gorumceler samimiyse bu kadarini yapmalilar
Yabanci birini istemiyo falan demeyin lutfen alisir zamanla
Size de yazık
Teşekkürler öncelikle..Beşi bir araya gelseler de yine bakıcı tutamazlar, hepsinin maddi durumu sınırlı, eşlerinin de kabul edeceğini sanmıyorum... yani bütün yollar bende bitiyor. Ya biz o tarafa taşınacağız, ya onlar burayı yol edecek -ki şimdi bile haftada bir sızlanıyorlar- ya eşim bana destek olacak ya da benim sonumda kayınvalidem gibi olacak

Allah sizden razi olsun oncelikle sizin ve neslinizin sagligini afiyetini daim etsin ama kv cok uzuldum sizi bulamayinca beni istemiyormu diye dusunmesi paniklemesi vs :KK43: onun icinde ne kadar zor...dizi izleyeceginize bence belgesel izleyin hayvanlar mesela insanin tefekkuru artitiyor hayran kaliyorsunuz gercekten ...
Faydali kitaplar okuyun hatta sesli okuyun kv de dinler oda izler yani bunalmayin sizi gibi iyi kalpli insalara dunyanin ihtiyaci var
Teşekkür ederim, kendimi de psikolojik yönden korumanın bir yolunu bulmaya çalışacağım

Tamam da sizin hayatınız da kötüye gidiyor. Bu durum ne kadar sürecek belirsiz. Belki çok uzun yıllar sürecek ve bu sadexe sizi değil okula giden kizinizin başarısını da etkiler.

X