-
- Konu Sahibi sivastrabzon
Şu an sadece sürekli yatıyor, sadece tuvaletine kalkıyor. Deiğiniz gibi daha da zorlaşacağının da farkındayım ve açıkçası bundan da korkuyorum.. Hepsinin sırayla bakması iyi olurdu ama biri çalışıyor, biri de İstanbul dışında. Zaten dediğim gibi alsalar da onlara huzur vermiyor ve dediğiniz gibi onlar da bahane yapıyorlar sanırım, onu idare etmekle ve huysuzluk yapmasıyla uğraşmak istemiyorlar. Taşınsak bile ne kadar ve ne zamana kadar yardımcı olurlar bilmiyorum ama şu an maalesef herkes için en uygunu bu. benim için de tek seçenek ne yazık ki..Okudum sorun değil. Bana samimi gelmiyor açıkçası söyledikleri. Yakın otırmak yerine herkes 1 ay baksa sorun çözülür. 4 ay zaten kızları bakmış olacak size gelene kadar. Yakın oturmak için bide yine siz fedakarlık yapacaksınız masraf yapacaksınız. Yapmayın bence alın hepsini bu şeklde olması için ikna edin. Kadın da zamanla bu duruma alışacaktır. Kadının durumu şuan iyi olabilir ama sonrası çok kötü olucak. Ve bu hızla ilerleyecek. Altına kaçıracak,siz temizlemek zorunda kalacaksınız bilmiyorum şuan yapıyor musunuz? Sürekli huzursuzluk çıkaracak,yemekleri fırlatacak daha neler neler. Başedemezsiniz size de yazık!
Şu an sadece sürekli yatıyor, sadece tuvaletine kalkıyor. Deiğiniz gibi daha da zorlaşacağının da farkındayım ve açıkçası bundan da korkuyorum.. Hepsinin sırayla bakması iyi olurdu ama biri çalışıyor, biri de İstanbul dışında. Zaten dediğim gibi alsalar da onlara huzur vermiyor ve dediğiniz gibi onlar da bahane yapıyorlar sanırım, onu idare etmekle ve huysuzluk yapmasıyla uğraşmak istemiyorlar. Taşınsak bile ne kadar ve ne zamana kadar yardımcı olurlar bilmiyorum ama şu an maalesef herkes için en uygunu bu. benim için de tek seçenek ne yazık ki..
KV Böyle yapıyorsa işiniz cok zor herkes bunalır bir siz değil ki yine iyi sabretmissiniz..Bakıcı olayı imkansız. Görümceler geliyorlar arada sağolsunlar, eşim de gerektiği zaman kalıyor. Ama öyle takıntılı ki bir akşam komşuya çaya gitmiştim, defalarca beni sorup onu istemediğim fikrine kapılmış. Yanındaki kişi bir yere gittiğinde ona takıyor kafayı, biraz gecikince kuruntu ya da telaş yapıyor..
aynen bir ömür boyu nasıl katlanacaksınız ki buna ? birde tek evlat eşiniz değilAlzeimer demissiniz demans demissiniz.
Benim babaannemdede alzeimer var.
Cekilir gibi degil.
Annem ve ailecek kafayi yedik biz 1 senede.
3 oglu var babamda dahil. Her sene birisinde duruyor. Ama o 1 sene dedigimiz zaman dilimi gecmek bilmiyor. Annemi hic sevmez babaanem. Annemin karnina agliyor girerdi, stresten dudaginda ucuk eksik olmazdi( yada gizli gizli hepimizin dis fircasiyla takma disini temizledigi ve bize bakteri bulastirdigi icinde olabilir; ne varmiski ondan, ne mikrobu olabilirmis, biz ona kopek demisiz, kopeklerin agzi pis olurmus ancak).
Ama 1 sene disimizi siktik. Ama siz? Omur boyu artik evdemi oturucaksiniz boyle?
bilmiyorum nasıl dayanacağımı, kendimden çok kızımı düşünüyorum benim mutsuz, yorgun olduğum bir ortamda ona ne kadar yetebilirim diyeaynen bir ömür boyu nasıl katlanacaksınız ki buna ? birde tek evlat eşiniz değil
ohh.. ne güzel sadece sizin üstünüze yıkılmış.
Evinde yalnız kalamazdı, yanında sürekli kalacak kimse yoktu. Düzen konusunda haklısınız, bir kere rahat edemiyor diye yattığı yeri değiştirdik odanın içinde, o zaman bile sersemledi, afalladı geri aldık yerine.. Söylenenlerden sonra durumun ciddiyetini daha çok kavradım, internetten biraz daha araştıracağım bu hastalığın aşamalarını ve bakımını. Bu açıdan beni aydınlattığınız için ayrıca herkese çok teşekkür ederim. Yarın nöroloji randevusu var. Hastalığı ne aşamada olduğunu öğrenince belki çözüm konusunda daha çabuk karar verilir.Esasen onu evinden çıkarmamak da lazımdı
Zira yabancı yer hastalığı tetikliyor
Mesela başka eve gittiğinde tuvaleti bulamıyor ortaya yapıyor vs vs
Bir de kapıyı iyi kilitleyin
Her bu tarz hastanın bir kaybolma öyküsü oluyor
Üst kilidi kilitleseniz de açabiliyorlar alttan anahtar ile kilitleyip anahtarı kaldırmak gerekiyor
bilmiyorum nasıl dayanacağımı, kendimden çok kızımı düşünüyorum benim mutsuz, yorgun olduğum bir ortamda ona ne kadar yetebilirim diye
Teşekkürler öncelikle..Beşi bir araya gelseler de yine bakıcı tutamazlar, hepsinin maddi durumu sınırlı, eşlerinin de kabul edeceğini sanmıyorum... yani bütün yollar bende bitiyor. Ya biz o tarafa taşınacağız, ya onlar burayı yol edecek -ki şimdi bile haftada bir sızlanıyorlar- ya eşim bana destek olacak ya da benim sonumda kayınvalidem gibi olacakÇok takdir ettim sizi önce bunu belirtmek istedim
Tüm yorumları okudum
Kv sizde kalmaya devam etsin ama
Amaaaa size en az yük oluşturacak şekilde bi çözüm bulun
Önerim şu kızları para birleştirip bi bakıcı tutsun siz de katkı sağlamayın çünkü yeterince fedakarlık yapıyorsunuz evinizi açarak
Bakıcı kızınız gitmeden gelsin siz de kızınızı okula götürün alışverişlerinizi evişlerini temizliği günlük gezmelerinizi ihmal etmeyin
Bakıcı sadece kadını yanlız bırakmamakla ilaçlarıyla vs. Sorumlu olsun
Gorumceler samimiyse bu kadarini yapmalilar
Yabanci birini istemiyo falan demeyin lutfen alisir zamanla
Size de yazık
Teşekkür ederim, kendimi de psikolojik yönden korumanın bir yolunu bulmaya çalışacağımAllah sizden razi olsun oncelikle sizin ve neslinizin sagligini afiyetini daim etsin ama kv cok uzuldum sizi bulamayinca beni istemiyormu diye dusunmesi paniklemesi vsonun icinde ne kadar zor...dizi izleyeceginize bence belgesel izleyin hayvanlar mesela insanin tefekkuru artitiyor hayran kaliyorsunuz gercekten ...
Faydali kitaplar okuyun hatta sesli okuyun kv de dinler oda izler yani bunalmayin sizi gibi iyi kalpli insalara dunyanin ihtiyaci var
var youtube da videolarini izleyin kitaplarini okuyun ben oyle yapiyorumrTeşekkür ederim, kendimi de psikolojik yönden korumanın bir yolunu bulmaya çalışacağım