Bana moral verir misiniz :(

Sanırım dediğiniz gibi sade bir nikah yapacağım. Başka türlü çıkamadım işin içinden.
Çok teşekkür ederim :)

Ben zaten sevdiklerimi istemiştim fazlasını değil ama olmuyorsa olmuyor yani.
Haklısınız ne diyeyim dün daha gergindim bugün oluruna bıraktım.

İlk defa teyzem beni geri plana atacak bir şey yaptı. Birde normalde ben kendi hayatımla ilgili kararlarda kimseyi dinlemezdim. Bu çok ayrı bir şey olunca akrabalarla konuşma gereği duydum, yanlış yapmışım.

Nişanlımın ailesiyle imkansız gibi bir şey. Eğer tek sebep ben olsaydım kesinlikle barıştırırdım ama malesef oda çok zor. Ben babamla barışmaya gittim onca yaptığına rağmen hem surat yaptı, hemde hiç aramadı bir daha.
Teyzeme bende bir şey diyemiyorum inanın.
Teşekkür ederim sağ olun :)

öyleyse seni sevenlerle birlikte yap nikah gitsin..

Evet bütün akilikler beni de bulur. Çünkü kış günü bi yağmur yağarsa bittim ben. Birde hava soğuk deyip gelmezler zaten fazla kimsem yok iyice kimsesizleri oynayacağım.
Zaten ailem bu konuştukça bütün hevesim kaçıyor
Size de çok üzüldüm gerçekten. Aksilik bir başladı mı bitmiyor

bence annen onu kesinlikle yanlis anlamda söylemedi. Hatta bende öyle bir yorum yazicaktim. kendi aranizda eglenirsiniz diye

Söyle moral veriyim: Ev-le-ni-yor-suuuuuuun! Birde sevdigin adamla, üstelik senin icin ailesini önüne alan bir adam gibi adam.
Sizi seven ve sayan insanlar zaten gelicekler, siz davetiyeleri dagitin gelene ve gelmeyene.

Düğünü sonbahara erteleme şansınız var. Annenizin çabuk çabuk olsun demesine bakmayın. Evde bir kaç ay daha sizinle geçirmeniz daha iyi, nasıl olsa bir ömür boyu evli olacaksınız. Ama isterseniz sevdiklerinizle sade bir nikah yapıp düğüne harcanacak parayla güzel bir balayına çıkın. Hatıranız da o gezi olur. Hep güzel anarsınız.

anlmadım siz evleneceksınızde kardeşiniz sizinle gelecek kısmını
Diğer konuya gelince takmayalım şu rituelleri,o masrafla git balayına tatlım ya,boşver

ben bazı şeylere takıldım canım.
neden kardeşin sende kalıyor, sen yeni evli olacaksın eşin bu durumu kabul ediyor mu ilerde hiç sorun olmayacak mı ?
eşinin anne babasıyla küs olunması da hiç iyi olmamış, diğer akrabalr neyse de anne babayla küs olunması düğün zamanı nasıl olur bilmiyorum.
onun dışında benim şimdiki aklım olsa kına gecesi yapmam, salon tutup düğün de yapmam bi nikah herkes evine dağılsın, artık eskisi gibi gürültüyü kalabalığı kafam kaldırmıyo ve gereksiz geliyor bana.
sen evlendikten sonraki hayatına şekil vermeye çalış.

Diğerlerini anladım da teyzeni anlamadım.

Yani yazın evlenince niye gelemesin insanlar. Öce kendininki evlensin hediyeler çok gelsin diye öyle mi dedi acaba?

Kimin ne zaman geleceği belli olmaz. Düğün değil nikahlı kokteyl yapmak istemiştim. Az kişi gelir; zaten aileler dışında yaşlı kimse olmaz arkadaşlar gelir vs diye.

Anlaştığımız yerde bir aksilik oldu; oturmalı hale geldi. Nikah; ardından müzik; pasta kesimim; takı töreni vs. oldu.

En son 8 yaşında gördüğüm kişiler bile gelmişti düğünüme. Düğün annemlerin yaşadığı şehirde değildi; bu kişilerin yaşadığı şehirde de değildi ama gelmişlerdi.

Eşimin de ailesinden uzakta olanlar gelmiş; hatta başka şehirden minibüs tutup çok da akraba olmayan belki ömrü boyunca görmedikleri bile gelmişti. Konu komşu arkadaşlar vs derken bayağı da kalabalıktı.

Az kişi olacak diye üzülme; ayarlayabilirseniz kır bahçesi vs tarzı bir yer ayarlayın; nikah da olsun; düğün gibi de olur hem içinizde kalmaz.

Ama bence babanızı ve baba tarafını çağırın; anneniz üzülmüş olabilir zamanında ama o babanız. Sizi de çok kırmış olsa da babanız. Yarın kime ne olacağı bilinmez; siz davet edin büyüklük sizde kalsın.

Yine karşı tarafında akrabalarını vs herkesi eksiksiz çağırın; insanlar gelemem vs diyebilir ama bir bakarsınız gelmişler.

En kötüyü de düşünün gelmeyen gelmesin; siz sizi çoook sevenlerle birlikte eğlenirsiniz; öbürlerine de sefam olsun dersiniz.

Mutluluklar

Ama kimse gelmezse salonda 10-15 kişi kalmak korkutucu geliyor :)
Evlenme konusunda çok çok mutluyum zaten bir an önce gitmek istiyorum buradan :)

Artık tek istediğim en azından gelinliğimin tadını çıkarabilmek. Acaba diyorum aileler nikaha gelse sonrada ben kardeşimi falan yani 3-5 genç alıp bar tarzı hem oynayıp hem eğleneceğim yere mi gitsem? Böylece gelinliğimde üstümde kalır.

Uzulme canim, benim annem babam vefat etti. Baska sehre gelin geldim, bizim kiz tarafindan sadece 3 ablam 2 enistem yani 5 kisi vardi nikahta. Erkek tarafindan gelenler daha fazlaydi tabi. Onlarin eş dost akrabasi coktur.
Ama arkadaslarim gelemedi, teyzem halam abim buyuk ablam yoktu. Eksiklik hissettim mi? Hayir. Sanirim alistim ben yalnizliga. Elimdeki şartlarda mutlu olmayi ogrendim... Zamanla...
Mutluluklar dilerim size, yasadigin anın tadini cikarmaya calis. Gelin sensin, gelen gelir gelmeyen gelmez, boşver.

Evet canım kardeşim benimle gelecek. Nişanlımla arası öz abimizden iyi. Şöyle söyleyeyim o benim hem abim hem babam hem kocam. Kardeşiminde eniştesi değil babası, abisi Benden çok nişanlım istiyor :)
Annem ben evlendikten sonra evlenecekmiş ve bizim daha önce bi üvey baba vakamız oldu. Ne olursa olsun kardeşimi bırakamam ben.
Nişanlımın ailesiyle küs olmasını bende istemezdim ama düzelmiyor araları. Hatta şöyle bir şey anlatayım. Nişanlımla bir ara ayrıldık bana hakkını helal et diye mesaj attı kimseye ulaşamadım başka şehirde zaten. Bastan beri beni istemeyen ailesinin kapısına gittim arasınlar diye. Kapıda sadece ondan haber alamıyorum diyebildim. Bizim öyle bi oğlumuz yok deyip kapıyı yüzüme çarptı bide kitledi sanki zorla açacağım.
Zaten söz nişan kına hiçbir şeyim olmadı ikimiz bi yüzük taktık oldu nişanlım :) Onlarda gözüm yok zaten tek içimde kalacak olan gelinliğimi doya doya giyip eğlenebilmek

başlarda okuduğumda normal gibi geldi orta sonlarda üzüldüm canım bence kaçar gibi evlenmeyin direnin canım eşinin ailesini ikna etmeye çalışın pes eden siz olmayın onlar olsun derim yaşlarınız daha erkense bekleyin annen çok iyidir eminim ama senide düşünmeli canım şuan sağlıkı düşünemiyorsun bence ortalığın sakinleşmesini bekleyin biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…