- 5 Eylül 2014
- 625
- 369
-
- Konu Sahibi incirkusum
Sanırım dediğiniz gibi sade bir nikah yapacağım. Başka türlü çıkamadım işin içinden.Bence sade bir nikah ve ardından kokteyl olacak şekilde küçük bir organizasyon yapın, babanızı da çağırın her şeye rağmen. Gelirse gelir gelmezse hiç sorun yok. Ben de babamla aynı durumda olduğum için evlensem nasıl olur diye düşünüyorum ama çağırım diyorum sonunda. Kalabalık olup olmamasına hiç takılmayın düğününüzün, gereksiz bir kalabalıktan daha iyidir bence. Onun asrafı yerine güzel bir tatil yapıp her şeyi unutursunuz.
Şimdiden mutluluklar...
Ben zaten sevdiklerimi istemiştim fazlasını değil ama olmuyorsa olmuyor yani.Hani demişsiniz ya o günün özel olmasını istiyorum diye, gelenlerle özel olmazki o gün , sizin o güne sığdırdıklarınızla özelleşir.
Herkesin toplanıp yiyip içip , oynayıp evine gittiği bir düğündense ; nikah yapıp , dış mekan çekimlerinden sonra, yakın arkadaşları toplayıp akşama kadar gezip eğlenmeyi tercih ederim.
Motorla , gemiyle, arabayla v.s , o günü unutmayacak heyecanlı bir gün geçirirsiniz..
Üzülmeyin bunlar için. Klasik hayalleri boşverin :)
Hep diyorum ; kimse senin yanındaysa, adı herneyse, o senin anne babandır , kardeşindir. Olmak isteyen olur , olmayan kendi kaybeder.
İlk defa teyzem beni geri plana atacak bir şey yaptı. Birde normalde ben kendi hayatımla ilgili kararlarda kimseyi dinlemezdim. Bu çok ayrı bir şey olunca akrabalarla konuşma gereği duydum, yanlış yapmışım.patlat nikahi madem kimse seni takmiyor ailede sen de guclu ol ve kimseyi takma..hayatinin basrolunde kendin ol...millete de davetiye gonder nikah icin gelen gelir gelmeyen gelmez...guclu olmayan insani ailesi bile eziyor gordugum kadariyla..(istisnalar kaideyi bozmaz tabiki de)
Nişanlımın ailesiyle imkansız gibi bir şey. Eğer tek sebep ben olsaydım kesinlikle barıştırırdım ama malesef oda çok zor. Ben babamla barışmaya gittim onca yaptığına rağmen hem surat yaptı, hemde hiç aramadı bir daha.teyzen çok yanlış yapıyor..en azından birkaç hafta sonra yapsın düğünü...nişanlının ailesiyle barışın babanla barışın..bir şekilde gönüllerini alın..inşallah herşey hayal ettiğin gibi olur..
öyleyse seni sevenlerle birlikte yap nikah gitsin..Nişanlımın ailesiyle imkansız gibi bir şey. Eğer tek sebep ben olsaydım kesinlikle barıştırırdım ama malesef oda çok zor. Ben babamla barışmaya gittim onca yaptığına rağmen hem surat yaptı, hemde hiç aramadı bir daha.
Teyzeme bende bir şey diyemiyorum inanın.
Teşekkür ederim sağ olun :)
Evet bütün akilikler beni de bulur. Çünkü kış günü bi yağmur yağarsa bittim ben. Birde hava soğuk deyip gelmezler zaten fazla kimsem yok iyice kimsesizleri oynayacağım.ah ah nasıl iyi anlıyorum sizibende de öyle olmuştu, bütün sülalem ırakta, erkek tarafında bi kaç kişi vardı zaten, nikah günü okadar aksilik oldu ki, sabah kuaföre gittim sular kesik, eski eşim kuafördeyken arabanın farlarını açık unutmuş aküsü bitmiş, o araba bulup aküyü şarj edene kadar gelin arabası falan yapamamış, geldi beni aldı fotoğrafçıya uçarak girdik, bir çıktık rezalet bir yağmur! istanbul trafiği tabi 2 dakkalık yere o yağmurda 1,5 saatte gittik. tam 5 dakika kala içeri girdik, ne annem yetişebilmiş ne ablam ne nikah şahidim ne bir arkadaşım.. zaten yetimim yetim gibi de evlendim. takı falan zaten yok, sonra annem geldi nikah bitmiş hoopp kalp krizi geçirdi.. yani siz işin "kimse gelmeyecek" kısmını düşünmeyin, siz o gün mutlu olmaya bakın derim. benim birsürü şey içimde kaldı birdaha evlenirsem hiç bişeyin içimde kalmasına izin vermicem yani :)
Sanırım öyle olacaköyleyse seni sevenlerle birlikte yap nikah gitsin..
Ama kimse gelmezse salonda 10-15 kişi kalmak korkutucu geliyor :)bence annen onu kesinlikle yanlis anlamda söylemedi. Hatta bende öyle bir yorum yazicaktim. kendi aranizda eglenirsiniz diye
Söyle moral veriyim: Ev-le-ni-yor-suuuuuuun!Birde sevdigin adamla, üstelik senin icin ailesini önüne alan bir adam gibi adam.
Sizi seven ve sayan insanlar zaten gelicekler, siz davetiyeleri dagitin gelene ve gelmeyene.
Artık tek istediğim en azından gelinliğimin tadını çıkarabilmek. Acaba diyorum aileler nikaha gelse sonrada ben kardeşimi falan yani 3-5 genç alıp bar tarzı hem oynayıp hem eğleneceğim yere mi gitsem? Böylece gelinliğimde üstümde kalır.Düğünü sonbahara erteleme şansınız var. Annenizin çabuk çabuk olsun demesine bakmayın. Evde bir kaç ay daha sizinle geçirmeniz daha iyi, nasıl olsa bir ömür boyu evli olacaksınız. Ama isterseniz sevdiklerinizle sade bir nikah yapıp düğüne harcanacak parayla güzel bir balayına çıkın. Hatıranız da o gezi olur. Hep güzel anarsınız.
Evet kardeşim benimle gelecek, ben okutacağım onu.anlmadım siz evleneceksınızde kardeşiniz sizinle gelecek kısmını
Diğer konuya gelince takmayalım şu rituelleri,o masrafla git balayına tatlım ya,boşver
cok moral bozucu, anliyorum sizi. ama o mutlu güünzde ynainzda olmak istemeyen gelmesin zaten!Ama kimse gelmezse salonda 10-15 kişi kalmak korkutucu geliyor :)
Evlenme konusunda çok çok mutluyum zaten bir an önce gitmek istiyorum buradan :)
Evet canım kardeşim benimle gelecek. Nişanlımla arası öz abimizden iyi. Şöyle söyleyeyim o benim hem abim hem babam hem kocam. Kardeşiminde eniştesi değil babası, abisiben bazı şeylere takıldım canım.
neden kardeşin sende kalıyor, sen yeni evli olacaksın eşin bu durumu kabul ediyor mu ilerde hiç sorun olmayacak mı ?
eşinin anne babasıyla küs olunması da hiç iyi olmamış, diğer akrabalr neyse de anne babayla küs olunması düğün zamanı nasıl olur bilmiyorum.
onun dışında benim şimdiki aklım olsa kına gecesi yapmam, salon tutup düğün de yapmam bi nikah herkes evine dağılsın, artık eskisi gibi gürültüyü kalabalığı kafam kaldırmıyo ve gereksiz geliyor bana.
sen evlendikten sonraki hayatına şekil vermeye çalış.
Sanırım düğünde hayal olacak...cok moral bozucu, anliyorum sizi. ama o mutlu güünzde ynainzda olmak istemeyen gelmesin zaten!