Bana moral verir misiniz :(

Sanırım düğünde hayal olacak...

Düğün ille de o boğucu salonda olmaz.

Şehri söyle burda sana peri gibi düğün yapacağın yerleri önerecek kişiler çıkar emin ol.

Mesela bizim şehirde yakında deniz var; insanlar oraya gelinlik ile gidip geziyor; yemek yiyor.

Kır bahçeleri; vs yerler var; kır düğünü moda; ya da küçük lokanta vs yerlerde de böyle bir organizasyon yapar gelenlerle eğlenirsin.

Ayrıca oturduğunuz şehrin yerlisi iseniz yani uzun yıllardır orda iseniz çağırın ilk okul ortaokul vs arkadaşlarınızı ikiniz de gelenler olur. İş arkadaşı vs hatta kardeşinin arkadaşları bir çok genç olur. Zaten düğün gençler ile olur; oturan 70 lik neneler zaten düğüne eğlence katmaz; onlar bulunmuş olmak için gelir.

Diğerlerini anladım da teyzeni anlamadım.

Yani yazın evlenince niye gelemesin insanlar. Öce kendininki evlensin hediyeler çok gelsin diye öyle mi dedi acaba?

Kimin ne zaman geleceği belli olmaz. Düğün değil nikahlı kokteyl yapmak istemiştim. Az kişi gelir; zaten aileler dışında yaşlı kimse olmaz arkadaşlar gelir vs diye.

Anlaştığımız yerde bir aksilik oldu; oturmalı hale geldi. Nikah; ardından müzik; pasta kesimim; takı töreni vs. oldu.

En son 8 yaşında gördüğüm kişiler bile gelmişti düğünüme. Düğün annemlerin yaşadığı şehirde değildi; bu kişilerin yaşadığı şehirde de değildi ama gelmişlerdi.

Eşimin de ailesinden uzakta olanlar gelmiş; hatta başka şehirden minibüs tutup çok da akraba olmayan belki ömrü boyunca görmedikleri bile gelmişti. Konu komşu arkadaşlar vs derken bayağı da kalabalıktı.

Az kişi olacak diye üzülme; ayarlayabilirseniz kır bahçesi vs tarzı bir yer ayarlayın; nikah da olsun; düğün gibi de olur hem içinizde kalmaz.

Ama bence babanızı ve baba tarafını çağırın; anneniz üzülmüş olabilir zamanında ama o babanız. Sizi de çok kırmış olsa da babanız. Yarın kime ne olacağı bilinmez; siz davet edin büyüklük sizde kalsın.

Yine karşı tarafında akrabalarını vs herkesi eksiksiz çağırın; insanlar gelemem vs diyebilir ama bir bakarsınız gelmişler.

En kötüyü de düşünün gelmeyen gelmesin; siz sizi çoook sevenlerle birlikte eğlenirsiniz; öbürlerine de sefam olsun dersiniz.

Mutluluklar
Teşekkür ederim :)
İnanın teyzemi bende anlamadım. Benim bu şehirde arkadaşlarım dısında kimsem yok hele akraba hiç yok. Ben onlara kolaylık olsun diye bütün ailemin olduğu şehirde düğünümü yapmayı da teklif etmiştim onlara hem masraf hem zorluk olmasın diye ama kabul etmedi onu da.
Bilmiyorum sanırım sade bir nikah olacak.
Babamda gelmez zaten çağırsam bile...

Düğün ille de o boğucu salonda olmaz.

Şehri söyle burda sana peri gibi düğün yapacağın yerleri önerecek kişiler çıkar emin ol.

Mesela bizim şehirde yakında deniz var; insanlar oraya gelinlik ile gidip geziyor; yemek yiyor.

Kır bahçeleri; vs yerler var; kır düğünü moda; ya da küçük lokanta vs yerlerde de böyle bir organizasyon yapar gelenlerle eğlenirsin.

Ayrıca oturduğunuz şehrin yerlisi iseniz yani uzun yıllardır orda iseniz çağırın ilk okul ortaokul vs arkadaşlarınızı ikiniz de gelenler olur. İş arkadaşı vs hatta kardeşinin arkadaşları bir çok genç olur. Zaten düğün gençler ile olur; oturan 70 lik neneler zaten düğüne eğlence katmaz; onlar bulunmuş olmak için gelir.
Kış düğünü olacak sanırım. Mersindeyim ben. Küçük ama samimi bi yer arıyorum bulamıyorum.
Yoksa hep kır düğünü istemiştim bende :)

Evet bütün akilikler beni de bulur. Çünkü kış günü bi yağmur yağarsa bittim ben. Birde hava soğuk deyip gelmezler zaten fazla kimsem yok iyice kimsesizleri oynayacağım.
Zaten ailem bu konuştukça bütün hevesim kaçıyor :KK43:
Size de çok üzüldüm gerçekten. Aksilik bir başladı mı bitmiyor :KK43:

kesinlikle ama siz yinede kışı kabul etmeyin derim, önce siz planladıysanız sizinki olmalı, herkes nasılda kendini düşünüyor ya :KK43:

Anneniz bencillik yapıyor şu durumda. Tamam hayatında biri olabilir ama bu biraz daha sabredemeyeceği anlamına gelmiyor. Sizin istediğiniz minvalde yapılsın ne gerekiyorsa sonra kendi hayatıyla ilgili kısmı yaşasın,sonuçta sizin için önemli bir gün belki ve inşallah hayatınız boyunca sadece bir kez yaşanacak,dolayısıyla babanız dahil kimi orada görmek istiyorsanız davet etmelisiniz. Anneniz ,babanız boşandı siz değil. Siz evlenecek olgunlukta biri olarak kendiniz karar verin nasıl, kimlerle bir arada bir düğün tasarlayacağınıza. Hiç umursamayın kim ne diyor.
Mutluluklar dilerim.

Bence gelinlik giyin kucuk kendi aranizda bir toren yapin. Buyuk dugun yapinca gelen herkesi memnun mu edeceksiniz saniyorsunuz. O parayida baska bir ihtiyaciniz oldugunda degerlendirirsiniz. Siz babayla sorunlusunuz nisanliniz ailesiyle gorusmuyor bu durumda zaten dugunde buyuk bir eksiklik yasayacaksiniz. Arkadas es dost arasinda kucuk bir kutlama daha mantikli.

Kış düğünü olacak sanırım. Mersindeyim ben. Küçük ama samimi bi yer arıyorum bulamıyorum.
Yoksa hep kır düğünü istemiştim bende :)

Mersin mi; ooo orda kışın bile kır düğünü tarzı yaparsın ne olacak ki.

Hani bu dışı camla kaplı yerlerin birinde. Ben Mersin i bilmem ama mutlaka vardır güzel ve uygun yerler.

Bulunduğum şehirde tek bir akrabam ya da tanıdığım yoktu; şehre taşındıktan 1 yıl sonra evlendim; düğünümde benim tarafımdan 75-80 kişi vardı rahat. İnsanlar gelmişler; yukarda yazdım tanımadıklarımız bile vardı.

Sıkmayın canınızı boş verin teyzeyi vs yi siz mutlu olun; annenizi de germeyin; kırılmayın; o da kendine yeni bir hayat kurma çabasına girmiş. O da çok korkuyor; pişman olur muyum diyor; bekle dersem karşımdaki aday bırakıp gider mi diyor vs vs .

benim kuzenim aile durumlarından sıkıldı,herkes bi şeylere kulp taktı,bahane vuldu vsss sıkıldı ,gitti nişan yaptı kendi arkadaşları arasında..büyük kuzenimiz taktı yüzüklerini..sonra gidip kızın annesinin elini öptüler..
düğün zamanı da aynı şeyler oldu..kuzen de bir nikah salonu tuttu..tüm karabalrı çağırdı..gelen gelmeyen oldu tabi...akşam da yine kuzenler arkadaşları çağırdı,gece açık hava bir mekanda canlı müzik yapıp çok güzel eğlendik..inanın benşm düğün oragnizasonlu hailinden güzel oldu,herkes çok eğlendi ve müthiş zaman geçirdik..
bence takmayın kafanıza..hem demişsiniz ya hayalim en sevdiklerimle beraner düğün yapmaktı..zaten sizi çok sevenler ne şartta olursa olsun gelecektir...gelmeyenin de canı sağolsun der geçersiniz..önemli olan sizin mutluluğunuz..:)
üstelik eşiniz de sizin için fedakarlıklar yapmış,hem kardeşiniz de sizinle oalcakmış..mutluluklar şimdiden.

Uzulme canim, benim annem babam vefat etti. Baska sehre gelin geldim, bizim kiz tarafindan sadece 3 ablam 2 enistem yani 5 kisi vardi nikahta. Erkek tarafindan gelenler daha fazlaydi tabi. Onlarin eş dost akrabasi coktur.
Ama arkadaslarim gelemedi, teyzem halam abim buyuk ablam yoktu. Eksiklik hissettim mi? Hayir. Sanirim alistim ben yalnizliga. Elimdeki şartlarda mutlu olmayi ogrendim... Zamanla...
Mutluluklar dilerim size, yasadigin anın tadini cikarmaya calis. Gelin sensin, gelen gelir gelmeyen gelmez, boşver.
Benim nişanlımın tarafından kimse gelmez. Benimde tarafımdan da çok az kişi olur. Bende hep elimdekiyle yetindim mutlu olmayı bildim ama bu konuda fazla duygusal yaklaştım sanırım.
Umarım şimdi çok çok mutlusunuzdur.
Bu arada anne babanız nur içinde yatsın.

başlarda okuduğumda normal gibi geldi orta sonlarda üzüldüm canım bence kaçar gibi evlenmeyin direnin canım eşinin ailesini ikna etmeye çalışın pes eden siz olmayın onlar olsun derim yaşlarınız daha erkense bekleyin annen çok iyidir eminim ama senide düşünmeli canım şuan sağlıkı düşünemiyorsun bence ortalığın sakinleşmesini bekleyin biraz
Nişanlımın ailesi beni kapıdan kovdu bir daha gidemem.
Beklemek istemiyoruz çok fazla. Zaten bir an önce gideyim istiyorum buralardan.

Nikahi yapin sonra kimler geldiyse hep birlikte yemekli muzikli bir restorana gidin, yiyin icin oynayin, son donemde katildigim nikahlarin hepsi boyle zaten, oyle dugun salonlarinda falan kalabalik dugunler kalmadi pek, cunku herkes baska sehirlerde toplanamiyor insanlar... cok da eglenceli oluyor bence dugun salonunda binlerce lira verip bayat kuru pasta limonata yemekten :KK51:

Mersin mi; ooo orda kışın bile kır düğünü tarzı yaparsın ne olacak ki.

Hani bu dışı camla kaplı yerlerin birinde. Ben Mersin i bilmem ama mutlaka vardır güzel ve uygun yerler.

Bulunduğum şehirde tek bir akrabam ya da tanıdığım yoktu; şehre taşındıktan 1 yıl sonra evlendim; düğünümde benim tarafımdan 75-80 kişi vardı rahat. İnsanlar gelmişler; yukarda yazdım tanımadıklarımız bile vardı.

Sıkmayın canınızı boş verin teyzeyi vs yi siz mutlu olun; annenizi de germeyin; kırılmayın; o da kendine yeni bir hayat kurma çabasına girmiş. O da çok korkuyor; pişman olur muyum diyor; bekle dersem karşımdaki aday bırakıp gider mi diyor vs vs .
Yok ben annemi haksız görmüyorum zaten ama daha birkaç aylık ilişki. Asıl ben onun için korkuyorum. Birde sürekli söylediği için artık gitte bende evleneyim der gibi oluyor bazen alınıyorum ne yalan söyleyeyim.
Umarım dediğiniz gibi olur ama benim çevreden taş çatlasa 40-50 kişi çıkar diye düşünüyorum.

benim kuzenim aile durumlarından sıkıldı,herkes bi şeylere kulp taktı,bahane vuldu vsss sıkıldı ,gitti nişan yaptı kendi arkadaşları arasında..büyük kuzenimiz taktı yüzüklerini..sonra gidip kızın annesinin elini öptüler..
düğün zamanı da aynı şeyler oldu..kuzen de bir nikah salonu tuttu..tüm karabalrı çağırdı..gelen gelmeyen oldu tabi...akşam da yine kuzenler arkadaşları çağırdı,gece açık hava bir mekanda canlı müzik yapıp çok güzel eğlendik..inanın benşm düğün oragnizasonlu hailinden güzel oldu,herkes çok eğlendi ve müthiş zaman geçirdik..
bence takmayın kafanıza..hem demişsiniz ya hayalim en sevdiklerimle beraner düğün yapmaktı..zaten sizi çok sevenler ne şartta olursa olsun gelecektir...gelmeyenin de canı sağolsun der geçersiniz..önemli olan sizin mutluluğunuz..:)
üstelik eşiniz de sizin için fedakarlıklar yapmış,hem kardeşiniz de sizinle oalcakmış..mutluluklar şimdiden.
Evet bende öyle yapacağım sanırım nikaha aileleri çağırıp sonrasında gençlerle bar tarzı bir yere gitmeye düşünüyorum.
Nişanlımın hicbir konuda hakkını ödeyemem zaten sağ olsun her konuda arkamda :)

Nikahi yapin sonra kimler geldiyse hep birlikte yemekli muzikli bir restorana gidin, yiyin icin oynayin, son donemde katildigim nikahlarin hepsi boyle zaten, oyle dugun salonlarinda falan kalabalik dugunler kalmadi pek, cunku herkes baska sehirlerde toplanamiyor insanlar... cok da eglenceli oluyor bence dugun salonunda binlerce lira verip bayat kuru pasta limonata yemekten :KK51:
Nikah sonrası genclerle eğlencede olabilir dediğiniz gibi aileye yemekte olabilir. Bakalım ne yapabilecegim...

ben olsam nikah yapar düğün parasıyla çok özel bir balayına giderdim. bu benim hayalimdi. ama 2 düğün birden yapmak zorunda bırakıldıkkk... bence düğünü çok takma ben düğünüm olmasa gr eksiklik hissetmezdim.

Anneniz bencillik yapıyor şu durumda. Tamam hayatında biri olabilir ama bu biraz daha sabredemeyeceği anlamına gelmiyor. Sizin istediğiniz minvalde yapılsın ne gerekiyorsa sonra kendi hayatıyla ilgili kısmı yaşasın,sonuçta sizin için önemli bir gün belki ve inşallah hayatınız boyunca sadece bir kez yaşanacak,dolayısıyla babanız dahil kimi orada görmek istiyorsanız davet etmelisiniz. Anneniz ,babanız boşandı siz değil. Siz evlenecek olgunlukta biri olarak kendiniz karar verin nasıl, kimlerle bir arada bir düğün tasarlayacağınıza. Hiç umursamayın kim ne diyor.
Mutluluklar dilerim.
Teşekkür ederim :) babam sağ olsun beni de hiç arayıp sormuyor zaten ama abim babamda kalıyor benim sıkıntım babamı çağırmadım diye olay çıkarması hadi çağırdım diyelim bu defa babam babaannem olay çıkarır :KK43:

Nişanlımın ailesi beni kapıdan kovdu bir daha gidemem.
Beklemek istemiyoruz çok fazla. Zaten bir an önce gideyim istiyorum buralardan.

canım o zaman düğününüz yaparsınız ama şu gelicek bu gelicek diye ümitlendirmeyin kendinizi, inş. nişanlınızın memleketinde yaşamazsınız

X