Eğitim cahilliği alır eşşeklik baki kalır
bu atasözüne, şunu da ekliyorum.
eşek ya bu kişi, ama neyseki ,eğitilmişte ,cahilliği alınmış....eğitim yinede bir işe yaramış. düşünün bir de,eğitim almasaydı ne olacaktı...... hem cahil ,hem eşek.
buda bir şeydir değil mi
bu sözü söyleyince sanki okumak çok ayıp okuyan herkes eşek gibi bi sonuç çıkıyo. ben de senin yazdığının aynını yazacaktım. cahil eşekler daha acınacak durumda maalesef.
hiç değilse cehaleti alınmış eşek oluyo. okumak da hiç kolay değil üniversite eğitimini bitirmek hele de çok çok zor bi bölümü bitirip kendiini kanıtlayıp iş bulmak yadsınacak bi iş değil. okumayı küçümsemek de cahillik belirtisidir. hiç değilse çalışıp okuyana saygınız olsun. okumayan tembel cehaleti alınmamış eşeklerle karşılaştırmasın allah.
ben demıstım ıllakı senınde kusurların vardır dıye!
demkkı becerıksız oldugun ıcın arkadasların sana bırılerını buluyorlar
ayrıca bulduklarının sevıyelerının senden dusuk oldugunu soylemıstın
tabıkıde öyle olmalı becerıksız bır ınsanla lısans yapmıs bır ınsanın evlenmesı saçma olurdu zaten davul bıle dengı dengıne oyle degılmı
Yazılanların hepsini okudum...Burda kimse "okuyanları küçümsemiyor,saygısızlık etmiyor"..Burda tartışılan senin "üniversite okumayanları hiç görmeden reddetmen".
Kişisel tercihindir.İstersen doktorla evlen, istersen avukatla..Ama sırf mesleği iyi diye biriyle evlenilmez..
bu sözü söyleyince sanki okumak çok ayıp okuyan herkes eşek gibi bi sonuç çıkıyo. ben de senin yazdığının aynını yazacaktım. cahil eşekler daha acınacak durumda maalesef.
hiç değilse cehaleti alınmış eşek oluyo. okumak da hiç kolay değil üniversite eğitimini bitirmek hele de çok çok zor bi bölümü bitirip kendiini kanıtlayıp iş bulmak yadsınacak bi iş değil. okumayı küçümsemek de cahillik belirtisidir. hiç değilse çalışıp okuyana saygınız olsun. okumayan tembel cehaleti alınmamış eşeklerle karşılaştırmasın allah.
bakın, arkadaşın demek istediği sırf mesleği için evleneceğim, değil ki..
sadece,seçimini üniversite mezunları arasında yapmak istiyor..oda onun tercihi. saygı duyuyorum bu tercihine....
Oki buna katilmiyom gülüm yabenneyaptımki...Bence okumus cahil en beteri:roflol:
hüzün yılı üniversite okuyanlara karşı neden içinde nefret var senin. elalemin memleketlerinde hem ayakta kalmaya çalışmak hem de o kadar zor derslerde başarılı olmak kolay sanıyosun galiba.okul bitince herkes seni beklemiyo işe alalım diye
yüzlerce rakibiiinin arasında kendini kanıtlaman gerekiyo mücadele etmen çalışman kafanı çalıştırman gerekiyo. pes etmemek umutsuzlua düşmemek gerekiyo bunlar da insanı güçlü yapıyo işin kolayına kaçmak varken dayanmayı sağlamak kolay mı sanıyosun.
okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır lafını söyleyen zır cahildir. okumak insana bakış açısı verir. okumayanlar bu lafla okuyanların yıllar yılı verdiği emeği göz nurunu zamanı hiçe sayıyo. türkiye okuyana bu kadar verildiği için bu halde. çok yazık
Bu konu, okuyan yüksektir-okumayan aşağıda zavallıdır cinsinden bi sonuç çıkarmasın bence...Kadın mühendis ve kendi standartlarına uygun bi eş istiyor bundan daha doğal ne var? gerçekten evliliklerde kadının eğitim düzeyi önemli bir rol oynuyor..eğitim düzeyi derken liseli bi bayanla orta okul mezunu bi erkekden bahsetmiyorum.Mühendis bi bayanın lise mezunu biriyle anlaşıp,sorunsuz bi evlilik yaşıycağnı zannetmiyorum..erkek mutlaka kendini ıspat yolunda baskın olma yarışına giricektir..kadın da eşim alınmasın ,yanlış anlamasın,ay ne desemki şimdi diye düşünüp günde kırk takla atıcaktır..e böylede ömür geçmez..
ben maalesef kalbimi dinleyip acı çekiyorum sonra beceriksizim diye onu kast ediyorum.
.
sen lise mezunusun diye niye beni aşağılamaya çalışıyosun. kıskanıyomusun ünv kazanamadın diye . kazanan herkes de bitiremiyo maalesef.
lisans mezunlarını gözünde ne kadar büyüttüğün bu yazından belli zaten. beceriksiz bi insanla lisans mezunu evlenemez sözünden. evlenebilir neden evlenemesin beceriksiz bi insanla lisans mezunu biri.kader bu.
bu kadar komplex yapma bacım.herkes ünv bitircek diye bi kural yok
okuyanlara gıpta ettiği söyle yeter ne bu aşağılamaya çalışmak yok kusurlusun yok sen lisans mezununa layık değilisin diye
okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır lafını söyleyen zır cahildir. okumak insana bakış açısı verir. okumayanlar bu lafla okuyanların yıllar yılı verdiği emeği göz nurunu zamanı hiçe sayıyo. türkiye okuyana bu kadar verildiği için bu halde. çok yazık
valla anlamiyorum ben sizi kizlar ya insan evlencegi insani tutup sokaktan cekmez demi? illaki belli bir kriteri olsun der iste esmer olsun der sarisin olsun der parasi olsun der ya da evi olsn der ne bileyim su memleketten olsun ya da olmasin der yani insanlarin kriterleri vardir ve bu kisi de egitimli birisi ile evlenmek istiyor ailesiine yakissin yanima yakissin diyor, bunda ne var bunu anlamiyorum ne kadar buyuttunuz yok universte bitirmis ama cahilmis suymus buymus. insan heryerde insandir universte bitirdi diye mukemmel olmuyo zaten kimse universteye de binbir cesit insan geliyo ve dogal olarak kimisi insanliktan nasbini dahi almamis olyo. uni. mezunu bulup ertesi gun nikahi bascak degil ya onu da tanicak ve eger kafa yapisina uygnsa onunle bisileri ilerletcek.
insanlarin tercihlerini bu kadar yargilamak bana gore yanlis, sonuzta evlilik bu baska biseye de benzemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?