• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana dert oldu, beceriksiz ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese merhaba,

Şimdi derdim şöyle,

Eşimin halası var çok becerikli bir kadın, özel günlerde bizi yemeğe falan cagirir en az 5 çeşit yemek, 5/ 6 çeşit meze salata derken sofrası hep dolu dolu olur, elide çok lezzetlidir,

En son bizi çağırdığında ana yemek olarak lahmacun yapmışlardı,

Yarın eşim onları iftar için davet etmiş, bizimle beraber toplam 16 kişi oluyoruz,

Fakat benim çok el becerim yok. Hiç bu kadar kişiye yemek yapmadım, bende lahmacun yaptırsam ayıp olurmu,
Lahmacuna karşı, lahmacun gibi...

Aklima başka bir şey gelmiyor 🤷‍♀️
Güzel mezeler, salatalar, sarma vs yapan yerler yok mu bulunduğunuz semtte?
Bence öyle bi şeyler satın alıp çorba ve ana yemeği de pratik şeylerden (püre yatağında köfte, islim kebabı vs) kendiniz yapabilirsiniz.

Herkese merhaba,

Şimdi derdim şöyle,

Eşimin halası var çok becerikli bir kadın, özel günlerde bizi yemeğe falan cagirir en az 5 çeşit yemek, 5/ 6 çeşit meze salata derken sofrası hep dolu dolu olur, elide çok lezzetlidir,

En son bizi çağırdığında ana yemek olarak lahmacun yapmışlardı,

Yarın eşim onları iftar için davet etmiş, bizimle beraber toplam 16 kişi oluyoruz,

Fakat benim çok el becerim yok. Hiç bu kadar kişiye yemek yapmadım, bende lahmacun yaptırsam ayıp olurmu,
Lahmacuna karşı, lahmacun gibi...

Aklima başka bir şey gelmiyor 🤷‍♀️
Mantı yaptır

Zaten çok becerikli olduğunuzu göstermeyin bırakın herkes sizi beceriksiz bilsin zirt pirt gelmesin. Ayrıca eşine söyle senden habersiz bir daha misafir davet etmesin. Hadi bu gün hasta olsun ne olacaktı ??? Sanki kendisi hazırlıyor

şahsen kürdan kebabı, çorba, tavuklu pilav yaparım. Yeşil salata yaparım bir de tatlı mis.

Herkes becerikli olacak diye bir şey yok.Kimsede annesinin karnında öğrenmiyor emin olun eşinizin halasının da yılların tecrübesiyle verdiği bir becerisi vardır.

Bence lahmacun yaptırmayın o ne öyle kopya çeker gibi.Onun yerine bir yer ile anlaşıp sarma alabilirsiniz.Çıtırçanakta nohutlu salata, havuç tarator ve pancar salatası eşlikçi olabilir.Rondodan geçirip yoğurdunu sosunu koymak dışında bir zorluğu yok ikisinin.Tavuk veya balığı fırında sebzeli soslu bir yemekle ana yemeği kapatabilirsiniz.Tatlı olarakta fırın gerektirmeyen borcamda kedi dili ile meyveli muhallebili bir tatlı yaparsınız.En üst katmanına da krema ve eritilmiş çikolata ile ganaj.
Yanına pilav, çorba , salata bitti.Bana verseniz birkaç saatte hazırlardım hepsini :halay:

Annem evde yokken sabahtan kıyma çıkarıp o gidince sarıyer böreği açmışlığım var elimle.16 yaşındaydım o zaman.Çoğu ağır yemeği de yapabilirim ama tamamen kendi isteğimle.15 yaşında mutfağa girdim kimse yap demezdi ama hevesim çoktu.Çok şükür zamanla da gelişti.

Son düzenleme:
Cok becerim yok yemek konusunda, birde daha önce bu kadar kalabalığa hiç yemek yapmadım, biraz korkuyorum galiba 😊
Bir gün önceden zeytinyağlı fasülye gibi bir yemek yaparsanız ertesi güne hem daha lezzetli olur hem ekstra çeşit olur. Yanına mercimek çorbası ve salata yaparsınız. Fırına da et ve sebzeleri yada tavuk ve sebzeleri poşette pişirirsiniz. Pişmesi de garanti olur. Lezzetli de olur.
Ortaya da bir iki kolay meze yapabilirsiniz.
Mesela hazır köz patlıcanı tahin ve süzme yoğurtla ezersiniz. Yada sarımsaklı süzme yoğurda acı biber ve ceviz kavurup dökerseniz iki dakikalık bir meze olur ama lezzetli de olur.
Ben patatesleri hazır kremayla pişirip en son misafir geldiğinde kaşar eritiyorum en son. O da herkesin çok beğendiği bir tarif oluyor.
Bunlar bir saatinizi almaz bile.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back