- Konu Sahibi sensational
-
Yaa sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Test gününü bekleyecem bakalımSanmıyorum ben yalan söylediğini. Direkt test yaptıralım demiş yani. Öyle olsa kıvırırdı
Öncelikle geçmiş olsun. Hpv pozitif mi değil mi bunun en iyi yolu sizin test yapmanız. Ayrıca ikinci gittiğiniz doktorun tavrına şaşırdım. Hpv var mı yok mu, tiplemesi nedir, bilip bilmeden gidin eczaneden aşı aşın size aşı yapayım diyor. İyi bir jinekolog bulun gösterin. Belki hpv bile değilsinizKızlar merhaba, şu an kendimi çok kötü hissediyorum. Konuyu da kimseye açamadımburaya içimi dökmek istedim. Yeni evliyim, daha 6 ay oldu. Eşim ara ara vajinamın iç dudaklarında böyle pütürtüye benzer bir şeyler olduğunu söylüyordu. Bir muayeneye gitsek iyi olur falan diyordu. Bende geçen hafta kadın doğuma randevu alıp gittim. Doktor kontrol etti, yani HPV virüsünden kaynaklı siğile benzemiyor ama bir süre gözlem altında tutalım, eşinle de prezervatif ile birlikte olun dedi. HPV'den şüphelendi sanırım, hani eğer HPV ise vücut belli bir sürede kendiliğinden iyileşebilir dedi. Yani net bir şey söylemedi, tanı kısmına da akut vajinit yazmıştı. Bende farklı bir doktora da görünmek istedim ve bugün sabah gittim. Kadın muayene eder etmez hemen bu HPV virüsü dedi. Bende emin misiniz kesin mi diye sordum, kadın da evet eminim hatta eczanede hpv virüsüne karşı aşı da var gider alırsan aşını da yaparım dedi. Nasıl bulaşmış olabilir diye sordum, eşinden geçmiş olabilir dedi. Genelde cinsel yolla bulaşır başka bulaş yolu çok nadirdir dedi. Bende hastaneden çıktım başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Eşimle evlenmeden önce uzun yıllar birlikteydik ve her ikimizin de cinsel anlamda birbirimiz dışında herhangi bir birlikteliği olmadı bildiğim kadarı ile. Tabi en doğrusunu Allah bilir. Hemen eşimi aradım durumu anlattım, lütfen doğruyu söyle çok canım sıkıdı senin herhangi bir birlikteliğin oldu mu, başka bulaş yolu yokmuş doktor söyledi dedim. Gerçekten senin dışında başka cinsel birlikteliğim olmadı, bir testi falan varsa test yapalım başka doktordan randevu alalım gerekirse bana da test yapsınlar dedi. Benim çok sinirlerim bozuldu ısrar ettim ağlamaya başladım başka bulaş yolu yokmuş doktor emin, lütfen doğruyu söyle dedim. Eşim de hayır gerçekten doğruyu söylüyorum günahımı alma akşam eve gelince başka hastaneden randevu bakalım gidelim test yapsınlar her ikimize diyor. Çok canım sıkıldı kızlar acaba başka bir şey olabilir mi? Doktor yanılmış olabilir mi? Eşime güveniyorum ama başka bulaş yolu çok nadirse nasıl bulaşmış olabilir ki? Diğer doktor emin olamadı ama bu son gittiğim doktor gayet emindi. Başına benzer bir şey gelen var mı acaba? Bu pütür pütür yapı ne olabilir acaba?
Evet ya bide eşime çıkıştım. Ben bir şey yapmadım dediği halde baya üstüne gittim. Bide sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Ama yine de test gününü bekleyecem bakalımÖncelikle geçmiş olsun. Hpv pozitif mi değil mi bunun en iyi yolu sizin test yapmanız. Ayrıca ikinci gittiğiniz doktorun tavrına şaşırdım. Hpv var mı yok mu, tiplemesi nedir, bilip bilmeden gidin eczaneden aşı aşın size aşı yapayım diyor. İyi bir jinekolog bulun gösterin. Belki hpv bile değilsiniz
Test sonucuna göre hareket edin derim.Tamamdır çok çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için, öğrendiğim iyi oldu sağ olun. Bir de sizce eşime güvenmeli miyim? Gerçekten bu konuda çok canım sıkıldı, sürekli ağlayasım geliyor çok şaşkınım hala
Esinizde eskiden kalma bir durum ise 5 yıllık süreçte birlikte olduysaniz size bulaşmış olsa bile vücutta hemen belli olmuyor. vücutta yerleşiyor ama kendini belli etmesi yılları alıyor. Eşiniz doğru söylüyor olabilir yani hemen hüküm vermeyinÖncelikle üslubunuza dikkat edin. Ben hpv olabilirim diye ağlamadım. İkincisi eşimin benden önce tabiki ilişkisi olabilir saygı duyarım, ama biz 5 senedir beraberiz. Bu 5 seneden önce olmuşsa beni ilgilendirmez tabiki. Ona kimse bişey demedi
Eşiniz veya siz aldığınız çamaşırları yıkamadan giydiğiniz oldu mu? Ya da mayo bikini. Daha önce Mağazalarda alt iç çamaşırı deneyen oluyor malesef. Hpv li birinin giydiği çamaşırı alıp giydiyseniz de kaparsınız ihtimal mi evet ortak iç çamaşırı ihtimal. Ya da aileden biriyle annenizle kardeşinizle ortak iç çamaşırı kullandıysanız. Eşinize zıplamadan önce bunları elediniz mi?Çok çok teşekkür ediyorum çok sağ olunEvet ama diğer bulaş yolları çok çok düşük ve nadirdir dedi. Yani cinsel yolla bulaşır dedi. Eşime de güvenmek istiyorum şimdiye kadar hep güvendim de, ama çok kafam karıştı ve çok üzgünüm
Yok demiştir o
Smear testi almadan nasil hpv ya da degil dediler anlamadim.Kızlar merhaba, şu an kendimi çok kötü hissediyorum. Konuyu da kimseye açamadımburaya içimi dökmek istedim. Yeni evliyim, daha 6 ay oldu. Eşim ara ara vajinamın iç dudaklarında böyle pütürtüye benzer bir şeyler olduğunu söylüyordu. Bir muayeneye gitsek iyi olur falan diyordu. Bende geçen hafta kadın doğuma randevu alıp gittim. Doktor kontrol etti, yani HPV virüsünden kaynaklı siğile benzemiyor ama bir süre gözlem altında tutalım, eşinle de prezervatif ile birlikte olun dedi. HPV'den şüphelendi sanırım, hani eğer HPV ise vücut belli bir sürede kendiliğinden iyileşebilir dedi. Yani net bir şey söylemedi, tanı kısmına da akut vajinit yazmıştı. Bende farklı bir doktora da görünmek istedim ve bugün sabah gittim. Kadın muayene eder etmez hemen bu HPV virüsü dedi. Bende emin misiniz kesin mi diye sordum, kadın da evet eminim hatta eczanede hpv virüsüne karşı aşı da var gider alırsan aşını da yaparım dedi. Nasıl bulaşmış olabilir diye sordum, eşinden geçmiş olabilir dedi. Genelde cinsel yolla bulaşır başka bulaş yolu çok nadirdir dedi. Bende hastaneden çıktım başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Eşimle evlenmeden önce uzun yıllar birlikteydik ve her ikimizin de cinsel anlamda birbirimiz dışında herhangi bir birlikteliği olmadı bildiğim kadarı ile. Tabi en doğrusunu Allah bilir. Hemen eşimi aradım durumu anlattım, lütfen doğruyu söyle çok canım sıkıdı senin herhangi bir birlikteliğin oldu mu, başka bulaş yolu yokmuş doktor söyledi dedim. Gerçekten senin dışında başka cinsel birlikteliğim olmadı, bir testi falan varsa test yapalım başka doktordan randevu alalım gerekirse bana da test yapsınlar dedi. Benim çok sinirlerim bozuldu ısrar ettim ağlamaya başladım başka bulaş yolu yokmuş doktor emin, lütfen doğruyu söyle dedim. Eşim de hayır gerçekten doğruyu söylüyorum günahımı alma akşam eve gelince başka hastaneden randevu bakalım gidelim test yapsınlar her ikimize diyor. Çok canım sıkıldı kızlar acaba başka bir şey olabilir mi? Doktor yanılmış olabilir mi? Eşime güveniyorum ama başka bulaş yolu çok nadirse nasıl bulaşmış olabilir ki? Diğer doktor emin olamadı ama bu son gittiğim doktor gayet emindi. Başına benzer bir şey gelen var mı acaba? Bu pütür pütür yapı ne olabilir acaba?
Evet vücuda girdikten sonra uzun yıllar sessiz kalıp sonradan çıkabiliyor5 seneden önceki bir ilişkisinde kapmış olsa, 5 sene içinde sonradan vücutta kendini gösterme durumu mümkün mü acaba? hani bazı hastalıklar yıllar sonra kendini belli eder, sinsidir başlarda belirti vermez, şimdi verir falan öyle bir durum mu acaba
Göbek mi atacak hpv’yim diye bu hpv duyarı da bir acayip ya. Eşine güveniyordur ama doktorlar cinsellik dışında bulaşmaz diyince şaşırmış işte onu anlatıyor konu sahibi.üslubumda hiçbir sorun yok eşinizin sizden öncesi ilgilendirmiyorsa sizinleykende o kadar güveniyorsanız ne diye ağladınız
Vala doktorlar bilmiyor. Bakire kız arkadaslarimda defalarca çıktı hpv testle üstelik bir kac cinsi bir arada.yok Ankara'da değilim. Akşam eşim gelsin randevu alacağız. Bilmiyorum çok aklıma takıldı. Eşime şimdiye kadar hep güvendim ama bu konu aklımı karıştırdı işte. Çünkü doktor cinsel yolla bulaşır diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?