Bana bir şey söyleyin ne olur :(

Bu konuda doktorlar hiç hemfikir davranmıyorlar.

Vulvar papillomatozis diye bie şey de var ki bunun hpv ike alakası yok mesela.

Bunu hpv testi ile anlayabilirsin. Bu arada hov taşıyan birçok kişide (çoğu tipinde) siğil olmaz. Siğil ise de evet hpvdir denilebilir vullar papillom değilse. Bunu anlamak için ya o parçadan biopsi ile bakılacak ya da hpv sürüntü testi alınacak vajina duvarından.

Sanmıyorum ben yalan söylediğini. Direkt test yaptıralım demiş yani. Öyle olsa kıvırırdı
Yaa sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Test gününü bekleyecem bakalım

Öncelikle geçmiş olsun. Hpv pozitif mi değil mi bunun en iyi yolu sizin test yapmanız. Ayrıca ikinci gittiğiniz doktorun tavrına şaşırdım. Hpv var mı yok mu, tiplemesi nedir, bilip bilmeden gidin eczaneden aşı aşın size aşı yapayım diyor. İyi bir jinekolog bulun gösterin. Belki hpv bile değilsiniz

Evet ya bide eşime çıkıştım. Ben bir şey yapmadım dediği halde baya üstüne gittim. Bide sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Ama yine de test gününü bekleyecem bakalım

Test sonucuna göre hareket edin derim.
Kesinleşirse hpv olduğu testle,ancak o zaman nereden bulaştı konusuna yogunlasabilirsiniz.

Önce bir test yaptırın da kesinleşsin durumunuz. Eşinizin yakasına sonra yapışırsınız duruma göre
Üzgünüm ama hpvli birine oral yapmadıysanız,öpmediyseniz ve aynı çamaşırı havluyu kullanmadıysanız eşinizden size gelmiştir. Kalkıp da eşine güveniyorum moduna şimdiden girmeyin. Bazı erkekler fırsatını bulutsa yapar ve de sonuna kadar inkar eder.

Bu virüs vücutta kendini çok iyi saklar ve kaç yıl sonra ortaya çıkacağı belli olmaz hiç ortaya cikmayadabilir. Ayrıca cinsel yol dışında bulaşma ihtimali az da olsa var insanlar milyonda bir görülen hastalıklara virüslere kapılıyor yani bunun ihtimali az die illa cinsellik yaşamış gibi düşünmeyin.Test sonucuna göre tedavisj yada dikkat edilmesi gereken neyse onu yapın onun dışında eşinize de illa biriyle birlikde olmuş gibi yuklenmeyin bence

Esinizde eskiden kalma bir durum ise 5 yıllık süreçte birlikte olduysaniz size bulaşmış olsa bile vücutta hemen belli olmuyor. vücutta yerleşiyor ama kendini belli etmesi yılları alıyor. Eşiniz doğru söylüyor olabilir yani hemen hüküm vermeyin

Eşiniz veya siz aldığınız çamaşırları yıkamadan giydiğiniz oldu mu? Ya da mayo bikini. Daha önce Mağazalarda alt iç çamaşırı deneyen oluyor malesef. Hpv li birinin giydiği çamaşırı alıp giydiyseniz de kaparsınız ihtimal mi evet ortak iç çamaşırı ihtimal. Ya da aileden biriyle annenizle kardeşinizle ortak iç çamaşırı kullandıysanız. Eşinize zıplamadan önce bunları elediniz mi?

Şöyle iğrenç bir ihtimal de olabilir hatta, orasını burasını kaşımış biri elini yıkamadan temas etmiş de olabilir size veya eşinize.

Smear testi almadan nasil hpv ya da degil dediler anlamadim.

Evet vücuda girdikten sonra uzun yıllar sessiz kalıp sonradan çıkabiliyor

bu virüs zaten çoğu insanda var sadece belirti vermiyor test yaptırmanız sizin açınızdan iyi eğer pozitifseniz virüsün tipi belli olur ve risk grubuna bakılır ona göre önleminizi alırsınız
2. drunuzu aşı konusu doğru söylemiş aktif cinsel hayatı olan her kadın hpv aşısı yaptırmalı hatta artık insanlar kız çocuklarına aşılarını yaptırıyorlar önlem amaçlı dünyada ücretsiz yapılıyor
ayrıca eşinizde test yaptırsa muhtemelen pozitif çıkar bu durumda kim kime bulaştırdı bilemezsiniz sizi daha büyük kaosa sürükler

Çoğunlukla cinsel yolla bulaşır ama tek bulaş noktası cinsellik değil. Bence eminseniz eşinizden ki anladığım kadarıyla o da kendinden emin. Canınızı sıkmayın tedavinizi olun ikinizde. Sorunsuz bi şekilde vücudunuz atar inşallah

Eşinizin test yaptırması mantıksız zaten ilişkiye girdiğinizden sizde olan her hastalık onda da şu an bulunuyor.

Ayrıca ortak jilet, özellikle kuaförde ağda ve lazer epilasyonda riskli. Tabii ilişki kadar değil

Birbirinizden once iliskiniz olduysa bulas ordan da kaynakli olabilir. Esiniz sizin tek iliskiniz mi? Oncesinde kimseyle birliktelik yasadiniz mi? Belki o zamandan size bulasmis bir virus olabilir. Ya da esinizin sizden onceki iliskilerinden bulasmistir vs vs. Illa hemen simdi bulasti ve belirti cikti olacak diye bir kural yok.

Ayrica asi kesinlikle olun tabii ama hicbir doktor virus teshislerini bakarak koyamaz. Test yaptirmaya gerek yok diyen doktora ben hayatta guvenmem mesela.

Birlikte oldugunuz 5 seneden önce başka biriyle ilişkisi olup eşinize bulaşmış olabilir.Bu virüs bulaşınca vücutta latent kalıyor yani illa son zamanlarda sizle birlikteyken bulaşmıştır diye bişey yok sizden önce bulaşmıştır

Smear testi devlet hastanesinde 1 ay sonra çıkıyor.Sağlık ocağında yaptırırsanız 3 4 gün sonra çıkıyor.
Ayrıca hov testini de sağlık ocağında yaptırabiliyorsunuz o da 10 günde çıkıyor.
Hov smear testinde belli olmuyor.Ama smear da belirsiz acus diye çıkarsa hpv yaptırın diye söylüyor doktorlar.
Siğil olmasa da hpv olabiliyor.

üslubumda hiçbir sorun yok eşinizin sizden öncesi ilgilendirmiyorsa sizinleykende o kadar güveniyorsanız ne diye ağladınız
Göbek mi atacak hpv’yim diye bu hpv duyarı da bir acayip ya. Eşine güveniyordur ama doktorlar cinsellik dışında bulaşmaz diyince şaşırmış işte onu anlatıyor konu sahibi.

Vala doktorlar bilmiyor. Bakire kız arkadaslarimda defalarca çıktı hpv testle üstelik bir kac cinsi bir arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…