- Konu Sahibi sensational
-
Bilmiyorum benimde çok kafam karıştı. Ama sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Test gününü bekleyecem bakalımBen bunu anlamadım? İkinize neyin testi yapılacak? Hpv testi mi? Sizdeki hpv ise zaten cinsel birlikteliğiniz olduğu için kocanız da pozitif çıkar?
Kaç yaşındayken eşinizle tanıştınız? Atıyorum 15 yaşından beri birlikteyseniz öncesinde cinsel birlikteliği olmayacağı için sizi aldatmış demektir ama 25 yaşında birlikte olmaya başladıysanız sizden önceki ilişkilerinde kapıp size bulaştırmış olabilir. 5 senedir birlikteyiz demişsiniz, ama bulaştı hop 1 sene sonra çıkacak diye bir şey yok. Vücutta sessizce uzun süre durabiliyor diye biliyorum
Evet doğru diyorsunuz, bende biraz eşimin üstüne gittim ve şu anda pişmanım çünkü sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Test gününü bekleyecem bakalım. Arkadaşınızın eşiyle arası düzeldi mi sonradan?Diğer yorumları okumaya vaktim olmadı ama bir arkadaşımın başına gelmişti ki kendisi de hastanede çalışıyordu. Onada doktor hpv dedi eşi ile kavga etti kendini harap etti ama test sonucu negatif çıktı. Maalesef her doktor iyi olmayabiliyor. Siz tüm tetkiklerinizi yaptırdıktan sonra ona göre hareket edin. Ve ayrıca evet cinsel yolla bulaşır ama nadir de olsa bulaştığı yerler olabiliyormuş. bunu arkadaşıma ebe bir arkadaşı söylemiş. Lütfen sonucu kesin olmayan birşeyler le aile huzurunuzu bozmayın kırılan şeyler eski haline dönmüyor. Ne güzel demiş eşiniz gidelim birlikte test yaptıralım diye. Kendine güvenmeyen insan bunu demez.
Düzeldi tabi ki karşılıklı samimiyet olunca düzeldi. Büyükler der ya hep geçinmeye gönlün olsun diye ben çok önemsiyorum bu sözü :) İlk öğrenince tepkinizin o şekilde olması normal aslında çok da yüklenmeyin kendinize eşinizle birlikte üstesinden gelirsiniz inşallah.Evet doğru diyorsunuz, bende biraz eşimin üstüne gittim ve şu anda pişmanım çünkü sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Test gününü bekleyecem bakalım. Arkadaşınızın eşiyle arası düzeldi mi sonradan?
Bilmiyorum benimde çok kafam karıştı. Ama sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Test gününü bekleyecem bakalım
Ya bilmiyorum keşke suçlayıcı ve sorgulayıcı olmasaydım ama doktor cinsellik dışında bulaşması çok olası değil diyince çok kötü oldum. Eşimin ona güvenmediğimi düşünsün istemem ama napabilirim çok şaşkın ve üzgündüm yaDüzeldi tabi ki karşılıklı samimiyet olunca düzeldi. Büyükler der ya hep geçinmeye gönlün olsun diye ben çok önemsiyorum bu sözü :) İlk öğrenince tepkinizin o şekilde olması normal aslında çok da yüklenmeyin kendinize eşinizle birlikte üstesinden gelirsiniz inşallah.
Haklısınız ya ben biraz gerildim ve eşimi suçladım. Eşim de ısrarla öyle bir şey olmadı her ikimiz de gidip test yaptıralım hafta içi diyor. Bir de sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Test gününü bekleyecem bakalım. Keşke eşimi suçlamasaydım şu an suçlamak için erken ve ona güvenmediğimi düşünsün istemem ama ani oldu sinirlerime hakim olamadımTest yapmadan huzur bozmayın empati yapın tam tersi esinizde olsa sizi suçlasa hoşunuza gider mi? Çözümü olan şeyler bunlar ikinizinde canınızı sıkmaya değmez
Haklısınız ya ben biraz gerildim ve eşimi suçladım. Eşim de ısrarla öyle bir şey olmadı her ikimiz de gidip test yaptıralım hafta içi diyor. Bir de sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Test gününü bekleyecem bakalım. Keşke eşimi suçlamasaydım şu an suçlamak için erken ve ona güvenmediğimi düşünsün istemem ama ani oldu sinirlerime hakim olamadımEşinizin bu güne kadar herhangi bir olumsuz tavrını görmediyseniz, önce ondan özür dileyip şüphe konusunu kapatın zira sürekli suçlama ile zan altında kalırsa, gerilen sinirleri yüzünden o da sizi aynı şey ile suçlayabilir "başka biri ile beraber olmuş olabileceğinizi ima ederek"
Bunlar çok bıçak sırtı konular. Evliliği ise zarar vermeden çözüm arayın derim öncelikle. Gerekli testleri yaptırıp aklıselim bir karar verin.
Bir yemek ısmarlayın arayı bulursunuzHaklısınız ya ben biraz gerildim ve eşimi suçladım. Eşim de ısrarla öyle bir şey olmadı her ikimiz de gidip test yaptıralım hafta içi diyor. Bir de sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Test gününü bekleyecem bakalım. Keşke eşimi suçlamasaydım şu an suçlamak için erken ve ona güvenmediğimi düşünsün istemem ama ani oldu sinirlerime hakim olamadım
Haklısınız tez canlı davrandım maalesefBir yemek ısmarlayın arayı bulursunuzkendine guvenmese test vermek istemez zaten
Adam gayet net gidelim bana da test yaptıralım diyor. Şeytanın avukatlığını yapayım da biraz farklı düşünün. Ya eşiniz size aynı soruyu sorsa, nereden kaptın sen bunu dese? Önce gidip ikiniz de test yaptırın emin olun sonra suçlamaya geçin. Sizde hpv çıkar eşinizde çıkmazsa ne diyeceksiniz?Evet test isteyeceğim ama çok kötü hissediyorum. Eşime de güvenmek istiyorum yani şimdiye kadar hep güvendim ama nasıl olabilir ki. Eşimle konuştuğumda kendisinden gayet emindi hatta test yaptıracağını söyledi. Sizce yalan söylüyor olabilir mi
evet böyle bir hastalık 5 sene sonra çıkabiliyor bağışıklık düştüğünde5 seneden önceki bir ilişkisinde kapmış olsa, 5 sene içinde sonradan vücutta kendini gösterme durumu mümkün mü acaba? hani bazı hastalıklar yıllar sonra kendini belli eder, sinsidir başlarda belirti vermez, şimdi verir falan öyle bir durum mu acaba
geçen aylarda kist kontrolüne gittim sürekli doktorum teklif ediyordu smar testi ücretsiz her kadına yapıyoruz size de yapalım sadece küçük bir fırça ile sürüm alıyoruz demişti ben korktum hep en son gittiğimde artık yapalım sana da sen benim hastamsın ve yaşın çok genç bu tarz kanserler için erken tanı çok önemli diye ikna etti ve yaptırmıştım ama test 2 haftada çıkıyor neden 1 ay diyorlar bilemedimGittiğiniz doktorlar cok enteresan, zaten sizi alttan muayene etmişler, ederken neden testi de almamışlar ki?
Dakikalık bir işlem smear alır gibi suruntu alıyorlar ya da sizden teklif beklediler bilemedim.
Haklısınız ama o an doktor öyle diyince haliyle çok şaşırdım, gerildim. Biraz tez canlı davrandım umarım telafi edebilirimAdam gayet net gidelim bana da test yaptıralım diyor. Şeytanın avukatlığını yapayım da biraz farklı düşünün. Ya eşiniz size aynı soruyu sorsa, nereden kaptın sen bunu dese? Önce gidip ikiniz de test yaptırın emin olun sonra suçlamaya geçin. Sizde hpv çıkar eşinizde çıkmazsa ne diyeceksiniz?
Eskiden sadece cinsel yolla bulaşan hastalıkların içinde yer alan HPV virüsünün, yapılan araştırmalardan sonra yüzeysel temasla dahi bulaşabildiği kanıtlandı. Havlu, bornoz ya da iç çamaşırı gibi malzemelerin ortak kullanılması HPV virüsünü bulaştırabileceği gibi, tuvalet gibi ortak alanların kullanılması ve ellerini yıkamayan taşıyıcı bir kişiyle tokalaşmak da HPV virüsünün geçmesine neden olabilir. Buradaki önemli olan nokta o anda HPV virüsünün aktif olmasıdır.
Taşıyıcı bir kişiden başka bir kişiye HPV virüsü nasıl geçer sorusunu maddeler halinde cevaplamak gerekirse:
- En önemli ve büyük oranlı bulaş nedeni cinsel temastır.
- Cinsel temas dışında havlu, bornoz, iç çamaşırı gibi malzemelerin ortak kullanımı,
- Ortak kullanım alanlarında bulunmak ve
- Hijyensiz teması da sayabiliriz. (Hijyensiz temastan kastımız örneğin tuvaletten sonra ellerini yıkamayan bir kişiyle tokalaşmak.)
Her sene mutlaka smear aldırmak lazım. Ben de birkaç gün önce vermiştim testi ve gittiğim hastanelerde 10gunde çıkıyor ama her hastanenin sistemi, calışması vs farklı.geçen aylarda kist kontrolüne gittim sürekli doktorum teklif ediyordu smar testi ücretsiz her kadına yapıyoruz size de yapalım sadece küçük bir fırça ile sürüm alıyoruz demişti ben korktum hep en son gittiğimde artık yapalım sana da sen benim hastamsın ve yaşın çok genç bu tarz kanserler için erken tanı çok önemli diye ikna etti ve yaptırmıştım ama test 2 haftada çıkıyor neden 1 ay diyorlar bilemedim
evet her sene aktif cinsel hayatı olan kadınların yaptırması gerekiyormuş ve benim gibi korkan varsa sürüm aldırmaya korkmayın kızlar hiç hissetmedimHer sene mutlaka smear aldırmak lazım. Ben de birkaç gün önce vermiştim testi ve gittiğim hastanelerde 10gunde çıkıyor ama her hastanenin sistemi, calışması vs farklı.
Sanmıyorum ben yalan söylediğini. Direkt test yaptıralım demiş yani. Öyle olsa kıvırırdıEvet test isteyeceğim ama çok kötü hissediyorum. Eşime de güvenmek istiyorum yani şimdiye kadar hep güvendim ama nasıl olabilir ki. Eşimle konuştuğumda kendisinden gayet emindi hatta test yaptıracağını söyledi. Sizce yalan söylüyor olabilir mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?