- 28 Ocak 2021
- 1.480
- 3.686
- 83
- 37
- Konu Sahibi sensational
-
bende pozitif biri olarak söyleyeyim smear verdiğimde dr ayrıca hpv testi vermem gerektiğini söyledi özelde yüksek ücretli olduğu için devlete gidip hpv için örnek verdim ikisini aldıkları numune kapları bile farklı hpv de ucu iğneli bi kapla örnek alıyorlarsürekli yaptıran birine mi söylüyorsunuz bunu 3 yıldır hpv ile uğraştım doktora hpv den şüphelendiğini söylediği zaman smear alınıyor hpv testi ayrı falan değil smear zaten hpv testi kanser riskini araştırmak için var olan bir test yaşamadığınız durumun yorumlamasını yapıp kafa karıştırmayın
Ucu igneli kap dediginiz smear zatenbende pozitif biri olarak söyleyeyim smear verdiğimde dr ayrıca hpv testi vermem gerektiğini söyledi özelde yüksek ücretli olduğu için devlete gidip hpv için örnek verdim ikisini aldıkları numune kapları bile farklı hpv de ucu iğneli bi kapla örnek alıyorlar
Aynen hafta içi inşallah farklı bir doktora görüneceğim bakalım. Haber ederim sonucu size deBende de oylebpiturluydu ben doktora gittiğimde hayır bu lezyon degil o bölgenin yapısı dedi lütfen siz iyi bi doktora gidin bana da bilgi verin endişelendim simdi
smear testi doku bozulmasına bakar hpv testi hpv nin pozitif olup olmadığına ve gen tipine bakarUcu igneli kap dediginiz smear zatenanlatılmıyor cidden anlamayana
Evet herkese yapılıyor sağlık ocaklarında.Ayrıca smear testi de sağlık ocağında yapılıyor.Sağlık ocağında herkese yapıyorlar mı acaba? Çünkü ketemde de yapıyorlarmış ama 30 yaş ve üzerine yapılıyormuş. Benim yaşım 25, yaparlar mı sağlık ocağında? Bu arada gittiğim doktor sadece bakarak teşhis koydu. Hpv'nın siğil yapan türü eğer partnerde de siğil varsa bulaşıyormuş. Eşimin cinsel bölgesinde siğil yok, ikincisi de benim genital bölgemdeki pütürler de siğile pek benzemiyor. Başka bir şey, ilk gittiğim doktor da öyle söyledi pek siğil gibi durmuyor bir süre gözlemleyelim demişti. Bir de farklı birine danıştım ondan yola çıkarak hpv olmadığını düşünüyorum oda benzer yoldan geçmiş ona da yanlış teşhis koyulmuş. Hafta içi farklı bir doktora gideceğim bakalım o ne diyecek
Anladım çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Peki sağlık ocağında sonuç daha mı hızlı çıkıyor? Benim iyice kafam karıştı benimki hpv olmayabilir sanırım ama yine de emin olmak için test yaptıracam. Hafta içi özel hastaneye gidecem ama orda hpv istersem çok pahalıya patlayabilir o yüzden sağlık ocağında çabuk çıkıyorsa oraya gideyimEvet herkese yapılıyor sağlık ocaklarında.Ayrıca smear testi de sağlık ocağında yapılıyor.
Ben adet düzensizliği için hastaneye gittim.Gelmişken smear da istermisiniz dediler olur dedim.Hastanede sonuçlar 1 ay sonra çıkıyor.
Tekrar sonuç için gittiğim de smear sonucu olumsuz değil ama belirsiz bir akıntı görünüyor(normalde akıntım pek uok)Sağlık ocağınızdan hpv testi isteyin emin olalım dedi .
Bende de siğil pütür vs yok.
Ben tabi bilmediğim için korktum.
%99 temiz çıkar ama garantiye alalım dedi.Zaten kan testleride yapmıştı.Çok şükür onlarda iyiydi.
Doktor bana bu umumi tuvaletlerden bile geçebilir dedi.
Hpv testi 10 günde çıkıyor.Anladım çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Peki sağlık ocağında sonuç daha mı hızlı çıkıyor? Benim iyice kafam karıştı benimki hpv olmayabilir sanırım ama yine de emin olmak için test yaptıracam. Hafta içi özel hastaneye gidecem ama orda hpv istersem çok pahalıya patlayabilir o yüzden sağlık ocağında çabuk çıkıyorsa oraya gideyim
Doktor Niye asi ol diyor? Zaten gecen gecmis? Acaba eczane ile anlasmasi mi varKızlar merhaba, şu an kendimi çok kötü hissediyorum. Konuyu da kimseye açamadımburaya içimi dökmek istedim. Yeni evliyim, daha 6 ay oldu. Eşim ara ara vajinamın iç dudaklarında böyle pütürtüye benzer bir şeyler olduğunu söylüyordu. Bir muayeneye gitsek iyi olur falan diyordu. Bende geçen hafta kadın doğuma randevu alıp gittim. Doktor kontrol etti, yani HPV virüsünden kaynaklı siğile benzemiyor ama bir süre gözlem altında tutalım, eşinle de prezervatif ile birlikte olun dedi. HPV'den şüphelendi sanırım, hani eğer HPV ise vücut belli bir sürede kendiliğinden iyileşebilir dedi. Yani net bir şey söylemedi, tanı kısmına da akut vajinit yazmıştı. Bende farklı bir doktora da görünmek istedim ve bugün sabah gittim. Kadın muayene eder etmez hemen bu HPV virüsü dedi. Bende emin misiniz kesin mi diye sordum, kadın da evet eminim hatta eczanede hpv virüsüne karşı aşı da var gider alırsan aşını da yaparım dedi. Nasıl bulaşmış olabilir diye sordum, eşinden geçmiş olabilir dedi. Genelde cinsel yolla bulaşır başka bulaş yolu çok nadirdir dedi. Bende hastaneden çıktım başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Eşimle evlenmeden önce uzun yıllar birlikteydik ve her ikimizin de cinsel anlamda birbirimiz dışında herhangi bir birlikteliği olmadı bildiğim kadarı ile. Tabi en doğrusunu Allah bilir. Hemen eşimi aradım durumu anlattım, lütfen doğruyu söyle çok canım sıkıdı senin herhangi bir birlikteliğin oldu mu, başka bulaş yolu yokmuş doktor söyledi dedim. Gerçekten senin dışında başka cinsel birlikteliğim olmadı, bir testi falan varsa test yapalım başka doktordan randevu alalım gerekirse bana da test yapsınlar dedi. Benim çok sinirlerim bozuldu ısrar ettim ağlamaya başladım başka bulaş yolu yokmuş doktor emin, lütfen doğruyu söyle dedim. Eşim de hayır gerçekten doğruyu söylüyorum günahımı alma akşam eve gelince başka hastaneden randevu bakalım gidelim test yapsınlar her ikimize diyor. Çok canım sıkıldı kızlar acaba başka bir şey olabilir mi? Doktor yanılmış olabilir mi? Eşime güveniyorum ama başka bulaş yolu çok nadirse nasıl bulaşmış olabilir ki? Diğer doktor emin olamadı ama bu son gittiğim doktor gayet emindi. Başına benzer bir şey gelen var mı acaba? Bu pütür pütür yapı ne olabilir acaba?
Tamamdır çok çok teşekkür ediyorumHpv testi 10 günde çıkıyor.
Smear 3 4 günde
Hayır geçen geçmiş diye bişey de yok hani test falan yapmadan sadece gözlem yaparak karar vermesi tanı koyması bile doğru değil, belki hpv değilimdir farklı bişeydir. İlk gittiğim doktor demişti bunlar siğile benzemiyor sanki farklı bir şey diye.. en iyisi test yaptırmakDoktor Niye asi ol diyor? Zaten gecen gecmis? Acaba eczane ile anlasmasi mi var
yok doğru biliyor, smear temiz, hpv testi pozitif olabiliyor.Yanlış biliyorsunuz.
evet ikisi ayrı, e-nabızda görünme olayı beni biraz geriyor açıkçası, siz sorun yaşadınız mı?bende pozitif biri olarak söyleyeyim smear verdiğimde dr ayrıca hpv testi vermem gerektiğini söyledi özelde yüksek ücretli olduğu için devlete gidip hpv için örnek verdim ikisini aldıkları numune kapları bile farklı hpv de ucu iğneli bi kapla örnek alıyorlar
yani sorun yaşayacağım kimse e nabızımı görmüyor dr lar görüyor onda da bir sorun yaşamadımevet ikisi ayrı, e-nabızda görünme olayı beni biraz geriyor açıkçası, siz sorun yaşadınız mı?
3 yıldır ne yaşadın bilmem de kaç yaşındaysan o kadar seneyi boşa yaşadığına neredeyse eminim. Bunlar sana özel taramalar değil bir cok bilinçli kadin surekli yaptiriyor zaten. Senin anlayacagini düşünmüyorum ama insanlar faydalansin diye yazıyorum:sürekli yaptıran birine mi söylüyorsunuz bunu 3 yıldır hpv ile uğraştım doktora hpv den şüphelendiğini söylediği zaman smear alınıyor hpv testi ayrı falan değil smear zaten hpv testi kanser riskini araştırmak için var olan bir test yaşamadığınız durumun yorumlamasını yapıp kafa karıştırmayın
Ya tam bi sepet kafasın sen. Ukalalıktan ölünse çok yaşamazsin ha.Ucu igneli kap dediginiz smear zatenanlatılmıyor cidden anlamayana
hpv aşısı hov pozitiften bağımsız olarak aktif cinsel hayatı olan ve hafta aktif cinsel hayata hazırlanan genç kızlar için yaptırılması gereken bir aşıdır rahim ağzı kanserini önlemeye yönelik yapılıyor yani hpv pozitif de çıkasanız rahim ağzı kanserini önlemek için yapılması gerekiyorDoktor Niye asi ol diyor? Zaten gecen gecmis? Acaba eczane ile anlasmasi mi var
yani sorun yaşayacağım kimse e nabızımı görmüyor dr lar görüyor onda da bir sorun yaşamadım
şu an benim için zor olan normal doğum yapıp yapamayacağım kısmı sonrasında aşı olup kontrole devam edeceğim
Doktor Niye asi ol diyor? Zaten gecen gecmis? Acaba eczane ile anlasmasi mi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?