Bana bir şey söyleyin ne olur :(

bende pozitif biri olarak söyleyeyim smear verdiğimde dr ayrıca hpv testi vermem gerektiğini söyledi özelde yüksek ücretli olduğu için devlete gidip hpv için örnek verdim ikisini aldıkları numune kapları bile farklı hpv de ucu iğneli bi kapla örnek alıyorlar

Ucu igneli kap dediginiz smear zaten anlatılmıyor cidden anlamayana

Bende de oylebpiturluydu ben doktora gittiğimde hayır bu lezyon degil o bölgenin yapısı dedi lütfen siz iyi bi doktora gidin bana da bilgi verin endişelendim simdi
Aynen hafta içi inşallah farklı bir doktora görüneceğim bakalım. Haber ederim sonucu size de

Ucu igneli kap dediginiz smear zaten anlatılmıyor cidden anlamayana
smear testi doku bozulmasına bakar hpv testi hpv nin pozitif olup olmadığına ve gen tipine bakar
her hpv pozitif smear da kötü sonuç vermez ve anlaşılmaya bilir
gerçi size niye anlatıyorum anlatmadıktan sonra

Evet herkese yapılıyor sağlık ocaklarında.Ayrıca smear testi de sağlık ocağında yapılıyor.
Ben adet düzensizliği için hastaneye gittim.Gelmişken smear da istermisiniz dediler olur dedim.Hastanede sonuçlar 1 ay sonra çıkıyor.
Tekrar sonuç için gittiğim de smear sonucu olumsuz değil ama belirsiz bir akıntı görünüyor(normalde akıntım pek uok)Sağlık ocağınızdan hpv testi isteyin emin olalım dedi .
Bende de siğil pütür vs yok.
Ben tabi bilmediğim için korktum.
%99 temiz çıkar ama garantiye alalım dedi.Zaten kan testleride yapmıştı.Çok şükür onlarda iyiydi.
Doktor bana bu umumi tuvaletlerden bile geçebilir dedi.

Anladım çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Peki sağlık ocağında sonuç daha mı hızlı çıkıyor? Benim iyice kafam karıştı benimki hpv olmayabilir sanırım ama yine de emin olmak için test yaptıracam. Hafta içi özel hastaneye gidecem ama orda hpv istersem çok pahalıya patlayabilir o yüzden sağlık ocağında çabuk çıkıyorsa oraya gideyim

Hpv testi 10 günde çıkıyor.
Smear 3 4 günde

Doktor Niye asi ol diyor? Zaten gecen gecmis? Acaba eczane ile anlasmasi mi var

Hayır geçen geçmiş diye bişey de yok hani test falan yapmadan sadece gözlem yaparak karar vermesi tanı koyması bile doğru değil, belki hpv değilimdir farklı bişeydir. İlk gittiğim doktor demişti bunlar siğile benzemiyor sanki farklı bir şey diye.. en iyisi test yaptırmak

Emin olmak adına 3. Bir doktora danışın ve testini yaptırın hemen kendinizide hirpalamayin. Artık olan olmuş.

evet ikisi ayrı, e-nabızda görünme olayı beni biraz geriyor açıkçası, siz sorun yaşadınız mı?

evet ikisi ayrı, e-nabızda görünme olayı beni biraz geriyor açıkçası, siz sorun yaşadınız mı?
yani sorun yaşayacağım kimse e nabızımı görmüyor dr lar görüyor onda da bir sorun yaşamadım
şu an benim için zor olan normal doğum yapıp yapamayacağım kısmı sonrasında aşı olup kontrole devam edeceğim

3 yıldır ne yaşadın bilmem de kaç yaşındaysan o kadar seneyi boşa yaşadığına neredeyse eminim. Bunlar sana özel taramalar değil bir cok bilinçli kadin surekli yaptiriyor zaten. Senin anlayacagini düşünmüyorum ama insanlar faydalansin diye yazıyorum:

Smear bi kanser taramasidir alınan kültürü mikroskopun altına koyar bakarlar. Hpv ise virüstür ordan sana ben burdayım! diye el sallayamayacagi için dna reaksiyonuna sokulur dna sarmallari sicaklikla ayristirilir ve orda hangi viruslerin dna si var bu ayirt edilir. Dolayisiyla aynı anda kültürler alinsa da hem iki farklı işlem yapılması gerekir hem de hpvden supheleniyorum dersen sirf rahim agzina yogunlasmaz kültürü alirken girise saga sola da sürer doktor.

hpv aşısı hov pozitiften bağımsız olarak aktif cinsel hayatı olan ve hafta aktif cinsel hayata hazırlanan genç kızlar için yaptırılması gereken bir aşıdır rahim ağzı kanserini önlemeye yönelik yapılıyor yani hpv pozitif de çıkasanız rahim ağzı kanserini önlemek için yapılması gerekiyor

a pardon ben hamile oldugunuza dikkat etmemişimsaglıcakla kucagınıza almanız dileğiyle

çünkü şöyle; hpvnin yüzden fazla tipi var ve ülkemizde mevcut olan tip sayısı da az değil. İsmini vermiyim bir markanın asısı hpv tip 6, 11, 16, 18'e karsı koruyucu. Ben de bu işlerden bir haberken siğilden sonra o asıdan vurulmustum yıllar önce, birini geçirseniz de vücut diğerlerini tanımıyor eee nolacak vücuda girince? Diğer tipler için de koruma gerekiyor, hatta daha fazla tip dahil edilse keşke aşılara.

Gerçi şimdi de başka bir tip var bende, yüksek riskli ve aşısı olmayan, tesadüfen normal taramada tespit edildi, hiç bulgusu yoktu, smear negatif, hpv testinde tipini, kolposkopide de levelini cin1 verdi. geçer umarım bu da.

umarım tüm kadınlarımız smear ve hpv testlerine karşı bilinç geliştirirler. benim bu bilinçlendirme konusu ile ilgili bazı girişimlerim var ondan bu konularda biraz hassasım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…