Bana bir şey söyleyin ne olur :(

Kan,tükürük vs yoluyla bulaşıyor diye biliyorum. Sizin eşinizden önce birlikteliğiniz olmuş muydu?

Gittiğiniz doktorlar cok enteresan, zaten sizi alttan muayene etmişler, ederken neden testi de almamışlar ki?
Dakikalık bir işlem smear alır gibi suruntu alıyorlar ya da sizden teklif beklediler bilemedim.
İlk gittiğim doktor smear testi aldı fakat sonuç 1 ay sonra çıkıyormuş. Bide smear testinde hpv'nin de çıktığını bilmiyordum ben

Kan,tükürük vs yoluyla bulaşıyor diye biliyorum. Sizin eşinizden önce birlikteliğiniz olmuş muydu?
yok benimde eşimden önce birlikteliğim olmadı. Çok kafam karışık gerçekten, hiç iyi hissetmiyorum

İlk gittiğim doktor smear testi aldı fakat sonuç 1 ay sonra çıkıyormuş. Bide smear testinde hpv'nin de çıktığını bilmiyordum ben
Smear testi 10gune çıkıyor ama hpv 1 aya çıkıyor sizden hpv almışlar bence. Sordunuz mu aldığınız ne testiydi diye?

yok benimde eşimden önce birlikteliğim olmadı. Çok kafam karışık gerçekten, hiç iyi hissetmiyorum
Sakin ol. Şu an eşine güvenmekten başka çare yok. Dedim ya olan olmuş. Sen kendini düşün. Sürekli olumsuz düşünmek bağışıklığını etkiler. Allah başka dert vermesin. İçini ferah tut.

Smear testi 10gune çıkıyor ama hpv 1 aya çıkıyor sizden hpv almışlar bence. Sordunuz mu aldığınız ne testiydi diye?
Evet sordum smear testi dedi. Bilmiyorum ne olur ne olma özel hastaneye gidip test yaptırmayı düşünüyorum. Çok kafam karıştı. Üstelik eşime de güvenmek istiyorum evlenmeden önce uzun yıllar beraberdik, böyle bir şey olması aşırı üzdü beni. Sürekli ağlamaklı bir haldeyim. Normalde kendisine güveniyordum zaten ama böyle bir ihtimalin olması gerçekten çok canımı sıktı. Kendisiyle konuştum ısrarla öyle bir şey yok gidelim her ikimize de test yapsınlar diyor

Yani eşinizden bulaşmadiysa sizin de farklı beraberliginiz olmadıysa kimden buluşacak bilemiyorum.
Yalnız ilgimi çekti az önce araştırdım Doğum anında cocuga gecebiliyormus bu hpv. Yani esinizde o şekilde mi oldu acaba ama o kadar uzun süreli bu virüs kalır mı vücutta onu hiç bilmiyorum. Sadece bir seçenek olarak söylemek istedim.. Allah yardımcınız olsun.

Amin inşallah teşekkür ederim. Doğum esnasında sanmıyorum dediğiniz gibi şimdiye kadar kalmazdı bence de. Bide şöyle bişey var eşimin abisi bekar ve cinsel hayatı aktif. Sıklıkla partner değiştiren biri. Eşim tekrar aradı da belki abimden geçmiş olabilir diyor, aynı havluyu kullandığımız zamanlar oldu. Evlenmeden önce de zaten aynı evde yaşıyorlardı. Ama bilemiyorum gerçekten ben ilk hastaneden çıkar çıkmaz eşimi aradım ve cinsel yol dışında bulaş yolu yok dedim, eşim gayet kendinden emindi dediğim gibi farklı bi doktora gidip test yapmasını isteyelim dedi. Ama insan yine de emin olamıyor

geçmiş olsun. öncelikle öyle aynı yere oturduk, aynı tuvalete girdik gibi havadan sudan bulaşmıyor. virüs dış ortamda canlı kalıyor ama vücuda girebilmesi için tahriş, sürtünme gibi bir şey gerekiyor çünkü mikro çiziklerden giriyor. seks dışındaki vakalar seks yaptım, sürtündüm diyemeyen kızlarımız, aldatılan teyzelerimiz olabilir. öpüşünce de zor yani, herkeste oral hpv pozitif çıkar öyle olsa.

ikinci konu, smear testinde hpv’den kaynaklanan hücre değişimleri vs görülebilir, hpv var mı bilinmez. hpv testi yaptırabilirsiniz, siğil yapmayan diğer türler de olabilir. KETEM size yapmaz çünkü 30 yaş üstüne yapıyor. gitseniz size yaşınız genç zaten vücut atar diyecektir. devlet hastaneleri de yapmıyor sanırım, belki üniversite hastaneleri ve araştırmalar yapabilir.

bence bir dermaya ya da hpv konusunda uzman bir doktora randevu alın. siğil ise yakarlar veya dondururlar. bağışıklığınıza dikkat edin. ben ikinci doktora daha az güvendim. bildiğim kadarıyla siğilin bulaşması için aktif lezyon gerekiyor diye biliyorum. eşinizde var mı dikkatinizi çeken bir şey? belki de fordyce spots olabilir. hemen eşinizi suçlamayın

Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için çok çok teşekkür ediyorum. Bilmediğim birçok konuda aydınlattınız beni, sağ olun. Eşimde dikkatimi çeken bir şey olmadı yani cinsel bölgesinde herhangi siğile benzeyen lezyon görmedim ama doktor kafamı karıştırdı. Gerçekten çok çok üzgünüm, eşimi aradığımda gayet kendinden emin bir şekilde konuştu hatta bana da test yapsınlar dedi. Eşime güvenmek istiyorum evlenmeden önce uzun bir beraberliğimiz vardı mutluyduk ama eğer hpv isem ortada mantıksız olaylar var.

iç dudakta başka türlü bir bulaş düşünemiyorum. eşinizde siğil olsa ve yaktırmış olsa da bulaşma oluyor ama hiç siğil olmadıysa mümkün olmaması gerek.

siğilin asetik asite tepki verip beyazladığıyla ilgili bir çalışma okumuştum. pamuğu elma sirkesine batırıp o bölgeye bir süre bastırıp, değişim var mı bakabilirsiniz.

Evet iç dudakta hatta iç dudakların bile içinde vajinanın tam girişinde diyebilirim. Eşimde siğil olsa ve yaktırmış olsa benim vajinamdaki çıkıntıların siğil olduğunu (eğer gerçekten siğilse) anlardı bence. Çünkü ilk eşim fark etti vajina girişinde bir gariplik var doktora gidelim demişti.

Tamamdır dediğiniz yöntemi deneyeceğim çok çok teşekkür ediyorum tekrardan, sağ olun

Yalnız sanılan gibi havludan tuvaletten falan geçmiyor bu .düşük bir ihtimal ciddi bir yakınlık lazım bunun için .
Eşiniz test yapsın eğer onun ki de pozitifse ozaman ikinizden biri bulaştırdı .sen de kendinden eminsin .
Bir tanıdığımızın dudağında siğiller çıkmış aniden , o şekilde eşiyle beraber olmuş .daha sonra eşinin cinsel bölgesinde çıkmış. Adam yeminler etmiş .daha sonra anlaşıldı ki adam bir eskorta gitmiş ve hastalığı kapmış . Yani eşinizin dudağında ya da özel bölgesinde sivilcemsi şeyler farkettiniz mi bir süre acaba .

5 seneden önceki bir ilişkisinde kapmış olsa, 5 sene içinde sonradan vücutta kendini gösterme durumu mümkün mü acaba? hani bazı hastalıklar yıllar sonra kendini belli eder, sinsidir başlarda belirti vermez, şimdi verir falan öyle bir durum mu acaba

Yok hayır eşimin özel bölgesinde herhangi bir değişiklik yok. Ya sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Test gününü bekleyecem bakalım

Ya sanırım hpv değil, tabi yine test yaptırmak en doğrusu ama farklı bir kişiye danıştım ondan yola çıkarak tahminlerime göre hpv değil. Test gününü bekleyecem bakalım test sonucu ne çıkacak

Yani kötüyü düşünme tabii. Umarım değildir. Bize de haber verirsin .

Ben bunu anlamadım? İkinize neyin testi yapılacak? Hpv testi mi? Sizdeki hpv ise zaten cinsel birlikteliğiniz olduğu için kocanız da pozitif çıkar?

Kaç yaşındayken eşinizle tanıştınız? Atıyorum 15 yaşından beri birlikteyseniz öncesinde cinsel birlikteliği olmayacağı için sizi aldatmış demektir ama 25 yaşında birlikte olmaya başladıysanız sizden önceki ilişkilerinde kapıp size bulaştırmış olabilir. 5 senedir birlikteyiz demişsiniz, ama bulaştı hop 1 sene sonra çıkacak diye bir şey yok. Vücutta sessizce uzun süre durabiliyor diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…