geçmiş olsun. öncelikle öyle aynı yere oturduk, aynı tuvalete girdik gibi havadan sudan bulaşmıyor. virüs dış ortamda canlı kalıyor ama vücuda girebilmesi için tahriş, sürtünme gibi bir şey gerekiyor çünkü mikro çiziklerden giriyor. seks dışındaki vakalar seks yaptım, sürtündüm diyemeyen kızlarımız, aldatılan teyzelerimiz olabilir. öpüşünce de zor yani, herkeste oral hpv pozitif çıkar öyle olsa.
ikinci konu, smear testinde hpv’den kaynaklanan hücre değişimleri vs görülebilir, hpv var mı bilinmez. hpv testi yaptırabilirsiniz, siğil yapmayan diğer türler de olabilir. KETEM size yapmaz çünkü 30 yaş üstüne yapıyor. gitseniz size yaşınız genç zaten vücut atar diyecektir. devlet hastaneleri de yapmıyor sanırım, belki üniversite hastaneleri ve araştırmalar yapabilir.
bence bir dermaya ya da hpv konusunda uzman bir doktora randevu alın. siğil ise yakarlar veya dondururlar. bağışıklığınıza dikkat edin. ben ikinci doktora daha az güvendim. bildiğim kadarıyla siğilin bulaşması için aktif lezyon gerekiyor diye biliyorum. eşinizde var mı dikkatinizi çeken bir şey? belki de fordyce spots olabilir. hemen eşinizi suçlamayın