- 3 Nisan 2010
- 16.020
- 5.086
göze aldım dedin veee şimdiden kaybettin... geçmiş olsun.Tabikide öyle ben herşeyi göze aldım iyisi de kötüsü de kavgasıda var herkesin bir yaşanmışlığı var cahil tabiki de değilsiniz ama dediğim gibi kararım bu
Göze aldım derken ; ileride evlilikte kötü günlerinizde olacak kimin evliliği muhteşem süper sorunsuz ? Benim dediğim şeyi anlayan anladı. Ben göze aldım dedim göz yumarım demedim.göze aldım dedin veee şimdiden kaybettin... geçmiş olsun.
ben konudan cekiliyorum.
Razı olur olmasına ama beş karış suratla anca. İnsanların suçu olmadan geldiğinde laf söyleyip surat yaptıktan sonra insanlar demez mi bizim suçumuz günahımız ne diye ortam bozulacak öyle sözü tanışmayı ben ne yapayım... işte düşün anlatma eşiğine bile gelemiyoruz yaniBir şey yapılmaz ki dediğim dedik diyorsun anneannen için. Oda diretir istemez he tabi en sonunda senin mutluluğunu düşündüğü için razı olur ama ona güzel bir şekilde anlatman gerek onun için.
Çok zor sende kırmak istemiyorsun büyüğün sonuçta. Hayırlısı olur umarım.Razı olur olmasına ama beş karış suratla anca. İnsanların suçu olmadan geldiğinde laf söyleyip surat yaptıktan sonra insanlar demez mi bizim suçumuz günahımız ne diye ortam bozulacak öyle sözü tanışmayı ben ne yapayım... işte düşün anlatma eşiğine bile gelemiyoruz yani
Herşeyi geçin bu kadar hayata önyargılı olmak insanları bir kalemde silmek? Kendinizi ya da evladınızı düşünün. Hiç tanımadan biri onu silse atsa?
Zor ki ne zor. Annem bile yardım edeyim ama bana da laf yapacak aylarca diyor.Çok zor sende kırmak istemiyorsun büyüğün sonuçta. Hayırlısı olur umarım.
Benden önce teyzem 24 25 yaşındaymış gene hayır gene olmaz. Eniştem 27 yaşındaydı. Ve hemen hemen 4 milyara yakın maaşı vardı. Hani övünmek değil amaç buna rağmen diyorum. Tamam hadi biz bebeyiz diyelim. Yani yaşla değil düşüncele alakalı. Benim kararım bu ikna etmek tek hedefimİkinizde huri melek olsanız da yaşınız çok küçük, hele erkek için bu yaşlar bu adımlar için uygun değil
Ciddiyete dökmeden kendinize biraz zaman verin
Anneannen ön yargılı değil, tecrübeli, gerçeğin bu olduğunu biliyor ve önünü kesmek için bu şekilde davranıyor
Ohooo 4 yıl öncesinden bahsediyorsun sen.Şimdi öyle düşünmüyordur belki.Bu dediğim soruyu sorsana bir bakalım ne diyecek.İlk duyduğu zaman hayır demişti ya işte bundan 4 yıl öncesi hiç mi sevmicen anneanne demiştim kızgınca aman gelirler seversem severim sevmezsem sevmem demişti. Teyzem kaçtığında kayınvalidesi pek almamış herşeyini yani almışta durumu kadar anneannem koltuk takımını beğenmemiş çok kötü deyip üzülmüş.. uzun hikayeler sanırım teyzemden dolayı korkusu banada benim günahım ne arkadaş
22 23 yaşında mutsuz olunur evlenmeyin diye birşey mi var? Ha evet günümüzdeki evlilikler malum fakat hepsi için aynı şeyi diyemez değil mi? Önyargıya gelince tatmadığınız bir yemek hakkında yorum yapabilir misiniz? Tahmin yürütürsünüz ama tam anlamıyla yorum yapamazsınız. Hele ki bir insan hakkında tanımadan yorum yapmanız? Bence bu önyargı. Tecrübeye eyvallah ama insan önyargısız olucak kimseye bir kulp bulmadan tanıcak. Sırf istemediği için iyi birini küçümsemek hayır demek vicdan işi. Ne olursa olsun yaşı kaç olursa olsun. Bizi geçtim hayata böyle bakmamak gerek.İkinizde huri melek olsanız da yaşınız çok küçük, hele erkek için bu yaşlar bu adımlar için uygun değil
Anneannen ön yargılı değil, tecrübeli, gerçeğin bu olduğunu biliyor ve önünü kesmek için bu şekilde davranıyor
Bana hediye bir tanıdğmz çeyizlik getirmiş pembe mavi renkli renkli bana aman evlennce koca kadın olcan bunların renklerinin neresini beğeniyorsun dedi. Bir de arkadaşım için demiştim şimdi ben sana altını takarım sonra sen deyip şakalaştım ha yani evlencen mi sen seneye diyor işte herşeyi yanlış ters anlıyor ve uzatıyor herşey nasıl denir gurur meselesi yapıyor iletişim kurmak ne mümkünOhooo 4 yıl öncesinden bahsediyorsun sen.Şimdi öyle düşünmüyordur belki.Bu dediğim soruyu sorsana bir bakalım ne diyecek.
Şunuda söyleyim dayım evlendiğinde 23 yaşındaydı :)İkinizde huri melek olsanız da yaşınız çok küçük, hele erkek için bu yaşlar bu adımlar için uygun değil
Bence bu bahsettiğin iki olaya tavrı normal yaşını da dikkate alırsak.İkincisinde şaka olduğunu anlamamıştır belki veya anladığı halde öyle demiştir.Normal bence.Bana hediye bir tanıdğmz çeyizlik getirmiş pembe mavi renkli renkli bana aman evlennce koca kadın olcan bunların renklerinin neresini beğeniyorsun dedi. Bir de arkadaşım için demiştim şimdi ben sana altını takarım sonra sen deyip şakalaştım ha yani evlencen mi sen seneye diyor işte herşeyi yanlış ters anlıyor ve uzatıyor herşey nasıl denir gurur meselesi yapıyor iletişim kurmak ne mümkün
Konusu dahi açılsa güveni sarsılıyor hemen arıyor neredesin napıyon.. sormaya korkuyorum bide işe gireyim 2 3 ay olsun öyle sormak daha mantıklı şuan evdesin sen der bahane eder. Umarm olur ama güler yüzle olur. Beş karış suratla olsa ne yazar.. ben kararım da netim ama bide tehdit eder kendiyle ilgli mesela bir kutu hap içerim ya o ya ben derse diye korkuyorum.Bence bu bahsettiğin iki olaya tavrı normal yaşını da dikkate alırsak.İkincisinde şaka olduğunu anlamamıştır belki veya anladığı halde öyle demiştir.Normal bence.
Benim dediğim soruyu bir sor önce.Bakalım ne diyecek.Ama öyle şaka yollu sorma,ciddi ciddi sor.
Şunuda söyleyim dayım evlendiğinde 23 yaşındaydı :)
Onu bildiğimden yazdım işimiz iş yahuİkna et ve evlen o zaman =))
Anneanneye gelince bu yaştan sonra değişmez bilesin )))
22 23 yaşında mutsuz olunur evlenmeyin diye birşey mi var? Ha evet günümüzdeki evlilikler malum fakat hepsi için aynı şeyi diyemez değil mi? Önyargıya gelince tatmadığınız bir yemek hakkında yorum yapabilir misiniz? Tahmin yürütürsünüz ama tam anlamıyla yorum yapamazsınız. Hele ki bir insan hakkında tanımadan yorum yapmanız? Bence bu önyargı. Tecrübeye eyvallah ama insan önyargısız olucak kimseye bir kulp bulmadan tanıcak. Sırf istemediği için iyi birini küçümsemek hayır demek vicdan işi. Ne olursa olsun yaşı kaç olursa olsun. Bizi geçtim hayata böyle bakmamak gerek.
Zaten benim düşüncem ocak şubat gibi yani 1 sene var daha rahat. Bundan öncede olabilir belki ama rahat 8 9 ay var. İş bulurum ki ben 1 2 ay a bakıcam artık . Valla bir kez yapmıştı bizimkilere :/Hap içerim diye tehdit eder mi ya? O kadar ileri gitmez diye düşünüyorum.Bence önce okulunu bitir,sonra düzenli bir işin olsun.O zamana kadar daha çok birikim yap/yapın.İşte o zaman konuyu açın.Söz,nişan işleriyle ilgili bir tecrübem yok.Fakat gözlemlediğim kadarıyla bu işler fazla uzun sürmüyor.Hani bir bakmışsın ki düzenli bir işin olmadan veya bin türlü sıkıntıyla,aceleyle evlenmişsin (anneannenin ikna olduğunu varsayıyorum.).
Hem siz birbirinize söz vermişken sözün,nişanın pek de bir önemi olmasa gerek.