bana bir akıl verin şaştım kaldım

yasamayiseviyorum

şansınla gel miniğim
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
1.457
4
çok yoruldum nereden başlasam bilmiyorum. en baştan eşimin ailesiyle hiiiç anlaşamadık aramızda hep kapanması zor kültür farklılıkları oldu. eşimin ailesinni durumunun kendilerine göre iyi olup ( borç içineler tek yatırımları kıyafete) benim ailemin durumunun orta halli olması ( eşimin ailesinden daha iyi evimiz arabamız herşeyimiz var sadece lüks giyinmiyorlar) kayınvalideme göre aşılması zor bir duvar olarak görüldü hep. ilk kavgamız nişanımda eşimin ailesinin eşime üç kuruşluk insanlara bizi muhtaç ettin demelerini duymamla başladı ve eşimin babasının sürekli o kız seninle bizim durumumuz iyi diye evleniyor demesi yüzünden sürekli kavga çıktı. durumları iyi mi derseniz tek yatırımları kıyafet evleri bile yok 10000 lira girmesine rağmen evlerine durumu ayrıntısıyla anlatıyorum ki benide tarafsız değerlendirebilin.

kayınvalidem nişan sonrası sülalenin hepsini aramamı istedi hem de her gün elimede bir tane faturalı hat verdi kimle konuştuğuna bakıcam deyip. eşim bu duruma sinirlenip ailesiyle ilk kavgasını etti ve kayınvalidem o günden beri benim eşimi ona karşı doldurduğumu söyler. benin karım olacak insanı sen kimsin ki denetlemeye kalkıyorsun deyip yemek masasını yıkıp ne varwsa fırlatmış evde ki bunu eşime ben değil kardeşi söylemiş annem yengeme faturalı hat aldı sülaleyi arayacaksın diye demiş. ama hala beni söyledi sanıyor.

ikinci en büyük kavga düğün sonrası çıktı. kayınvalidem düğün sadece kız tarafında olacka dedi kabul ettik lakin ne ev eşyası almaya geldi ne düğün salonu tutmaa ne ev dizmeye ne de düğüne yardım etmeye geldi kına günü geldi düğün akşamı döndüler ve bana 8 tane sahte bilezik takıp gitti bunuda kuyumcuda öğrendik. sebep ne derseniz ben atanamadım öğretmenim eşim subay ben zaten çalışmıyor muşum koca parası yiycekmişim oğlunun maaşının yerine saysın takmadığım bilezikleri onu gelin diye aldığıma dua etsin dedi. eşim sahte bilezikleri kuyumcuda öğrenmiş ve şok geçirmiş. ben ondan bilezik hiç bişey istemedim ama bu kadar mi benim karım değersizdi deyip yine beni yüz göz etmemek için kendisi kabvga etti ve yine benim doldurduğumu söyledi kayınvalidem. halbuki keşke ben konuşmuş olsaydım eşim çok sinirli haksızlığa gelemiyor annesi bile olsa bana saygı duyackasa seni kızı gibi sevecek öncelikle o bunu yapamıyor beni senle paylaşamıyor diyor ve beni muhatap etmiyor.

üçüncü en büyük kavga yıllık izinde eşim beni memleketime götürdü el öpmeye evlendikten sonra tatilde .. eşime sizinkilerede gidelim dediğim halde bana ben kendi anne babama gitmicem seni üzüp ağlatıyorlar biraz değerimizi bilsin kendilerine çeki düzen versinler demişti sen karışma dedi ve biz bizimkilere gittik. kayınpeder eşime açtı telefonu ben o kızın babasının cebine bahşiş koyacak adamım sen nasıl buraya gelmezde oraya gidersin deyip bana küfretti kapattı bunun üzerine eşim geçen sene kasım ayına kadar ailesiyle hiç görüşmedi.

bu süre zarfında ben aralıkta hamile kaldım aklıma tüküreyim ki kötülük olmasın torun olacak diye yanlarına gittim kayınvalide kayınpederin jayatımda yaptığım en büyük hataydı her gün eşimin babası benimle kadın gibi kavga etti ve buna rağmen üç aylık hamile halimle bir ay kaldım yanlarında düzelirler belki umuduyla her allahın akşamı yemek masasında yemediğim hakaret kalmadı ve gelmeme son üç gün kala çok büyük kavga ettik 3. yılın sonunda eşimin babsıyla. siz beni üzemezsiniz çünkü benim babam değilsiniz. tek yaptığınız insanları lüçümsemek hakaret etmek insanları küçümserken ne kaar zavallı olduğunuzu görmüyorsunuz hamile halimle bile burnumdan getirdiniz Allah bildiği gibi yapsın yüzünüzü güldürmesin dedim o da bana Allah seni öldürsün çocuğunla masada bıraksın dedi.kayınvaldiem bana biz seni sevmiyorum ailen bize göre değil oğlumuza bizi aratmıyorsun bize saygısız davranıyorsun deyip durdu. ne zaman saygısız davrandım merak ediyorum 3 yılda toplasanız 2 ay görmedim nişan düğün evlilik dahil.

bu şekildeeeee taaaa ağustosat benim doğumuma kadar konuşmadık ben doğum yaptım aramışlar açmadım arama sebepleride bana hayırlı olsun falan demek değil oğlum çocuğu al gel iki gün görüp geri götür demişler. eşimde 3 günlük emen çocuğu size mi getiricem ne hayrınız geçti deyip kapatmış ve bayramda falan hiç birini aramamıştı.bende konuşmadım halada konuşmuyorum. geçen hafta eşimin babannesi vefat etti ve mecburen eşim cenazeye yanlarına gitti.

eşim şok içinde geri döndü bütün akrabalara bizi şeytan gibi anlatmış herkes seni kötü biliyor. seni anan babanla görüştürmeyen kadından hayır gelmez bırak o kızı çocuğuyla evden kov falan demişler. eşim şok içinde geri döndü aşkım herkese ağlayıp sızlamışlar torun göremiyoruz edemiyoruz o kız oğlumu torunumu göstermiyor demişler kimse aileden benle konuşmak istemiyor şu anda nde yapacağımı şaşırdım tek destekçim eşimin halası ve amcası onlardan uzak durun yuvanızasahişp çıkın bunlar şeytanlaşmış diyorlar. bana kendileri dedi sen bize uygun değilsin bizim aklımızda başkası vardı biz istesekte seni sevemeyiz senin doğurduğunuda sevemeyiz diye ama şimdi biz onu seviyoruz o bizi sevmiyoruz diye millete ağlıyorlar.iki aylık bebeğim var sütüm kesilecek diye korkuyorum eşim şu anda tayin olduğumuz evin adresini telini bile vermedi eve gelemesinler diye türkcellde numaralarını engeleltmiş bizi aramasınalr diye. kızlar eşim görüş sen diyorum o kendi görüşmüyo ama suçlu ben oluyorum ben yıllardır onlardan ayrıyım içimde sevgi falan yok aile hayatı yaşamadım bekarken onlarla hiç diyor ama onlar ben görüştürmüyorum sanıyor.

arayıp konuşmak istedim annesiyle niye böyle oluyor diye eşim adam yerine bile koyma ararsan seni daha çok ezecek dedi aratmadı ben böyle olsun istemiyorum ama ne yapıcam bilmiyorum eşim uzak durucaz aramicaz sormicaz diyor ama nereye kadar bu böyle gider en çok canımı sıkan sadece düğünde gördüğüm teyzeler dayıların bana cephe alması onlar niye böyle yapıyor anlamadım zaten doğunun bi ucundaydık daha 3 ay önce batıya geldik bir kere gördüğüm insanlar niye düşmanlık ediyor anlamıyorum. sizce ne yapayım ben Allaha mı havale edim yoksa kendimi mi açıklamaya çalışayım insanlara bilemedim. yoksa eşimin dediği gibi hiç birini kaale almayıp adam yerine bile koymayayım mı offf offffffff

eşin doğru soyluyor canım bence kımseyı muhatab alıp konuşma karsına bırak bunlara kafa yormayı sen artık bı aile olmuşşun sen kendı hayatına eşine çocuğuna bak kımse ıcın kendını uzup yıprattığına değmez sen sanslısın kı eşin onların ağzına bakıp senden bı an olsun vazgeçmemiş maaşallah ınşallah hep böyle olsun sana karsı ne erkekler varkı esınden boşanacaksın dedi annesı dıye hamıle falan esım demeyip boşanan ne hıkayeler okuyoruz burada boşver esının akrabalarını falan bınde bır ınsanlar ıcın kendını uzme sutun kesılırse bebegınde uzulur sen kendı hayatına bak bence

neler yaşatmışlar size :KK53: bunlar hiçmi ALLAH tan korkmuyorlar.hamile karnınızda torunlarınıı taşıyorken beraber öl masada kal diyecek kadar bu nasıl nefret...sahte bilezik şeytanın aklına gelmez bu nasıl ruh hali.ALLAHlarından bulsunlar utanmadan oğullarının yüzüne nasıl bakıyorlar utanmazlar şoklardayım.eşiniz ne güzel yanınızdaymış size öne atmadan kendi yüzgöz oluyor.bence eşinizi dinleyin.aramayın sormayın hakettikleri değer bu demekki.

Son düzenleme:
Canım bence yapacağın şey çok açık hiç takmadan önüne bakacaksın.Senin yerinde olmak isteyen kaç insan vardır kimbilir yani şu anlamda söylüyorum kocan arkanda sana sahip çıkıyor ve ezdirmiyor kesinlikle...Ben görüşme derim ailesiyle çünkü yarın birgün kocanı ağızlarına baktırırlarsa yarın buralara başka konular açmak zorunda kalırsın...Ama karar senin tabi...

kızlar sanırım çok yoruldum birazda o yüzden arada kötülük olsun istemiyorum sanki omuzlarımda kocaman bir yük var ve ben bunu taşıyamıyorum gibi hissediyorum. bu kadar kötü olunmasını anlayamıyorum hani kötülük çift taraflı derler ama üç yıldır düşün düşün kafayı yedim ne hata işledim de nefret ediyorlar diye zihin olarak 3 yıldamahvoldum. şükür eşim destekçim ama insan nerey kadar dur der ailesine

canım yapacak hiç bir şey seni istemiyorlae sende uzak durucaksın, eğer ara yapıyım diye düşünürsen bu kez eşinle ailesinin yüz yüze getirip yeni olaylar çıkmasına sebebiyet vermiş olursun , eşini ve kendini üzme boşver baksana yapıcak hiç bir şey yok, olanlarda sonra zaten olmasın daha iyi, Eşin tamamen senin yanında ve seni hiç ezdirmemiş seni muhatap bile etmemiş onlarla helal olsun o yüzden çok takdir ettim

kızlar sanırım çok yoruldum birazda o yüzden arada kötülük olsun istemiyorum sanki omuzlarımda kocaman bir yük var ve ben bunu taşıyamıyorum gibi hissediyorum. bu kadar kötü olunmasını anlayamıyorum hani kötülük çift taraflı derler ama üç yıldır düşün düşün kafayı yedim ne hata işledim de nefret ediyorlar diye zihin olarak 3 yıldamahvoldum. şükür eşim destekçim ama insan nerey kadar dur der ailesine

Canım yazdıklaından yola çıkarsak vicdan yapacak birşeyin yok.Yani ailesinden biri bile sana karşı iyi olsa tamam dersin ama o da yok.Bazı insanlar sabit fikirlidir,hoşgörüleri asla yoktur.Fazlada düşünmek iyi değil biliyorum kendimden böyle durumlarda insan rahat edemiyor.Önemli olan senin düşüncen tabi biz burdan ne desek boş onları en iyi sen biliyorsun...sonucu ne olursa olsun çok düşünüp kendini yıpratıp hasta etme bak canım o,bu,şu herşey boş yavrunun ihtiyacı var sana gersini boşver...

çok yoruldum nereden başlasam bilmiyorum. en baştan eşimin ailesiyle hiiiç anlaşamadık aramızda hep kapanması zor kültür farklılıkları oldu. eşimin ailesinni durumunun kendilerine göre iyi olup ( borç içineler tek yatırımları kıyafete) benim ailemin durumunun orta halli olması ( eşimin ailesinden daha iyi evimiz arabamız herşeyimiz var sadece lüks giyinmiyorlar) kayınvalideme göre aşılması zor bir duvar olarak görüldü hep. ilk kavgamız nişanımda eşimin ailesinin eşime üç kuruşluk insanlara bizi muhtaç ettin demelerini duymamla başladı ve eşimin babasının sürekli o kız seninle bizim durumumuz iyi diye evleniyor demesi yüzünden sürekli kavga çıktı. durumları iyi mi derseniz tek yatırımları kıyafet evleri bile yok 10000 lira girmesine rağmen evlerine durumu ayrıntısıyla anlatıyorum ki benide tarafsız değerlendirebilin.

kayınvalidem nişan sonrası sülalenin hepsini aramamı istedi hem de her gün elimede bir tane faturalı hat verdi kimle konuştuğuna bakıcam deyip. eşim bu duruma sinirlenip ailesiyle ilk kavgasını etti ve kayınvalidem o günden beri benim eşimi ona karşı doldurduğumu söyler. benin karım olacak insanı sen kimsin ki denetlemeye kalkıyorsun deyip yemek masasını yıkıp ne varwsa fırlatmış evde ki bunu eşime ben değil kardeşi söylemiş annem yengeme faturalı hat aldı sülaleyi arayacaksın diye demiş. ama hala beni söyledi sanıyor.

ikinci en büyük kavga düğün sonrası çıktı. kayınvalidem düğün sadece kız tarafında olacka dedi kabul ettik lakin ne ev eşyası almaya geldi ne düğün salonu tutmaa ne ev dizmeye ne de düğüne yardım etmeye geldi kına günü geldi düğün akşamı döndüler ve bana 8 tane sahte bilezik takıp gitti bunuda kuyumcuda öğrendik. sebep ne derseniz ben atanamadım öğretmenim eşim subay ben zaten çalışmıyor muşum koca parası yiycekmişim oğlunun maaşının yerine saysın takmadığım bilezikleri onu gelin diye aldığıma dua etsin dedi. eşim sahte bilezikleri kuyumcuda öğrenmiş ve şok geçirmiş. ben ondan bilezik hiç bişey istemedim ama bu kadar mi benim karım değersizdi deyip yine beni yüz göz etmemek için kendisi kabvga etti ve yine benim doldurduğumu söyledi kayınvalidem. halbuki keşke ben konuşmuş olsaydım eşim çok sinirli haksızlığa gelemiyor annesi bile olsa bana saygı duyackasa seni kızı gibi sevecek öncelikle o bunu yapamıyor beni senle paylaşamıyor diyor ve beni muhatap etmiyor.

üçüncü en büyük kavga yıllık izinde eşim beni memleketime götürdü el öpmeye evlendikten sonra tatilde .. eşime sizinkilerede gidelim dediğim halde bana ben kendi anne babama gitmicem seni üzüp ağlatıyorlar biraz değerimizi bilsin kendilerine çeki düzen versinler demişti sen karışma dedi ve biz bizimkilere gittik. kayınpeder eşime açtı telefonu ben o kızın babasının cebine bahşiş koyacak adamım sen nasıl buraya gelmezde oraya gidersin deyip bana küfretti kapattı bunun üzerine eşim geçen sene kasım ayına kadar ailesiyle hiç görüşmedi.

bu süre zarfında ben aralıkta hamile kaldım aklıma tüküreyim ki kötülük olmasın torun olacak diye yanlarına gittim kayınvalide kayınpederin jayatımda yaptığım en büyük hataydı her gün eşimin babası benimle kadın gibi kavga etti ve buna rağmen üç aylık hamile halimle bir ay kaldım yanlarında düzelirler belki umuduyla her allahın akşamı yemek masasında yemediğim hakaret kalmadı ve gelmeme son üç gün kala çok büyük kavga ettik 3. yılın sonunda eşimin babsıyla. siz beni üzemezsiniz çünkü benim babam değilsiniz. tek yaptığınız insanları lüçümsemek hakaret etmek insanları küçümserken ne kaar zavallı olduğunuzu görmüyorsunuz hamile halimle bile burnumdan getirdiniz Allah bildiği gibi yapsın yüzünüzü güldürmesin dedim o da bana Allah seni öldürsün çocuğunla masada bıraksın dedi.kayınvaldiem bana biz seni sevmiyorum ailen bize göre değil oğlumuza bizi aratmıyorsun bize saygısız davranıyorsun deyip durdu. ne zaman saygısız davrandım merak ediyorum 3 yılda toplasanız 2 ay görmedim nişan düğün evlilik dahil.

bu şekildeeeee taaaa ağustosat benim doğumuma kadar konuşmadık ben doğum yaptım aramışlar açmadım arama sebepleride bana hayırlı olsun falan demek değil oğlum çocuğu al gel iki gün görüp geri götür demişler. eşimde 3 günlük emen çocuğu size mi getiricem ne hayrınız geçti deyip kapatmış ve bayramda falan hiç birini aramamıştı.bende konuşmadım halada konuşmuyorum. geçen hafta eşimin babannesi vefat etti ve mecburen eşim cenazeye yanlarına gitti.

eşim şok içinde geri döndü bütün akrabalara bizi şeytan gibi anlatmış herkes seni kötü biliyor. seni anan babanla görüştürmeyen kadından hayır gelmez bırak o kızı çocuğuyla evden kov falan demişler. eşim şok içinde geri döndü aşkım herkese ağlayıp sızlamışlar torun göremiyoruz edemiyoruz o kız oğlumu torunumu göstermiyor demişler kimse aileden benle konuşmak istemiyor şu anda nde yapacağımı şaşırdım tek destekçim eşimin halası ve amcası onlardan uzak durun yuvanızasahişp çıkın bunlar şeytanlaşmış diyorlar. bana kendileri dedi sen bize uygun değilsin bizim aklımızda başkası vardı biz istesekte seni sevemeyiz senin doğurduğunuda sevemeyiz diye ama şimdi biz onu seviyoruz o bizi sevmiyoruz diye millete ağlıyorlar.iki aylık bebeğim var sütüm kesilecek diye korkuyorum eşim şu anda tayin olduğumuz evin adresini telini bile vermedi eve gelemesinler diye türkcellde numaralarını engeleltmiş bizi aramasınalr diye. kızlar eşim görüş sen diyorum o kendi görüşmüyo ama suçlu ben oluyorum ben yıllardır onlardan ayrıyım içimde sevgi falan yok aile hayatı yaşamadım bekarken onlarla hiç diyor ama onlar ben görüştürmüyorum sanıyor.

arayıp konuşmak istedim annesiyle niye böyle oluyor diye eşim adam yerine bile koyma ararsan seni daha çok ezecek dedi aratmadı ben böyle olsun istemiyorum ama ne yapıcam bilmiyorum eşim uzak durucaz aramicaz sormicaz diyor ama nereye kadar bu böyle gider en çok canımı sıkan sadece düğünde gördüğüm teyzeler dayıların bana cephe alması onlar niye böyle yapıyor anlamadım zaten doğunun bi ucundaydık daha 3 ay önce batıya geldik bir kere gördüğüm insanlar niye düşmanlık ediyor anlamıyorum. sizce ne yapayım ben Allaha mı havale edim yoksa kendimi mi açıklamaya çalışayım insanlara bilemedim. yoksa eşimin dediği gibi hiç birini kaale almayıp adam yerine bile koymayayım mı offf offffffff

canım bence sen hiç karışma bişeyleri düzelteceğim diye.kendin yıpranırsın.bebeğinde.eşinde.gerek yok bence.eşin senin yanında sürekli bu çok güzel.yoklarmış gibi davran sende.kafana takma hiç birşeyi.oğullarını sevseler böyle davranmazlardı.ki seni sevmelerini bekleme o insanların

Ne kadar iyi bir eşiniz var ailesinin yaptıklarını görüp sizi koruyabiliyor.
Her erkek yapmıyor bunu bence kıymetini bilin boşverin
Belki onlar pişman olur adım atar
Siz ne yaparsanız yapın onların gözündeki imajınız değişmiceK
Onlar bakış açılarını değiştirmediği sürece :KK34:

yok artık Allah ıslah etsin ne diyelim sen de öyle de ve gec tatlı.Ne kadar sanslısın seni ezdirmeyen bir eşin var burda her gün birsürü okuyoruz anasının babasının gazına gelip karısına eziyet eden adamları o konuda cok sanslısın.Bence kv kp le muhattap olma kendini de acıklama yapma zorunda hissetme. Yüreğini ferah tut. Cok zor. nasıl insanlar var yarabbim sen insanların kalbine yüreğine iyilik ver :KK53:

Hic dusunmemelisin bu sacmaliklari.bebegin var artik.sutunu etkilemesin.esin de yaninda zaten.
Kalk bi dus al.kotu dusunceleri,kotu insanlari akan suyla beraber yolla giderden lagima.....

eşin bile ailesinin farkında bırak nasılsa uzaktasınız sonra yüz bulup evinize gelip rezillik çıkaracaklar. neyine üzülüyosun yalanlarla milleti kandırmışlarda millet sizi kötü biliyomuş. sen ve eşin gerçeği biliyomusunuz sırt sırta veriyomusunuz daha ne sityosun allah aşkına burda okadar kadın varki senin eşinin yaptığının çeğreğini yapsa eşleri sorun kalmıycak hayatlarında. kv kp vs. uzak durun ne arayın ne sorun. eşinizede git görüş demeyin yoklarmış gibi devam edin. defalarca almışsınız ağzınızın payını. öyle insalarını çocuğunuza ne büyüklüğü olurki. onlar hasetlikten dert içindeler siz niye canınızı sıkıyosunuz. ya düşünsenize 3 günlük çocuğu görelim diye yanına istemek nedir. nasıl vicdan var bu insanlarda. kocanın uzak durması senin karına aklını başına al bak tekrar diyorum kendine geeeeeeeeellllllllllll

dun esimle uzunca konustuk cocugumla seni cok seviyorum onlarda ya sevecek ya da gormeyecek ikiside olmuyorsa saygi duyacaklar dedi. cenaze evine gitmisti esim babannesi icin amasyadan orada kayinvalidem esime cocugu gormek istediklerini soylemis bayrama gelmek icinesimde olmaz annesini sevmeden o kizin cocugunu nasil seveceksin yasamin sutu mu kesilsin isteyken ben burnunsan getirde demis. annesine uzun bir sure bizi yok say oldu farzet kendini duzelt seni affetmemizi bekle bu affetme suresi ne zaman olur bilmem ama uzun olacagi kesin yillarda surebilir demis. gorumcem aglamis iki aile niye boyle diye o da kardesine bi gun annemle babamin ne kadar kotu oldugunu anlayinca abim hakliymis diceksin demis. annesiyle babasinada bu kiz kardesim ama Allah karima yaptiklarinizivbunda evlenince gosymtersin size demis cikmis gelmis. simdi ordaki herkes esime karin konusmazsa konusmasin sen annenle konus o oraya esini degil seni gormeye gelexek demisler utanmadan esimde yasam annemi gorunce seytan gormus gibi oluyo gelmesin bi zahmet kiz artik o arayinca bile huzursuz oluyo ne diyecek diye demis iste arasin seni demisler esimde esimin duymamasi gereken laf mi diyecek de iste ariyor aranasin demis. yani ortalik feci karisik durumda iglunu torununu gostermeyen gelinim onlara gore. ileride bana onlarla senn yuzunden gorusemedim derse ne okacak esim. bayram geliyo sen aramayacaksin hatta ben bile aramicam diyor simdiden korkuyorum.bana esimin halasida anlatti orada olanlari gozun arkada kalmasin esin seni savunuyor dedi ama arada cok yipraniyor

Yorumdan sayarsan sunlari soylicem, yat kalk esine dua et, helal olsun adama...
Karisini sonuna kadar savunan. En azindan once ailem demiyor!yapanda var vallahi

inanamıyorum böyle insana riyakar iki yüzlü , kader mi diyelim böylelerinede pırlanta gibileri düşüyo üzme canım kendini vicdanın rahatsa eşinle bebişinle mutlu ol allaha havale et

ilk önce böyle bir eşe sahip olduğun için yatıp kalkıp Allaha şükretmen gerekir...
şuan bebeğin var onunda sana ihtiyacı var eşinin sözünü dinle kimseyi arayıp da huzurlu yuvanı huzursuz etme...
sen onlarla konuşmaya çalışsan da onlar yine kendi bildiklerini okuyacaklar onun için ne kendini ne eşini nede bebeğini üzme...
Allah bir ömür mutlu etsin sizi inş.

eşin sana destek oluyo madem bırak ne halleri varsa görsünler...
olumlu yada olumsuz konuşma...
kanlı bıçaklı bile olsalar onlar bi aile...
bugün kötüler yarın iyi olurlar sen yine kalırsın ortada kötü olarak...

Boşuna sıkıntı yapıyorsun. Eşin ailesini tanıyor ona göre davranıyor. Seni ileride suçlamaz.
Zaman gösterecek onlar yaptıklarına çok pişman olacaklar.
Çok tanık oldum kötülük ettikleri insanlara muhtaç olup pişmanlık ateşinde kıvrananları.
Çok canım sıkıldığında aşağıdaki şiir parçasını okurum.

Hak şerleri hayr eyler
Zannetme ki gayr eyler
Ârif anı seyreyler
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler

kocan adam gibi adammış helal olsun ona. sıkı sarıl ne diyorsa onu yap. ara diyorsa ara arama diyorsa arama. bu kadar da büyütülcek bişey yok bırak herkes seni kötü bilsin niye açıklama yapacağım diye kendini heder ediyorsun ki? bak sen onlarla görüştükçe daha kötü şeyler yaşanıyor ve eşin daha mutsuz oluyor.

valla böyle bi evliliğimn olması içn neler vermezdm. Allah mutluluğunuzu daim etsin maşallah diyeyim. milletin yaşadıklarını okursan anlarsn erkeğin yanında olmasının ne demek olduğunu. ben 2 ay evli kaldım benimki yanımda duracağına ailesiyle birlikte burnumdan getirdi sonuç boşanıyoruz. sen çocuğuna kocana bak canım. kimseye de kendini anlatmak zorunda değilsin çevrende bile değiller evini bile bilmiyorlar. kapat kapını hepsi dışarda kalsın. başın ağrımaz :)

X