Bana bir akıl verin kafayı yiyeceğim yoksa..

ya ilk baştaki ablam beni istememiş, öldürmeye kalmış demişsiniz ya. onu hangi akla hizmet küçük kardeşe söylerler çözemedim....

neyse. bence ablanızla mesafenizi koruyun. o istediğini desin.

Eniştemle annemin kavgasında anneminde bir miktar suçu var ama eve gelemez kararına bende çok kızıyorm, ablama ise daha fazla kızıyorum eniştemin ağzına bakıyor diye.

ya ilk baştaki ablam beni istememiş, öldürmeye kalmış demişsiniz ya. onu hangi akla hizmet küçük kardeşe söylerler çözemedim....

neyse. bence ablanızla mesafenizi koruyum. o istediğini desin.
Ablam kendi anlatıyor güle güle :)

Ablam kendi anlatıyor güle güle :)

gerçi benim görümcem de anlatıyor. oda eşimi öldürmeye kalmış.

ama sen kendini kullandırma. gitsen bile 2 günde geri dön. arada ara hal hatır sor. tamamdır.

bende ablayım da kardeşime böle davransam boğar beni sanırsam

İnanılmaz sinirlendim konunuza.

Kadınların kendilerini ev işlerinin tek sorumlusu gibi görmesi yetmiyor, bir de bu sorumluluğu akrabalarına mı yüklemeye çalışıyorlar? Gitmeyin, görüşmeyin, aramayın bile.

Size mi kaldı ablanızın evini temizlemek? Misafirlikte 6da 7de kalkıldığı nerede görülmüş? Ablanız ne ablalığı ne ev sahipliğini bilmiyor bence.

Bir de evliliğinde mi mutsuzmuş, psikolojisi mi bozukmuş lütfen insanların hareketlerini bunlara bağlamaktan vazgeçelim artık. Her evliliği kötü giden kardeşine kök mü söktürüyor, hayır. Demek ki abla zaten iyi bir insan değilmiş, bu kadar basit.

Ben boğmadan bu denli suçlu kılınıyorsam boğsam ne olurum acaba. Ama sesimi çok çıkarmadığım çıkaramadığımdan değil dediğim gibi sülalede herkes birbiri ile küs. annem 6 kardeşi ile küs babam 4 kardeşi küs kardeşler birbiri ile küs. Ölüm haberlerini başkalarından duyuyorlar. Böyle olmak istemedim ablamla, aslında tek sorun bu.

bunun cevabını en iyi kendisi verebilir eger ondan net bir cevap alamıyorsan annene babana sor belki onlar fikir yürütebilirler... he hayırsız kardeş mevzununa gelince yapıpda hayırsız olacağına yapma öyle ol ... ablan tuhaf biriymiş tanımadığım için cok da bişey diyemeyeceğim. ama eger kafalarınız uyuşmuyorsa görüşme zaten evlenmiş barklanmış cocuk sahibi olmus o zamanın nasıl geçtiğini anlamaz özlese zaten arar boşver kendini kullandırtma...

Misafir gibi görmüyor ki. Bizim sülalede küçük büyüğe hizmet eder annemizden böyle gördük. Ama bu kadarı değil inanın. Eniştem ki annemi evlerine sokmayacak kadar düşüncesiz ve kaba bir adam inanın halime acıyor ablama bu kız bize gelmese haklı diyor.

Annem o adam onun psikolojisini bozdu, suçu ablanda arama suçlu eniştendir diyor. Ama ablam evlenmeden öncede çok farklı değildi aslında bana karşı, tamam bu kadar kötü değildi ama iyiydi de diyemem.

Böyle saçmalık mı olur, böyle adet mi olur?

En küçük herkesin işini yapacak bu durumda, en büyük de keyif mi sürecek?

Öğrenci kardeşi evine çağırıp evinin işini yaptıran insan mı olur? Bir de üstüne söylenip saydırıyor.

Yani o kadar saçma ki ne yazsam yetersiz kalır.

canım iyi niyetli olman cok güzel... senin adına (ablan gibi olmadıgıniçin) sevindim. sen elinden geldiğince yanında oldugunu hissettir ama senin hayat akışını bozmasına izin verme saygılı olmayı öğrensin en basta. sen bişey yaptığında o mecbur yapacak diye düşünememeli beni düüşünmdüğünden yardım ediyor demeli.... bir de iyilikten maraz doğar diye boşunada dememişlerdir heralde

aaa ben de ablayım kardeşlerim gelsin diye gözlerine bakarım yemekleri çayları ikramları hazırlarım birlikte sofra kurar yeriz iş yapmayamı geliyorlar derim ne saçma ya ne biçim ablan var sohbet edip vakit geçirmek varken iş yaptırmakta nesi çok sıkışırsam bebeğimi oyalasın diye yardım isterim ben insanlardan işlerimi kendim yaparım fazlaa gitme boşver kullanıyor seni

Aha böyle okudum yazdıklarını
Sorun falan yok, ablan seni hizmetçi zannediyor.

Bence bundan sonra uğrama. Bahane uydur gerekirse. Az yesin hizmetçi tutsun o zaman. Ha buraya "ablama gidince yardım ediyorum, ağırıma gidiyor, yoruluyorm" yazmış olsaydın sana derdim ki eline mi yapışır işin ucundan tutsan. Ama hem emrediyor, hem kusur buluyor, hem hakaret ediyor. Maşallah ne diyeyim.

Ya bende bir gariplik var herhalde ben kardeşimi gözümden sakınıyorum, bazen geceleri "ya aramızda 5 saat mesafe var, abla koş dese yetişemem, başına birşey gelir mi, biri birşey yapar mı, parası var mı, derdi var mı" diye uykum kaçıyor.

Tepene çıkartmışsız, aynen devam et az git ne düşünürse düşünsün. Haklı olacağına mutlu ol boşver.
Ablan da olsa eziyet etmeye hakkı yok, bir de üstüne vazife olmayan şeylere de karışma kendi işini kendi yapsın.

keşke sizin gibi olsaydı..

Sizemi yollasam ablamı biraz ablalık kursu verseniz :) Ne güzel şanslı kardeşleriniz var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…