Bana bir akıl verin kafayı yiyeceğim yoksa..

Queen Bee

✿ Evli, Mutlu, Kedili, Öğretmen ✿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
3.265
3.577
168
Arkadaşlar merhaba. Her yönden dert sahibi bir insan olarak çok uzun süredir aklıma taktığım bir konu hakkında görüşlerinizi istiyorum, lütfen bir akıl verin.
Ablamla aramızda 6 yaş fark var. Beni hiç istememiş doğduğumda öldürmeye bile teşebbüs etmiş neyse sorun bu değil. Ablam 4 yıldır evli. Bende üniversite son sınıfta okuyorum. Annem ile eniştem kavgalı bu yüzden eniştem annemi evlerine sokmuyor bu yüzden ben evlendiklerinden beri gidip geliyorum ablama memlekette oldukça. Fakat öyle bir boyuta geldiki ablam bana para karşılığı hizmet veriyormuşum muamelesi yapmaya başladı. Ben kendi evimde iş yapan bir insan değilim sağlık sorunlarımda çok fazla var o yüzden annem iş yaptırmaz. Ama annem gidemediği için ablam sahipsiz kalmasın istiyorum o yüzden ona gidip sürekli iş yapıyorum. Gidiyorum evine kapıdan girer girmez iş veriyor, 5 dk otursam oturmaya mı geldin buraya kalk şu işi yap diye bağırıyor. Yapıyorum, beğenmiyor ne biçim olmuş diye bağırıyor. Salak ve benzeri hakaretlerde bulunup sürekli aşağılıyor. Önceleri hamileliğine veriyordum fakat 3 sene geçti üzerinden hala aynı. Sorunumu dile getiriyorum bu sefer sende ileride evleniceksin bende sana böyle davranıcam bana hiç yardımcı olmuyorsun diye beni suçluyor. İnsan içinde sürekli ona ne kadar yardımcı olmadığımı ne kadar hayırsız olduğumu anlatıyor. İnanın ona gittiğimde o kadar yoruluyorumki en az 2 kilo verdiğimi biliyorum 2 günde şaka değil. Ben normalde geç kalkarım ablamda kaldığımda onlar öyle kalkıyor diye sabah 6-7 de kalkıyorum bu sefer yeğenim gece 5 de kalkıp teyze diye ağlamış niye 5 de uyanmamışım diye bağrıyor. Üniversite hayatım boyunca toplasanız 2 kere nasılsın kardeşim diye aramamıştır. Maddi destek hiç yok bayramdan bayrama harçlık verir sadece. Ama memlekete döneceğim zaman annemden haberi alıp direkt beni arıyor kardeşim geliyormuşsun hemen bana gel olurmu yardımcı ol ablacım diyor. Bir yerden sonra öyle tak etti ki daha az gitmeye başladım şimdide benden kötüsü yok her zamanki gibi hayırsız kardeş oldum. Ben ne yapayım ablam bana neden böyle davranıyor, benim bilmediğim sorun ne oldum olası aramızda, bana bir akıl verin kafayı yiyeceğim yoksa..

ablanız azıcık bencilmiş,her evde oluyor malesef kardeşlerden biri bencil çıkabiliyor, sizdede ablanız çıkmış, sıkıntınızı hep dile getirin beynine iyice kazınsın

ablanız azıcık bencilmiş,her evde oluyor malesef kardeşlerden biri bencil çıkabiliyor, sizdede ablanız çıkmış, sıkıntınızı hep dile getirin beynine iyice kazınsın
Getiriyorum ama kazınmıyor kızın beynine hep aynı sorun hep aynı sorun değişen hiçbirşey olmuyor

Bu nasıl abla ya bundan gelecek yardım gelmesin..
bence sende çok yanaşma
ve bana sorarsan evliliğinde mutlu değil ablan..
Gelmiyor zaten hiçbir yardım :) Bencede mutlu değil ama yanaşmadıkça dahada suçlu oluyorum..

Getiriyorum ama kazınmıyor kızın beynine hep aynı sorun hep aynı sorun değişen hiçbirşey olmuyor

abla sonuçta atsan atılmazki,ama siz yinede ablanıza gidince mecbur kalmadıkça fazla yardım etmemeye çalışın,halim yok falan değin,tabi mecbur kalmadıkça

abla sonuçta atsan atılmazki,ama siz yinede ablanıza gidince mecbur kalmadıkça fazla yardım etmemeye çalışın,halim yok falan değin,tabi mecbur kalmadıkça
Ah keşke anlayışlı olsa. Arkadaşlarımla buluşma ayarlıyorum üniversitede okuduğum için memlekete gittikçe görüşüyorum. Bi izin veripte arkadaşlarımın yanına dahi salmıyor, kaç kişi ile aram bozuldu bu yüzden

kendi kocasına karşı çıkamayıp da ona bakıp büyüten annesini evine alamayan bir ablan var.

kendini kardeş olduğunuz için evine yardıma gitmek zorundaymışsın gibi hissetme.

gelmiyorsun hayırsızsın vs. dediğinde de geldiğim zamanlarda da aynı şeyi söylüyordun. bir anlamı yok gelmemin demek ki dersin.

asla mecbur değilsin seni kullanmasına izin verme.

hyr o konuda taviz vermeyin,çünkü siz taviz verdikçe daha da yapar bunu hiç unutmayın,kibarca gitmem gerekir diyip çıkın, taviz verip sustukça ablanız kendini haklı görür

E neden hala gidiyorsunuz ki? Ben olsam bu kadar lafın üstüne değil iş yapmaya, misafirliğe bile gitmem.
Zaten annem gidemiyor, bütün akrabalar birbiri ile küs bende bi sorunlu olmayan biz kalalım istiyorum ablamla ama işte..

Çok mutluyum benim kocam harika bir adam diye geçiniyor ama ben pek mutlu olduğuna inanmıyorum..

Bencede mutlu gibi durmuyor ..
Herkesten saklıyor mutsuzluğunu belli ki hatta kendinden bile ..
Size nazı geçtiğinden size sataşıyor belli ki ..
Ablanızın psikolojisi iyi değil galiba ..
En mantıklısı gülüp geçmek ya da dertlerini öğrenmeye çalışıp yardımcı olmak ..

İçimdekileri söyledin aslında. Kocası öyle despot ve sert bir adamki ikna edemedi bir türlü annemin eve gelmesi için.

hyr o konuda taviz vermeyin,çünkü siz taviz verdikçe daha da yapar bunu hiç unutmayın,kibarca gitmem gerekir diyip çıkın, taviz verip sustukça ablanız kendini haklı görür
1-2 kere bunuda denedim lafını çiğneyip gittin bu seferde babamı arayıp binbir katarak şikayet ediyor gelmesin artık bana diyor. Yemediğin azarda kalmıyor

boş versene.
seni hizmetçi gibi görüyor.
kardeş kardeşe illa ki yardım eder, ama bu hizmetçiye emir verir gibi yapılır mı?

yerinde olsam gitmezdim.
enişten de sokmuyorsa annenleri eve, o da ablanın suçu ayrıca!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…