Bana bir akıl verin bunaldım artık

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,bu seferde sizden yardım almak istiyorum.Eşimin ailesiyle özellikle de laf sokmaya meraklı kadınlarıyla neler yaşadıklarımı daha önceki yazılarım da bilenler bilir;fakat bu sefer ki çok ciddi bir sorun.Uzatmadan bahsetmek istiyorum.Eşimin benle evlenmeden önce bir dükkanı vardı bir ortağıyla fakat batırmışlar özetle ve adresimize vergi borcu olduğunu gösteren belgeler geldişok oldum diğer ortak ortada yok en önemlisi böyle bir borcu ödeyecek durumumuz yok 10 bin tl ve biz bu dönem içinde ayrı kaldık eşimle ben oğlumla annemlerin yazlığına gittim bir ay,tahmin edeceğiniz gibi bu konular telde daha da büyüdü yıprattı bizi zaten zar zor geçiniyoruz,üstelik annemin evinde oturduğum için sıkıntılıyım bir ay boyunca başıma kalktı durdu,acın tekini aldın cefası ben çekiyorum diyerekten.Eşimin ailesine gelince oldukça duyarsızlar bu konuda özellikle annesi varsa yoksa büyük oğlu yanın da oturdu 1 sene şimdi de 160 bin tl kredi çekmiş ev almış k.p..üzerine 10,15 tl gibi bir parası var tazminat olarak kazanmıştı eşim ben babamı ikna etmiştim şimdi bu ev işi çıkınca ona harcadılar dedi dün şok oldum herşeyleri büyük oğullarına gelinlerine hizmetçi,torunlarına dadı gibiler eşimin tek dediği benim kimsem yok bana yardım etmezler onlar dibinde olanlara yardım ederler bende bunu istemem böyle bir zihniyetleri var diyor ama yaptıkları haksızlıklara rahmen hala görüşüp konuşmamızı ,bir şey olmamış gibi davranmamızı istiyor.Bana dediği beklemekten başka çaremiz yok ama ben çocuğumun kendimin eleceğini karanlık görüyorum,zaten bir yardımları olmadı evlenirken böyle bir durumda duyarsız olmalarını hazmedemiyorum görmek istemiyorum onları en önemlisi eşimden de soğuyorum..Ne yapıcam yardım bir akıl verin

boşverin kendi yağınızda kavrulun. sen de çalışmıyorsan, çalış.
vergi borcunu taksitlendirebilirsiniz. maddi sıkıntılar yüzünden birbirinizi üzmeyin. aslında maddi sıkıntılar manevi sıkıntılardan daha kolay çözülebiliyor.

ben bu evlat ayırt eden aileleri anlayamıyorum ...
bir çoğuda bu sorunları yaşıyor...
hiçbirininde kocaları kılını kıpırdatmıyor...zor şler bunlar arkadaşım sen ne kadar dert edersen et kocan yeter demedikten sonra bişi olmazz
hoşş yeter dese nolucakki annesi buyuk oğlunaa düşkünse seninkide bunu görmezden gelmeye calışıp ses cıkarmıyodur belki yazık valla

Canım benim fazlasıyla canını sıkmışsın.
Senin bu dönemde yapacağın tek şey var eşine destek olmak. Oğlun için en azından
Onun ailesinin yardım edemeyeceğini kabullenmiş olması çok güzel birşey
bir düşünsene yardım edip sonrada size baş kakıncı yapacakalrsa hiç gereği yok .

Bu ödediğin kumar borcu bile olabilirdi bir iş kurmuşlar ve olmamış. Biraz dişinizi sıkıp ödeyebilirsiniz.

Burdan söylemesi çok kolay ama borçda ödeniyor, evde alınıyor, herşey oluyorda yürek yorgunluğu gitmiyor. Kafana takıpta kendini harap etme

yani zorla güzellik olmuyo işte....
inşallah en kısa zamanda çözülür bu sorununuz...
sende eşine destek ol bu dönemde bence....

kelin ilacı olsa başına sürer , bi çözüm yolu bulursan banada söyle arkadaşım lütfen. Zira bende pek bi doluyum bu dertten. Bizde aylar önce elimizdeki birikmiş parayı ( 16 küsür milyar ) kaynımın borçlarını kapatmak için eşimin ailesine verdik güya 1 kaç aylığına !!!!! tam 10 ay oldu ses seda yok... Bu zaman zarfında acil paraya ihtiyacımız oldu başkasından borç aldık. Şimdi borcu ödememiz lazım ama eşim ailesinden isteyemiyor ne hikmetse, '' yok nasıl ödesinler '' diyor, eee biz nasıl ödicez diyorum kredi çekip verecekmişiz......... Çıldırmamak elde değilll.....................

sana bisey diyeyimmi borcu olan biriyle ben asla evlenmicem hatttaaaa borca girmekten kredi cekmekten korkmayan bir erkekle. benimde esim bana 20 milyar borc takti ve su anda ayriyiz bosanicaz. ödeyecek durumunun olmadigini biliyorsa bir insan, asla büyük borca girmemeli. taktigi borclada ailesinin borcunu ödedi. su aile düskünü erkelerden nefret ediyorum. hep bi bahaneleri var araya su girdide onun borcunu ödemek zorunda kaldilar,iste efendim aslinda su borc varda ama acilen öbür borcu ödemek zorundaydilar larda lar lar. yapabiliosan bosan ve ayri eve cik ben öyle yaptim ailem karsi geldi ama ayri yasiyorum. yerinde olsam esime GÜVENMEM. dahaa cokkk seyler yasadim ama uzun hikaye ve daha 23 yasindayim

Kesinlikle bu yoruma katılıyorum.
Eşin şu anda kimseden destek göremiyor, en büyük destekçisi sen olmalısın.
Arkadaşında dediği gibi, mal mülk para pul hakikaten olan şeyler. Olmaz diye birşey yok.
İnsan yeri geliyor ne gibi zor şartların, büyük meblaların altından kalkmak durumunda kalıyor.
Eminim sizde bu günleri aşacaksınızdır...,

Annen konusunda bir noktada haklısın, annelerimiz malesef böyle. Hele ki kız anneleri.
Benim annemde olsaydı ve senin durumunda olsaydım aynı şekilde söylenirdi bana.
Ama senin annenle konuşup böyle davranmamasını sağlaman gerek.
Biraz daha anlayışlı olmalı en azından kendinizi toparlayana kadar.
Annenin yaptığı biraz da yangına körükle gitmek olur... Önceki konularını da hatırlıyorum biraz...

Evet, hala bütün olanlara ve yapılanlara rağmen ailesine değer vermesine inanamıyor olabilirsin. Mantıken sana ters gelebilir. Fakat et tırnaktan kopabiliyor mu? Senin de bir evladın var artık, ne olursa olsun, bu konuda eşine fazla söylemlerde bulunma derim. Sonuçta onlarda annesi babası. Gün gelir herkes herşeyi idrak eder, hiç orasını merak etme sen. Fakat sen eşinin üzerine bu konularda gidersen, sizin aranızda sorunlar çıkabilir. Sen yine onun ailesine karşı tavrını ve soğukluğunu belli et tabii ki. Bilsinler senin de durumdan hoşnut olmadığını, fakat bunu eşine yansıtma. Ailesinden göremediği desteği senden alsın, sonuçta eşisin ve onun sığınağısın.

İnşallah herşey düzelir ve hakkınızda hayırlısı olur...

Son düzenleme:

canim türkiyedeki aileler hep borcla yasiyorlar ben borctan korkan bir insanim ve cocuklarinida borca girmekten korkmayin diye yetistiriolar. keske türkiyeden evlenmeseydim kimle konussam türkiyede kimle sohbet etsem ucan kusa borclari var. nedir bu adetmi türkiyede borca girmek. kayin kim oluyoda onun borcunu ödicekmissin herkesin kendi hayati girmeseydi borca dimi. bide birikmis paran oldugunu esin ve kendinden baska ögrenenler olunca o paranin hayrini görmüyorsun koparmak icin bahaneler ariyorlar.

çok tatsız çok can sıkıcı bir durum haklısın, ama eşinin de senin desteğine ihtiyacı var. zaten ailesinden gerekli desteği bulamıyor sen de yanında olmazsan bunalıma düşer. diğer ortak ortada yok demişsin, ama ortada zamanında ortak yapılan bir iş olduğu için diğer yarısını da o ödemek zorunda. gerekirse yasal yollara başvurursunuz. lütfen kendini çok yıpratma.

Evet en çok istediğim şey çalışmak ama maalesef oğlum küçük 1.5 yaşında daha kimsede bakmıyor.Annem bakmak istemiyor,k.vde de zaten eltiminkine bakıyor.Maddi sorunlar çözülür ama bu üst üste gelen çıkmazlar

Öyle yeter dediğide oldu annesiyle çok tartıştı da ama onu suçlu çıkarıyor küçük çocuk ya ne yapsalar ses çıkaramaz diğeri abi yani evlendiğim güne lanet ettirdiler.

Teşekkür ederim,hepinize doğru söylüyorsun sonunda yürek yorgunluğu kalıyor.Eşime destek güzel de şu üç yıl için de yaşadığımı ben biliyorum bana kim destek olucak.Eşimin bütün yaşananlardan sonra hala abisinin ödeceği 1.5 mil aylık ev kredisine allah yardımcıları olsun diyebilmesi bu kadar onlar karşısında salak olması taşırıyor bardağı.

Yatacak yeri yok bu haksızlıkları yapanların bilmiyorum ki

Teşekkürler çok güzel özetlemişsiniz her şeyi ama öyle duyarsızlıklarını gördük ki bu ailenin oğullarına karşı ötekine gösterdiği ilgi buna yaptıkları birde eşimden beklentileri olmuyor mu ve işin tuhaf yani eşimin bu tavırlarına karşı iki tatlı tatlı laf sokup arasını hiç bozmaması hala onlara değer vermesi yok aklım almıyor öte yandan ben enayi gibi hissediyorum kendimi olmuyor..

Canım slm, ben sana demiştim davayı kaybedince ve para için boşanmaktan bile vazgeçerler bunların kanı bozuk.senelerimizi çaldılar,benimde mahkeme aralıkta ilk duruşmam,canım bu işin arkasında ya avukatdan aldığı tüyo var yada barışmak istiyor boşanmaktan vazgeçti.yargıtay a gitmiş madem iş sende parayı az bulduğun için yargıtaya git madem süreç uzuycak :47

:

pardon yanlış yere yazdım silinebilirr

Son düzenleme:

Evet halısınız,güvenilmesi çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…