Ben ailemden uzak baska sehirde evliyim arkadaslar dun aksam ailemden haber geldi Kız kardesim benim en nefret ettigim hic gormek istemedigim dusmanlarımın ogluyla kactı artık onun yuzunden memleketime kendi ailemin evine gidemicem..
Cunku cevremdeki herkes bizim kotulugumuzu isteyen insanlar beni her goren dalga gecer gibi alaycı knscak artık bu yuzden hic kimseyi
gormek istemiyorum herkesten
kacıyorum hic huzurum kalmadı zaten kendi evimde bir suru maddi manevi sorunlarım vardı bide bu ustune tuz biber oldu hergece aglıyorum sabaha kadar sıkıntıdan oturuyorum eve kapandım kimseyle gorusmek istemiyorum cok farklı biri oidum artık yasam sevincim kaimadı yoruldum bıktım kaldıramıyorum artık hic biseyi ben napıcam bi yol gosterin ne olur
Dusmanlık uzun hikaye esim evlatlık ve ona bakan ailesiyle beraber su an kardesimin kactıgı kiside a esimin kendi ailesinin torunu ve biz onlarla gorusmuyorduk kardesimde kendi cıkmıs gitmis evlerine vu yuzden ailemde bisey yapamıyorsiz neden dusmansınız?
ayrıca kızkardesiniz ve yeni damat o evde ne kadar söz hakkına sahipse sizin ve eşinizin de eşit şartlarda degerlendirilmesi gerekir.
neden herkes sizinle alay etsin ki?
hem kardesinizin mutlulugundan oncelikli ne olabilir..? aileniz bunu ciddi bir sorun olarak goruyorsa zaten kabul etmez, siz de yine eski duzende devam edersiniz.
Dusmanlık uzun hikaye esim evlatlık ve ona bakan ailesiyle beraber su an kardesimin kactıgı kiside a esimin kendi ailesinin torunu ve biz onlarla gorusmuyorduk kardesimde kendi cıkmıs gitmis evlerine vu yuzden ailemde bisey yapamıyor
Birde kardesinin mutlulıgundan onemlimi dwmissin ben onay vermedigimi defalarca soyledim ona ve en cok o biliyordu bebim onları nasıl istemedigimi beni cignedi gitti hayat benim icin zaten zordu iyice zora soktu herseyi cıkmazdayım artık...
ne yasadıgımı biliyomusunki boyle knsuyosun bilip bilmeden yargılama hic kimseyi."Kardeşi iyi midir, aç mıdır, açıkta mıdır" ı değil de "millet ne der" i düşünüyor.
Neyse, sus just.
Yaptıgı tercih butun aileyi etkiliyo hic kimse onay vermiyo kardesimi istemediler bile dugun masraf yapmamak icin oylece goturmuslerSiz evlenirken nasıl tercihinizi kendiniz yaptıysanız, kardeşinizde kendi evleneceği insana karar verme hakkına sahip, abla olarak uyarırsınız, dinleyip dinlememek tamamen kendi tercihi.
Sizin eşinizin düşmanlığı, kardeşinizi bağlamaz ki..
Yapmanız gereken tek şey kardeşinizin yanında olmak.
Reşit mi kardeşiniz? Reşitse bitti.. Göre göre adım atmıştır eminim ki, yanlış-doğru kendi kararı, kendi hayatı. Siz istemediğiniz için kararından dönmeyecek. Siz derken genel konuşuyorum ailenizde dahil bu duruma. Evet mutsuz olursa üzüleceksinizdir falan ama olaya bakışınız kardeşinizin mutlu mu mutsuz mu olacağı değil, insanların size nasıl bakacağı. Kimse kimsenin hayatından sorumlu değil, kardeşiniz kendi yolunu çizmiş, ya arkasında duracaksınız yada bağınızı koparacaksınız.Yaptıgı tercih butun aileyi etkiliyo hic kimse onay vermiyo kardesimi istemediler bile dugun masraf yapmamak icin oylece goturmusler
ne yasadıgımı biliyomusunki boyle knsuyosun bilip bilmeden yargılama hic kimseyi.
Ben biliyorum kardesligin anlamını onun bana yaptıgını hazmedemiyorum bi turlu herkesten cok o biliyordu benim yasadıklarımı.Ne yaparsa yapsın kardeş, kardeştir.
Can parçasıdır.
Siz subjektif yorum istiyorsunuz gerçi ama alın size bir objektif yorum daha:
Kız, eniştesinin düşmanı diye sevdiğinden vazgeçseydi anormal olurdu zaten.
Evlenecek kadar erişkin yaşa gelmiş bir yetişkin insan, ailesinin problemleri yüzünden aşkından vazgeçmek zorunda değildir, biraz onun yerine koyun kendinizi. O denli seviyor olsanız siz aileniz istemiyor diye vazgeçer miydiniz?
Kardeşinizin 'kaçtığı' adamın alkolik, tabir-i caizse 'serseri' olması sizin 'düşmanınız' olmasından daha önemli değil mi? Madem kardeşinizin iyiliğini düşünüyorsunuz; neden buraya yazarken düşmanlıktan önce adamla ilgili bu sorunları yazmadınız?Ozaman aileler niye var mutsuz olacagını bile bile yanlısınımı savunalım herkes istedigiyle evlensin ozaman ickiciymis isi yokmus onemlimi dimi ?anne baba sozunu hic mi sayalım?? duzgun bi yer olsa zaten bu kadar tepki gostermeyiz asla mutlu olamıcak orda degersiz biri gibi gitti oylece iclerine onlar daha seviniyo dugun masraf yapmıcaz diye ben nasıl arkasında durayım boyle
Kardesim hic biseyin farkında degil anne ogul beynini yıkadılar kandırdılar keske duzgun bi yer olsaydı is sadece milletin lafı na kalsaydı ben kardesimin kotulugunumu isticem
katılıyorum, hem konu sahibi "vazgecerim" dese bile bir anlamı yok bence,
kızkardesi farklı bir birey, kendi kararlarını da alabilecek yaşta.
ablasının hayatını yasamak zorunda degil ki.
Aile doğru yetiştirmek, korumak, kollamak için var, aile yetiştirdi, doğru yolu gösterdi, kişi birey oldu ailenin hükmü biter. Birey olduktan sonra vereceği bütün kararlardan kendisi sorumludur, bağlasan tutamazsın.Ozaman aileler niye var mutsuz olacagını bile bile yanlısınımı savunalım herkes istedigiyle evlensin ozaman ickiciymis isi yokmus onemlimi dimi ?anne baba sozunu hic mi sayalım?? duzgun bi yer olsa zaten bu kadar tepki gostermeyiz asla mutlu olamıcak orda degersiz biri gibi gitti oylece iclerine onlar daha seviniyo dugun masraf yapmıcaz diye ben nasıl arkasında durayım boyle
Kardesim hic biseyin farkında degil anne ogul beynini yıkadılar kandırdılar keske duzgun bi yer olsaydı is sadece milletin lafı na kalsaydı ben kardesimin kotulugunumu isticem