bana bi yol gosterin ne olurr

Kardeşinizin 'kaçtığı' adamın alkolik, tabir-i caizse 'serseri' olması sizin 'düşmanınız' olmasından daha önemli değil mi? Madem kardeşinizin iyiliğini düşünüyorsunuz; neden buraya yazarken düşmanlıktan önce adamla ilgili bu sorunları yazmadınız?

Merak ettim; kardeşiniz ve siz kaç yaşındasınız?
Cunku butun aileyi etkiliyo annemi beni kac defa aglattılar annesini aglatan kisilere kacıyo kadın nasıl uzuldu ben biliyorum..
Yasımda ilgilendirmez kimseyi.

Tekrar yazıyorum zaten ickici issiz gucsuz birisi bu kadar tepkili olmamın sebebi sadece dusmanlık degil hayırsızın biri masraftan kacmak icin goturduler kardesimi oda daha hic biseyin farkında degil
Siz bunları kıza saydığınızda kız muhtemelen asıl düşmanlığınız yüzünden istemediğinizi, bunları da ona bahane olarak sıraladığınızı düşünmüştür, samimi gelmemiştir ona saydıklarınız. O yüzden sizi de anlamamıştır haliyle, kendi bildiğini o yüzden okumuştur.
Dolayısıyla suç gene kızda değil. Sizin tutumunuz en başından o düşmanlığı hiç karıştırmadan sadece adamın işsiz ve ayyaş oluşunu söylemek olsaydı, kız da benim iyiliğimi düşünüyorlar fikrine inanabilirdi.
O kız şu an oradaysa, bunda sizin tutumunuzun da katkısı var.

Ozaman aileler niye var mutsuz olacagını bile bile yanlısınımı savunalım herkes istedigiyle evlensin ozaman ickiciymis isi yokmus onemlimi dimi ?anne baba sozunu hic mi sayalım?? duzgun bi yer olsa zaten bu kadar tepki gostermeyiz asla mutlu olamıcak orda degersiz biri gibi gitti oylece iclerine onlar daha seviniyo dugun masraf yapmıcaz diye ben nasıl arkasında durayım boyle
Kardesim hic biseyin farkında degil anne ogul beynini yıkadılar kandırdılar keske duzgun bi yer olsaydı is sadece milletin lafı na kalsaydı ben kardesimin kotulugunumu isticem

uyarmak ile uzerinde baskı kurmayı, dogrudan mudahale etme hakkını kendinde gormeyi birbirine karıstırıyorsunuz.

aileler cocukları buyutup saglıklı, aklı basında, topluma yararlı bireyler olarak yetistirmek icin var.
siz ailece ustunuze dusen sorumlulugu kendinizce yerine getirdiyseniz otesi yok, gerisi kardesinizin bilecegi sey.
sorun da bunu anlamayı reddetmeniz.

simdi "kardesinizi sacından surukleyin, evin bodrumuna kapatın" desem sorununuz cozulmus mu olacak?

eger onu kararından caydırmak istiyorsanız da onceligi kendinizin ve eşinizin dusecegi konum olarak gormekten cıkarıp gercekten onun iyiligi icin ugrasmalı, iyi bir iletisim kurmalısınız.
ikna olursa olur, olmazsa yapacak birsey yok.

konuyu acarken yazdıklarınız bile onceliklerinizin ne yonde oldugunu gosteriyor. alkolmus, ailenize yakısmamasıymıs... belli ki bunların hepsi sizin icin ikinci planda maalesef.

Aile doğru yetiştirmek, korumak, kollamak için var, aile yetiştirdi, doğru yolu gösterdi, kişi birey oldu ailenin. hükmü biter. Birey olduktan sonra vereceği bütün kararlardan kendisi sorumludur, bağlasan tutamazsın.
Yani şuanda oturup ağlamanın yakınmanın hiçbir faydası olmayacak, kardeşin için mutluluk dile, dua et ve yanında ol. Diyelim ki hata yaptı, mutsuz olacak, o zamanda arkasında olacaksınız aile olarak..
Ayrıca her zaman aile doğruyu bilecek diye bir şey de yok, ailesi istemeden evlenip çok mutlu olan insanlarda mevcut.
O bizde gecerli degil malesef cunku kardesime deger verselerdi gelip isterlerdi kacırmak yerine bunların amacı bedavadan oglunu es sahibi yapmak bu mu dogru evlilik

Siz bunları kıza saydığınızda kız muhtemelen asıl düşmanlığınız yüzünden istemediğinizi, bunları da ona bahane olarak sıraladığınızı . düşünmüştür, samimi gelmemiştir ona saydıklarınız. O yüzden sizi de anlamamıştır haliyle, kendi bildiğini o yüzden okumuştur.
Dolayısıyla suç gene kızda değil. Sizin tutumunuz en başından o düşmanlığı hiç karıştırmadan sadece adamın işsiz ve ayyaş oluşunu söylemek olsaydı, kız da benim iyiliğimi düşünüyorlar fikrine inanabilirdi.
O kız şu an oradaysa, bunda sizin tutumunuzun da katkısı var.
Niye surekli beni suclama derdindesiniz ben ona defalarca anlattım biliyorım oyle oldugunu seviyorum dedi oyle kabul etmis ki gitmis beni hice sayarak .beynini yıkayan onlar suclu olan ben

O bizde gecerli degil malesef cunku kardesime deger verselerdi gelip isterlerdi kacırmak yerine bunların amacı bedavadan oglunu es sahibi yapmak bu mu dogru evlilik
Kaçmasının sebebi ailenin onaylamaması değil mi yani?
Aile tamam demiş olsaydı, kardeşiniz kaçma gereksinimi duyarmıydı sizce?

uyarmak ile uzerinde baskı kurmayı, dogrudan mudahale etme hakkını kendinde gormeyi birbirine karıstırıyorsunuz.

aileler cocukları buyutup saglıklı, aklı basında, topluma yararlı bireyler olarak yetistirmek icin var.
siz ailece ustunuze dusen sorumlulugu kendinizce yerine getirdiyseniz otesi yok, gerisi kardesinizin bilecegi sey.
sorun da bunu anlamayı reddetmeniz.

simdi "kardesinizi sacından surukleyin, evin bodrumuna kapatın" desem sorununuz cozulmus mu olacak?

eger onu kararından caydırmak istiyorsanız da onceligi kendinizin ve eşinizin dusecegi konum olarak gormekten cıkarıp gercekten onun iyiligi icin ugrasmalı, iyi bir iletisim kurmalısınız.
ikna olursa olur, olmazsa yapacak birsey yok.

konuyu acarken yazdıklarınız bile onceliklerinizin ne yonde oldugunu gosteriyor. alkolmus, ailenize yakısmamasıymıs... belli ki bunların hepsi sizin icin ikinci planda maalesef.
Sadece biz degil oda mutlu olamıcak benim tepkimi bile bile gitti onların icine gittigine gorede mutlu olacagı bi yer olsaydı keske

Kaçmasının sebebi ailenin onaylamaması değil mi yani?
Aile tamam demiş olsaydı, kardeşiniz kaçma gereksinimi duyarmıydı sizce?
Ailem gelsinler istesinler demis ler o kadar ısrar etmiski kacmasın diye onay vermisler ama karsı taraf masraftan kacmak icin kardesimin beynini yıkıyo kacırıyo

Niye surekli beni suclama derdindesiniz ben ona defalarca anlattım biliyorım oyle oldugunu seviyorum dedi oyle kabul etmis ki gitmis beni hice sayarak .beynini yıkayan onlar suclu olan ben
Kendinizi bir kenara bırakın artık.
Sizi tanımayan insanlar neden sizi özellikle suçlama derdinde olsun ki? Burada parayla tutulmuş kötülük askerleri değiliz, korkmayın.
Size saldırılıyor mu endişesinden çıkıp yapılan objektif yorumların belki de sizin göremediğiniz noktaları görmenize yardımcı olabilecek oluşunu fark edin, bi ihtimal de olsa belki mantıklı şeyler yazıyoruzdur. Yazılanları daha sonra sakin kafayla bi daha okuyun.

Kendinizi bir kenara bırakın artık.
Sizi tanımayan insanlar neden sizi özellikle suçlama derdinde olsun ki? Burada parayla tutulmuş kötülük askerleri değiliz, korkmayın.
Size saldırılıyor mu endişesinden çıkıp yapılan objektif yorumların belki de sizin göremediğiniz noktaları görmenize yardımcı olabilecek oluşunu fark edin, bi ihtimal de olsa belki mantıklı şeyler yazıyoruzdur. Yazılanları daha sonra sakin kafayla bi daha okuyun.
Ben zaten dusunurum kendim kardesimin ne durumda oldugunu onun icin ne yapmam gerektigini
Ben sadece ne yapacagımla ilgili yardım istedim sizden kendimi cıkmazda hissediyorum cunku.
İyi yada kotu yorumlarınız icin tesekkurler.

Ben zaten dusunurum kendim kardesimin ne durumda oldugunu onun icin ne yapmam gerektigini
Ben sadece ne yapacagımla ilgili yardım istedim sizden kendimi cıkmazda hissediyorum cunku.
İyi yada kotu yorumlarınız icin tesekkurler.
Hemcinsimizsiniz, sizi de anlamak lazım evet.
Siz ne yapabilirsiniz?
Öncelikle sakinleşmeye çalışın. Biraz papatya çayı alın, durulmanıza yardım etsin.
Neticede kız gitti artık, geri alamazsınız. Olan oldu yani.
İnsanların ne söyleyeceğini düşünmekten korkmayın. Onların ağzı varsa sizin de var. Gerekli cevabı verebilirsiniz pekala.
Ve size kişisel bir keypoint, birisi hani olur da, korktuğunuz gibi sizinle dalga geçerse, size laf atarsa falan, o gerekli cevap kardeşinizi savunmak olsun elaleme karşı.
"Sevenleri ayırsa mıydık? Sizin kafanızda değiliz biz, seviyolardı, karışmadık, size ne?" gibi cevaplar verin.
Daha güçlü görünürsünüz.

Damat kişisi daha önce size tacız ya da daha fazlası olupta siz buna ragmen uyarı yaptı ısenız sonuna kadar hak verırdım sıze, ama sadece (ıyı kı olmamıs) boyle cırkın sapık bır durumda..... o zaman da benı ezıp gectı deme hakkına sahıp olurdunuz.
Bu durumda olan tek sey ıse, reşit iki bireyin, kendı hayatlarını kurmak uzere gızlı ya da alenı evlılıge adım atmaları olmus, ezilip gecildiyse onlar da evdeki ana babadır ancak.
Bu saatten sonra soylenebilecek olansa 'mutluluklar'' olur.

Eşinizin düşmanlığı kardeşinizi bağlamaz. Kendi hayatını kendi çizmiş herkes kendi yaptığından sorumludur

düşmanlık çok saçma bir kelime..sadece filmlerde olur sanırdım..bence bu saçma egodan vazgeçin...kardeşinizede haksızlık etmeyin..

Senin ki biraz : Ya zaten maddi manevi bir sürü sıkıntım var, üstüne de kardeşim düşmanıma kaçtı. Millet ne der, herkesten nefret ediyorum. Evden çıkmadan bi bitki gibi yaşamak istiyorum ve buna kardeşimi bahane ediyorum. Gibi olmuş. Önce bi kendi psikolojini düzelt sonra kardeşine karışırsın ki sana fikrini soran olmamış.

Bazen insanlar etrafindaki yanlisi goremiyebiliyor.her kez farkinda olsaydi dunya gulluk gulustanlik olurdu...ben olsam dusmanligi bir kenara koyardimmm..su anda gundemdeki kizi ozgecani dusunun.boyle bir durum icinde olsaniz ne yapardiniz.ne kotu durumlar var...ki sizin dusmanlIginiz viz gelir tiris gider.insanlar konusarak selamlasarak kotulukleri yok edebilir....sizin yerinizde olsam,kardesim bukarari vermis olan olmus...bundan sonra dusman olacagima dost olurum..sonucta kardesiniz sizi asla dinlemiyecekkktiiii.baska cozum yokkk.yok kendini degersiz yapti gibi sozlerde soylemeyin.tabiki siz iyiligini istiyorsunuz,ama siz ne yaparsaniz yapin oooo kendi kalbini dinleyecekk.

Olan olmus zaten,bu saatten sonra kardesinizin hatasini anlamasini bekler,mutlulugu icinde dua edebilirsiniz ancak.Abla olarak size bu duser...

kardeşinizin kaçtığı adala aranızdaki husumet çok farklıysa
yani sizin eski eş, sevgili veya (Allah korusun) kötü şeyler yaşadığını biriyse bişey diyemem
ama sırf eşinizin düşmanlığı var diye kardeşinizin bu kini gütmesi gerekmiyor
içkiciymiş bilmemneymiş bile bile gittiyse oturup kendi düşünsün

nedir bu sizi insan içine çıkaramayacak olay?

Ozaman aileler niye var mutsuz olacagını bile bile yanlısınımı savunalım herkes istedigiyle evlensin ozaman ickiciymis isi yokmus onemlimi dimi ?anne baba sozunu hic mi sayalım?? duzgun bi yer olsa zaten bu kadar tepki gostermeyiz asla mutlu olamıcak orda degersiz biri gibi gitti oylece iclerine onlar daha seviniyo dugun masraf yapmıcaz diye ben nasıl arkasında durayım boyle
Kardesim hic biseyin farkında degil anne ogul beynini yıkadılar kandırdılar keske duzgun bi yer olsaydı is sadece milletin lafı na kalsaydı ben kardesimin kotulugunumu isticem
eğer kardeşinizin kötülüğünü istemiyorsanız o zaman millet ne der diye vahlanacağınıza kardeşinize sahip çıkın.
iyi kötü, doğru yanlış, tercihini yaptı o.
madem beynini yıkayıp kandırdıklarını düşünüyorsunuz bi de siz sırtınızı çevirip kızcağızı kimsesiz gibi bırakmayın.
siz ablasınız, anneniz babanız belki yanında sizin kadar olamaz siz olmalısınız.
siz nasıl eşinizi seçerken kendi isteklerinize göre değerlendirdiniz aynı hak kardeşinize de ait. eşinizin düşmanı olsun olmasın. gönül bu, kimi seçeceğini bilemiyor işte.

X