Bana bi bakış lazım, bana bir isim lazım

Neden farklı, bambaşka isim bulma çabasına girdiğinizi anlayamadım. Bazıları var ki komik duruyor, şu ‘lokmatalar’ falan çıkmıştı bir ara cidden komikler bence. Akılda kalacak, telaffuzu kolay bir şey bulmaya gayret edin bana kalırsa. Kolay gelsin.

Bodrum'da "le kabak" vardi cok meshurdu , amerikaya bile gonderirdi o kabaklari , sanat eseriydi resmen , bu sene vefat etti sahibi , hatirladim uzuldum simdi
Kabak kelimesinin italyancasina , latincesine vs bak , ben seviyorum latin dillerinin tinisini , belki guzel bisi cimar kuzu
Bimdeki le kola gibi ne o oyle 🤣

Benim bir arkadasim da bu islere giristi. Markasinin adi kabbak tadı.
Çünkü kabak tadi alinmis:)
Yani artik haliyle kabbak tadi da alinmis :) baska birsey bulmak lazim...
Bu arada konu sahibi arkadasim sık sık belediye festivallerine katılıyor. Workshoplar falan duzenliyor. Siz de bu sekilde bir yol izleyebilirsiniz. Ozellikle belediyelerin cok etkinliği oluyor. Takipte kalin derim...
Bir isim onerim var mi?
Biliyorum bu turuncu kabaklarin ismi. Sizinki su kabagi ama olsun.
Icinde pumpkin gecen bir isim bulabilirsiniz.
shimmering pumpkin mesela. Işıldayan kabak
Kabakktadı1985 de sosyalmedyada alınmış öylesine denedim hahaha:KK53:

Neden farklı, bambaşka isim bulma çabasına girdiğinizi anlayamadım. Bazıları var ki komik duruyor, şu ‘lokmatalar’ falan çıkmıştı bir ara cidden komikler bence. Akılda kalacak, telaffuzu kolay bir şey bulmaya gayret edin bana kalırsa. Kolay gelsin.

E farklı olsun, farkım olsun; bambaşka olsun ille diye bi tutturmam yok da olanlar hem içime sinmiyor, hem de aklıma gelenler zaten alınmış gitmiş, aklıma da gelmiyor artık, beyaz bayrak çekti beynim.

Akılda kalacak bir şey için, herkeste olandan biraz daha farklı olması, orijinal olması, kısa öz olması da gerekiyor; gerekiyor da gerekiyor işte.

Snowdrop ya da Türkçesi.
Sanatin her dalı bence kardelen gibi zor şartlarda bütün güzelliğiyle ortaya çıkıyor.

E farklı olsun, farkım olsun; bambaşka olsun ille diye bi tutturmam yok da olanlar hem içime sinmiyor, hem de aklıma gelenler zaten alınmış gitmiş, aklıma da gelmiyor artık, beyaz bayrak çekti beynim.

Akılda kalacak bir şey için, herkeste olandan biraz daha farklı olması, orijinal olması, kısa öz olması da gerekiyor; gerekiyor da gerekiyor işte.
Ya sanırım ben bir isim ve soyisim seçerdim, fonetiği güzel. Kendi adıma böyle. Hatta kendi ismimin imzasını kullanabilirdim. Net olurdu, temiz, zorlama değil.
İsimle iş ilintili olacak diye bir kural varsa bilemiyorum...

X