Okurken oyle agladim ki! bende sizin gibi annemle hic samimi olamadim. Ne yapsam benden hep daha iyisini bekledigi icin gozunude hic giremedim. Ne yapsam hatali oldum. En buyuk cocuk oldugum icin butun hayal kiriklarini bende yasadi diyebilirim. Annem ne zorluk cektiyse bende cektim ama en degersizi de ben oldum diyebilirim. Geceleri kucuk kardesimin odasina girip iyi geceler der operdi bana ise arada sirada ugrardi odaya bakar ve cikardi. boyle olunca hep uzuldum. ben buyugum diye bana sevgisini hic gostermek istemedi. gizlice telefon konusmalarini dinlerdim. teyzemle konusurken, yavrum cok cekti, bitanem derdi ama bana hic demedi. ahh anne niye soylemedin? niye bana sevgini gostermedin? bende sevgiyi babamda hatta babanemde buldum. Ama o annelik sevgisi hic bir zaman dolmadi dolamadi...Benim annemle hiç bir zaman çok sıcak bir ilişkim olmamıştır.
Annem; hep katı, kuralcı, dominant bir insan oldu. Çok anaçtı aslında
bizlere çok düşkün, her şeyimizle ilgiliydi. Ama gel gör ki, duygularını belli etmekten hep
kaçtı. Hep uzak kalmayı seçti. Neden bilmiyorum.... Ben işten geç geldiğim zamanlar;
o soğukta balkonda bekler, beni farkettiğinde içeri girip çay içerdi.. Neden orda olmasını
göstermek istemezdi. Bunları anlamadım. Sorgulamak da istemedim. Belki onun bakışı
buydu, ona göre böyle olması gerekiyordu. Babamı kaybettikten sonra kendimi yapayanlız
hissettim. Büyük bir boşluktaydım ve anneme daha fazla yöneldim. Çünkü babam varken
ben hep babamın kızıydım. Babam olmayınca içimde olan boşluğu doldurmanın bir yolu
yoktu anneme sordum o zaman neden dedim? neden böyle yaptın... Hayır dedi ben sizi
hep sevdim, çokta değerlisin ama ben böyleyim sarılamam, öpemem, canım cicim diyemem.
ıçimde kalır, anlatamam. Anlamaya çalıştım o zaman. Ama şimdilerde balıyorum da bu sınırlarını
aştı annem. Torunlarını doyasıya seviyor, öpüyor...
Buna aslında seviniyorum, kendi adıma düşündüğümde ise üzülüyorum.
Keşke bizede böyle davransaydı, keşke biz sevgiyi sadece babamızdan değil annemizden de
alabilseydik, doyasıya sarılsaydık birbirimize...senağlama
Rabbim fedakâr annelerimizi korusun onlara uzun ömürler versin Amin..annem... benim tek zaafım. kıyamadığım, merhametlim, fedakar meleğim.
babasız çocukluğumuzda daha, daha, daha bağlandığım. kaybetmekten hastalanmasından çok korktuğum.
evlendiğim için yalnız kaldığını düşünüp çok ağladığım canım annem. 1000 kere dünyaya gelsem, yine o annem olsun isterim.
ve şimdi bende anneyim. tek hayalim onun gibi bi anne olabilmek.
rabbim annelerimizi korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?