Bana Akıl Verirseniz Sevinirim..

Mahiber

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
176
49
318
Günaydin kizlar.
Oncelikle telefondan yadzigim icin yazim belki de cok duzgun olmayacak.Lutfen kusura bakmayin.
Benim derdim esim.
Agustos da bir iki yil evli olacagiz. Hatirlayanlar cikabilir belki.
Dugunumuzu evin duzenlemesini vs. Herseyimizi kendimiz yaptik ve annemler yardimci oldu. O gun bu gun,evlendin artik duzelcek gececek sabret,modunda yasiyorum. Ta ki gecen sene bu aylarda artik piskolog,pisikiyatrist yardimi alip hap kullanmaya basladigim ana kadar.
Ben yurtidisindan kendi ayaklari ustunde durarak buraya İstanbula geldim,yas o zamanlar 24.Allaha cok sukur hic kimseye muhtac olmadan yillar gecti.Yasim simdi 28 ve nedense birden her kucuk harcamada esimden cekinir arar izin alir oldum. Dugunden bu yana borclarimiz bitmedi gitti. Bey efendi sonra is saatleri yuzunden ve hizmet sektorunun verdigi stres yuzunden isten ayrilmak zorunda kaldi. 4 ay issiz kaldi ve o ara dagilmis borclari kapatmak icin bir kredi cekildi (bu krediyi kucuk gorumcem sagolsun cekmis bizde her ay ona parayi oduyoruz) neyse, 3 aydir yeni isi var esimin ama bu seferde calistigi yerden maasini alamiyor.Soracaksiniz tabi,bu arada sen ne yapiyorsun?
Bende 2010dan beri ozel sektorde pazarlama uzmaniydim subat sonunda maalesef isten ayrildim ama 1 hafta sonra mümessil olarak tekrar ise baslayabildim.
Gelelim derdime. Derdim su ki,artik gercekten hem parasizliktan hemde esimin bana karsi olan saygisizligindan cok bunaldim.
Dedigim gibi hep calisiyordum,calisiyorum.maas kartim her zaman esimde ki olan borclarimiz bi an once kapansin. Bende acikcasi Turkiyede ki kredilerden ve kredi kartlarindan pek birsey anlamadigim icin mudahele etmedim.
Amaaaa esimin evlendigimizden beri bana sen ne yaptin ki?sen ne getirdin ki?senin aldigin maas sanki ne kadar ki? (Benim aldigim maasim kendi maasindan yuksek suan,ki ben 400 tl de evimize getirsem insan razi olmaz mi?)bu sabahta artik bardaga tasiran o sozu soyledi: senin aylik harcmalarin 2000-2500tl yi geciyor???? Kizlar inanin bana kuafore bile 3-4ayda bir gidiyorum aman kavga olmasin tatsizlik cikmasin paramiz olsun diye.
Annem ne zaman yurtdisindan gelecekte ben kiyafet alcam ya da gezmeye gidecem diye dort gozle evde bekler oldum.
Bir insan neden neden bir kere tesekkur etmez de bir de ustune hakaret ve iftiralar eder ben anlamiyorum.
Bakin kizlar ben 2010 yilinda buraya tek basima geldigimde yurtdisinda talihsizlikler yuzunden durumunuz iyi degildi. Bende gidiyim calisiyim hem kendime yeni bir hayat kurarim boyle yasamak istemiyorum diye buraya geldim. O zamanlar ilk aldigim maas 1200 tl ile gecinip gidiyordum suan evimize giren 5250tl para. Tama esim 2 aydir parasini alamiyor ama 2012den beri her ekmegin,her tokanin lafi ediliyor. Ben boyle yasamaya gelmedim ki.
Evet esimi seviyorum ama artik fark ediyorum ki ondan da uzaklasmaya basladim. Bu sabah uyandim ve internet kesilmis,kapidan ciktim aman kapici yakalamasin diye gozlerimi dort actim ama yakalandim.Aidat borcunu sordu ezile buzule esim odeyecek dedim.
Sabah esim yine bana sen ne yapiyorsun ki dedi. Iki gundur gribim var. Bu boyle olmaz sen iki gundur ise gitmiyorsun bu adamlar seni calis diye tutuyor evde otur diye degil dedi bana. Hastayim,alo???? Bunlar normal mi sizce?
Daha cok anlatacaklarim var ama fazla uzatip da sizi de yormak istemiyorum.
Bu sabah o sen ne yaptin dediginde bende dayanamayip sana 3000tl para verdim dedim.
Gercekten yukarda Allah var sevmem oyle yuze vurmalari ama benimde sabrim bir yere kadar.
Evet simdi yine beni anlamayip yok maddiyat yuzunden yazdiklarina bak filan diye cikisanlar olacak ama inanin bana bu boyle olunca maddiyatta bir yerde onemli oluyor.
Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Bu ulkede pekte dertlesecek kimsem olmadigi icin yazarken bile biraz rahatladim.
Bu arada yeni isimde de sabah 7.40da evden cikip aksam 20.30da eve geliyorum.
Sabah da esim evde kari var ama herse kirli dedi.
Ah kizlar ben daha napiyim?

Hiç çekilecek insan değil eşin. Allah sabır versin sana. Kendinden soğutuyor olan yine ona olacak. Eşler arasında bu kadar para konuşulması çok kötü.
Allah bu nankörlüğün hesabını sorar ona.
Çık işten otur evde görsün senin ne yaptığını diyeceğim ama işin çok iyi günümüz şartlarında. Eşin evi geçindiremez.

Dayanamadığın yerde bir süre ayrı kalmaya bak o zaman anlar belki yokluğunda.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kusura bakma ama hatanın büyük kısmı sen de.Kocan zaten belli karakterde.Sen onun kötü karakterini,onu pohpohlayarak,paranı eline vererek,hakaretlerine ses çıkarmayarak vermişsin.
2010 da geldim Türkiye ye diyorsun.4 yıldır burdaki Kartları,kredileri anlamadınmı da ona teslim ettin sorumluluğu.Anlamayacak ne var ki.Kimse kredi uzmanı finans mütehassısı değil.
Ben anlamıyorum.Çalışyırsun.Bilmem kaçta işe gidip gece yarılarında eve dönüyorsun.Sorumsuz,borç ödemeyen adamın eline yine de paranı veriyorsun.Sonra giysi alamıyorum,şunu yapamıyorum diyorsun.Bir düşün bakalım sana bunu yapmasına kim izin veriyor.Yaptığımı yüze vuran biri değilim diyorsun da böyle adamın yüzüne 24 saat vuracaksın benim paramla geçiniyorsun ben çalışıyorum sana hesap mı vereceğim diye.Bunlar bu dilden anlar.Olmayın bu kadar aciz ya.Bir de geçen gün konu açıldı,aman kızlar çalışsın kocalarına kaynanalarına ezik olmasınalr diye.Al işte çalışıyrsun ne değişti.
Senin eşinin maddi sıkıntıdan ziyade sorumluluk ve saygı problemi var.Evde KARI var ne demek ya.
İzin verme bunlara.Çalışıyorsan paran sen de duracak.Adama hesap soracaksın.Sen mecbur musun çalışıpta onun eline bakıyormuş gibi davranmaya.

Son düzenleme:
her sorunun başı maddi konulardır canım.paraya önem vermem diyenler yalan konuşur bence.önem verme cebinde 1 lira olmasın ne yapabilirsin ki mesela...

Aslında böyle adama oturacaksın evde kendisi tek başına afedersiniz eşek gibi çalışıp eve bakıcak. Görücek bakalım o zaman sen ne kadar kazanıyormuşsun.
Sinirlendim yine kölesi var sanki

Peh adama bak be,bulmus düsünceli kadini birde eziyor.
Maddiyat önemli olmaz mi canim?
Allah askina sen kendinden kis,beyefendi halada seni asagilasin.
Niye banka kartin onda?alsana.
Hasta karisinin bile gidip para kazamasini bekleyen bu adam seno seviyor mu sence??

vallah okudugumda kendime geldim sanki. Haklisin evet.
Demek benimde her zaman dusundugum gibi gozum iyi boyanmis.
Bu arada Turkiyeye gelmeden once gercekten kredi karti gormedim.
Geldigim yerde yaygin degil yani. Ama tabi hesaptan ordan burdan oara aktaririm. Cok kariskti ilk evlendigimiz zamanlar kredi borclari vs.bende mudahele edemedim.
Ama su kaliyor tabi ki, hakli oldugun konu,para kazaniyoruz ayaklarimizin ustunde durmak icin ama yine de duramiyoruz. Agliycam simdi
Esimle artik hic birsey yapasim da yok. Her sozu,normal olsa bile,bana artik batiyor..

Son düzenleme:

bencede hata sizde eşinizin aldığı yüz astarını geçmiş bu ne böyle

bunları bize değil eşinize sert bir dille anlatmanız gerekir

Kusura bakmayın ama eşiniz gerçekten cok nankör. Toparlayamadıkca size camur atıyor.

Bu böyle nereye kadar devam eder bilemedim ben. Normalde bir cinnet herşeyi çözer ama sizde pek mümkün görünmüyor

Ilk ucakla geri dön, niye cekiyosun öyle birini.
Bekleme deyismesini, egoistler deyismez.

Çok nankör bir eşin var artık masaya yumrugunu vurma zamanın gelmiş..Maaş kartını geri iste yok vermiyor mu iptal et başka kart çıkar. Zaten bu maaş kartı neden eşe verilir hala anlamış değilim ya neyse ..
Yoksa çıkıyorum işten çalışmayacağım de öylede elde birşey yok böylede de .( tabi birikimin yoksa bu senin için de sıkıntı olur)
İhtiyaçlarını erteleme sen çalışan bayansın tabiki üstüne başına alacaksın hiç sorma bile ..
Güçlü olman lazım çok yüz vermişsin,,kolay gelsin

Kusura bakmayın ama eşiniz gerçekten cok nankör. Toparlayamadıkca size camur atıyor.

Bu böyle nereye kadar devam eder bilemedim ben. Normalde bir cinnet herşeyi çözer ama sizde pek mümkün görünmüyor

Yok cinnet bir kere gecirdim,anlamiyor. Tamam bosanmak da bir care ama kimse bosanmak icinde evlenmiyor.
Ben bunun boyle yurumeyecegini ona nasil anlayacagi sekilde anlatirim? Bir iki gun evi terk edeyim diyorum, gidecek yerimde yok.
Cok ciddiyim bir kere daha anlatirim olmadi yollarimizi ayirmamiz gerekiyor.
Hadi bugun cektin, 10 yil sonra aklin basina gelse 40 yasinda yillarima yanarim ben.

Acaba yıllık izninden bir hafta alsan, ailene söylesen biraz orda mı takılsan? Kocan da terkettiğini düşünür.

Bu böyle olmaz gerçekten, maddiyat düzelir belki bir süre sonra ama peki ya nankörlük?

Çalışma evde cocuk dogur. ev işi yap. oda gitsin adam gibi borclarınızı kapatma derdine düşsün.
yapamazsa kime nankörlük yapıcak acaba

Acaba yıllık izninden bir hafta alsan, ailene söylesen biraz orda mı takılsan? Kocan da terkettiğini düşünür.

Bu böyle olmaz gerçekten, maddiyat düzelir belki bir süre sonra ama peki ya nankörlük?
Yillik izin kullanamam daha yeni girdim bir ust level isime onu da kaybedersem cok uzulurum.
Ama olmadi bir cumadan otele filan mi yerlessem. Tabi kiyameti kopardiktan sonra.
Bu boyle olmaz bende farkindayim.
Ama gercekten buraya yazmamin da en buyuk nedeni suydu:
Acaba ben gercekten maddiyata cok mu onem veriyorum??
Beynim surekli cok bencilsin herseyin para senin diye laflarla yikandigi icin.

niye geri doneyim? Ben onun icin gelmedim ki buraya
Ben hayatimi zaten oturtmustum.

eşler arasında para mevzusu olması ilişkiyi çok zedeler ama sizinki mevzu olayını aşmış başlı başlına sorun olmuş. Hiç tasvip etmemekle beraber eşin bunu hak ediyor diyerek paraları ayırın diyorum. Senin kazancın sana onunki ona...

İkinizde faturaları bölüşün, onun ödeyeceği faturaları kendi maaşına otomatik ödeme yapın. Ortak harcamalardan sonra da bir kuruş vermeyin kendinize birikim yapın.

Sen ne yaptin ki dese esim ama o anda tüm evi basina yikarim.
Böyle bir nankörlük yok gercekten.
Sanki seninle sen calisasinda ona bir seyler yapasin diye evlenmis.
Yaptiklarini görmüyorsa, bundan sonra maasinda bir kurus bile vermede görsün gününü.
Ben hem isim hemde hamileligim nedeniyle hicbir is yapamiyorum evde esim hafif söylensene bile ben ama biliyorsun durumumu diyince haklisin bosver kirli kalsin diyor. Camasirlari o makinaya atiyor hatta ütüsünü bile yapiyor. Evlilik bu kimse digerinin hizmetcisi olmak icin evlenmiyor.
Bastan nasil alisirsa bir erkek evlilik boyunca öyle devam ediyor, babamdan dolayi bunu gayet iyi biliyorum.
Esin yaptiklarini görmüyorsa, az buluyorsa o zaman hic yapma anlasin aslinda ne yapip yapmadigini.

Çalışma evde cocuk dogur. ev işi yap. oda gitsin adam gibi borclarınızı kapatma derdine düşsün.
yapamazsa kime nankörlük yapıcak acaba

Cocuk bana o kadar uzak ki,anlatamam. Cocuk kelimesinden sogdum artik. Yanlis anlamayin ama durum boyle olunca yazik gunah diyor insan o dogacak cocuga.

Onun nankorlugu bana isler, daha bu sabah o sinirimle git ailene desene bu laflari dedim. Git soyle dedim, BEN SIZE EV ALDIM OSEDIM KIRA ODEMIYORSUNUZ BENIM PARAM YOK,onlara soyle dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…