Balıkkesir'i nasıl bilirsiniz?

ruholmez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
480
2
mrb.ark.

15 yıldır istanbulda yaşıyorum.600ytl ile kirada ve giriş katta.daha ucuz ve güzel bir şehir mi?idoğası güzel,insanı güzel iklimi güzel olsun istiyorum.Alışma korkusuda var.tek maaşla istanbul zor.eşim öğretmen bir çocuğum var.kafam öyle karışıkki.orda villalar 135 ytl.burda bodrum katlar.öyle gördüm.ben altınoluğu ayvalığı burhaniyeyi biraz gördüm.gitmiştik yani.bilen susmasın ne olur?

İstanbuldan sonra balıkesir... bilemiyorum :44: Kesinlikle ören, akçay altınolukta gördüklerinizle merkezi kıyaslamayın bile. Merkez çok farklı insanlar tutucudur biraz da ama çevreyle de alakalı bir durum tabi. Benim çevrem harika mesela bi sosyal hayatım var ama 1 yıl öncesinde felaketti. Bu aslında sizin nasıl bir hayat istediğinize de bağlı. Çok sevebilirsiniz de ama nefret te edebilirsiniz tamamen size bağlı.

merkez ve ilçeler farklıdır
ilçede kışın hayat ölüdür
merkez eh işte istanbuldan sonra hangi şehire gitsen ucuz :KK1:
maddi açıdan çok iyi bi şehir her yönden ucuzdur ama tabi merkez böyle
yazlık ilçeler yazın pahalı oluyor merkeze göre
ama kira fiyatları merkez ile pek fark yapmıyor

İstanbuldan sonra balıkesir... bilemiyorum :44: Kesinlikle ören, akçay altınolukta gördüklerinizle merkezi kıyaslamayın bile. Merkez çok farklı insanlar tutucudur biraz da ama çevreyle de alakalı bir durum tabi. Benim çevrem harika mesela bi sosyal hayatım var ama 1 yıl öncesinde felaketti. Bu aslında sizin nasıl bir hayat istediğinize de bağlı. Çok sevebilirsiniz de ama nefret te edebilirsiniz tamamen size bağlı.

yani biz orta şeker tipleriz.ztn .ören güzel demek.çok kötü bir yerine gitmeyiz neresi rahat bilsek.çamlıbel köyü varmış edremit tarafta güzelmiş.mesela netten dursunbeyi gözüm tutmadı ben üsküdardayım düşün yani içim ısınmadı.kiralar ev fiyatları ucuzsa insnlar görgülü kültürlü ise tamamdır.İStANBULU ÇOK SEVİYORUMMM.ama giriş karanlık daireler burdan evde zor alırız eşim sayısalcı ek işte yapabilir.o sebepten yani.daha güzel yaşamak.antalya ve çeşmeyide düşünüyoruz bazen.sorma kafam çok karışık.

yani biz orta şeker tipleriz.ztn .ören güzel demek.çok kötü bir yerine gitmeyiz neresi rahat bilsek.çamlıbel köyü varmış edremit tarafta güzelmiş.mesela netten dursunbeyi gözüm tutmadı ben üsküdardayım düşün yani içim ısınmadı.kiralar ev fiyatları ucuzsa insnlar görgülü kültürlü ise tamamdır.İStANBULU ÇOK SEVİYORUMMM.ama giriş karanlık daireler burdan evde zor alırız eşim sayısalcı ek işte yapabilir.o sebepten yani.daha güzel yaşamak.antalya ve çeşmeyide düşünüyoruz bazen.sorma kafam çok karışık.

Ben de babamın mesleğinden dolayı çok gezdim. Dolaşa dolaşa her şehre her ortama uyum sağlıyor insan. Ben hiçbir yerde sorun yaşamadım balıkesirde de öyle. Ben sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ayrıca buranın pazarları çok ama çok uygundur yaşam şartları rahat birikim de yapabilirsiniz:)

[/QUOT

söyledikleriniz mantıklı düşünücem yine...antalya ve balıkkesir için güzel ve ucuz deniliyor...iklim verimlilik ekonomi alternatif açısından...samsun merkez ucuz değildir karsta bir yıl yaşadım hiç ucuz değil ne kiralar ne beslenme...bu açılardanda düşünmek gerekiyor sanırım.
balıkkesir merkez uzaktan geçerken bana normal bir yer gibi geldi ilçeleri daha mı güzel diyorum.ama kışın ölü şehirse oda sorun.arabamız var ama mesafeleri bilmiyorum.deniz dağ cazip geliyor.

canım balıkesir merkez kışın soğuk bildiğime göre. sosyal olarak da ıstanbuldan çok geri. küçük bi yer ama yaşanılır.
ilçelerinden kıyılar akçay altınoluk burhaniye çok güzel. ama yazın olan kalabalık kşın gider. evden çıkınca tek yapılacak şey sanırım sahilde tur atmak olur. o da rüzgarsız günlerde. ama yaşam istanbuldan ucuzdur.

Ben de babamın mesleğinden dolayı çok gezdim. Dolaşa dolaşa her şehre her ortama uyum sağlıyor insan. Ben hiçbir yerde sorun yaşamadım balıkesirde de öyle. Ben sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ayrıca buranın pazarları çok ama çok uygundur yaşam şartları rahat birikim de yapabilirsiniz:)

sen gördüğün yerlerden neresini sevdin orayı anlamadım ama.

[/QUOT

söyledikleriniz mantıklı düşünücem yine...antalya ve balıkkesir için güzel ve ucuz deniliyor...iklim verimlilik ekonomi alternatif açısından...samsun merkez ucuz değildir karsta bir yıl yaşadım hiç ucuz değil ne kiralar ne beslenme...bu açılardanda düşünmek gerekiyor sanırım.
balıkkesir merkez uzaktan geçerken bana normal bir yer gibi geldi ilçeleri daha mı güzel diyorum.ama kışın ölü şehirse oda sorun.arabamız var ama mesafeleri bilmiyorum.deniz dağ cazip geliyor.

yazlık yerleri kışın ölü denebilir ama diğer ilçeler öyle değil
balıkesir iklim açısından izmir i andırır yazın
pazar oldukça ucuzdur
merkezin yazlık ilçelere uzaklığı mesela akçaya uzaklığı1-1.50 saattir
öyle sakin kendi halinde pek fazla olay olmayan bi şehir

canım balıkesir merkez kışın soğuk bildiğime göre. sosyal olarak da ıstanbuldan çok geri. küçük bi yer ama yaşanılır.
ilçelerinden kıyılar akçay altınoluk burhaniye çok güzel. ama yazın olan kalabalık kşın gider. evden çıkınca tek yapılacak şey sanırım sahilde tur atmak olur. o da rüzgarsız günlerde. ama yaşam istanbuldan ucuzdur.[/QUO

iklim benimde aklıma takılıyor çok haklısınız ama eşim panik atak istanbula yakın olmak istiyo burda hastaneler donanımlı antalya için çok kozmopolit insan vardır orda diyor.tehlikeli olabilmiş.bakkk bakkk işte.çeşmede ucuz değil aslında orda tanıdıklar var.bilemiyorum ne olacakj.istanbulda yaşamanın kötü tarafı buraya çok alışırsanız yandınız.her yer küçük gelir.bilemiyorum tşk ederim.

bir de şunu unutmayın istanbuldan sonra hangi şehirde yaşarsanız yaşayın illa ki farklılık görürsünüz

kesinlikle haklısınız,ama risk almazsakta durumumuz değişmeyecek...12 yıllık evliyim güneş ferah bir evde yaşamak imkanı varken...istanbulun varoş semtine gitmektense diye düşündüm...ki oralarda ucuz sayımaz.

Ege nin incisi İZMİR i düşünün derim.... herşeyiyle yaşanılası şehir.....

Bende gezmeye gittim ve çok beğenirim..
Altınoluk,Güre,Gömeç,Ayvalık,Cunda,Edremit,Susurluk ve çok beğendim.Hani kafa dinlemek amaçlı yazları ya da baharları yaşanabilir.Bi ayağım İst.da olacak şekilde Balıkesir'de yaşayabilirim...

Ege nin incisi İZMİR i düşünün derim.... herşeyiyle yaşanılası şehir.....

çeşme ve civarını gördüm hatta kaldık baya havası çok güzeldi asla çok sıcak değildi.orasıda olabilir üstüne düşersek.ama diğer yerlerini bilmiyorum.orda büyükşehir olma durumuda var.alışmayı kolaylaştırır dimi.

Bende gezmeye gittim ve çok beğenirim..
Altınoluk,Güre,Gömeç,Ayvalık,Cunda,Edremit,Susurluk ve çok beğendim.Hani kafa dinlemek amaçlı yazları ya da baharları yaşanabilir.Bi ayağım İst.da olacak şekilde Balıkesir'de yaşayabilirim...

evet bende gittim bazılarına yazın altınolukta deniz mükemmeldi dağ havasıda var...ztn böylece kafamız karıştı ya!ayvalıkta cennet tepesinde öyle huzur buldum ki...istanbulda bir ayağı olanlara yakın olarak eşsiz bir yer...

canım Balıkesir demişsin ama bunun sadece altınoluk tarafı yok
Bandırması,Erdek 'i Gönen'i var sakin yerlerdir bende Bandırmalı olarak BAlısir merkezi pek sevmem ama biz Bandırma'dan yarım saate Erdekteyiz Tatlısu ve Karşıyakası var güzel yerler tabi İstanbuldan sonra size nasıl gelir bilemem .

merkeze gitme de neresine gidersen derim.. berbat bir yer allah bir daha yolumu düşürmesin o derece...

ogrencilik hayatini Balikesirde yasamis az cok da ilcelerini gormus biri olarak yaziyorum.
yasam tarziniz nasil bilmiyorum ama Dursunbey cidden yasanacak yer degil.

Tabiiki İstanbul'dan sonra sıkıntılar yaşanabilir; ama bence en doğrusu maddi manevi daha rahat yaşanabilicek yerlere göç etmek..

Hayat şartlarını kolaylaştırmak iç huzuru getirir.

X