Ben üni öğrencisiyken hiç tanımadığım biri arkamdan yaklaşıp bıçakla saldirip kaçmıştı. O zaman karaciger darbe almıştı. Sedimantasyon değeri yükselmişti ve karaciğerde yağlanma olduğu söylenmişti. Dr yağlanma için spor önerdi. Bundan bağımsız olarak sedim değeri düşünce de vitamin kullan vs herhangi bir öneride bulunulmadi. Belki sizinki de zamanla yoluna girer inşallah. O dönem çok et tükettim benhımmm şimdi anladım. Bana Covid saldırdığında karaciğerime zarar verdi ve karaciğer değerlerim uçmuştu. Bende dengelemek adına, vitamin vitamin geziyorum.
Hatta 2-3 hafta önce covid D vitaminini sömürüyor diye güneşlendim bu seferde cildim ciddi yandı oysa Eylül güneşi ne kadar yakar diye düşünmüştüm.
cahillik başa bela : (
Benim kizimin bobreklerinde kristaller olustu mesela fazla dvitten. Doktor kontrolunde kullanimi uygun tabiki o ayri bisey.doktorların bu konuda garip bir takıntısı var. Ama çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Benim doktorum hem omega 3 hem magnezyum hem d vitamini veriyor 4 mevsim kullanıyorum hepsini. D vitaminini dengede tutabilmek için hepsini birlilte almak lazım. Benim özel bir rahatsızlığım var onun için kullanıyorum. D vitaminim düştüğü an hastalık belirtilerim başlıyor. Ama bunu farketmem yıllarımı aldı doktorların d vitamini önemsiz takıntıları yüzünden.
Mollers doktorumuz gelişimsel pediatri uzmanı boy ve kilosu gelişimi icin en faydalı ve doğalı bu dediBu markayı önerir misiniz ya da memnun olduğunuz markalar varsa yazarsanız çok iyi olur :)
Suan ben ersag omega tablet gida takviyesi kullaniyorum memnunumBu markayı önerir misiniz ya da memnun olduğunuz markalar varsa yazarsanız çok iyi olur :)
EPA ve DHA degeei toplamimiz gayet iyi ozamanMerhabalar, balık yağı alırken önemli olan EPA ve DHA değerlerinin toplamının 500'den fazla olmasıdır. Çocuklar için marka önerim yok ama yetişkinler için özelden yazarsanız önerebilirim :)
Mollers doktorumuz gelişimsel pediatri uzmanı boy ve kilosu gelişimi icin en faydalı ve doğalı bu dedi
Benim kizimin bobreklerinde kristaller olustu mesela fazla dvitten. Doktor kontrolunde kullanimi uygun tabiki o ayri bisey.
Ama yaz mevsiminde gerek yok diyor cogu hekim. Yaz basinda dvitim dusuktu mesela doktor gerek yok takviyeye dedi. Yaz sonunda degerlerim yukselmisti.
Iste o yuzden vitamin deyip gecmemek illa ki doktor kontrolunde kullanmak gerek.işte fazlası böbreklere gidiyor d vitamininin onu önlemek için d3k2 denen ürünler var. Çocuk için kesinlikle gereksiz bence de. Ben o şekilde kullanıyorum. D vitamininin fazlası böbreklerde taş yapmasın da kemiklere taşınsın diye k2 vitamini eklenmesi gerekiyor. K2 eklenmiyorsa eğer sürekli kontrol edilip 50 üzerinde ve 100 altında tutulması sağlanmalı.