Bebek Beslenmesi Balık yağının bağışıklık için çok faydalı olduğunu okudum. Hem kendim hem çocuğum için başlamak istiyorum easyfishoil markasını kullanan var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
hımmm şimdi anladım. Bana Covid saldırdığında karaciğerime zarar verdi ve karaciğer değerlerim uçmuştu. Bende dengelemek adına, vitamin vitamin geziyorum.

Hatta 2-3 hafta önce covid D vitaminini sömürüyor diye güneşlendim bu seferde cildim ciddi yandı oysa Eylül güneşi ne kadar yakar diye düşünmüştüm.

cahillik başa bela : (
Ben üni öğrencisiyken hiç tanımadığım biri arkamdan yaklaşıp bıçakla saldirip kaçmıştı. O zaman karaciger darbe almıştı. Sedimantasyon değeri yükselmişti ve karaciğerde yağlanma olduğu söylenmişti. Dr yağlanma için spor önerdi. Bundan bağımsız olarak sedim değeri düşünce de vitamin kullan vs herhangi bir öneride bulunulmadi. Belki sizinki de zamanla yoluna girer inşallah. O dönem çok et tükettim ben

doktorların bu konuda garip bir takıntısı var. Ama çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Benim doktorum hem omega 3 hem magnezyum hem d vitamini veriyor 4 mevsim kullanıyorum hepsini. D vitaminini dengede tutabilmek için hepsini birlilte almak lazım. Benim özel bir rahatsızlığım var onun için kullanıyorum. D vitaminim düştüğü an hastalık belirtilerim başlıyor. Ama bunu farketmem yıllarımı aldı doktorların d vitamini önemsiz takıntıları yüzünden.
Benim kizimin bobreklerinde kristaller olustu mesela fazla dvitten. Doktor kontrolunde kullanimi uygun tabiki o ayri bisey.
Ama yaz mevsiminde gerek yok diyor cogu hekim. Yaz basinda dvitim dusuktu mesela doktor gerek yok takviyeye dedi. Yaz sonunda degerlerim yukselmisti.

Efa kullandım cocuklukdan beri yaz aylarında vermezdi annem agır gelir diye... Sonrada imkan varsa amerikadan portakal özlü geldi o ne mideyi rahatsız etti ne koku ne tat agızda kırıp jelatinini atıyordum...
Ama çok kullanmanında karaciğeri yorabılecegini düşünüyorum bilemiyorum

Biz uzun zamandır kullanıyoruz her sonbaharda başlayıp ilkbahara kadar . Ben möller aldım yeşil şişeli 3-4 yıl ondan kullandılar . Ocean aldım 2 yıl kadar ama şimdi nutrigen büyümek için olanını kullanıyorum . Bir arkadaşım tavsiye etmişti . Çocuklar onu daha çok sevdi .

Bana kalsa her şey ne için üretiliyorsa sadece o olmalı ne kadar az katkılı o kadar iyi bence .Balık yağı mesela saf balık yağı olmalı ama içine bir sürü vitamin vs katıyorlar . Uzun vadede umarım faydasını görürüz.

Ben bir defa kapsül şeklinde bir balık yağı kullandım,çok kötü oldum kustum,bir daha kullanmam.ama mide rahatsızlığım var o yüzden olmuş da olabilir,siz bence aile hekimine danışın.

Ben eczaneden almistim gecen kis icirdim faydasi var gelisimi sagliyor marka olarak o yada bu diyemem icerigi saglam olmali yoksa omega 3 chia da da var bu sene chia yiyecegiz daha dogal geliyor bana

Bebeğim için kullanıyorum. "Efa liquid". Doktorum bunu önerdi. Omega3 daha yoğunmuş. Hemen her markada bazı değerler değişiyor. İyi bir araştırma yapıp almanızı öneririm. Biz memnunuz ilk şişe bitti. İkinciye geçmek için danışacağız.

Merhabalar, balık yağı alırken önemli olan EPA ve DHA değerlerinin toplamının 500'den fazla olmasıdır. Çocuklar için marka önerim yok ama yetişkinler için özelden yazarsanız önerebilirim :)
EPA ve DHA degeei toplamimiz gayet iyi ozaman

Eklentiler

• 20201027_132343.jpg
    20201027_132343.jpg
    76,3 KB · Görüntüleme: 123
  • 20201027_132339.jpg
    20201027_132339.jpg
    92,5 KB · Görüntüleme: 131
Benim kizimin bobreklerinde kristaller olustu mesela fazla dvitten. Doktor kontrolunde kullanimi uygun tabiki o ayri bisey.
Ama yaz mevsiminde gerek yok diyor cogu hekim. Yaz basinda dvitim dusuktu mesela doktor gerek yok takviyeye dedi. Yaz sonunda degerlerim yukselmisti.

işte fazlası böbreklere gidiyor d vitamininin onu önlemek için d3k2 denen ürünler var. Çocuk için kesinlikle gereksiz bence de. Ben o şekilde kullanıyorum. D vitamininin fazlası böbreklerde taş yapmasın da kemiklere taşınsın diye k2 vitamini eklenmesi gerekiyor. K2 eklenmiyorsa eğer sürekli kontrol edilip 50 üzerinde ve 100 altında tutulması sağlanmalı.

Ocean kullandım hamileliğimde kapsül şeklinde olanlardan ifos onayı var ve epa dha değeri iki çeşit fiyat değişiyor 1200 mg olanını tavsiye ederim yetişkin için ama çocuklarda bilmiyorum daha kullanmadık

işte fazlası böbreklere gidiyor d vitamininin onu önlemek için d3k2 denen ürünler var. Çocuk için kesinlikle gereksiz bence de. Ben o şekilde kullanıyorum. D vitamininin fazlası böbreklerde taş yapmasın da kemiklere taşınsın diye k2 vitamini eklenmesi gerekiyor. K2 eklenmiyorsa eğer sürekli kontrol edilip 50 üzerinde ve 100 altında tutulması sağlanmalı.
Iste o yuzden vitamin deyip gecmemek illa ki doktor kontrolunde kullanmak gerek.

X