Deniz Ürünleri Balık menüsü desem ne dersiniz?

neye ne olur bılemem ama
çorba falan yapma sakın. o kadar seyı nasıl yıyeceksınız :=) balık, 1-2 çeşit meze ve mis gibi salata
yeter de artar bıle. ılk bas corba ıcılırse mıde de çok az yer kalır.

benım balık menüm; hangı balıgı ıstıyorsak onu alıyoruz
bol yeşillikli salata
sogan halkası
isteyen varsa helva

Balığa bayılırım. Misafire sunum açısından en çok Fırında çipura yakıştırırım. Bütün olarak piştiği ve bir tanesi porsiyon geleceği için. Yalnız çipuranın iki boyu oluyor biri küçük deniz, diğeri büyük, okyanus diye satıyorlar. Küçüğü doyurucu olmaz. Ay canım balık çekti öf : ) Bir tarafı kızarınca diğer tarafını çevirip Orayı da kızarına kadar pişirirsin. Yanına pilaki olur piyaz olur, torba yoğurtlu Semiz olur, dondurulmuş patates kızartabilirsin, bol salata. Çorba olmasa da olur bence. hangi Çorba yakışır bilemedim hiç balıktan önce Çorba içmedim.

Misafirim tam bir balık hastası hamsiyi çok seviyor ama ben hamsiyi ortaya düşünüyorum ekstaradan büyük bir balık ta olsun istiyorum

Balıkta çipura derim. Yaglı oldugundan cok lezzetli oluyor. Fırına atın. Sade yapın. üzerlerine ufak parca tereyagı koyun.Süper oluyor. Fırının grilini açın, üzerleri hafif kızarsın. 40 dk. yeter pişmesi için.

Yanınada patates kroket yapın. ikisi cok güzel bir ikili oluyor. birde bol salata offf ki ne offf

Kesinlikle bu mevsimde levrekler iyice güzelleşmiş oluyor.

Meze olarak, haydari, atom, patlıcan salatası, kavun-peynir, limonlu zeytinyağlı karides, tarama falan olabilir.

Tek basina bi levrek insani doyuruyor. Corba falan fazla geLir. Acili ezme, salata, haydari, deniz borulcesi, kalamar yapabilirisniz ekstra olarak.

Eğer vaktin varsa, arkadaşın yakın zamanda gelmicekse lakerda yapabilirsin meze gibi. Ya da levreği fırında yapıp, deniz ürünleri mantısınıda yanına atıştırmalık olarak yapabilirsin. Hem sunumu cok güzel hem de midye falan seviyorsanız güzel gidiyor.

Ben Levrekten sasmam. Yanina rokali limonlu salata. Firinda kremali kasarli patates..
Tatli tuketmiyoruz biz baliktan sonra..
Canım sana katılıyorum kesinlikle patates ve rokalı salata olmalı
sana ve tabi konu sahibine tavsiyem balık sonrası fırında helva çok güzel gidiyor

Canım sana katılıyorum kesinlikle patates ve rokalı salata olmalı
sana ve tabi konu sahibine tavsiyem balık sonrası fırında helva çok güzel gidiyor
Revani diye düşünmüştüm çayın yanında direk yemek üstüne tatlı yemiyor çünkü

Künefe yakışır mi sizce?
Künefe gitmez bence.

Tatlı olarak balıkçılarda sufle olur genelde. belki o yüzden alışkanlık oldu ben çok yakıştırıyorum.

Balık olarak levrek ve somon pratik olur. İkisini de fırına atıp pişirebilirsin.

Alkol olucaksa yoğurtlu, patlıcanlı mezr çeşitleri yapabilirsin. Zeytinyağlı barbunya. Fırın patates. Soğan halkası.

Ortaya bol yeşillikli karışık salata.

Bu aksam gittik balıkçıya. Beyaz peynır közlenmıs kırmızı biber patlıcan salatası yoğurtlu patlıcan maydanoz salatası domates soğanlı salata bır de mayonezli peynırlı yesıl salata. Sonra kadayıfta jumbo karides kalamar ahrapot fener kavurma. Sonra da yarım levrek ızgara, üstüne cay ve kızarmış dondurma:) sonra da kahve soda ve meyve tabağı ile menüyü kapatıyoruz:)

Oooohhhh maaşallah afiyetler olsun yalnız ben bunları yaparsam çocuğun beni alması farz olur aşağısı kurtarmaz yani :))

Balık olarak dilbalığı tavsiye edebilirim canım, yanına yeşil salata. Yemede yanında yat. Kayınvalidemin tabiri ile :Ölü yese dirilir )

Banada banada... Iyisiniz vallahi Afiyet bal şeker olsun canım

ben çipura levrek tarzı balıkları seviyorum fırında hem rahat hazırlarsın hem çok koku yapmaz,
önden mercimek çorbası olabilir, balık, balıkın yanına roka, soğan, limon, bol yeşil salata, zeytinyağlı fasulye, patlıcan ezmesi çeşitli mezeler
daha sonrada irmik helvası üstü dondurma hoş olur
bence misafire uygulanabilecek güzel bir mönü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…