Deniz Ürünleri Balık menüsü desem ne dersiniz?

Valla ben karadeniz de bile hiç taptaze balık yiyemedim.Zaten yediğimiz domatesler bile bizim domatesimiz değil ki .Hollanda'dan domates tohumu aldığımızı duyduktan beri bu tazelik,yerli malı olayını takmıyorum .:KK48:

haklisiniz sizi anliyorum.ben kartal`da oturuyordum.orada balikcilar var.mevsiminde baliklari onlardan aliyorduk.taptaze idiler.bir de balikciyla ahbap olmak gerekiyor:)hep ayni balikcidan alirsaniz iciniz rahat olur.

sekiz yildir almanya`dayim.en cok özledigim sey baliklar.balik mevsimi gelince icim cekiliyor sanki.ben burda hep somon yedigim icin kendi baliklarimizi özlüyorum.burada bir sürü balik cesidi denedim.ama bir cogu damak tadima uymuyor.sadece somon bir de uskumru yiyebiliyorum.o yüzden de böyle duygusal bir cevap yazdim.

hele bir de hamsi ve istavrit yok mu.her gün yerim valla.böyle lezzetlerin kiymetini bilmek lazim:)

kesinliklee norveç somonu diyorum... diğerlerine göre daha lezzetli ve kokusu daha az..
yanına roka salatası mutlaka.

haklisiniz sizi anliyorum.ben kartal`da oturuyordum.orada balikcilar var.mevsiminde baliklari onlardan aliyorduk.taptaze idiler.bir de balikciyla ahbap olmak gerekiyor:)hep ayni balikcidan alirsaniz iciniz rahat olur.

sekiz yildir almanya`dayim.en cok özledigim sey baliklar.balik mevsimi gelince icim cekiliyor sanki.ben burda hep somon yedigim icin kendi baliklarimizi özlüyorum.burada bir sürü balik cesidi denedim.ama bir cogu damak tadima uymuyor.sadece somon bir de uskumru yiyebiliyorum.o yüzden de böyle duygusal bir cevap yazdim.

hele bir de hamsi ve istavrit yok mu.her gün yerim valla.böyle lezzetlerin kiymetini bilmek lazim:)
Umarım en yakın zamanda memleketimize dönersiniz:KK43:

İstavrit ben de çok severim.Anlıyorum sizi de .Memleket hasreti zor olur.:KK60:

Balik-Takvimi.jpg

Yazın pek balık yenmez ama ben bu mevsimde Akya Şiş öneririm yumuşacık olur. Karagöz de yaza yağlanmış olur onu da öneririm. Bu tarz balıkları sakın buğulama yada yağda pişirerek rezil etmeyin, ızgarası makbuldur. İlla kendim hazırlayacağım der misiniz bilmiyorum ama balıkçıların çoğu pişirme evi olarak da çalışıyor ızgara yaptırabilirsiniz alacağınız yerde.
Off canım Akya çekti :kk77: öyle sıradan balıklara benzemez löp ettir bembeyaz. Biraz terbiyede bekletip şişe geçirdin mi yemeye kıyamaz insan :KK49:

Balığın yanına bol sarımsaklı bol rokalı, kabukları alınmış ufacık doğranmış domatesli , biraz kaşar peynirli ve az balzemikli bir salata.

Tatlı niyetine de sıcaklarda iyi gidecek soğuk bir şeyler ikram edersiniz şahsen fırında tahin helvası içimi bayar benim iki kaşıktan sonra. Bu havalarda irmik helvası yapıp yanına dondurmayla ikram ederseniz daha hafif olur.

Balik-Takvimi.jpg

Yazın pek balık yenmez ama ben bu mevsimde Akya Şiş öneririm yumuşacık olur. Karagöz de yaza yağlanmış olur onu da öneririm. Bu tarz balıkları sakın buğulama yada yağda pişirerek rezil etmeyin, ızgarası makbuldur. İlla kendim hazırlayacağım der misiniz bilmiyorum ama balıkçıların çoğu pişirme evi olarak da çalışıyor ızgara yaptırabilirsiniz alacağınız yerde.
Off canım Akya çekti :kk77: öyle sıradan balıklara benzemez löp ettir bembeyaz. Biraz terbiyede bekletip şişe geçirdin mi yemeye kıyamaz insan :KK49:

Balığın yanına bol sarımsaklı bol rokalı, kabukları alınmış ufacık doğranmış domatesli , biraz kaşar peynirli ve az balzemikli bir salata.

Tatlı niyetine de sıcaklarda iyi gidecek soğuk bir şeyler ikram edersiniz şahsen fırında tahin helvası içimi bayar benim iki kaşıktan sonra. Bu havalarda irmik helvası yapıp yanına dondurmayla ikram ederseniz daha hafif olur.

ilk defa duydum bu baligi.acaba yazin balikciya gitmedigimden mi yoksa nesli tükenen bir balik olmasindan mi?

ilk defa duydum bu baligi.acaba yazin balikciya gitmedigimden mi yoksa nesli tükenen bir balik olmasindan mi?

Akya mı? Google görsellerde aratırsanız nasıl bir canavar olduğunu görebilirsiniz. İridir ve eti de oldukça dolgundur dışardan bakan tavuk şiş zanneder ben öyle sanmıştım ilk görünce pişmiş halini :) Akdeniz'de çok yaygın galiba Antalya ve Mersin civarı ama ben Ankaralıyım Ankara'daki balıkçılarda en azından 3-4 tanınmış balık restoranında mevcut.

Çok severek gittiğimiz bir balıkçıda, yemekten sonra "haşhaş tatlısı" sunuluyor isteğe göre. Sizde düşünebilirsiniz.

yemek ickili mi olacak ickisiz mi?
mezeler ickiye gore tercih edilmelidir. beyaz sarap varsa baska, raki varsa baska seyler hazirlamak gerekir.
bir de yemege ne zaman gelecek arkadaslariniz? aperatif hazirlamanizi gerektirecek kadar erken geleceklerse menunuzu daha sade tutabilirsiniz.

iyi de karadenizliler hamsiden baska balik sevmezler:)saka saka.ama acaba balik mevsimini bekleseniz nasil olur.mesela eylül sonu ekim basi gibi.sonra da mis gibi cinekop biraz gecince sari kanat sonra da baliklarin sahi lüfer olur.izgarada lüfer yaparsiniz.ya da tava da cinekop sarikanat olmaz mi?simdi balik mevsimi degil.cipura ciftliklerde üretiliyor.cipurayi firina verebilirsiniz.ben olsam beklerdim tam bir balik ziyafeti icin.

ha bu arada palamutu unutmusum.sonbaharda palamut mevsimi baslar.cingene palamudu.atarsiniz izgaraya mis gibi olur.
bir de balik yapacaksiniz yanina patates salatasi yapabilirsiniz.baliga en yakisani patatesdir.yok eger soslu balik yapicam derseniz de pilav yapabilirsiniz.ama soslu baliklar bizi bozar:)ben baligi ya tavada ya da izgara da severim.bugulama falan benim tarzim degil.

Yazınızı okuyunca kendimi bir an safranboluda buldum:KK48: Kışın eşimin memleketine gittiğimizde kayınpederim bartın' dan kendi tuttuğu balıkları hem tava hem ızgara olarak hazırladı bize. Muhteşem bir lezzet taze balığın tadı. İnan balıkta o kadar kan ilk defa gördüm. Ben izmirdeyim ama yinede tutulduğu an tüketemiyoruz malesef. Konu sahibi arkadaşım bencede balık zamanı değil hepsi kültür veya buzhane...İlla yapacağım diyorsan ithal somon öneririm.

Akya mı? Google görsellerde aratırsanız nasıl bir canavar olduğunu görebilirsiniz. İridir ve eti de oldukça dolgundur dışardan bakan tavuk şiş zanneder ben öyle sanmıştım ilk görünce pişmiş halini :) Akdeniz'de çok yaygın galiba Antalya ve Mersin civarı ama ben Ankaralıyım Ankara'daki balıkçılarda en azından 3-4 tanınmış balık restoranında mevcut.
tesekkür ederim bilgi icin.size yazmadan önce baktim google`den ama dedigim gibi daha önce hic duymamistim.belki de istanbul da oldugumdandir.denk gelirsem mutlaka deniyecegim.:)

tesekkür ederim bilgi icin.size yazmadan önce baktim google`den ama dedigim gibi daha önce hic duymamistim.belki de istanbul da oldugumdandir.denk gelirsem mutlaka deniyecegim.:)

İstanbulda da bulursunuz bence ben Ankara'da yiyebiliyorsam:) Sarıyer'de bi mekanda yemiştim reklam olmasın aklınıza düşerse özelden tavsiye ederim hala duruyorsa.

yemek ickili mi olacak ickisiz mi?
mezeler ickiye gore tercih edilmelidir. beyaz sarap varsa baska, raki varsa baska seyler hazirlamak gerekir.
bir de yemege ne zaman gelecek arkadaslariniz? aperatif hazirlamanizi gerektirecek kadar erken geleceklerse menunuzu daha sade tutabilirsiniz.
Daha1 hafta var alkol olmicak zaten ramazan geliyo:))

Hamsi yetişmeyen bu lanet ülkede en yakımı ve yaz kış yenilenileni tilapia benim için. Izgarada mis olur. Yanına patates püresi yanına roka salatası ve tabiki rakıyla:) (ha onu bulmakta ayrı bı olay) afiyet olsun

Levreği folyo içinde fırına verirsin, yanınada kırmızı soğan roka maydonoz salatası,bir de helva üzerine limonda sıktık mıı... Ağzım sulandı vallahi:))
Tabi bide yanına rakı candır...
Galiba bu aylarda levrek yemek daha uygun oluyor.

açıkçası ben misafire balık menüsünü çok düşünürdüm... çünkü balık herkesin yiyeceği bir yemek değil ayrıca çok çeşidi olan bir yemek türü herkesin damak tadına uymayabilir... kolay gelsin afiyet olsun şimdiden...

X