• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balık Kâbusu.

Siz anlatınca canım çekti yaa ben de yapıcam. :kk77: Herhangi bir fileto balıktan da olur di mi palamut şart değil?
Yazarken benim de canım çekti:KK48: Olur hatta fileto olmasına bile gerek yok, içi temizlensin haşlanınca zaten kolayca temizleniyor kılçıktan. Büyük balık olursa ayıklaması daha kolay olur.

Tazeyse hiç bir şey olmaz yogurtla bile yenebilir.Benim babam sürekli balık tutar.Ayrıca temizleyip buzluga da atarız hiç bozulmadı.
Bende temizleyip yıkayıp attım dolaba şokluyor zaten birşey olmaz dimi .
Yoksa çıkarıp atarım bozulduğunu nasıl anlarım kokusundan mı?

Bayilirim baligin her turlusune ama temizlemek ve kokusu iskence gibi esiniz temizletip pisirtip alip gelsin babamlarin ordaki balikci temizliyip pisirip sarip veriyordu

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hanımlar,
Herkes hem fikir olduğuna göre somon candır deyip haftada iki yediririm çocuklara .:bicak:

Bende temizleyip yıkayıp attım dolaba şokluyor zaten birşey olmaz dimi .
Yoksa çıkarıp atarım bozulduğunu nasıl anlarım kokusundan mı?

Bise olmaz bi sure karadeniz tarafinda yasadim bi ablanin esi cok tutuyormus derin donrurucuda sakliyormus uzun sure kadin bizede yapti bikac kez hicbirimize bisey olmadi

Bayilirim baligin her turlusune ama temizlemek ve kokusu iskence gibi esiniz temizletip pisirtip alip gelsin babamlarin ordaki balikci temizliyip pisirip sarip veriyordu
Ben burada hiç pişiren görmedim caddede bir tane balık lokantası var o kadar .
Balık pek tüketiliyor sanırım.
Kışın satılır yazın da bim de var ya dondurulmuş filan öyle .

Kızlar merhaba,
Ben asla balık yiyemem, evde de pişiremiyorum bu yüzden .
Ölü balıklardan korkuyorum resmen :eek:
İki tane çocuğum var .
Büyük kızım hiç balık yemedi 2.5 yaşında .(balık yağı ile telafi etmeye çalıştık )
Küçük kızım 9 aylık şimdi o da öyle olsun istemiyorum, gittim bugün istavrit aldım .(balıklar hakkında hiç bilgim yok)
Önce küçük deniz balıkları olsun istedim ama ,temizlemek baya zordu .
Bir kaçını çorba için kullandım .
Biraz kaldı onu da temizlemiş olarak dondurdum sizce o bozulur mu?
Balık yedirme den sadece balık yağı kullanarak büyüten varmı çocuklarını?
Beni bu dertten kurtaracak fikirlerinize ihtiyacım var .

balıkçılar temizleyip veriyor temizlenmiş olarak alabilirsin hatta fileto şeklinde istiyorum dersen kılçığını da temizlerler. dondurup kullanman sorun olmaz ama çok fazla bekletme tazeliğini kaybeder bozulmasa da. bazı marketlerde özellikle bimde fileto şeklinde var

O balıkların ismi ne biliyor musunuz acaba ?
yazarhanim35 yazarhanim35
bimden uskumru aldım ben çok güzeldi çözdürdüm pişirdim mis gibi uskumru levrek gibi balıkları balıkçıdan fileto şeklinde rica edebilirsin. ton balığı yedirebilirsin temizleme derdi yok. makarnası vs karıştırıp.
pınarın mezgit filetosu var çıtır balıkları var.hamsi karides hatta kalamar bile var pınarda.

hatta balıkçıdan somon alıp pişirebilirsin zahmetsiz bir balık.

bimden uskumru aldım ben çok güzeldi çözdürdüm pişirdim mis gibi uskumru levrek gibi balıkları balıkçıdan fileto şeklinde rica edebilirsin. ton balığı yedirebilirsin temizleme derdi yok. makarnası vs karıştırıp.
pınarın mezgit filetosu var çıtır balıkları var.hamsi karides hatta kalamar bile var pınarda.

hatta balıkçıdan somon alıp pişirebilirsin zahmetsiz bir balık.
Teşekkürler alırım artık.

Eşimde bende acaip severiz baliği hazir sezonu da açıldı levrek alalim dedik guzelce ızgara yaptik bizim oğlan yemedi 2 catal zorla yemistir... kime cekti bu çocuk ya. Çorba fikri güzelmiş bende çorba yapayim haftaya. Küçük balıkla uğraşmayin ya en iyisi cupra yada levrek somon da önermisler bende bi deneyeyi bebiş için. Takipteyim.

Bizim evde haftada iki kere balık yenirdi sezon olduğunda. Batı Karadeniz'de yaşıyorum. Balık hiç sevmezdim çocukken. Zorla yerdim çok kötü günlerdi. Sonra sonra alıştım sanırım. Ama hala küçük balık sevmem, uğraşamam da onunla. Temizletilip gelse bile kim kızartacak. Çipura, somon, levrek, lüfer, palamut, kalkan gibi balıklar kurtarıcı. Fırında mis gibi oluyor. Küçük balıkları da eşim pişirtip getiriyor, ev de kokmuyor. Bir de balık eskiden ucuzdu yav, et yiyemeyen balık yerdi. Hadi ithal somonu geçiyorum ama bir çipura, bir levrek almaya kalksan tanesi 35-40 tl. Makarna kafa olacağız hep beraber bu gidişle. Ayrıca ne güzel annesiniz, çocuklarınız için tahammül edemediğiniz bir şeye alışıyorsunuz. Çoğu kişi bunu yapmıyor. Sevgiler :)
Çipura tanesini 35 tl ye ki aliyorsunuz??? Cok kötü fena öyleyse. Bugun 2 levrek aldik 16 tlydi

Çipura tanesini 35 tl ye ki aliyorsunuz??? Cok kötü fena öyleyse. Bugun 2 levrek aldik 16 tlydi

Benim yaşadığım yer inanılmaz pahalı maalesef. İstanbul, Ankara gibi şehirlere gittiğimiz zaman şaşırıyoruz biz ne kadar ucuza bol seçenek var diye. Sezon açıldığında fiyatlar böyle, kışın en ucuz 20 liraya yedik geçen yıl tanesini. Hamsi bile on liranın altına düşmüyor. Güya küçük şehir, hayat daha kolay dersin ama Türkiye'de gördüğüm en pahalı şehir burası.

Baligi cok severim, ayrica cok faydalidir cocuklarinizi uzak tutmayin baliktan. Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama istanbulda balikcilar var temizliyor pisiriyor veriyor. O sekilde alip yedirebilirsiniz.

Bende balık delisiyim bir Karadeniz kızı olarak :)

Evde pisirmesende güvendiğin bir yerde pisirtip evde yedirebilirsin evde yapacaksan temizletip alabilirsin evde bi sudan gecirirsin tamamdır

Ben oğluma somon yapardım fırında kokmazdi temizligide

Hamsili ekmek :kk77::KK48: ? Ben de diyorum nie isindim sana :KK53: denizden ne ciksa yerim konu sahibi kesinlikle cocuklarina alistirmalisin b12 icin cok onemli

7 24 balik yiyebilirim.denizden babam ciksa yerim ah ege mezeleri ve balik.kizim benide gecti tvde duymus anne sezon acildi ohh sukur dedi : )
Dondurucuda bozulmaz hayir ama balik mevsimi dondurucuya gerek yok.bol bol balik yedirin lütfen

Back
X