- 15 Aralık 2013
- 15.638
- 35.824
- 798
Annem böyle cani gibi kafasını koparıp temizler .bende kesip içini filan aldım kılçık filan kalmasın diye.
İşte istavritin kılçığı alınmaz cok zor olur öyle.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annem böyle cani gibi kafasını koparıp temizler .bende kesip içini filan aldım kılçık filan kalmasın diye.
Bende eskiden sevmezdim ayda yılda yersem yerken ateslenirdim zehirlenecem diye :) sonra hamile kaldim haftada 2 gün yemeğe başladım ama kendim yapmam esim yapar buyuk balik fırında ama harika sos hazırlıyor balik kokusu vs olmuyor ... öyle basladim yemeye oğlum pek yemiyor o sahilde kokunca canı istiyor balik yagi kullanıyorum kışınBenimki balık sevmmekten öte basım ağırdı midem bulandı şuan yani en
iyisi dışarıda pişirilmesi .
reynax
Kolayı var balıkçılar kilosunu 5 lirays pişiriyor ev kokmıyorKızlar merhaba,
Ben asla balık yiyemem, evde de pişiremiyorum bu yüzden .
Ölü balıklardan korkuyorum resmen
İki tane çocuğum var .
Büyük kızım hiç balık yemedi 2.5 yaşında .(balık yağı ile telafi etmeye çalıştık )
Küçük kızım 9 aylık şimdi o da öyle olsun istemiyorum, gittim bugün istavrit aldım .(balıklar hakkında hiç bilgim yok)
Önce küçük deniz balıkları olsun istedim ama ,temizlemek baya zordu .
Bir kaçını çorba için kullandım .
Biraz kaldı onu da temizlemiş olarak dondurdum sizce o bozulur mu?
Balık yedirme den sadece balık yağı kullanarak büyüten varmı çocuklarını?
Beni bu dertten kurtaracak fikirlerinize ihtiyacım var .
Balık köftesi çocuklar için bir alternatif olabilir ama yapımı biraz uğraştırıyor. Ben palamut faydalı diye içi temizlenmiş balığı haşlıyorum, siyah kısımlarını ayrıca yediriyorum, kılçıklarını ayırıp etini bir kaba alıyorum. Sonra içine yumurta, baharat, kuru soğan ve sarımsak rendesi, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dere otu, varsa haşlanmış suyu alınmış pirinç yoksa galeta unu katıp yoğuruyorum, sonra bunu kızartıyorum. Fırında da yapılıyormuş ama ben denemedim. Somon, levrek gibi balıklar ile de yapılabilir. Ben palamutu sevmediği için bu şekilde yapıyorum tadına alışsın diye.
Aynen istediğin balıktan yapabilirsin ama genelde hamsi veya sardalyayla yapılıyorSiz anlatınca canım çekti yaa ben de yapıcam.Herhangi bir fileto balıktan da olur di mi palamut şart değil?
Aynen istediğin balıktan yapabilirsin ama genelde hamsi veya sardalyayla yapılıyor
Evet baya zor ayıklanıyor hamsi:/ rica ederim:)Hamsiyi ama minik minik ayıklamak zor değil mi ya hani ben rahatça et elde edebileyim diye ama istediğim balıktan yapabiliyormuşum iyi. Teşekkür ederiiim. :)
Ariyim onları temizleyip yıkayıp attım dolaba.Yikanmis balik tuzsuz bozulur buzlukta.Ayiklanmis alabilirsin yada disarida kizartip getirenler var ne kadar saglikli tartisilir.
Levrek buyuk balik firinda yaparsin etide bol ayiklamayida balikci yapiyor.Daha iyi olur.
Tazeyse hiç bir şey olmaz yogurtla bile yenebilir.Benim babam sürekli balık tutar.Ayrıca temizleyip buzluga da atarız hiç bozulmadı.Nedense balık yedirir İsem zehirlenecekler gibi hissediyorum![]()