• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balık Kâbusu.

Bende asla balık yemem kokusuna ve görüntüsüne tahammülüm yok ilerde cocuklarma hazr pişmiş şekilde alır yedirirm kesinlikle yada buyukannede falan yerler çok faydalı bişey soncta :)

Bende cok balık pişirmeyi sevmem ama biri 6 diğeri 4 yasında iki oğlum var.. Onlar yesinler diye haftada iki 8 aylıktan beri pişiriyorum.. Büyük oğlum şükürki cok seviyor. Küçük oğlum bebekken yemezdi ve yesin diye denemediğim yol kalmadı. Ayıklayıp pilava makarnaya karıştırdım, somonlu makarna yaptım.. Bir yedi iki yedi üçüncüde anladı. Sonra lavası cok sever lavasa sarıp tost makinasına koyuyordum dürüm gibi yapıp öyle öyle alıştı.. Simdi balık dedik mi bizimkiler havalara ucuyor.. Genelde levrek alıyorum ben ayıklayıp alıyorum fırına atıyorum ama esim yemicekse cocuklara bazen patates sogan havuc ve balığı az zeytinyagı ile fırın posetine koyuyorum oyle pişiriyorum.. Cok guzel oluyor cok sevıyorlar.. Özellikle dilbalıpı ve somona cok yakısıyor .. Levrekte oluyor ama.. Koku sıfır ve cok kolay tavsıye ederim birde somon yada kırlangıc corbası var düdüklüye havuc patates sogan maydanoz ve balığı atıyorum 15 20 dakika pişiriyorum ve sonrada blenderdan geceriyorum.. Oda kokusuz be klay bir tarif tavsiye ederim..

Balıkyağı olayınaysa sonucta kimyasal gözüyle bakıyotum ben..

Dün yaptığım çorbayı büyük kızım hiç sevmedi .
Bir iki gün geçsin üzerinden somon yada fileto balık alıp tekrar denerim , tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Kokusu için defne yaprağı koydunuz mu
Soğan da iyi oluyor

Balık delisiyim ben.sadece palamut sevmem.yemem

Mezgit tavsiye ederim çocuklar icin tavuk eti gibi kılçık sorunu da yok cokta lezzetli
İstavrit kılçıklı uğraştirıyor

Doktor kendisi dururken hazır yaga ne gerek var demişti

Artik bircok balikci kendi temizliyor, pisiriyor ve oyle veriyor. Balik yagi ile taze pismis baligin vitamin degeri ayni olmaz. Mesela ben yemekte sogan hic yemek ama nasip olur bebegim olursa butun yemeklere sogan koyacagim cunku onu bu vitaminden mahrum edemem.
2.5 yasindaki kizin icin uzuldum. sen yemiyorsun bari pisirilmis balik alip onlara yedir :(

uskumrunun mevsimi şimdi mesela, alırken temizlet, ızgarada yap, taze balık kokmaz
ya da somon al, pek balık hissiyatı olmuyor löp et olduğu için, yapması yemesi kolay
bence böyle bi korkun varsa bi uzmana gitmelisin böyle şeylerin tedavisi kolay diye biliyorum

somon, dil balığı gibi temizlemesi kolay balıkları alın,
ben buzluğa balık atmam, içime sinmiyor, zaten tezgahtaki balıkların hemen hepsi bir buz görmüş oluyor,
biz evde tekrar dondurunca çözülmüş eti tekrar dondurmuş gibi oluyoruz.

Balık sevilemez mi yaa Çipura yı fırında deneyin, temizlenmiş balığı yıkayıp tuzlayıp az tereyağ ile yağlı kağıda yerleştirip yanına patatesi yuvarlak dilimleyip koyuyorum 1 saat pişiriyorum, çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim.. yağda kızarmadığı için de daha sağlıklı.

Dün yaptığım çorbayı büyük kızım hiç sevmedi .
Bir iki gün geçsin üzerinden somon yada fileto balık alıp tekrar denerim , tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

balık çorbası falan güzel olmaz ki zaten.

bende çok balık sevmem hamsi ve alabalık yerim arada da somon...

hamsi alın mevsimi geliyor artık. onu tavada mısır unu ile pişirin cips gibi kıtır kıtır yer, siz bile sevebilirsiniz :) ayıklatın kılçığını falan...
yada marketlerde dondurulmuş gıda bölümünde ayıklanmış halini alıp sabrederek pişirin ;)

yada alabalığı fırına sadece bol tereyağı parçalarıyla ile direk atın kılçığı pişince çıkarılır zaten onun.

İşlenmiş deniz ürünlerine yönelmeniz lazım o zaman. Dondurulmuş filetolar, küçük kabuksuz karides, halka kalamar, ton balığı vs. Bir de dilim somon hem tad ve koku olarak sevmediğiniz balıklara benzemez öyle balık balık kokmaz, hem de hiçbir ayıklama, temizleme işlemi yapmadan direk fırına atıverirsiniz.

balık çorbası falan güzel olmaz ki zaten.

bende çok balık sevmem hamsi ve alabalık yerim arada da somon...

hamsi alın mevsimi geliyor artık. onu tavada mısır unu ile pişirin cips gibi kıtır kıtır yer, siz bile sevebilirsiniz :) ayıklatın kılçığını falan...
yada marketlerde dondurulmuş gıda bölümünde ayıklanmış halini alıp sabrederek pişirin :KK66:

yada alabalığı fırına sadece bol tereyağı parçalarıyla ile direk atın kılçığı pişince çıkarılır zaten onun.
Kızım katı gıdaları pek tercih etmiyor o yüzden çorba yaptım .
Onu da içmek istemedi.

İşlenmiş deniz ürünlerine yönelmeniz lazım o zaman. Dondurulmuş filetolar, küçük kabuksuz karides, halka kalamar, ton balığı vs. Bir de dilim somon hem tad ve koku olarak sevmediğiniz balıklara benzemez öyle balık balık kokmaz, hem de hiçbir ayıklama, temizleme işlemi yapmadan direk fırına atıverirsiniz.
Markette satılan ton balıklarına güvenip almalı mıyım sizce ?

sevilmez mii..
siz bu korkularınız asla çocuklara yansıtmayın onlarda bu şekilde düşünüp etkilenmesin..
bu arada dışarda pişirtip getiriyor benm eşim.
temizlemeyi bende yapamam

Markette satılan ton balıklarına güvenip almalı mıyım sizce ?

Konserve bana göre geleneksel ve sağlıklı bir yöntem. Hatta konserve sebze-meyvelerde besin değerlerinin daha yüksek olduğuyla ilgili bir makale okumuştum.

Civadan dolayı endişe ediyorsanız da çoğu balık türünde varmış zaten. Fda 6 yaş üstü için haftada bir, 6 yaş altı için ayda bir önermiş kutu ton balığını içerdiği civarı oranını dikkate alarak. Haftada bir / 2 haftada bir dahil edilebilir bana göre menüye, güzel bir protein kaynağı çünkü.

Firinda somon cocuklara cok yararli.Bence cocuklari mahrum birakmayin.

Bende hiç yemeden büyüdüm ama yine de .
Onlara haksızlık ediyormuş gibi hissediyorum.
Evet haksızlık ediyorsunuz, kendinize iyi bir balıkçı bulun ve en azından haftada bir yaşları itibariyle çocuklarınıza dokunmayacak hafif balıklar alıp balıkçıdan temizlemesini rica edin, böylece temizleyeceğim diye uğraşıp korkmazsınız, çocuklarınıza mutlaka balık yedirin, balık yağı balığın yerini tutmaz, hiçbir gıda takviyesi gerçek gıdaların yerini tutmuyor çünkü, ben de çocukluğumdan beri kerevizden nefret ederdim, pişerken ki kokusu beni mahvediyordu ama kızım için pişiriyordum, yemeğinden hala hiç haz etmiyorum lakin portakal suyu sıkarak zeytinyağlısını yapıyorum veya çiğden salatasını, sevmediğim ne kadar sebze varsa kızıma sevdirdim, çocuklar herşeyi yiyip tadına bakmalı, sevip sevmeyeceklerine kendileri karar vermeli, biz sevmesekte doğadaki tüm sebze-meyveler, et ve balık ürünleri faydalı.

Evet haksızlık ediyorsunuz, kendinize iyi bir balıkçı bulun ve en azından haftada bir yaşları itibariyle çocuklarınıza dokunmayacak hafif balıklar alıp balıkçıdan temizlemesini rica edin, böylece temizleyeceğim diye uğraşıp korkmazsınız, çocuklarınıza mutlaka balık yedirin, balık yağı balığın yerini tutmaz, hiçbir gıda takviyesi gerçek gıdaların yerini tutmuyor çünkü, ben de çocukluğumdan beri kerevizden nefret ederdim, pişerken ki kokusu beni mahvediyordu ama kızım için pişiriyordum, yemeğinden hala hiç haz etmiyorum lakin portakal suyu sıkarak zeytinyağlısını yapıyorum veya çiğden salatasını, sevmediğim ne kadar sebze varsa kızıma sevdirdim, çocuklar herşeyi yiyip tadına bakmalı, sevip sevmeyeceklerine kendileri karar vermeli, biz sevmesekte doğadaki tüm sebze-meyveler, et ve balık ürünleri faydalı.
Haklısınız en önemlisi zekâ gelişimini etkiliyor.
Biran önce kendimi alıştırmalı yım .
Çok soğuk benim yaşadığım şehir .
Öyle böyle değil , kış geçiriyoruz ama donma tehlikesi ile karşı karşıya -40 °C gördük geçen sene :KK53:l
O yüzden bağışıklık sistemleri güçlü olması açısından kış aylarında daha çok dikkat ediyorum .
Yoğurt mayalarım hep ,haftada 4 gün et yediriyorum ,3 gün sebze ama balık yok .
Küçük kızıma da haksızlık olsun istemiyorum haftada 1 yediririm artık .
Bu arada bende kereviz ve karnıbahar sevmem hiç .
:KK70:

bekarken balıktan nefret ederdim, ama öyle böyle değil.. annem balık yapacağınız söylediği gün okuldan karnımı doyurup gelirdim :27: evlendikten sonra eşimin bir balık hastası olduğunu öğrendim ki Karadenizli falan da değil kendisi :) ufak ufak alıştırdım kendimi, çocuklar olduktan sonra haftada 2 gün balık yediriyorum.. babalarına çekmişler herhalde ayılıp bayılıp yiyorlar.. kendinizi mutlaka alıştırın, balık özellikle çocuklar için çok faydalı.. üstelik şimdi balıkçılar temizliyor, ben hiç balık temizlemiyorum hamsi dahil..

taze balığın üzerine süt ve süt ürünlerini yemş biri olarak söyleyeyim balıktan kolay kolay zehirlenmezsiniz.. ama tazeyse, ona mutlaka dikkat edin.. bir de arada somon yazdığınızı okudum, somon en alerjik balıklardan biridir, mesela benim oğlum ne zaman yese alerjik reaksiyon gösteriyor o yüzden somon almıyorum.. ona mutlaka dikkat edin.. bu hafta balık pazarında palamut'u kiloyla satıyorlardı, bu kafayla giderlerse yakında balık bulamayabiliriz hazır hala çıkıyorken yiyin bence :)

Back
X