- 27 Kasım 2014
- 4.024
- 5.042
- 158
- 32
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dün yaptığım çorbayı büyük kızım hiç sevmedi .
Bir iki gün geçsin üzerinden somon yada fileto balık alıp tekrar denerim , tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Kızım katı gıdaları pek tercih etmiyor o yüzden çorba yaptım .balık çorbası falan güzel olmaz ki zaten.
bende çok balık sevmem hamsi ve alabalık yerim arada da somon...
hamsi alın mevsimi geliyor artık. onu tavada mısır unu ile pişirin cips gibi kıtır kıtır yer, siz bile sevebilirsiniz :) ayıklatın kılçığını falan...
yada marketlerde dondurulmuş gıda bölümünde ayıklanmış halini alıp sabrederek pişirin
yada alabalığı fırına sadece bol tereyağı parçalarıyla ile direk atın kılçığı pişince çıkarılır zaten onun.
Markette satılan ton balıklarına güvenip almalı mıyım sizce ?İşlenmiş deniz ürünlerine yönelmeniz lazım o zaman. Dondurulmuş filetolar, küçük kabuksuz karides, halka kalamar, ton balığı vs. Bir de dilim somon hem tad ve koku olarak sevmediğiniz balıklara benzemez öyle balık balık kokmaz, hem de hiçbir ayıklama, temizleme işlemi yapmadan direk fırına atıverirsiniz.
Markette satılan ton balıklarına güvenip almalı mıyım sizce ?
Evet haksızlık ediyorsunuz, kendinize iyi bir balıkçı bulun ve en azından haftada bir yaşları itibariyle çocuklarınıza dokunmayacak hafif balıklar alıp balıkçıdan temizlemesini rica edin, böylece temizleyeceğim diye uğraşıp korkmazsınız, çocuklarınıza mutlaka balık yedirin, balık yağı balığın yerini tutmaz, hiçbir gıda takviyesi gerçek gıdaların yerini tutmuyor çünkü, ben de çocukluğumdan beri kerevizden nefret ederdim, pişerken ki kokusu beni mahvediyordu ama kızım için pişiriyordum, yemeğinden hala hiç haz etmiyorum lakin portakal suyu sıkarak zeytinyağlısını yapıyorum veya çiğden salatasını, sevmediğim ne kadar sebze varsa kızıma sevdirdim, çocuklar herşeyi yiyip tadına bakmalı, sevip sevmeyeceklerine kendileri karar vermeli, biz sevmesekte doğadaki tüm sebze-meyveler, et ve balık ürünleri faydalı.Bende hiç yemeden büyüdüm ama yine de .
Onlara haksızlık ediyormuş gibi hissediyorum.
Haklısınız en önemlisi zekâ gelişimini etkiliyor.Evet haksızlık ediyorsunuz, kendinize iyi bir balıkçı bulun ve en azından haftada bir yaşları itibariyle çocuklarınıza dokunmayacak hafif balıklar alıp balıkçıdan temizlemesini rica edin, böylece temizleyeceğim diye uğraşıp korkmazsınız, çocuklarınıza mutlaka balık yedirin, balık yağı balığın yerini tutmaz, hiçbir gıda takviyesi gerçek gıdaların yerini tutmuyor çünkü, ben de çocukluğumdan beri kerevizden nefret ederdim, pişerken ki kokusu beni mahvediyordu ama kızım için pişiriyordum, yemeğinden hala hiç haz etmiyorum lakin portakal suyu sıkarak zeytinyağlısını yapıyorum veya çiğden salatasını, sevmediğim ne kadar sebze varsa kızıma sevdirdim, çocuklar herşeyi yiyip tadına bakmalı, sevip sevmeyeceklerine kendileri karar vermeli, biz sevmesekte doğadaki tüm sebze-meyveler, et ve balık ürünleri faydalı.