• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balık Kâbusu.

Balık köftesi çocuklar için bir alternatif olabilir ama yapımı biraz uğraştırıyor. Ben palamut faydalı diye içi temizlenmiş balığı haşlıyorum, siyah kısımlarını ayrıca yediriyorum, kılçıklarını ayırıp etini bir kaba alıyorum. Sonra içine yumurta, baharat, kuru soğan ve sarımsak rendesi, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dere otu, varsa haşlanmış suyu alınmış pirinç yoksa galeta unu katıp yoğuruyorum, sonra bunu kızartıyorum. Fırında da yapılıyormuş ama ben denemedim. Somon, levrek gibi balıklar ile de yapılabilir. Ben palamutu sevmediği için bu şekilde yapıyorum tadına alışsın diye.

Balık köftesi çocuklar için bir alternatif olabilir ama yapımı biraz uğraştırıyor. Ben palamut faydalı diye içi temizlenmiş balığı haşlıyorum, siyah kısımlarını ayrıca yediriyorum, kılçıklarını ayırıp etini bir kaba alıyorum. Sonra içine yumurta, baharat, kuru soğan ve sarımsak rendesi, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dere otu, varsa haşlanmış suyu alınmış pirinç yoksa galeta unu katıp yoğuruyorum, sonra bunu kızartıyorum. Fırında da yapılıyormuş ama ben denemedim. Somon, levrek gibi balıklar ile de yapılabilir. Ben palamutu sevmediği için bu şekilde yapıyorum tadına alışsın diye.
Bu da güzel mis bakalım inşallah severler de onlar için katlanırm bende.

Bir de ille yüzey balıkları olsun, dip balıklar çocuklar için uygun değil demiyorsanız buharda levrek tarifim var. Fileto deniz levreği ile yapılıyor, nutricook tencerem var ordaki bir tarifte görüp artık sürekli yapıyorum. Soğanı ve patatesi dilimliyorum, bir kapta zeytinyağı, kekik, çok az pul biber ve kimyonu karıştırıyorum. Buhar aparatının en altına patates ve soğanı bu karışıma batırıp diziyorum, aralara sarımsak koyuyorum. Levrek filetoları da sosa bulayıp koyuyorum. Aralara 1-2 tane defne yaprağı diziyorum. Buharda 7 dkda pişiyor, gerçekten lezzetli oluyor.

Baligi disarda pişireceksen yağını götür izgara olsun ama en iyisi

Benimki balık sevmmekten öte basım ağırdı midem bulandı şuan yani en iyisi dışarıda pişirilmesi .
reynax reynax

Tarifi kreşten almıştım, onlar somonla yapıyorlar balık sevmeyen çocuklar bile yiyor dedikleri için palamutla yapıyorum, severek yiyor bizimki, inşallah sizinkiler de sever.
İnşallah çocuğunuz kaç yaşında bende kreş düşünüyorum da konular alakalı olmasa da sormadan geçemeyeceğim.

Siz yemeyebilirsiniz ama cocuklarinizi baliktan mahrum etmeyin inanilmaz faydali beyin gelisimi icin
Benim kizim 8 aylik ve haftada bir aksam mutlaka balik yediririm

Bende baliga dokunamam , gozlerine bakamam o yuzden balikcida kafasini kestirip icini temizletip aliyor esim ben sadece masayla tutup firin tepsisine koyuyorum

Kucuk baliktansa biyuk balik tercih edin , birde baligi hazirlayip pisirip teslim eden yerler var hic yapamam evde siyorsaniz oyle yerlerden alin ama mutlaka yedirin coxuklariniza

Balık Pişirme evi candir

Bir telefonla pişmiş sıcacık mis gibi balık kapında:)

Maşallah siz yine temizlemişsiniz. Ben bakamıyorum bile. Kazara markette falan gözüme çarpsın tansiyonum düşüyor bayılacak gibi.oluyorum. Benim de oğlum 9 yaşında babası pişirdi bir kaç kez onun dışında yemedi. Şimdi bebek var sevsin istiyorum senin gibi. Babaya baskı yapıyorum haftada 1 pişiriyor. Ayıklayıp yediriyor çocuklara.

Kızlar merhaba,
Ben asla balık yiyemem, evde de pişiremiyorum bu yüzden .
Ölü balıklardan korkuyorum resmen :eek:
İki tane çocuğum var .
Büyük kızım hiç balık yemedi 2.5 yaşında .(balık yağı ile telafi etmeye çalıştık )
Küçük kızım 9 aylık şimdi o da öyle olsun istemiyorum, gittim bugün istavrit aldım .(balıklar hakkında hiç bilgim yok)
Önce küçük deniz balıkları olsun istedim ama ,temizlemek baya zordu .
Bir kaçını çorba için kullandım .
Biraz kaldı onu da temizlemiş olarak dondurdum sizce o bozulur mu?
Balık yedirme den sadece balık yağı kullanarak büyüten varmı çocuklarını?
Beni bu dertten kurtaracak fikirlerinize ihtiyacım var .
Balıkçıya gidip yaptırın eve getirin yedirin bu şekilde de rahatsız olursanız eşiniz dışarda yedirsin

Balık bende sevmem evimde de pişirmem amerikan mutfak hele hiç olmuyor :110: ama arada eşim hazır pişmiş getiriyor hamsi onu yerim :kk77: arada balık yese çocuklarınız iyi olur ama dediğim gibi uğraşmayın hazır pişmiş alın ;)

Ben evden kokusunun cikmadigi icin sevmiyorum .Esim de bayılıyor.Hafta da 3kez yedigini biliyorum.İzgara falan yapiyoruz balkonda .Cok nadir kizartiyorum.Balkonda frina atıyorum . Esim hazir pismis getiriyor bazen ama onlarin pişirdiğini begenmez.Hamsiye bayilir .Oglanlarda ayni babalari ayikla ver onlerine bitene kadar istahla yerler.Dondurulmus cok sevmiyorum ben neden bilmiyorum .

Back
X