EMZİREN ANNELER TARCIN KULLANMAKTAN KORKUYODUK BİCOK KİSİDEN OKUDUM BEN BURDA SÜTÜME GECERMİ ZARARI OLURMU DİYE VEEEEE BENDE Bİ EMZİREN ANNE OLARAK BUNU Bİ DİYETİSYENE SORDUM..İŞTE SORUM VE CEVABI KIZLAR ARTIK İCİMİZ RAHAT OLACAKK
Diyetisyen / MeyveSebze Diyertleri
merhaba serap hanım.benim sorum 10 ayık bebegim var ve azda olsa halen emziriorum ve tabi zayıflamak cok zor.benim sorum emzirirken yaban mersini kurusu süte gecermi?cünkü metobolizmayı hızlandırdıgını ve yag yakımını kolaylastırdıgını duymustum sonucta bir meyve kurusu oldugunu düsünüp aldım bikachafta kullandım gercekten ise yarıyor ama cocugada gecip onuda zayıfatır veya ishal yapar diye bıraktım ama zararı yoksa tekrar baslamak isterim.bu sorum altın cilek meyve kurusu icin ve 5i1 yerde form cay icinde gecerli.birde bikagündür cubuk tarcını kaynatıp icine bal koyarak sabah aksam iciyorum.cok tok tutuyor bunun zararı olurmu?emziren annelere önerilerniz nelerdir?yardımcı olursanız sevinirim simdiden tesekkürler.
--------------------------------------------------------------------------------
22.06.2011 23
00 tarihinde sorulmuştur.Soruyu Sil Şikayet Et
Dyt. Serap
ÜNAL Diyetisyen
Cevap : Suna Hanım merhaba,
Hayırlı ve sağlıklı bir evlat yetiştirmenizi temenni ederim öncelikle. Şuan için bebeğinizin beslenmesini ve sağlığını önde tutmak en doğrusu sizin de söylediğiniz gibi. Tükettiğiniz her besin sütünüze bir şekilde etki eder. Yaban mersini yemenizin bebeğinize hiç bir zararı dokunmaz, rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ara öğün olarak 10-12 adet tüketebilirsiniz 10-15 fındık veya badem veya 2- 3 adet ceviz ile. Yalnız altın çilek tüketimine dikkat etmekte fayda var özellikle tablet veya ekstrat olarak satılanları diyetinize dahil etmeyiniz. Süt salınımınızı artırabilmek ve kalitesini artırmak için besinlerde çeşitliliğe gitmenizi öneririm. Her türlü sebze meyve, et grubu, tahıl grubu vb... diyetinizde olsun. Bitki çaylarını tüketebilirsiniz elbet ama karışım çaylarından ziyade tek tip bitkisel çayları tercih edin lütfen. Bitkisel diye zararsız olarak düşünmeyin. Her birinin yararlı bileşenlerin yanında zararlı bileşenleri de mevcuttur ve suya salınım süreleri farklıdır. O sebepten ayrı tüketiniz. Papatya çayı, tarçın çayı tüketebilirsiniz örneğin. Adaçayı anne sütünü azalttığı için tüketiminden kaçınınız. Yeşil çay tüketebilirsiniz. Kabuk tarçını kaynatıp içine bal kattığınızı söylemiştiniz. Tarçın kan şekerinin düzenlenmesinde etkin olduğu için tokluk hissi uyandırması doğaldır ve tüketmenizde fayda da vardır. Fakat içine bal katmanıza gerek yok, tadı oldukça güzeldir. Bunun yanı sıra kefir tüketebilirsiniz, süt kalitesini ve miktarını artırdığı çalışmalar sonucu görülmüştür. Ayrıca su tüketiminizi artırın günlük 2,5-3lt kadar tüketmeye özen gösterin. Günlük fiziksel aktivitenizin üzerine çıkmaya çalışın düzenli hafif tempolu yürüyüşler yapın. Havalar güzelleşti, bebeğimizinde hem güneşen hem oksijenden faydalanmasına da olanak sağlayacaktır. Öğün sıklıklarınızı artırın, hala emzirdiğiniz için hızlı bir kilo verimi sütümüzün azalmasına da sebep olur. Bulunduğunuz şehirde bir beslenme uzmanıyla görüşerek sizin için çok daha etkili, size özel bir beslenme planı çıkarılmasını ve düzenli olarak kilo kontrolünüzün sağlanmasını öneririm son olarak. Ne zaman dilerseniz sorularınızı alabilrim. Sevgiler