Bal ve Tarçın Kürü

Ben de bu sabahtan itibaren basladim icmeye, hem de kocisimle beraber.
Listeye eklerseniz beni ben de gelismeleri aktaririm.
kilom 57, hedef kilo 52

yeni arkadaşlar katıldı aramıza tanya listeyi yenile bence bakalım kaş kişiyiz ençok kim kilo verecek

konuyu acan arkadas sorularımıza cvp verırse ıyı olur tarcının kaynama suresı ne kadar olucaksıcakmı ıcılmesı lazım

konuyu acan arkadas sorularımıza cvp verırse ıyı olur tarcının kaynama suresı ne kadar olucaksıcakmı ıcılmesı lazım

valla ben suyu kaynatiyorum tarcini bardaga koyuyorum ustunude tabakla kapatiyorum buhariyla kendini veriyor hemde o arada iliklasiyor balida koyunca ohh mis ... (ayrica ogrenciyim mutfaga gitmeye useniyorum )

selam arkadaşlar bende bu akşamdan başlıyorum bende verilecek kilo çoookkkk bir deniyeyim bakalım
akşam üstü arkadaşımla beraber okuduk o 1,5 aylık hamile ona zararı olurmu?ne dersiniz gerçi bal tarçın sirke zararlı değil gibi ama ben yapma dedim siz ne dersiniz

konuyu açan arkadaş süresini yazmamış ama bende cezveye bir bardak su koyuyorum tarçınıda içine 3veya 4 dakika kaynatıyorum sonra biraz bekleyip bal koyup içiyorum sıcakken bende çok beğendim tadını inş işe yarar. birde ben normal subardağinda içmiyorum büyük kupada içiyorum

kaç dk kaynatalım sorusuna cevap ararken bakın ne buldum, kritik kısmını bold yaptım;

prof. dr. ibrahim saraçoğlunun sitesinden alıntı yapıyorum;

TarçınDeğerli okuyucu, tarçın öylesine bir nimettir ki, adeta her derde devadır. Haftada en az dört kez, kabuk tarçının çayını mutlaka içerim. Ve mutlaka en az onbeş-yirmi gün hiç tüketmem. Bunu belirttikten sonra, onu neden bu kadar tercih ettiğimi sormuş olabilirsiniz. İşte, kabuk tarçının çayını haftada en az dört kez tercih nedenim;

· Şeker hastalığına karşı önleyicidir.
· Kan şekerini düşürmede yardımcı olur.
· Romatizmaya karşı önleyicidir.
· Faranjite karşı dirençli kılar.
· Yüksek tansiyona yakalanma riskini azaltır.
· Yorgunluğu gidericidir.
· Gerginliği alıcı, sakinleştiricidir.
· Geniş spektrumlu doğal bir anti bakteriyeldir.
· Deri hastalıklarına karşı direnç kazandırır.
· Bağırsaklarda nitrozamine oluşumuna engel olur.
· Yoğun çalışma temposunun neden olabileceği baş ağrılarını önler.
· Mide dostudur.
· Zihin yorgunluğunu alır.
· Kansere karşı vücudu dirençli kılar.
· Bağışıklık sistemini güçlendirir.
· Çok sayıda farklı moleküler yapılı antioksidan içerir.
· Stresi ve gerginliği alır.
· Migrene karşı önleyicidir.

Değerli okuyucu, tüm bu özelliklerini belirttikten sonra kabuk tarçın çayını abartılı olarak tüketmeyiniz. Haftada en fazla dört-beş defayı geçmemelidir. Dönem dönem onbeş-yirmi günlük aralar verilerek tüketilmesi çok daha etkilidir. Unutmayınız, hiçbir bitkisel çayı alışkanlık haline getirmeyiniz. Vücudunuzu alıştırmayınız. Vücudu alıştırmak demek, ona ihtiyaç duyulduğunda etkisinin daha az olabileceği anlamına gelir.

Tarçın tanıdığım tüm baharatlar içerisinde en güçlü antioksidandır. En az dokuz adet antioksidan içermektedir. Tarçın ağacının kökleri, potasyuma karşı öylesine seçici (selektif) davranır ki, adeta yetiştiği toprağın potasyumunu emer ve depolar. Kabuk tarçın veya toz tarçın çok zengin bir potasyum deposudur.

Şeker hastaları
Tarçının içerdiği iki önemli etkin madde, glykosil transferaz enzimini aktive etme (uyarma) özelliğine sahiptir. Bu özellik ne anlama gelir? Glykozil tranferaz enzimi, fazla miktardaki glukoz (şeker) moleküllerini, tıpkı bir tesbih dizer gibi teker teker yan yana dizerek (polimer) zincir oluşturur. Glukoz moleküllerinin teker teker dizilmesine polymerik zincir adı verilir. Depolanmış haline de glikojen denir. Kısaca, tarçın kan şekerini (glukoz) tesbihde olduğu gibi yan yana dizerek karaciğerde glikojen olarak depolar. Vücut, şekere ihtiyaç duyduğunda glikojeni tekrar glukoza (şekere) dönüştürerek kullanır.

Tarçın, aynı anda bir taraftan glykosil transferaz enzimini aktive ederken, diğer taraftan da serin-treonin protein kinaz enzimini inhibe eder (frenler). İşte, aynı anda hem aktive hem de inhibe etme özelliği, insulin hassasiyetini artırmaktadır. Bu anlamda, tarçın yüksek kan şekerinin düşürülmesinde iyi bir yardımcıdır.

Değerli okuyucu, tarçının bu özelliğini kesinlikle kan şekerini düşürücü bir ilaç gibi değerlendirmemek gerekir. Tarçın çayı veya toz tarçın kan şekerini düşürmede yardımcı, insulin direncini azaltmada fonksiyoneldir. Yani, etkendir.

slm canım sorunu okuyunca nette araştırdım hamilelikte tarçın çok alınırsa rahim kasılmalarına neden oluyormuş tabi buda hamileliği tehlikeye sokabilir arkadaşın içmesin biraz sabrettin bebğini alsın kucağına sonrada bol bol içsin zaten hamilelikte ister istemez kilo alınıyor

Bu Konuyla ilgili bilgi veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Gerçektende her derde deva denebilecek bir şeymiş Tarçın ve bal. Bir kaç hafta evvel çubuk tarçın almıştım ama bir türlü kullanmaya fırsat yaratamadım :)
Bu yazılarıda okuduktan sonra kesin yarın sabah itibariyle kullanmaya kararlıyım sonuçta en çok ihtiyacım olan şey energi :) yoksa nasıl gidicek bu kadar kilolar

Umarım faydasını bir an önce görürüm ki buradada paylaşma imkanım olur

bitki çaylarının etkileri %100 bilinmiyor bu nedenle hamilelikte önerilmiyor. düşük riski vs.. yoksa düzenli olmamak kaydıyla ve günde 1 bardağı geçmeyecek şekilde içmekten bişey olmaz ama bu şekilde düzenli ve yoğun tüketmek riskli olabilir, özellikle süt arttırıcı olarak bilinen çaylar aynı zamanda rahimde de kasılma başlatan hormonları arttırır mesela ilk aklıma gelen rezene, doğumdan sonra bol bol iç 2 katı süt arttırır ama hamileyken bol bol içersen erken doğum bile başlatabilir...bence arkadaşın hiiç acele etmesin doğumdan sonra verir bütün kiloları...

saraç oğlu burda haftada 4-5 kereyi geçmemli diyor biz sabah akşam içiyoruz ara verimeli diyor ne yapacağiz peki kaç günden sonra ara verileck offf aklım karıştı

selam kizlar kusura bakmayin konuyu gücelleyemedim. bir sorun var. yani ben konuyu mesaj düzeltme panelinden güncelleyemiyorum. mesaj düzeltme paneli asagida gözükmüyor. anlamadim ki nedendir
bu arada müjdemi isterim 4 gün sonunda 1 kilo vermisim. ama dedigim gibi ben aksam 7den sonra bisey yemiyorum. abur cuburu da biraktim belki ondandir belki bunla pek alakasi da yoktur ama motive ediyor beni hehehe

evet haklisin guncellenmiyor:44::44:

buarada tebrik ederim, cayinda mutlaka etkisi olmustur canim. 4.gunde 1 kilo cok iyi.

bende 2 cubuk tarcın 2 su bardagı su koydum 15 dak kaynatıcam bugun basladım lısteyı yenılesenız bırlıkte baslayacagımız arkadaslar kılo ve hedeflerını belırledıkten sonra her cuma tartılıp sonucları soyleyelım konuyla ılgılenecek bır gonullu aranıyo

evet haklisin guncellenmiyor:44::44:

buarada tebrik ederim, cayinda mutlaka etkisi olmustur canim. 4.gunde 1 kilo cok iyi.
evet canim cok mutlu oldum vallahi. ama dün bunu yazdiktan sonra nisanlimla olan tartismanin vermis oldugu üzüntü ve sinirden abur cuburlari tikistirdim sabahin 5ine kadar. bakalim geri almasam bari heheh :)

saraç oğlu burda haftada 4-5 kereyi geçmemli diyor biz sabah akşam içiyoruz ara verimeli diyor ne yapacağiz peki kaç günden sonra ara verileck offf aklım karıştı

aynen yaa... adamın her dediği de çıkıyor, yapması biraz zahmetli ama denediğim bütün kürleri, tavsiyeleri hep çok işime yaramıştır şimdi o haftada en fazla 5 defa iç diyorsa dinlemek lazım vardır bir bildiği, belki haftada 3 gün yapıp 4 gün dursak nasıl olur yada gün aşırı yapsak yada hafta içi sadece günde 1 defa yapıp hafta sonu ara gibi??? bilmiyorum ki...

bencede ara vermek lazım haftada 5 güm diyor ya hafta içi içip hafta sonnu 2 gün ara vermek iyi bence benim bugün 11. günüm hiç ara vermedim ama kiloda veremedim ara versemmi acaba:26:

sağol sevdam123 bencede.Kızlar bende dün akşam ve bu sabah yaptım gece yine yapacağım umarım faydası olur 68 kiloyum bakalım 1 haftada neler olacak bu arada biraz önce yürüyüşten geldim gerçi yarım saat egzersiz yaptım az oldu ama bu hafta ikisi beraber deneyelim bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…