- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.537
- 168
Burasi Orta Dogu.Bir de bir arkadas o kadar seyi yasayan birini cocuklarima anne yapmam gibi bir sey demis. O kadar kadinla beraber olan adami cocuklariniza baba yapiyorsunuz ama!
Üniversiteye bunlari duyduktan sonra 4sene sonra kizimi nasil gonderecem onu düşünüyorum.oraya egitim icin gidildigini saniyordum.fakat okuduklarimdan anladigim başka.sanirim liseden sonra okutmayacagim.düşünmem lazim
Bir diğer mesajınızda kızınızı okutmayacağınızdan bahsetmişsiniz . Üni okumayanlar da bekaretini kaybedebiliyor . Bence siz odasında çıkarmayın kızınızı . Ta ki bir erkeğe '' tertemiz'' sununcaya kadar . Sonra kültürsüz deyince kızıyorsunuzInsanlarin ozeliyle ilgilenmeyenler kendi dusuncesi oyle degil diye karsisindakini cahil olarak yargilayanlar olamaz degil mi? Ve yine ayni kisi Turkiyeyi bu konuda kultur seviyesi dusuk gordugu icin bekareti anlamadigini yazmisti. Simdi yeniden degerlendirin ozele saygi var mi?
Keske ortada elestirilecek bir zihniyet olsa yazik diyorum yazik cok Turk kadini kendi ayaklari uzerinde durabilen guclu kadin ornegidir anadir kardestir iscisir dimdiktir.Burasi Orta Dogu.
Sonra neden kadina siddette hep listenin en baslarindayiz?
Zihniyet. Zihniyet. Zihniyet.
Burasi Orta Dogu.
Sonra neden kadina siddette hep listenin en baslarindayiz?
Zihniyet. Zihniyet. Zihniyet.
Burda okuduklarim gözümü cok korkuttu.bu cocuklari aileleri okusunlar iyi biryere gelsinler diye üniversiteye yolluyorlar.ama okuduklarım başka şeyler sanırım okutsam bile yanında gitmem gerekecek
"Sanırım kızımı okutmayacagım" konulu bi yorum var. Pek şaka degil yani ciddi ciddi degerlendirilen bi secenek. Kisisel yorumumu hic sormayın düsüp bayılmak istiyorum sadece.Tabi yanında gidin zaten koskoca insan bırakmayın yalnız başına bir şey falan gelmesin...
Şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz anlamadım ama şakaysa hoş değil ciddiyseniz hiç hoş değil ! Burada okuduklarınız yüzünden kendi evladınızı kısıtlıyorsanız ya da kısıtlamayı düşünüyorsanız okumayın bence burayı.
Haklisin. :)Bizde suç hiç yok mu ?
Cinsellik hakkın ok yaşar insan ama niye evlenince diktirir yada ezilir büzülür bi kişi oldu kandırıldım vs der ? Yada tehdit olunca altına yatmaya koşar ? Erkek milletine kozu e rahatlığı biz veriyoruz arkasında dimdihk duran kadınlar artmadıkça daha çok 2.sınıf oluruz biz çünki yalana dolana koşuyoruz yaşarken halbu ki benim bedenim hayatım diyenler dönüş yapıyor kimisi var çaresi var işte ne olmuş der. Toplum böyle demeyin toplum biz bireylerden oluşuyor bem sen o yani.
Kiz cocuklarimizi cok bagimli ve vizyonsuz yetistiriyoruz.Keske ortada elestirilecek bir zihniyet olsa yazik diyorum yazik cok Turk kadini kendi ayaklari uzerinde durabilen guclu kadin ornegidir anadir kardestir iscisir dimdiktir.
Haklisin. :)
Iste bizim Turk kadinlari idealist olmakla, kendi kisisel cikarlarini korumak arasinda bir tercih yapmak arasinda birakiliyor. Geneli de kendi cikarini dusunup, ulkemizin gelecekteki kadin neslinin hayat kalitesini dusunmuyor. Iste bu sebepten kizlari okutalim, kendi ayaklari ustunde durduralim ki erkeklere kendilerini begendirmek amaciyla sekilden sekile girmesinler, o kucuk dusurucu ameliyatlari olmasinlar. :)
Kendim doggu kulturuyke yetismis biri olmama ragmen cok sukur ki annem beni kendi tercihlerimle kendimi mutlu edebilecegim tarzda yetistirdi. Biz bilinclenelim ki ileride cocuklarimiz hayatlarini mutlu yasasin. Yazik diyorum bazi anne adaylarinin cocuklarinaKizcocuklarimizi cok bagimli ve vizyonsuz yetistiriyoruz.
Ellerine kitap vermemiz gereken zamanlarda tig ve ip verip ceyizleri icin havlu kenari orduruyoruz.
Kendi kendilerine yetebilmeleri icin ev isi ogretecegimize ''Kizim bak yemek yapmayi ogren ileride evlenince yapamazsan kocan seni bosar ha'' diyoruz.
Daha el kadar veletken kis ayinda corapsiz durdugumda babaannemden duydugum cumle: ''Kizim bak ayaklarini usutme, sonra cocugun olmaz. Kocan da seni bosar, ortada kalirsin.'' Neyseki ben babaannemin bana asilamaya calistig hayat vizyonuyla yetinmeyip kendimi gelistirmeye, daha fazlasi olmaya calistim. Ama bircoklari orda takili kaliyor.
eğer konu dine getirilirse kapatırım demiştim. 2 kere hemde. ama hala dine getiriyorsunuz. yasak diyorumEvlilik dışı birliktelik zinadır. Zina yedi büyük günahtan kabul edilir. Bana göre kültürün ve geleneğin bir önemi yok. İnsan bu günahı dinimiz yasakladığı için işlememeli. Konu sahibi inançlı biriyse bunun cevabını bilmesi lazımdı.
1Sencigim o arkadas bekarete deger verenleri, evlenene kadar bakire kalanlari degil; baskalarinin cinsel hayatlarina karisip, kadinlari cinsel hayatlarina gore kategorize edenleri kultursuzlukle suclamis. :)
Ne işe yarayacak ki?Şu başlığı takip ettikçe anlıyorum ki güzel ülkemde ilköğretimden itibaren CİNSELLİK eğitimi şart.
O kadar haklısınız ki.bakire olmayanlara atıp tutanlar
bakire olmadığı için aile kararıyla o kızların öldürülüp toprağa gömülmesine ne diyorlar peki. biz bunu desteklediğimizde bu vakaların artmasına gıyaben destek veriyoruz. farkındamısınız bunun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?