• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakirelik Konusu Ve Tepki

Bir de bir arkadas o kadar seyi yasayan birini cocuklarima anne yapmam gibi bir sey demis. O kadar kadinla beraber olan adami cocuklariniza baba yapiyorsunuz ama!
Burasi Orta Dogu.
Sonra neden kadina siddette hep listenin en baslarindayiz?
Zihniyet. Zihniyet. Zihniyet.

Üniversiteye bunlari duyduktan sonra 4sene sonra kizimi nasil gonderecem onu düşünüyorum.oraya egitim icin gidildigini saniyordum.fakat okuduklarimdan anladigim başka.sanirim liseden sonra okutmayacagim.düşünmem lazim
Insanlarin ozeliyle ilgilenmeyenler kendi dusuncesi oyle degil diye karsisindakini cahil olarak yargilayanlar olamaz degil mi? Ve yine ayni kisi Turkiyeyi bu konuda kultur seviyesi dusuk gordugu icin bekareti anlamadigini yazmisti. Simdi yeniden degerlendirin ozele saygi var mi?
Bir diğer mesajınızda kızınızı okutmayacağınızdan bahsetmişsiniz . Üni okumayanlar da bekaretini kaybedebiliyor . Bence siz odasında çıkarmayın kızınızı . Ta ki bir erkeğe '' tertemiz'' sununcaya kadar . Sonra kültürsüz deyince kızıyorsunuz

Bayanlar gozunuzu acin artik bakire biri olarak size diyorum ki kendinizi mal yerine koydurtmayin! Bu dusunceyi savunanlarin gozumde baslik parasiyla kiz alanlardan farki yoktur! Her ikisinde de kadina mal gozuyle bakilmaktadir! Bizler kendi ayaklarimiz uzerinde durabilirix erkeklere ihtiyacimiz YOK! Silkelenin birazcik, bir erkegi bakir degil diye almayan olur mu hic? Ee oyleyse bir bayana karsi neden bu tavir var! Ayiptir gunahtir yapmayin. Bu ozguvensizlikle biz daha coook kazik yeriz!

Sizin bu zihniyetiniz beni rahatsız ediyor çünkü siz toplum olarak böyle düşündüğünüz için bekareti ''namus'' ''şeref'' olarak gördüğünüz için bana ya da kendinize bir zararınız yok olamaz da ama bu zihniyet yüzünden bekaretini kaybeden gencecik kızlar intihar ediyor ya da namus muhabbetine babaları tarafından öldürülüyor . Bu ölümlerde sizin bu zihniyetinizin payı büyük . Elalem ne der diye oluyor bu ölümler . Ne elalemmişsiniz arkadaş bir tane kız olmayan birini meydanda taşlayarak öldürseniz yine rahatlamazsınız siz .

Burasi Orta Dogu.
Keske ortada elestirilecek bir zihniyet olsa yazik diyorum yazik cok Turk kadini kendi ayaklari uzerinde durabilen guclu kadin ornegidir anadir kardestir iscisir dimdiktir.

Burasi Orta Dogu.

Bizde suç hiç yok mu ?

Cinsellik hakkın ok yaşar insan ama niye evlenince diktirir yada ezilir büzülür bi kişi oldu kandırıldım vs der ? Yada tehdit olunca altına yatmaya koşar ? Erkek milletine kozu e rahatlığı biz veriyoruz arkasında dimdihk duran kadınlar artmadıkça daha çok 2.sınıf oluruz biz çünki yalana dolana koşuyoruz yaşarken halbu ki benim bedenim hayatım diyenler dönüş yapıyor kimisi var çaresi var işte ne olmuş der. Toplum böyle demeyin toplum biz bireylerden oluşuyor bem sen o yani.

Burda okuduklarim gözümü cok korkuttu.bu cocuklari aileleri okusunlar iyi biryere gelsinler diye üniversiteye yolluyorlar.ama okuduklarım başka şeyler sanırım okutsam bile yanında gitmem gerekecek

Tabi yanında gidin zaten koskoca insan bırakmayın yalnız başına bir şey falan gelmesin...
Şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz anlamadım ama şakaysa hoş değil ciddiyseniz hiç hoş değil ! Burada okuduklarınız yüzünden kendi evladınızı kısıtlıyorsanız ya da kısıtlamayı düşünüyorsanız okumayın bence burayı.

Tabi yanında gidin zaten koskoca insan bırakmayın yalnız başına bir şey falan gelmesin...
Şaka mı yapıyorsunuz ciddi misiniz anlamadım ama şakaysa hoş değil ciddiyseniz hiç hoş değil ! Burada okuduklarınız yüzünden kendi evladınızı kısıtlıyorsanız ya da kısıtlamayı düşünüyorsanız okumayın bence burayı.
"Sanırım kızımı okutmayacagım" konulu bi yorum var. Pek şaka degil yani ciddi ciddi degerlendirilen bi secenek. Kisisel yorumumu hic sormayın düsüp bayılmak istiyorum sadece.

Bizde suç hiç yok mu ?

Cinsellik hakkın ok yaşar insan ama niye evlenince diktirir yada ezilir büzülür bi kişi oldu kandırıldım vs der ? Yada tehdit olunca altına yatmaya koşar ? Erkek milletine kozu e rahatlığı biz veriyoruz arkasında dimdihk duran kadınlar artmadıkça daha çok 2.sınıf oluruz biz çünki yalana dolana koşuyoruz yaşarken halbu ki benim bedenim hayatım diyenler dönüş yapıyor kimisi var çaresi var işte ne olmuş der. Toplum böyle demeyin toplum biz bireylerden oluşuyor bem sen o yani.
Haklisin. :)
Iste bizim Turk kadinlari idealist olmakla, kendi kisisel cikarlarini korumak arasinda bir tercih yapmak arasinda birakiliyor. Geneli de kendi cikarini dusunup, ulkemizin gelecekteki kadin neslinin hayat kalitesini dusunmuyor. Iste bu sebepten kizlari okutalim, kendi ayaklari ustunde durduralim ki erkeklere kendilerini begendirmek amaciyla sekilden sekile girmesinler, o kucuk dusurucu ameliyatlari olmasinlar. :)

Keske ortada elestirilecek bir zihniyet olsa yazik diyorum yazik cok Turk kadini kendi ayaklari uzerinde durabilen guclu kadin ornegidir anadir kardestir iscisir dimdiktir.
Kiz cocuklarimizi cok bagimli ve vizyonsuz yetistiriyoruz.
Ellerine kitap vermemiz gereken zamanlarda tig ve ip verip ceyizleri icin havlu kenari orduruyoruz.
Kendi kendilerine yetebilmeleri icin ev isi ogretecegimize ''Kizim bak yemek yapmayi ogren ileride evlenince yapamazsan kocan seni bosar ha'' diyoruz.
Daha el kadar veletken kis ayinda corapsiz durdugumda babaannemden duydugum cumle: ''Kizim bak ayaklarini usutme, sonra cocugun olmaz. Kocan da seni bosar, ortada kalirsin.'' Neyse ki ben babaannemin bana asilamaya calistigi hayat vizyonuyla yetinmeyip kendimi gelistirmeye, daha fazlasi olmaya calistim. Ama bircoklari orda takili kaliyor.

Haklisin. :)
Iste bizim Turk kadinlari idealist olmakla, kendi kisisel cikarlarini korumak arasinda bir tercih yapmak arasinda birakiliyor. Geneli de kendi cikarini dusunup, ulkemizin gelecekteki kadin neslinin hayat kalitesini dusunmuyor. Iste bu sebepten kizlari okutalim, kendi ayaklari ustunde durduralim ki erkeklere kendilerini begendirmek amaciyla sekilden sekile girmesinler, o kucuk dusurucu ameliyatlari olmasinlar. :)

Okumak bişeye yaramıyor ki üni bitiren ya son sene birine kapak atıyor ki yüzüne hiç bakmamış asosyal tiplere ya da eve kız gitme derdin de yada memleketinde birini kandırıp bekletiyor okulda kimle belli değil ankaralı arkadaşım vardı öyle

Karakter zihniyet meselesi bu yaşarken nasıl dik duruyorsak sonrasında da öyle olmalı söyleyince kötü oluyoruz kadın milletini rezil etmekten başka bişey değil erkek milleti dw en namuslusu şöyle yok bilmem ne başlıyor söylenmeye ee kim konuşturuyor biz tabi ki ahh biz bi değişsek bak laf edebiliyorlar mı bekaret diye

Kizcocuklarimizi cok bagimli ve vizyonsuz yetistiriyoruz.
Ellerine kitap vermemiz gereken zamanlarda tig ve ip verip ceyizleri icin havlu kenari orduruyoruz.
Kendi kendilerine yetebilmeleri icin ev isi ogretecegimize ''Kizim bak yemek yapmayi ogren ileride evlenince yapamazsan kocan seni bosar ha'' diyoruz.
Daha el kadar veletken kis ayinda corapsiz durdugumda babaannemden duydugum cumle: ''Kizim bak ayaklarini usutme, sonra cocugun olmaz. Kocan da seni bosar, ortada kalirsin.'' Neyseki ben babaannemin bana asilamaya calistig hayat vizyonuyla yetinmeyip kendimi gelistirmeye, daha fazlasi olmaya calistim. Ama bircoklari orda takili kaliyor.
Kendim doggu kulturuyke yetismis biri olmama ragmen cok sukur ki annem beni kendi tercihlerimle kendimi mutlu edebilecegim tarzda yetistirdi. Biz bilinclenelim ki ileride cocuklarimiz hayatlarini mutlu yasasin. Yazik diyorum bazi anne adaylarinin cocuklarina

bakire değil diye i
Evlilik dışı birliktelik zinadır. Zina yedi büyük günahtan kabul edilir. Bana göre kültürün ve geleneğin bir önemi yok. İnsan bu günahı dinimiz yasakladığı için işlememeli. Konu sahibi inançlı biriyse bunun cevabını bilmesi lazımdı.
eğer konu dine getirilirse kapatırım demiştim. 2 kere hemde. ama hala dine getiriyorsunuz. yasak diyorum

bakire olmayanlara atıp tutanlar
bakire olmadığı için aile kararıyla o kızların öldürülüp toprağa gömülmesine ne diyorlar peki. biz bunu desteklediğimizde bu vakaların artmasına gıyaben destek veriyoruz. farkındamısınız bunun

1Sencigim o arkadas bekarete deger verenleri, evlenene kadar bakire kalanlari degil; baskalarinin cinsel hayatlarina karisip, kadinlari cinsel hayatlarina gore kategorize edenleri kultursuzlukle suclamis. :)

Uyariniz icin cok tesekkur ederim: ). Cok yanlis okumusum. Ozur dilerim mesaj sahibinden.

Şu başlığı takip ettikçe anlıyorum ki güzel ülkemde ilköğretimden itibaren CİNSELLİK eğitimi şart.
Ne işe yarayacak ki?
Okulda ögrendiginin tam zıttını söyleyecek annesi babası.
Her sene sınav sisteminde bi ton hile dönüyo. Ona ahlaksızlık namussuzluk demeyen anne-babalar cinsellikle ilgili egitim verilse okulda o okulu dava ederler ahlaksız bunlar cocugumuza neler ögretiyolar diye.

bakire olmayanlara atıp tutanlar
bakire olmadığı için aile kararıyla o kızların öldürülüp toprağa gömülmesine ne diyorlar peki. biz bunu desteklediğimizde bu vakaların artmasına gıyaben destek veriyoruz. farkındamısınız bunun
O kadar haklısınız ki.
Bakire olmayanların elestirileri yüzünden hicbi bakire kadın zarar görmez.
Ama bakire kadınların karsı tarafı ahlaksızlıkla suçlamaları yüzünden pek cok kadın siddet görür, ölür, öldürülür, dışlanır, türlü türlü yaftaya maruz kalır.

Bu konudan midem bulandi artik...Sevgilisiyle her seyi yasayip hala bakire olduguni soyleyen kiz da en cok mide bulandirici olani kesinlikle.Cok afedersiniz ama bu konu bana bi sarki sozunu hatirlatti."seni seviyorum askim hadi s....r ruhundaki patlak zari diktir"aslinda bu sarkinin butunu tamda bu konuya gore olmus sanki.. ;)

Çok garip gelmiyor mu bilmiyorum ama uzun zamandır düşündüğüm bir şey var.Televizyonda bir adam başka bir adamı bıçaklayıp öldürse,ya da kafasına sıkıp öldürse bunu gayet rahat izleyebilecekken iki insanın öpüşmesinde bile kanal değiştiriyor çoğu aileler...Anlayamadığım şey öpüşmek,birlikte bir şeyler yaşamak adam öldürmekten daha mı yüz kızartıcı ?

Back