• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakirelik Konusu Ve Tepki

Herkesin değerleri farklıdır.
Bu gerek yaşayış biçimi ile gerekse aileden gelen kültürle alakalı bir durumdur.
Çok iyi hatırlarım 6. sınıfa giderken annem beni karşısına alıp konuşmuştu; kızım biz böyle böyle bir aileyiz büyüyorsun ve bilmen gereken şeyler var diyip bekaretten bahsetmişti ve ben o güne kadar bekaret hakkında hiç bir şey bilmiyordum.
Ailem gayet moderndir her konuda fakat bu bekareti namusa bağlarlar.
Bu düşünce sistemi içinde yetişmiş biri olarak bende bekarete önem veririm fakat konuştuğunuz kızlar gibi herşeyi yaşayıp sadece bekaretini koruyan insanları sahtekar olarak görüyorum.
Karşısında ki insandan çok kendini kandıran zavallılar bence ..
Böyle bir ailede yetişmesem bile bekarete önem vereceğimi düşünüyorum.
Kimseyi yargılayamam önem veriyorsun vermiyorsun diye kimsenin böyle bir hakkı yok fakat üzgünüm ama hayatıma giren insanlardan yola çıkarsak, nişanlım oldukça çapkın bir insandı.
Aynı sitede otururduk karşı komşumuzdu ve ne haltlar yediğini hep görürdüm.
2 yıl boyunca sürekli peşimdeydi ben ise nefret ederdim ondan listesinde bir ben eksiğim herhalde falan diye.
2 yılın sonunda ona bir şans vermeyi düşündüm, ben istemeden tavrımı karakterimi ortaya koyduktan sonra bile bana istemediğim birşeyi yaptıramazdı sanırım diye düşündüm.
4 Kez birlikte dışarı çıktık bana karşı öyle kibar öyle beyefendiydi ki, ilk görüşme günümüzde evlilikten bir konu açılmıştı ve bana önümüzde ki 10 yıl içinde asla öyle bir planım yok demişti.
Neyse görüştükten sonra falan hoşlandığımı hissettim, ve ona kendimden uzun uzun bahsettim ben böyle bir insanım ve ilişkimiz süresi boyunca benden kesinlikle istemeyeceğin şeyler şunlar şunlar diye kendimi anlattım.
Benim için önemli değerler olduğundan bahsettim.
Ve inanın bana şaşkınlık içinde bakıyordu, önümüzde ki 10 yıl boyunca evlilik düşünmüyorum diyen adamla 1,5 ayda nişanlandık :)
Geçtiğimiz pazar uzun uzun konuşma fırsatımız oldu bana böyle böyle birşey demiştin fakat 1,5 ayda nişanlanmak için ısrar ettin aşkım dedin oda evet Türkiye'de bu konulara değer veren kızların kalmadığını düşünmüştüm ve umudumu kesmiştim, seni görünce eşim olacak insan kesinlikle bu dedim falan dedi.
Ona karşı her zaman dürüst oldum, ilklerimi eşimle yaşamak istedim her zaman.
Dediğim gibi bunlar benim için önemli olan değerler ve kendimden örnek vermemin sebebi nişanlım hiç önem vermeyen biri gibi dursada aslında onunda bu konuları önemsediğini gördüm.
Siz yaptığınız şeyin doğru olduğuna inanıyorsanız ve içiniz rahatsa kimseyi takmayın ama şu da bir gerçek ki Türkiye'de yaşıyoruz ve yüzde vermek istemiyorum ama en az %80 erkek bu tarz konuları dikkate alıyordur eminim.
Sen iyi bir kizsin özge
Dilerim hep mutlu olursun..

Beni eleştirenlere yazıyorum,ben okutmayacağım demedim,burada yazılanlardan sonra düşünüyorum dedim,bu konuda okuduklarım beni çok şaşırttı ben üniversitelerde böyle pislikler olduğunu bilmiyordum.okuyup kendi geleceğini kurması için elimden ne gelirse tabiki yapacağım.gerekirse onunla beraber giderim.size yanlış gelebilir fakat benim doğrularım bu.onu ömrümün sonuna kadar korumam lazım.belki yanlış fakat üniversitedehakkında okuduklarım çok kötü
Bence endişeler inizde çok haklisiniz
Kim kendi kızının kucak tan kucağa gezmesini ister ki.
Ama bende üniversite eğitimi aldım
Ve asla öyle islere girmedim
Kızınız la güzel şekilde konuşun elinizi üzerinden çekmeyin sevginizi İlginizi gösterin eminim o da saçma sapan islere girmeyecek tir.

Yaşayan sensin, ve yaşadıklarının arkasında dimdik durmalısın.

Kız analından oralına her türlü ilişkiyi yaşıyor ama konu bakireliğe gelince, "ben bakireyim, erkekler önem veriyo" diyo. Oldu canım. Seni karakterine bakarak değil de, bacak arana bakarak alacak erkek de, almasın bi zahmet.

Beni eleştirenlere yazıyorum,ben okutmayacağım demedim,burada yazılanlardan sonra düşünüyorum dedim,bu konuda okuduklarım beni çok şaşırttı ben üniversitelerde böyle pislikler olduğunu bilmiyordum.okuyup kendi geleceğini kurması için elimden ne gelirse tabiki yapacağım.gerekirse onunla beraber giderim.size yanlış gelebilir fakat benim doğrularım bu.onu ömrümün sonuna kadar korumam lazım.belki yanlış fakat üniversitedehakkında okuduklarım çok kötü

Derya Hanım inanın ki bu karakter meselesi.
Bende Üniversite mezunuyum, başımda ailem yoktu fakat saat 6 demeden evime gelirdim.
İstesem ailem yok diyip diğer ev arkadaşlarım gibi Cluplere gidip çılgınlar gibi eğlenebilirdim ama böyle bir karakterim yok.
Korkardım zaten ailemden uzağım ya biri görür birşey yapar falan diye.
Ayrıca şunu düşünürdüm eminim ailem bana para göndermek için ektra zorluk çekiyordu ekstra masraf yerine biran önce okulumu bitirip evime dönüp onlara destek olmak vardı sadece aklımda olan.
İnanın çarşıya çıkıp kendime bir kıyafet aldığımda bile vicdan yapardım.
Onlar 1 gün olsun sıkışığız demediler hamdolsun durumu çokta kötü olan insanlar değiliz ama ben sıkıştıklarını bilirdim.
İnanın kızınızın karakterinde yoksa Annemin bir sözü vardır ''Özgeyi bir ordunun içine koysam namusu ile çıkar'' derdi kesinlikle öyle karakterinde varsa ordunun içine koyun sapasağlam çıkar ama karakterinde yoksa Üniversiteye gitmese bile yaşayacağını sizinle kalsa bile yaşar.

İslamiyet tektir ve ben Tek olan islamiyetin emrettiğini söylüyorum. Günah-sevap bellidir kişilere göre değişmez. Müslümanın görevi duadan önce uyarmaktır. burada boşver bekaret önemli değil diyenler bu vebale ortak oluyorlar. Ayrıca konuyu alakasız yerlere taşımışsınız. Kapalı birinin yapması bunu günah olmaktan çıkrır mı? yada bütün kapalıları ahlaksız mı yapar?

Konuyu dine getirmek yasak. Ama sizin aracılığınızla islamiyette zina günah diyenlere kısa bir cevabım var ilk ve son olarak.

İslamiyette bir çok şey günah. Mesela dedikodu günah, alkol almak günah vs. Peki siz dedikodu yapan birinin ya da içki içen birinin öldürüldüğünü gördünüz mü? Bekaret kavramının tabu olmaktan çıkması bu açıdan önemli. Bilmem anlatabildim mi?

Bir çoğumuz üniversite okuduk. Nasıl bir ortam canlanıyor gözünüzde bilmiyorum ama seks partilerinde kucaktan kucağa gezmedik hiç birimiz. Yalnız benim gözlemlediğim tek şey oldu. Baskıcı ailelerden gelen kızlar ya kendileri gibi baskı görmüş kızlarla arkadaş olup üniversite ortamlarından uzak kalıyorlar ya da kabak çiçeği gibi açılıp bizim asla girmeyeceğimiz ortamlara giriyorlar. Taşradan gelip hocaların ya da zengin tüccarların metresi olan onlarca kız tanıdım. Onlar hayatlarını heba ederken biz kınanan gençlik gayet güzel bir şekilde okulumuzu bitirdik. Bunları da göz önünde bulundurun kızınızı gönderirken.

Bu gerek yaşayış biçimi ile gerekse aileden gelen kültürle alakalı bir durumdur.
Çok iyi hatırlarım 6. sınıfa giderken annem beni karşısına alıp konuşmuştu; kızım biz böyle böyle bir aileyiz büyüyorsun ve bilmen gereken şeyler var diyip bekaretten bahsetmişti ve ben o güne kadar bekaret hakkında hiç bir şey bilmiyordum.
Bu düşünce sistemi içinde yetişmiş biri olarak bende bekarete önem veririm fakat konuştuğunuz kızlar gibi herşeyi yaşayıp sadece bekaretini koruyan insanları sahtekar olarak görüyorum.
Kimseyi yargılayamam önem veriyorsun vermiyorsun diye kimsenin böyle bir hakkı yok fakat üzgünüm ama hayatıma giren insanlardan yola çıkarsak, nişanlım oldukça çapkın bir insandı.
2 yıl boyunca sürekli peşimdeydi ben ise nefret ederdim ondan listesinde bir ben eksiğim herhalde falan diye.
2 yılın sonunda ona bir şans vermeyi düşündüm, ben istemeden tavrımı karakterimi ortaya koyduktan sonra bile bana istemediğim birşeyi yaptıramazdı sanırım diye düşündüm.
4 Kez birlikte dışarı çıktık bana karşı öyle kibar öyle beyefendiydi ki, ilk görüşme günümüzde evlilikten bir konu açılmıştı ve bana önümüzde ki 10 yıl içinde asla öyle bir planım yok demişti.
Neyse görüştükten sonra falan hoşlandığımı hissettim, ve ona kendimden uzun uzun bahsettim ben böyle bir insanım ve ilişkimiz süresi boyunca benden kesinlikle istemeyeceğin şeyler şunlar şunlar diye kendimi anlattım.
Ve inanın bana şaşkınlık içinde bakıyordu, önümüzde ki 10 yıl boyunca evlilik düşünmüyorum diyen adamla 1,5 ayda nişanlandık :)
Geçtiğimiz pazar uzun uzun konuşma fırsatımız oldu bana böyle böyle birşey demiştin fakat 1,5 ayda nişanlanmak için ısrar ettin aşkım dedin oda evet Türkiye'de bu konulara değer veren kızların kalmadığını düşünmüştüm ve umudumu kesmiştim, seni görünce eşim olacak insan kesinlikle bu dedim falan dedi.
Dediğim gibi bunlar benim için önemli olan değerler ve kendimden örnek vermemin sebebi nişanlım hiç önem vermeyen biri gibi dursada aslında onunda bu konuları önemsediğini gördüm.
Siz yaptığınız şeyin doğru olduğuna inanıyorsanız ve içiniz rahatsa kimseyi takmayın ama şu da bir gerçek ki Türkiye'de yaşıyoruz ve yüzde vermek istemiyorum ama en az %80 erkek bu tarz konuları dikkate alıyordur eminim.
Kusura bakmayın lütfen ama bu çok saçma bir "namus" anlayışı. Yani nişanlınız sırf siz "bakiresiniz" diye sizinle evlenmek istiyor sonucu çıkıyor bu durumdan.Peki ya onun namusu? Sizin deyiminizle "ne haltlar yemiş" birini namuslu mu görüyorsunuz? Yoksa ellerini yıkayınca geçti mi? Ya da erkeğin namusu olmaz mı bu durumda? Kaç kişinin ahını almış olabilir?(Sizin eş tercihiniz, umarım mutlu olursunuz, ben sadece namusa bakış açınızı eleştiriyorum)

Bakire bir kız arkadaşım evlendikten sonra cinsel yolla bulaşan bir hastalık kapmıştı..Evlenmeden önce çılgın bir hayat sürüp sonra hayatının kadının bulup evlen kocasından tabii.

Namus, kadın için de erkek için de aynı derecede önemlidir. Hadi toplumda bencil erkekler bunu kadına yüklemiş, ya kadınlara ne oluyor anlamıyorum. Bu durumu dine bağlayanlar da yanılıyor, kadın ve erkek aynı oranda sorumlu.

Kusura bakmayın lütfen ama bu çok saçma bir "namus" anlayışı. Yani nişanlınız sırf siz "bakiresiniz" diye sizinle evlenmek istiyor sonucu çıkıyor bu durumdan.Peki ya onun namusu? Sizin deyiminizle "ne haltlar yemiş" birini namuslu mu görüyorsunuz? Yoksa ellerini yıkayınca geçti mi? Ya da erkeğin namusu olmaz mı bu durumda? Kaç kişinin ahını almış olabilir?(Sizin eş tercihiniz, umarım mutlu olursunuz, ben sadece namusa bakış açınızı eleştiriyorum)

Bakire bir kız arkadaşım evlendikten sonra cinsel yolla bulaşan bir hastalık kapmıştı..Evlenmeden önce çılgın bir hayat sürüp sonra hayatının kadının bulup evlen kocasından tabii.

Namus, kadın için de erkek için de aynı derecede önemlidir. Hadi toplumda bencil erkekler bunu kadına yüklemiş, ya kadınlara ne oluyor anlamıyorum. Bu durumu dine bağlayanlar da yanılıyor, kadın ve erkek aynı oranda sorumlu.

Merhaba, dediğim gibi kimsenin yaşayış tarzını eleştiremem herkese saygım sonsuz bu nişanlımda dahil.
Benim ondan önce böyle bir geçmişim vardı onun ise böyle bir geçmişi var.
Onun günahlarını ben çekecek değilim, kendimden mesulüm.
O benim karakter ve değerlerimden hoşlandığı için evlilik kararı aldı ben ise onun sevgisine tüm kalbimle inandığım ve onu çok sevdiğim için böyle bir karar aldım.
Tabiki sırf ben bakireyim diye benimle evlenecek hali yok, güzel kız bulmak çok kolay ama Hem güzel, hem kafa yapılarımız uyan, hem beni mutlu edip hemde değer yargıları ile beni kendine hayran bırakan bir kız bulmak zor demişti.
Hepsi bir bütün,1 i olmadan diğerleri hiç.
Bakire olduğu halde anlaşamıyorsa bir insanla evlenemezdi.
Yada bakire olsa bile görsel anlamda onu etkilemeyen biri ile yine evlenemezdi.
Herşey onun için bakirelik değil, bu sadece diğerleri gibi bir etken.

Merhaba, dediğim gibi kimsenin yaşayış tarzını eleştiremem herkese saygım sonsuz bu nişanlımda dahil.
Benim ondan önce böyle bir geçmişim vardı onun ise böyle bir geçmişi var.
Onun günahlarını ben çekecek değilim, kendimden mesulüm.
O benim karakter ve değerlerimden hoşlandığı için evlilik kararı aldı ben ise onun sevgisine tüm kalbimle inandığım ve onu çok sevdiğim için böyle bir karar aldım.
Tabiki sırf ben bakireyim diye benimle evlenecek hali yok, güzel kız bulmak çok kolay ama Hem güzel, hem kafa yapılarımız uyan, hem beni mutlu edip hemde değer yargıları ile beni kendine hayran bırakan bir kız bulmak zor demişti.
Hepsi bir bütün,1 i olmadan diğerleri hiç.
Bakire olduğu halde anlaşamıyorsa bir insanla evlenemezdi.
Yada bakire olsa bile görsel anlamda onu etkilemeyen biri ile yine evlenemezdi.
Herşey onun için bakirelik değil, bu sadece diğerleri gibi bir etken.
Yani nişanlınız dört dörtlük bir kadın arıyordu evlenecek sizinle buldu bunu. Böylebir kadına layık bir adamın da dört dörtlük olması gerekmez mi? Ya da kadınlar dört dörtlük olmalı ama erkek ne olursa olsun kabul edilmeli mi? Kriterlerine uymasaydınız almayacaktı sizi. Güzel olmasaydınız ya da bakire olmasaydınız. Bu güzel bir şey mi sizin gözünüzde?

İslamiyet tektir ve ben Tek olan islamiyetin emrettiğini söylüyorum. Günah-sevap bellidir kişilere göre değişmez. Müslümanın görevi duadan önce uyarmaktır. burada boşver bekaret önemli değil diyenler bu vebale ortak oluyorlar. Ayrıca konuyu alakasız yerlere taşımışsınız. Kapalı birinin yapması bunu günah olmaktan çıkrır mı? yada bütün kapalıları ahlaksız mı yapar?

dışarıda uyar
sitede değil

hatta bence dışarıda da uyarma
sinir bozucu oluyor karşı taraf için

Yani nişanlınız dört dörtlük bir kadın arıyordu evlenecek sizinle buldu bunu. Böylebir kadına layık bir adamın da dört dörtlük olması gerekmez mi? Ya da kadınlar dört dörtlük olmalı ama erkek ne olursa olsun kabul edilmeli mi? Kriterlerine uymasaydınız almayacaktı sizi. Güzel olmasaydınız ya da bakire olmasaydınız. Bu güzel bir şey mi sizin gözünüzde?

Herkesin kafasında belirlediği bir eş profili vardır.
Benim istediğim eş modeli; Gerçekten zekası ile beni etkileyen, Düşünceli, Bana karşı şevkatli, Baktığım zaman gerçekten iyi bir baba olacak nazik bir adamla evlenmek istemişimdir.
Düşünceli, iyi baba profili olup bana karşı nazik olmayan biri ile evlenemezdim.
Yada Düşünceli, nazik ama iyi baba profili olmayan bir adamlada olamazdı.
Benim içinde bunlar bir bütün.
Ben elbetteki başkasına göre dört dörtlük olmayabilirim ama nişanlımla neredeyse ruh ikiziyiz ve birbirimize benzediğimiz için sorun yaşamadığımızdan dolayı benim için kusursuz bir adam.
Arada ufak anlaşmazlıklar olur tabiki ama o benim en büyük şansım.
Çünkü gerçekten tüm kalbi ile hissettiriyor onun için ne kadar kıymetli olduğumu.
Nişanlım dört dörtlük bir kadın aramıyordu, kafasında ki eş profiline uyan bir kadın arıyordu, sanırım bu yüzden evlilik kararı aldı.
Nişanlımdan da memnunum, değer yargılarımdan da.
Gönlüm rahat bir şekilde evleneceğim günü bekliyorum.
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Konu sahibi yeni! Olmasina ragemn kk yi çözmüş tebrik ederim! :KK53:

Kac gündür bakiyorum konuya hep ayni kisir döngü. Boyle öznel kişinin tamamen kendi iradesiyle karar verecegi ona gore yaşayacağı bir konuada nasil sayfalarca yazılmış? Insan hayret ediyor doğrusu

Oysa Mune ne guzel yazmis konuya da nokta koymus aslinda ama muhim olan kendi görüşünün dogrulugunu kanitlamak sanırım. Peki bu mumkun mu?

Konu sahibi yeni! Olmasina ragemn kk yi çözmüş tebrik ederim! :KK53:

Kac gündür bakiyorum konuya hep ayni kisir döngü. Boyle öznel kişinin tamamen kendi iradesiyle karar verecegi ona gore yaşayacağı bir konuada nasil sayfalarca yazılmış? Insan hayret ediyor doğrusu

Oysa Mune ne guzel yazmis konuya da nokta koymus aslinda ama muhim olan kendi görüşünün dogrulugunu kanitlamak sanırım. Peki bu mumkun mu?

Katılıyorum size.
İnsanların değer ve yargıları tartışmaya açılamayacak kadar özeldir.
Kimse insanın değerlerini değiştirip eleştiremez.

erkeklerin şu handikapı vardır. kızsa evlenen kadar onu korumak zorunda erkeklerin böyle derdi yok,kendini korumayana hep kendi hataları olan dullar ve anormal insanlar musallat olur.kız olmayandan birşey olmaz herkese verir filan.bir kısmı yine sevmek mutluluk demesine rağmen bu durumu gizli tutarlar çaevrelerinden milletin ağzına geyik olmamak için tabi geyik yapanlarda 4 dörtlük ya.anlamadığım nokta evlendik kadın olduk acaba kadını tutan birşey kaldı mı erkekler bide onu düşünsün sorunlu karakterkler için evlenmek kurtuluş değil ki,içinde cinsel çeşitlilik olan evlenince de istediğinle düşüp kalkar kişiye kişinin karakteri,başkasının fikrini bilmem kendime göre ben korudum evlenene dek başkası korumaz o onun görüşü,birde tüm böyle evlenmeden kadın olanlara atılan kir oluyor evlenmeden kadın olup soluğu genelevde alanlar.böyle olanların hepsinin bunun ticaretini yapıyor sanıyorlar.

.
Adam seninle sırf bekaretin için nişanlanmış, Kendi kızlarla gününü gün etmiş ama kafasında evlenilecek kız\eğlenilecek kız diye bir şey uydurup, kendince 'temiz' bir kız bulunca nişanı takmış. Bu daha acı.
Şu işaretlediğim yere gelince; madem bu değerlere önem veriyordu, kendi de buna uymalıydı. Erkekler her şeyi yapabilir ama bu değerler sadece kadınlar içinse, orda dur arkadaş!

Son düzenleme:
.

Adam seninle sırf bekaretin için nişanlanmış, Kendi kızlarla gününü gün etmiş ama kafasında evlenilecek kız\eğlenilecek kız diye bir şey uydurup, kendince 'temiz' bir kız bulunca nişanı takmış. Bu daha acı.
Şu işaretlediğim yere gelince; madem bu değerlere önem veriyordu, kendi de buna uymalıydı. Erkekler her naneyi yiyebilir ama bu değerler sadece kadınlar içinse, orda dur arkadaş!

2 yıl peşimden koştuğunda Bakire olduğumu bilmiyordu.
Sırf bekaretin için nişanlanmış cümlesine anlam veremedim, sonuçta onun düşüncesini nereden bilebiliriz ki?
Bakireliğin sadece onun için diğerleri gibi bir etken olduğunu söyledim ki banada bunu söyleyen kendisidir.
Bakire ama sevmiyorum, karakterlerimizde hiç uymuyor onunla hiç mutlu değilim görsel anlamdada bana hitap etmiyor, iyi bir anne ve eş olacağını düşünmüyorum ama işte ''Bakireee '' bu yüzden de evlenmeliyim mantığında bir adam kadar cahil değil nişanlım.
Ki bende sırf bakireliği için nişanlanılacak bir insan değilim.Çok şükür iyi bir eğitim aldım hala kendimi geliştirmek için çabalıyorum. Görsel olarakta çirkin biri olduğumu düşünmüyorum. Uyumlu, ılımlı bir insanımdır.Saygı gören, çevremde değer verilen biri olmuşumdur hep.
Bu KK'daki bayanların insanların ilişkilerini bilmeden kararlar verip sadece bunun için evlenmiş vs gibi kırıcı cümleler kullanmaları moda oldu sanırım?
Lütfen yorumlarınıza dikkat edin.
Evet şu konuda haklısınız madem böyle birşeye değer veriyor kendide yapmamalıydı fakat ben bu yüzden insanları yargılayan biri olmadığımı söylemiştim dolayısıyla nişanlımıda yargılamadım ve onu böyle kabul ettim.
Ben kendimden mesulüm.
Değer veriyorum bu tarz konulara bu yüzdende geçmişimde herhangi bir yakınlaşma olmadı erkek arkadaşımla.
Ama olanlarada saygı duyuyorum nişanlımın geçmişine saygı duyduğum gibi.

ama bu 4 cü uyarım . gerçekten uyarılar dikkate alınmıyor. konuyu kapatıyorum. konu devamlı dine getiriliyor. bu yüzden kapatıyorum.
buyrun bdv kuralı.

1. 1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

Back