Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İşin birde bu boyutu var; bekarete onem verenlere sasiran bor toplumun hizla ilerlrmesi. Acik acik uluorta yasanilanlari anlatmakta arka
Bosanmak ile evlilik dusi iliski yaşamayi bir tutmuyorum ben.
Elbette farkli dusunenlerin yasamlarida farkli olur bakis acilari. Bu benim penceremden baktigim degerler. Katiyim bu konuda. Bu geri kafaliliksa en koyusundanim.
Kadinlarin obje olarak hemen hemen her alanda kullanildigi bir toplumda evet kadinlae ziyandadir. Bu kafayla gittikleri surecede esitligi yakalatacagim diye daha cok yipranirlar.
Bu forumdaki msj.larimi taratirsaniz 3 senedir" "aslan oğlum, otur kizim" zihniyetiyle evlat buyutenleri kinadigimi göreceksiniz. Bu cumleyi defalarca yazdim.
Fakat neden esitlik denince hep cinsellik geliyor akillara ?
Hem oglunu hem kizini yetistirirken cilselligin yeri ve zamani var derse bu bie defa yasanir.
Ifade etmekte zorluk cekiyorum, zor saetlar altinda yaziyirum suan ; konu sogumak degil sadece tüketmek.
Evlilik disi iliskinin her boyutuna karsiyim. Ben kisinin kendine yaptigi saygisizlik olarak goruyorum.
Gerçeği degistiremezsiniz yine yeniden diyorum. Bu söyledikleriniz hep azinlik kalacak . Kadinlar hep zarar ziyanda olacak, kalpleri kirik kalacak.
ne kızlar varki bedenleri bakire ruhları fahişe. Bende insanlar şehirlere göre değil düşünce olgunluklarına göre hareket etmeli.
İnsanların özeliyle ilgilenmeyen herkesi Avrupa meraklısı olarak etiketlemeyin .Diger ulkere nazaran kultur seviyesi en yukseklerdeyiz. Herkeste bir disari meraki.
Bu konuyu kültüre baglayanda oldu.
Olumsuz kime gore olumsuz ? Hangi taraftan bakiyorsaniz karsi tarafin dusuncelerinede onem verin. Her pencerede ayri hayat her hayatta ayri dersler vardir. Ogrenmek iyidir.
Biri kulture bagliyor, biri hayat kadinlarina kadar getirdi konuyu, biri namus diyor digeri namussuz diyor.
Konu cok bayalasti.
Bekarete verilmeyen önem de hayat tarzıyla ilgilidir . Kültürlü biri böyle sığ konuların peşine düşmez . Yapacak daha önemli işleri vardır çünkü .Bekarete verilen önemi, evlilik öncesi ya da sonrasında yaşamayı uygun görmeyi nasıl kültür seviyesi ile ilişkilendirdiniz anlam veremedim..
Bu durum insanın kültürüyle değil genellikle inancıyla ve hayat tarzıyla ilgilidir.
Tabi şu her haltı yiyip zara dokundurmayınca bakire olduğunu sanan kızlar için durum farklı.
Onların durumu karakter ve sahtekarlıklarıyla ilgili..
Cinsel acıdan kisiye zarar verir. Ama bunu sizinle verir-vermez-verir-vermez diye cocuk inatlasmasına cevirmek icin degil bilimsel bi gercek oldugu icin söylüyorum. Lınk vermek yasak ama pek cok makale var bu konuda internette pek cok vaka var ararsanız bulursunuz.
Yani saglık acısından kendi dogrumdan ziyade okudugum tıbbi makaleleri savunuyorum su anda.
Hicbi dürtü kontrolsüz yerine getirilmemelidir. Yani acıkmak da bi dürtü ama onu nerede nasıl yerine getirecegimizi biz kontrol ediyoruz. Cinsellik icin de özünde aynı mantık gecerli.
İnsanların özeliyle ilgilenmeyen herkesi Avrupa meraklısı olarak etiketlemeyin .
bekare
bu bir defa yasanır dediginiz icin bosanan kadınlar hakkındaki fikrinizi sormustum,
eger bir kadın kendi yasadıklarından pismanlık duymuyorsa onun zararda olup olmadıgına nasıl karar verebilirsiniz ki?
sonucta tum degerlendirmeleriniz yine oznel cıkarımlarla sınırlı kalacak...
konudaki tum yorumları okumadım,
ancak siz evlilik dısı ilişkiye karsıysanız buna geri kafalılık demem,
sizin kendi hayatınızda koydugunuz bir kuraldır, istediginiz gibi yasayabilirsiniz elbette, şahsınıza saygı duyarım...
sorun; kendi hayatımızdan cıkıp baskalarının hayatına mudahale ettigimiz, fiziki olarak bir eylemde bulunulmasa dahi sozlu olarak saldırı olarak algılayacakları sekilde konustugumuz noktada baslar bence.
yazdıgınızın aksine, eşitlik denilince ilk aklıma gelen seyin cinsellik olmadıgını baştan belirteyim,
ancak bu konuda da cinselligin sırf esitlik saglanacak diye yasanılacak birsey olamayacagı konusunda da netim,
bunu hissedersiniz, istersiniz; inandıgınız veya belirlediginiz ilkelerinize gore de o kisi/zaman/mekan icin bir degerlendirme yapıp yasayıp yasamama kararı verirsiniz,
eger bahsettiginiz "kisinin kendisinin uygun bulmadıgı bir eylemi" sırf karsı cins yasıyor diye benim neyim eksik diyerek yasamasının yanlıs oldugu ise; yorumunuza kısmen katılmakla beraber yine bu durum kisinin kendi kararıdır derim, kimseye "ziyan" deme haddini kendimde gormem,
yapabilecegim tek yorum/tavsiye nedenini kimseye acıklamak zorunda olmadıgı, kendisine karsı durust olması ve tercihlerinin arkasında durması olur...
seksist yaklasımlar ve insan bedeninin metalastırılması hususunda da goruslerinize katılıyorum,
ancak cinsel birliktelik nikahlı iken "haz ve paylasım" , evlilik oncesi/dısı'nda iken "obje" olarak nitelendirilebilecek bir degiskenlige sahip degil bence,
bunu yasayıp yasamamak kisilerin kendi tasarrufunda olan birsey, dolayısıyla baskaları sizden farklı yasıyorlar diye kendi dusuncelerinizi veya hayat tarzınızı dayatamazsınız sonucta,
ustelik evlilik size gore dini nikahtır, kimine gore yasal, kimine gore cok daha farklı bir inanısın ritueli, kimine gore de tumuyle karsı cıktıgı bir kavram...
nasıl ki kimse sizi tecavuz edilmenize goz yumuyormuscasına cinsel birliktelik yasamaya zorlamamalı ise;
bu konuda -sizin deyiminizle- ne kadar katı olursanız olun alacagınız tum kararlar kendi hayatınızla ve cocugunuzu yetistirirken dikkat edeceginiz seylerle sınırlı kalmak durumunda.
sözün özü, herkes kendisinden sorumlu...
Üniversiteye bunlari duyduktan sonra 4sene sonra kizimi nasil gonderecem onu düşünüyorum.oraya egitim icin gidildigini saniyordum.fakat okuduklarimdan anladigim başka.sanirim liseden sonra okutmayacagim.düşünmem lazim
Üniversiteye bunlari duyduktan sonra 4sene sonra kizimi nasil gonderecem onu düşünüyorum.oraya egitim icin gidildigini saniyordum.fakat okuduklarimdan anladigim başka.sanirim liseden sonra okutmayacagim.düşünmem lazim
Burda okuduklarim gözümü cok korkuttu.bu cocuklari aileleri okusunlar iyi biryere gelsinler diye üniversiteye yolluyorlar.ama okuduklarım başka şeyler sanırım okutsam bile yanında gitmem gerekecek
Yok be canım , bizde üniversitede okuduk. Sen buraya bakma , buraya kimlerin yazdığını bilmiyoruz . Yazılanlar doğrumu yanlışmı yalanmı onuda bilmiyoruz.Üniversiteye bunlari duyduktan sonra 4sene sonra kizimi nasil gonderecem onu düşünüyorum.oraya egitim icin gidildigini saniyordum.fakat okuduklarimdan anladigim başka.sanirim liseden sonra okutmayacagim.düşünmem lazim
bana bu düşünceler çocukça ve ataerkil geldi yazmışsın ya...sadece çok ataerkil çocukça değil..aslında işin boyutu ataerkillikte değil,yani evet erkeklere göre ataerkil de esas olan ataerkil değil..yasaklı konulara girmemek adına üstün körü bir açıklama yapayım dedim..22 yaşındasın hangi ara ilişki yaşadın bilemem..sanırım sende +18 kavramına bakanlardansın..18 im reşitim istediğimle sevişirim gibisinden..bize anca saygı duymak düşer..bu arada zarı kaybetmek dışında herbir şeyi yapan arkadaşın hiç dürüst değil,başta kendime ihanet edemezdim sanırım..bu sebeple onun sözlerine de fazla kulak asma..bir ablan olarak tek tavsiyem en azından bu kadar erken zevklerin uğruna bedenini mahvetme ..pişmanlığını ileride yaşarsın.Hanımlar merhaba :)
Konumu buraya açtım çünkü her ne kadar cinsellik gibi görünse de aslında içeriğinin biraz kültürle alakalı olduğunu düşündüm. Umarım yanlış olmamıştır.
Ben kısa bir süre önce yaşadığım yerden Ankara'ya taşındım okul için. 22 yaşındayım. Üniversiteye yeni başladım bu sene çok istediğim bir bölümü kazandığım için göze aldım onca seneyi.
Şimdi konu şu. Bu süreçte burada 3 kızla tanıştım. Yaşları 20-21 civarı. Geçen cinsellik konusu açıldı aramızda. Cinsellik dediysem öyle erkek arkadaştan, ilişkilerden vs konu oraya geldi. Ben daha önce birliktelik yaşadım ve bunu ayrıntıya girmemek şartıyla üstün körü söylerim kızlar arasında konusu açıldığında. Saklama gereği duymam. Benim ahlak kurallarıma göre çok "basit, absürd" birşey değildir çünkü. Fakat bana öyle tepkiler verdiler ki canım sıkıldı.
Acaba dedim ben mi çok geniş düşünüyorum.
Sevgilisiyle herşeyi yaşadığını ama hala kızlığını koruduğunu belirten bir kız bana "burada böyle şeylere çok önem verirler, seninle evlenicek birini zor bulursun" dedi.
Sevgilisiyle çok birşey yaşamadığını iddaa eden diğeri ise "böyle birşey yaşamayı düşündüm ama iykide yaşamamışım yoksa kendimi yerden yere vururdum, bence sende birlikte olduğun insana söyleme bu durumunu, söylersende hata yaptım diyerek ağla" dedi
Bana başta bu düşünceler ve yorumlar biraz çocukça ve ataerkil geldi. Fakat sonra kendimi sorgulamaya başladım ister istemez. Ben sevdiğim insanla yakınlaşmayı normal buluyorum ve şimdiye kadar tek bir kötü söz, aşağılanma hissetmedim. Zaten birlikte olduğum insanın düşüncelerini kafamda tartıp, tanıyıp, ona göre adım atarım belkide o yüzden. Fakat biraz hassasımdır. O yüzden bu kızların söylediklerini de düşünmeden edemiyorum, sizce haklı olabilirler mi? Onlara "kendi karakterimden asla taviz vermeyeceğimi, ağlamayacağımı, ilişkinin gidişatına göre olgunlukla düşüncelerimi ve durumumu söyleyeceğimi" belirttim. Ben sevdiğim adamla belli bir yıldan, zamandan sonra birtakım şeyler yaşamadan evlenmeyi pek doğru bulmuyorum kendi kalıplarıma göre. Sizce çok geniş mi düşünüyorum?
Samimi fikirlerinizi bekliyorum hanımlar. Hepsini dikkate alacağım.