• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakirelik Konusu Ve Tepki

Önemli olan insanın ruhundaki zar. Aynı ortamda zorunlu bulunduğum birkaç arkadaş(!) geldi aklıma. Her gece başkası tarafından boyunları morartılmış olarak gelirlerdi, ters ilişkilerini anlatıp "aaaa bakireyim ilk gece çarşafı anneme gösterçem" derlerdi. Sürekli de aklıma "tokmağın değmediği yer yok, ama davul patlak değil" sözü gelirdi. :D Namus, zar bacak arasında değil hatunlar. Beyinde. :)

Once buna cevap vereyim, 3 yasinda bir kizim var, ilerde ona hymen in ne işe yaradigini bilimsel olarak aciklayacagim, cinsellikle ilgili de bilmesi gerekenleri ogretirim. Kontrolsuz ve korunmasiz cinsellik yasamadigi surece benim icin hicbir sorun yok. Saglikli her birey icin dogal bir ihtiyac olan cinselligi neden yasaklayayim ki.

Ikinci olarak su bakire olmayan kizi cocugumun annesi yapmam diyen adam ve onun kafa yapisindaki turevleri ile dunya yansa da ikimiz kalsak birlikte olmazdim zaten, onun nesli ureyecegine insanligin sonu gelsin daha hayirli olur :)

Su yari yolda birakma saygi duymama meselesine gelince, ben 2004 de bitirdim universiteyi, arkadaşlarımın buyuk bolumu bakire degildi, bazilari o zaman birlikte olduklari sevgilileriyle bazilari baskslariyla evlendi, coluk cocuga karistilar, hicbirinin en ufak bir saygisizlik gordugune sahit olmadim, duymadim, hepsinin cok mutlu evlilikleri var -ben dahil, 4 yil ayni evi/yatagi paylastiktan sonra evlendim esimle, 10 yildir evliyim ve bu konuda en ufak pruz yasamadim- yani siz nasil bir cevrede yaşıyorsunuz nasıl erkeklerle muhattap oluyorsunuz bilmiyorum ama kadini tek kullanimlik seks oyuncagi degil birey olarak goren erkek sayisi iddia ettiginizden coook daha fazla...

Sizin gibi anneler olduğunu bilmek beni mutlu ediyor, tebrik ediyorum, sizin gibi annelerin sayesinde bir çok tabu yıkılacak ve eminim ki dünya daha güzel bir yer olacak...:KK52:

Ne işe yarayacak ki?
Okulda ögrendiginin tam zıttını söyleyecek annesi babası.
Her sene sınav sisteminde bi ton hile dönüyo. Ona ahlaksızlık namussuzluk demeyen anne-babalar cinsellikle ilgili egitim verilse okulda o okulu dava ederler ahlaksız bunlar cocugumuza neler ögretiyolar diye.

Çok işe yarayacak. Dedikleriniz bir nesil için geçerli olacak ama sonrasında nesiller bilinçlenecek. Çocuklar kendi beden ve anatomilerini aynı şekilde karşı cinsin beden ve anatomisini bilecek. Güvenli seks, korunma yöntemleri vs hakkında bilgi sahibi olacak. Sürtündüm kaşındım ıkındım tıkındım ah ne oldu bana prostat sıvısı geldi erkek arkadaşımdan elimde kaldı hamile miyim diye sormayacak endişelenmeyecek. Cinsellik nedir doğru şekilde bildikten sonra ister evlenmeden önce yaşasın ister sonra ama bilsin. Tabu olarak görmesin. Bilinmeyen şeyden korkulur. Saklanan yasaklanan şey merak edilir. Bilgiden zarar gelmez kısacası. Cinsel eğitim dersi denilince aileler çocukları sınıf ortasında seviştirilecekler zannediyorlar. Avrupa da yaşayıp amaann benim evladım bu derse girmesin sakın diyen ailelerde duydum bildim fikrinize belli bir ölçüde katılmakla birlikte cehaletin her daim bilgiyle yenileceğini düşünenlerdenim.

Okumak bişeye yaramıyor ki üni bitiren ya son sene birine kapak atıyor ki yüzüne hiç bakmamış asosyal tiplere ya da eve kız gitme derdin de yada memleketinde birini kandırıp bekletiyor okulda kimle belli değil ankaralı arkadaşım vardı öyle

Karakter zihniyet meselesi bu yaşarken nasıl dik duruyorsak sonrasında da öyle olmalı söyleyince kötü oluyoruz kadın milletini rezil etmekten başka bişey değil erkek milleti dw en namuslusu şöyle yok bilmem ne başlıyor söylenmeye ee kim konuşturuyor biz tabi ki ahh biz bi değişsek bak laf edebiliyorlar mı bekaret diye
Okutalimdan kastim her anlamda ''okutalim'' :)

Çok işe yarayacak. Dedikleriniz bir nesil için geçerli olacak ama sonrasında nesiller bilinçlenecek. Çocuklar kendi beden ve anatomilerini aynı şekilde karşı cinsin beden ve anatomisini bilecek. Güvenli seks, korunma yöntemleri vs hakkında bilgi sahibi olacak. Sürtündüm kaşındım ıkındım tıkındım ah ne oldu bana prostat sıvısı geldi erkek arkadaşımdan elimde kaldı hamile miyim diye sormayacak endişelenmeyecek. Cinsellik nedir doğru şekilde bildikten sonra ister evlenmeden önce yaşasın ister sonra ama bilsin. Tabu olarak görmesin. Bilinmeyen şeyden korkulur. Saklanan yasaklanan şey merak edilir. Bilgiden zarar gelmez kısacası. Cinsel eğitim dersi denilince aileler çocukları sınıf ortasında seviştirilecekler zannediyorlar. Avrupa da yaşayıp amaann benim evladım bu derse girmesin sakın diyen ailelerde duydum bildim fikrinize belli bir ölçüde katılmakla birlikte cehaletin her daim bilgiyle yenileceğini düşünenlerdenim.
Tamamen katılıyorum. Bakmayın siz bana bu aksam bu baslık altında okudugum bi kaç sey hayattan soguttu beni. O durumaydı sitemim. Bu konuda kesinlikle egitimin sart oldugunu düsünenlerdenim ben de ama bugün bi an 10 nesil gecse de bazı seyler hic degismeyecek gibi geldi. Kusura bakmayın :KK66:

Tamamen katılıyorum. Bakmayın siz bana bu aksam bu baslık altında okudugum bi kaç sey hayattan soguttu beni. O durumaydı sitemim. Bu konuda kesinlikle egitimin sart oldugunu düsünenlerdenim ben de ama bugün bi an 10 nesil gecse de bazı seyler hic degismeyecek gibi geldi. Kusura bakmayın :KK66:
Yoo ben sizin bakış açınızı da yanlış bulmadım. Evet ilk gelecek tepkiler dediğiniz gibi olcak ancak buna rağmen eğitim verilmeli. Topik benimde içimi şişirdi. Olur öyle anlık tepkiler sorun yok;)

yazmayayım dedım ama şaştım kaldım okuduklarıma resmen evlilik öncesi ilişki yaşanmalı özgürce diyenler var yanı her erkekle nasıl bu nasıl olur mide kaldırmaz bunu.

50 sayfanın tamamını okumadım ama yorumların çoğu beni benden aldı. İnsan kendini nasıl ikinci sınıf bir varlık olarak görebilir aklım almıyor. Erkekler halt etmiş kendini ve hemcinslerini aşağılayan kadınların yanında.

Bu konulara hep ayni seyi yaziyorum, kadinlar kendilerini ezdirirse, 2. sinif bakarsa ezenleri cok olur daha.

Bu konulara hep ayni seyi yaziyorum, kadinlar kendilerini ezdirirse, 2. sinif bakarsa ezenleri cok olur daha.
Bir adım ilerleyemiyoruz cinsellik konusunda.
Mide kaldırmaz diyen mi ararsın, anne olmaya layık değil diyen mi.
Sırf birileriyle bişeyler yaşar diye kızına üniversite okutmamayı düşünen bir anne var.
Oğlu için böyle bir şey aklının ucundan geçmez ama.
Rezalet durumdayız...

Sırf birileriyle bişeyler yaşar diye kızına üniversite okutmamayı düşünen bir anne var.
Rezalet durumdayız...

Ortacag sularinda seyrediyoruz gercekten.

"Bhhence kız dediğin kadın olmamalı bakire olmalı, kendisini kocasına saklamalı; ama erkek, erkek gibi olmalı, tecrübeli olmalı, bakir erkek mi olur karıı gibi ay sevmem öyle ılık erkekleri."

Son düzenleme:
50 sayfanın tamamını okumadım ama yorumların çoğu beni benden aldı. İnsan kendini nasıl ikinci sınıf bir varlık olarak görebilir aklım almıyor. Erkekler halt etmiş kendini ve hemcinslerini aşağılayan kadınların yanında.
Yurdum kadinlarindan manzaralar iste... Turk kadinlari boyle. 2. sinif insan olduguna inanir yarisindan cogu icten ice. Yine yarisindan cogu yemek yapmayan kadinlarin aldatilmayai hak ettigni de dusunur. ''Eslerinize kahvalti hazirliyormusunuz?'' diye bir topic var yazilanlari oku cok fantastik.:KK70: Okurken dedim ki kendime: Bu kadar ezik, bu kadar zavalli, bu kadar koca duskunu, amacsiz mi olur bir memleketin kadinlari? Kezban denildigi kadar variz. :KK53:

Kızını üniversiteye göndermeyi düşünmeyen anne , kızınız için üzülüyorum.

Eğitim yuvasını fuhuş yerine çeviren zihniyetinizden ötürü sizi kınıyorum. Üniversiteye giden birey belli bir yaşı geçmiş ve akli melekelerini mantığı çerçevesinde yönetebilen bir bireydir. İster öpüşür, ister sevişir isterse kimseyle temas etmez yani kişinin kendi bileceği bir durumdur seçimleri. Kaldı ki üniversite algınızı değiştirmenizi öneririm zira bu ülkede lisede, ortaokulda bile cinsellik yaşanmakta bilinçsiz baskılar ve yasaklardan ötürü, her şeyin zamanında yaşanması gerektiğini idrak edemeyen ergenler her şeyi erkenden tatma merakı içerisine düşüyor maalesef.

Sizin bakış açınızdan daha da "darlaştırayım" bu mevzuyu, Müge Anlı izliyorsanız 100 haneli köyde 14-15 yaşındaki kızların maalesef neler yaşadığını bunları yaşamak için üniversiteye gereksinimleri olmadığını izlersiniz. Sizin zihniyetiniz bu kadar dar olabilir fakat kızınıza bir iyilik yapın ve saçma bir zarı korumak adına eğitim hakkını elinden almayın! Üniversiteden sakınırken, mahallesinden veya internetten bulacağı bir insanla sağlıksız ilişkiler yaşamayacağının garantisi var mı?

Erkekler bişey yapmıyo bizim kadınlar bundan zevk alıyor kutsuyorlar resmen erkekleri tabi çıkar var rant var işin içinde her şeyi yaşa kız gibi davran kendin olmak neye yetmiyor ise sonra biz eziliyoruz ee dik durunda sesimiz çıksın ezik olursak ezenimiz çok olur

"Bhhence kız dediğin kadın olmamalı bakire olmalı, kendisini kocasına saklamalı; ama erkek, erkek gibi olmalı, tecrübeli olmalı, bakir erkek mi olur karıı gibi ay sevmem öyle ılık erkekleri."

Bu nasıl bir cevaptır arkadaşım kadın bakire erkek deneyimli oh ne güzel dünya !!!
Herkesin düşüncesine saygı duymak gerek sizin düşüncenizdir ama katıldığımı söyleyemicem :KK12::KK12:

Bu nasıl bir cevaptır arkadaşım kadın bakire erkek deneyimli oh ne güzel dünya !!!
Herkesin düşüncesine saygı duymak gerek sizin düşüncenizdir ama katıldığımı söyleyemicem :KK12::KK12:

Ben de zaten bu düşünceye katılmıyorum kızkardeşim. İroni yaptım.

Rezalet durumdayız...
Isin tuaf tarafi hani biriyle bisey yasadi diye anne olmayi hak etmiyor ya, o zaman ne yazik ki tüm bosanmis kadinlarimiz eger ilk kocalarindan cocuklari yoksa, evlat sevgisinden yoksun kalmalilar....eeee bakire degiller... Ne zihniyet ama be...:ssz:

Back