Malesef din bazılarının semtine uğramıyor .. Zinayı düşünen biri olsa bu şekilde konu açarmıydı sence ? Bazıları için övünç oluyor evlilik dışı ilişki hatta evlenmeden önce yapılmalıymış ki ten uyumu varmı diye bakılmalıymış bu düşüncedeki insanlara din ile gidemezsinEvlilik dışı birliktelik zinadır. Zina yedi büyük günahtan kabul edilir. Bana göre kültürün ve geleneğin bir önemi yok. İnsan bu günahı dinimiz yasakladığı için işlememeli. Konu sahibi inançlı biriyse bunun cevabını bilmesi lazımdı.
100 kişi ile ten uyumu olmazsa 101. Yi de mi deneyeceğiz :)Malesef din bazılarının semtine uğramıyor .. Zinayı düşünen biri olsa bu şekilde konu açarmıydı sence ? Bazıları için övünç oluyor evlilik dışı ilişki hatta evlenmeden önce yapılmalıymış ki ten uyumu varmı diye bakılmalıymış bu düşüncedeki insanlara din ile gidemezsin
Bi kırsal gelişmemiş ülke vardı cnm orda bu şekildeydi evlenmeden önce ilişki yaşanıyordu kadın hamile kalıp doğum yapınca evleniyorlardı bizimkilerde bunu batılılık olarak görüyor. Kadın saklı kutu olmalı erkeklerin masasına meze değil ... Bu konuda bir arkadaş yazmış yukarıda dediğimi ten uyumuna bakacaklarmış artık 1. de tutarmı ten uyumu yoksa 100. cüyümü bulur bilemem100 kişi ile ten uyumu olmazsa 101. Yi de mi deneyeceğiz :)
Ben cinsel istismar demedim, cinsel acıdan zarar verir dedim. İstismar bunun bi alt kolu olabilir ancak. Daha pek cok zararı var.Cinsel istismar konuları benim araştırma alanım değil. Merak ettiğim bir konu da değil.
Ailemi, gelecekteki çocuklarımı korumak için yalnız Allah 'a güvenirim. Aklınıza hayalinize gelmeyecek her türlü kötülükten koruyacak tek kişi o' dur benim bildiğim.
Bir şeyi ne kadar merak ederseniz veya ne kadar çok eleştirirseniz de başımıza geldiğini bildiğim için ben daha güzel şeyleri araştırıp merak edip okuyorum.
Ben de size katılmadığımı bilimsel olarak kabul ettiğim ve çok konuda kendime yol gösterici olarak gördüğüm Kuran-ı kerimi örnek verebilirim. Siz de açıp araştırıp okuyabilirsiniz.
47 sayfayı tekrar okudum. Son sayfalardaki ithamlar nedeniyle.
1(Bir) tek mesajda olsun 'Evlenmeden önce birliktelik yaşamayanlar dardır, bağnazdır, salaktır' vs yazmıyor.
Tek bir mesajda dahi.
Tüm kınamalar evlilik öncesi ilişki yaşamayıp, yaşayanları itham edenlerle ilgili.
Veya bakire olduğunu düşünüp aslında birçok cinsel deneyim yaşamış olanlarla.
1 kişi de ten uyumu var mı yok mu görmeden evliliğin mantıklı olmadığını düşünüyorum demiş, bu kadar.
36 mesajda evlenmeden birliktelik yaşayanlarla ilgili olumsuz şeyler yazıyor. Genişten başlayan ve sürekli genişle devam eden, çocuk anası olmaya yakıştırmamakla devam eden, kaç kişiyle beraber olduğu tartışmasıyla süren.
Şimdi evlenmeden bekaretini koruyanlar, dardır, bağnazdır yazıldığını iddia edenleri göreve davet ediyorum.
Nerede bu mesajlar, nereye yazılmışlar?
Konunun kendisi dahi bakire olmadığı için kınanan biri tarafından açılmış.
Zina günah da, yalan değil mi?
Yoksa hoşunuza gitmeyen şey aslında insanların evlenmeden cinsel ilişki yaşaması da, bunu dillendiremediğiniz için hayali mesajlar mı uyduruyorsunuz?
Neden bakire olan kızları geri kafalı yobazdır diye aşağılamaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Hem kendi özgürlüğünüze saygı bekliyor olmanız hemde bakire kızları aşağılamak için uğraşmanız çok tezat gerçekten
Evet ben de evlilik öncesi ilişkiye karsiyim. Öyle ki kişi boşansa bile evlilik olmadan cinsel ilişki yaşamamali. Bu çok özel bişey dini inancım la falan da bi ilgisi yok. Ama kadının da ortalık mali olması bence hos değil. Evlenmeden önce herhangi bir cinsel ilişki yaşamadım. Iyıkıde olmamış. Benim de düşüncem bu . Hayat tarzım bu. Toplumda herkes yaşasaydı bile onlara uyup yaşayacak değildim.
BEnCe kadın da erkek te kendini bilmeli.
Sürekli birileri ile yatıp sonra bunu kafeler de muhabbete meze olması bi bayana hiç yakışmıyor. Bununla ovunen bayanlara da sadece üzülüyorum. .
Ne acı dimi. Biz avrupa nin modernleşme si denilince bilimde ilerlemesini vs. Kendimize almıyoruz. Cinselligi baz alıyoruz. Onune gelenle düşüp kalkmanın neresi modernlik onu da asla anlayamadım. . Neyse burada ne denir se densin ben inanıyorum ki her erkek kadın kendisine ait olsun ister.. Başka seçeneği kalmamış ise mecbur kabul edebilir evet ama eminim ki seçme şansı olsaydı bakire olsun isterdi..
Bende erkek olsaydım o kadar şey yaşamış kızı cocuguma anne yapmazdım. ...
Herkesin kendi hayatı. .
Kaldı ki zina en büyük günahlardan biri..
Dinimizde kolunuzu bacağını zi örtün demiyor kadınlara ziynet ler inizi saklayın diyor.. yani kadınları Altın değerinde kıymetli görüyor .. böyle bir dinin insanı iken burada kadınların şu kdar cinsel ilişkim oldu aa ne var bunda tek gecelik te olabilir demesi sadece cok yazık. .......
Yapicak olan lisede de yapiyor emin olun. Hem sundan emin olabilirsiniz hayatta idealleri olan kadinlar, olmayanlardan cok daha karakter ve ahlak sahibi olurlar. Kizinizi universiteye yollayarak ona bir ideal kazandirmis olursunuz. :)Burda okuduklarim gözümü cok korkuttu.bu cocuklari aileleri okusunlar iyi biryere gelsinler diye üniversiteye yolluyorlar.ama okuduklarım başka şeyler sanırım okutsam bile yanında gitmem gerekecek
1Sencigim o arkadas bekarete deger verenleri, evlenene kadar bakire kalanlari degil; baskalarinin cinsel hayatlarina karisip, kadinlari cinsel hayatlarina gore kategorize edenleri kultursuzlukle suclamis. :)Insanlarin ozeliyle ilgilenmeyenler kendi dusuncesi oyle degil diye karsisindakini cahil olarak yargilayanlar olamaz degil mi? Ve yine ayni kisi Turkiyeyi bu konuda kultur seviyesi dusuk gordugu icin bekareti anlamadigini yazmisti. Simdi yeniden degerlendirin ozele saygi var mi?
Ya da karsisindaki kadina saygisi oldugundan ve onu her kosulda seveceginden dolayidir bu ihtimali hic dusundun mu?Bi de şu çok dikkatimi çekti
Eşim bana sevgilim bana asla geçmişi sormadı diyenler olmuş
Bi yerde bi söz okumuştum çok hoşuma gitti
Kişi karşısındaki ne geçmişini sormuyor sa sıranın kendi geçmişine geleceğini bilmesinden d olayıdır. .....
Evlilik dışı birliktelik zinadır. Zina yedi büyük günahtan kabul edilir. Bana göre kültürün ve geleneğin bir önemi yok. İnsan bu günahı dinimiz yasakladığı için işlememeli. Konu sahibi inançlı biriyse bunun cevabını bilmesi lazımdı.
Ne güzel düsünmüssünüz.Üniversiteye bunlari duyduktan sonra 4sene sonra kizimi nasil gonderecem onu düşünüyorum.oraya egitim icin gidildigini saniyordum.fakat okuduklarimdan anladigim başka.sanirim liseden sonra okutmayacagim.düşünmem lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?