öyle olabilir ama konu dinse din, "zanla hareket etmeyin" de diyor, kızdan eminiz adamdan emin değiliz ki. zannediyoruz.
şu yanlış anlaşılmasın, dini kuralları biliyor olmam uyguladığım anlamına gelmiyor
yani böyle yazdım diye "din öyle diyor öye yapsana" anlamında demiyorum
ama şuna uyuz oluyorum. işine gelen konu neyse dinde ona göre bir fetva buluveriyorlar!
din denksen evlen de diyor, dedin mi adama ben bakire değilim zina ettim, sen de ettiysen evlenebiliriz biz diye. yoooo.
din bulunulan yerdeki örf adet uygulama neyse bu mehir tespiti, aracılık usulu, kadının rızasının anlaşılması konularında onlara da cevaz veriyor
e şimdi
bizim toplumumuzda bir erkek neden görücü usulu, görece genç biriyle evlenir..hem de sadece 2 ay görüşüp?
e demek bakire istiyordu, bakire sanıyor...2 kere 2 dört ortada değil mi bu? konuyu açmamışmış. kaç görücü usulü olayda bu konu açılır acaba?
adam seküler diyor bir de...
yahu seküler kafada olsa, ya ailem illa görüş dedi ananem gözüm açık giderim hakkımı helal etmem olm dedi ondan mecbur kaldım yoksa ben görücü usulü evlenmem, sizi de hiç yormayayım, birşey uyduralım filan demez miydi? Allah aşkına. kaç seküler erkek 2 ayda görücü usulü evlenir?
bu bildiğiniz ben gezeyim tozayım annem bakire kız bulsun evleneyim erkeği işte. bunun nesi seküler?