Bakire degilim nisanlıma söyleyemedim

Dogru soyluyosunuzda adam bakirmi degilmi kimse sormuyo, buna nisanlisida dahil...
O konuda sizinle hem fikirim ama reelde hayatlar böyle yaşanmıyor orta doğu kulturunden hallice olan bu coğrafya da kimse erkeğin bâkir durumunu sorgulamıyor dinde böyle hassasiyet varken tüm sorumluluk kadınlarda,ama hangi yanlışı düzeltelim.Konu sahibi bu değer yargıları ile büyümüş ve öyle bir eş seçmiş şimdi sihirli değnek deyecek herşey istediği gibi olacak sanıyor ama hepimiz gerçeği biliyoruz ve yol göstermeye çalışıyoruz.

Anlaşılır diyo herkes ilişki yaşamış biriyle ilişki yaşamamış birinin vajina girişi aynı olmazmıs
yok artık o kadar da değil

yaşınız 25, doğum yapmış değilsiniz, vajina girişi öye 1 ilişkiyle ya da 1-2 sene ayda 1-2 sevişmeyle filan değişen bir şey değil
uzun süre cinsel hayatınız olur, yaş da ilerler zamanla kuruma olur, yıllarca cinsel hayat devam ederse bunun ekstraları yanında gelir, mesela doğum kontrol hapı olur, akıntı mantar vs. olur ilaçlar kullanılır, anatomik olarak yaşlanır her yerinizin olduğu gibi, o olur bu olur onlarla değişebilir ama öyle 25 yaşında 3-5 ilişkiyle vajina girişi çıkışı değişmez...

bakın anatomik olarak gevşeme müsait bir yapınız vardır o zaman çok ilişkiyle zamanla gevşeyebilir, ama sizin daha yaşınız genç ve öyle bir tecrübeniz yok. kaldı ki anatominiz nedir bilmiyoruz zaten --benim annem 5 normal doğum yapmış bir kadın, üstüne de 4-5 kilolarda bebekleri olmuş bir kadın ama gelin görün ki hiç bir zaman rahat smear alınamadı kendisinden. hala örnek alırken der KETEM'dekiler diyor nasıl normal doğum yaptın diye. benim doğumum yok benden de zor alıyorlar, erkek arkadaşım da diyor hayret ediyorum diye yaşım 40, anatomik bir durum bu....

kısacası anatomi profesörü mü bu adam öyle hımm 3 kere penetrasyon olmuş diyecek....

o andaki tedirginliğiniz, tecrübeli davranıp davranmamanız, haliniz tavrınızdan -anlarsa- anlar bir erkek yoksa 25 yaşta doğum yapmamış ve senelerce de sevişmemiş kadını anatomide anlayacak bir durum yok...

O konuda sizinle hem fikirim ama reelde hayatlar böyle yaşanmıyor orta doğu kulturunden hallice olan bu coğrafya da kimse erkeğin bâkir durumunu sorgulamıyor dinde böyle hassasiyet varken tüm sorumluluk kadınlarda,ama hangi yanlışı düzeltelim.Konu sahibi bu değer yargıları ile büyümüş ve öyle bir eş seçmiş şimdi sihirli değnek deyecek herşey istediği gibi olacak sanıyor ama hepimiz gerçeği biliyoruz ve yol göstermeye çalışıyoruz.
Tamam anliyorumda carsaf carsaf bu kadinin gecmiste iliski yasadigini bakire olmadigini yuz ustune cikarmaya gerek yok ozaman
Madem adaminkini hic bise yokmus gibi davraniyoruz kadinda oyle davransin

Ben bu konuda böyle düşünmüyorum ben iç anadoluluyum benim anne ve baba taraflarim kadın veya erkek farketmez herkes için bir sorumluluk. Eşimin ailesi için de aynı şey geçerli . Ailelerimize bir kız gelip oğlunuz benimle oldu dese evlendirilir. Doğru ya da yanlış diyemem. Türkiye de azımsanmayacak böyle yaşayan bir kesim var. Iki ayda görücü usulü nişanlanan adam zaten ciddi düşünüyordur. Bu nişan masrafı da çok ciddi bir para . Insanları bu şekilde kandırmak etik değil . Konu sahibi cinselliği özgürce yaşayacağı başka birini bulmalı .

Bakir olduğunu falan bilmiyorum bu konuyu hiç konuşmadık ne o sordu ne ben ama önceden çok gezen biriymiş clublara falan gitmiş antalyada yurt dışında öyle bisey yaşamışta olabilir bilmiyorum
Geçmişte böyle yaşayıp sözde "iyi aile kızı bulacağım " diye gezmeleri . Sonra da sizinle bakire diye evlenmeye çalışması . Neyse birbirinize uygun bir ciftsiniz

Tamam anliyorumda carsaf carsaf bu kadinin gecmiste iliski yasadigini bakire olmadigini yuz ustune cikarmaya gerek yok ozaman
Madem adaminkini hic bise yokmus gibi davraniyoruz kadinda oyle davransin
Öncelikle evleneceği adam belkide bâkir ve esinide o kriterde seçti bilmiyoruz.Belki de yaşadığı çevreden aykırı düşünüyor bu durumu takmıyor bunların hepsi afaki tek bilinen ,konu sahibinin ailesi muhafazakar seçtiği bakın! kendi seçtiği adam aynı çevreden ve kızımız daha önce ilişki yaşamış. elimizdeki doneler bunlar bizde bunun üzerine fikir veriyoruz.Oturur sabaha kadar erkeklerin iki yuzlulugunu,namus kavramının neden sadece kadınlarda arandığını konuşuruz ama konu sahibine şu aşamada fayda sağlamaz

Öncelikle evleneceği adam belkide bâkir ve esinide o kriterde seçti bilmiyoruz.Belki de yaşadığı çevreden aykırı düşünüyor bu durumu takmıyor bunların hepsi afaki tek bilinen ,konu sahibinin ailesi muhafazakar seçtiği bakın! kendi seçtiği adam aynı çevreden ve kızımız daha önce ilişki yaşamış. elimizdeki doneler bunlar bizde bunun üzerine fikir veriyoruz.Oturur sabaha kadar erkeklerin iki yuzlulugunu,namus kavramının neden sadece kadınlarda arandığını konuşuruz ama konu sahibine şu aşamada fayda sağlamaz
Dogru soyluyosunuz

Ben bu konuda böyle düşünmüyorum ben iç anadoluluyum benim anne ve baba taraflarim kadın veya erkek farketmez herkes için bir sorumluluk. Eşimin ailesi için de aynı şey geçerli . Ailelerimize bir kız gelip oğlunuz benimle oldu dese evlendirilir. Doğru ya da yanlış diyemem. Türkiye de azımsanmayacak böyle yaşayan bir kesim var. Iki ayda görücü usulü nişanlanan adam zaten ciddi düşünüyordur. Bu nişan masrafı da çok ciddi bir para . Insanları bu şekilde kandırmak etik değil . Konu sahibi cinselliği özgürce yaşayacağı başka birini bulmalı .
Ben zaten üsteki yorumumda sizinle aynı şeyleri yazdım bu yorumum başka arkadaşın fikrine karşı yazıldı

Muhtemelen nisanlisida birliktelik yasamistir tamam ozaman zina eden zina edenle evlenmis olur
öyle olabilir ama konu dinse din, "zanla hareket etmeyin" de diyor, kızdan eminiz adamdan emin değiliz ki. zannediyoruz.

şu yanlış anlaşılmasın, dini kuralları biliyor olmam uyguladığım anlamına gelmiyor :KK70: yani böyle yazdım diye "din öyle diyor öye yapsana" anlamında demiyorum

ama şuna uyuz oluyorum. işine gelen konu neyse dinde ona göre bir fetva buluveriyorlar!
din denksen evlen de diyor, dedin mi adama ben bakire değilim zina ettim, sen de ettiysen evlenebiliriz biz diye. yoooo.

din bulunulan yerdeki örf adet uygulama neyse bu mehir tespiti, aracılık usulu, kadının rızasının anlaşılması konularında onlara da cevaz veriyor

e şimdi

bizim toplumumuzda bir erkek neden görücü usulu, görece genç biriyle evlenir..hem de sadece 2 ay görüşüp?
e demek bakire istiyordu, bakire sanıyor
...2 kere 2 dört ortada değil mi bu? konuyu açmamışmış. kaç görücü usulü olayda bu konu açılır acaba?

adam seküler diyor bir de...

yahu seküler kafada olsa, ya ailem illa görüş dedi ananem gözüm açık giderim hakkımı helal etmem olm dedi ondan mecbur kaldım yoksa ben görücü usulü evlenmem, sizi de hiç yormayayım, birşey uyduralım filan demez miydi? Allah aşkına. kaç seküler erkek 2 ayda görücü usulü evlenir?

bu bildiğiniz ben gezeyim tozayım annem bakire kız bulsun evleneyim erkeği işte. bunun nesi seküler?

Bakir olduğunu falan bilmiyorum bu konuyu hiç konuşmadık ne o sordu ne ben ama önceden çok gezen biriymiş clublara falan gitmiş antalyada yurt dışında öyle bisey yaşamışta olabilir bilmiyorum
Kesin bakir değil kesin:) İşte gezmiş tozmus,şimdi evlenme,yuva kurma vakti.Tipik erkek zihniyeti.Bunlara her şey mübahtır lakin kadını el değmemiş isterler.Neyse bu pis zihniyeti bir kenara bırakalım.Zamaninda olmuş, yaşanmış bir şeyler.Olabilir.Ama şu an bunun buhranı içerisindesiniz ve bu sebeple kalbiniz kırılsın istemem.Gönül rahatlığıyla operasyonunuzu olun,en temizi.Ve pişmanlık hissetmenin, çünkü ben müstakbel eşinizin bakir olduğuna zerre inanmıyorum.

Arkadaşlar görücü usulü nisanlandım daha önce ciddi düşündüğüm sevgilim vardı 3 yıl sonra beni aldattı ve ilişkimi bitirmek zorunda kaldım bulunduğumuz toplumdan dolayı bu durumu nisanlıma acıklayamadım 2 aylık görüşme sürecimiz oldu etraftakilerin duymasindan korktuğum için söylemedim şimdide söyleyemiyorum düğünümüze 10 ay kaldı napacağım bilmiyorum stresten hiç bisey yiyip içemiyorum çok zor durumdayım

Görücü usulü evlilikse 90% bakirelik önemlidir karşı taraf için.

X