Bakımsızmışım güzel değilmişim ....

ne diyim valla süpersin bende bu sabah erkenden kalktım.saçlarımı yaptım makyajımı yaptım.taktım kolyemi küpemi. topuklularla tin tin işe gittim. küpe takınca kulaklarım yara oluyo aslında ama yinede taktım

aynen bu aralar ben de böyleyim, finaller projeler falan derken insan kendine bakmayı unutuyor. 15 dakkada evden cıkıyorum genelde düşün yani yüzümü yıkıyorum ancak giyiniyorum bişiler atıştırıp hemen okula gidiyorum. Alışkanlık olması lazım sanırım akşamdan belki saçını falan yapmak mantıklı olabilir arkadaşların dediği gibi tabi içinden de gelmesi gerekiyor makyajın falan eskiden sabah 6da uyanır maskemi, makyajımı saçımı yapar kahvaltımı edip giderdim ve her zamanda tam zamanında hazır olurdum, şimdi uyuyakalıp duruyorum sanırım biraz da pskolojik bişi oluyor mutsuzsan uğraşmak istemiyorsun benim için öyle en azından.

benimde kulaklarımda alerji var altın dısında takınca deli gibi kasınıyor takmaya devam ettiğimde yaraya donusuyor

Sacını fonsuz de kullanabileceğin mesela dustan sonra köpükleyip kullanabileceğin katlı hoş belki kısa bir kesim yaptirabilirsin.banyonu aksam değil sabahtan alırsın böylece yapınca sacının bozulma derdi olmaz.basit hızlı makyaj teknikleri öğrenebilirsin.mesela bihter makyajı cok kolay bı kalem onu da dağınık çekiyorsun gözüne sonra bir fırçaya dağıtıyorsun ,üzerine tek kat rimel oluyor sana günlük makyaj.cantana her zaman uyacak bir Parlaticili ruj bir de allik at.onlari yolda bile surebilirsin.hatta cantana birkac makyaj malzemesi koyabileceğin ufak bir makyaj çantası at,hep çantanda Dursun.ders arasında iki dk tuvalette felan da yapabilirsin.bir de parfüm ..dolabına birkac parça kullanışlı ama şık duran parça ,birkac tane herseyle uyacak takı al.mesela siyah v yaka bir tshirt ,hemen boynuna geçirebileceğin uzun bir takı. Yada beyaz bir gömlek..ufak bir fular vb..aklıma gelenler bunlar.ben de cok yogun bir okulda okudum.ancak boyle yetişip hem de bakımlı olmasam da bakımlı gorunebiliyordum..artik gerisini sen ufak ufak yaptıktan pratiklikleri bulursun..

bende aynı dertten müzdarabim canım okul koşuşturmacası içinde hiç enerji bulamıyorum kendime zaman ayıracak hatta her sabah ilk derste saçları fönlü makyajlı şıkıdım şıkıdım kıyafetler içinde milleti görünce çokta şaşırıyorum nasıl erkenden kalkıp bunları yapıyolar diye öneri varsa bende alayım bi parça

aslın da bıraz ınsanın ıcın de olmalı dıye dusunuyorum ,yogunluk/yorgunluk sadece bahanedır bana gore .

oncelıkle kısısel temızlıgını yapın(duş-tüy v.s)

vucudunuzu menlendırerek sımartın .boylelıkle ruhunuz da sımarıyor zaten

ayrıca dogallık demek bakımsız olmak degıldır

dogal olacagım dıye de ,hıc renklendırılmemıs cansız suratlara gerek yok .

her kadın bence yuzunu renklendırmelıdır ,makyaj yapmıyor ıse

bı allık bı rujla da olsa yuzunu renklendırmelıdır dıye dusunuyorum .

fondoten kullanmayı sevmıyorsanız ve cıldınız kusursuz ıse

bb cream onerırım ,ozellıkle yazları gercekten cok ıyı oluyor .

Biz napalım a kuzum :) Bakımı bırak üşenmeden saçlarımıza kaynatıp kaynatıp otlar sürüyoruz, yağlar alıp o pis kokularına rağmen kafamızda bekletiyoruz.. Makyaj senin 10 dk alır ama bizim bu işlemlerimiz saatlerce oluyor Nivea nın dudak nemlendiricisini al çilekli olanını, bi tane allık al pembe tonlarında, bide rimel al bitti olay

doğallıkla bakımsızlık arasındaki çizgiye takılıyorum hep..ne demek doğallık

saclar temiz toplu veya şekil verilmiş olmalı
tırnaklar bir boyda temiz tercihe göre ojeli olabilir
biraz rimel biraz allık
kıyafetler de temiz olmalı gayet dogal bence temizlik ve biraz çekidüzen doğallıkıtr

yaa bu bakım işi içten gelen bişey.
bende yorgunluktan yerimden kalkamaz haldeyim.
çevremdekilerde yorgun olduklarını söylüyor üstelik evli olanlar bile var harika ilgileniyorlar kendileri ile.
ben oturayım, bir gelsin bana makyaj yapsın, saçlarımı yapsın vs.
tembellik harika demiş miyidim.

canım pratik bilgiler önereyim sana şimdi el bakımı icin el peelingi yap dogal tarif veya bir limonla ellerini ovala
-saclarin yaglıysa kuru sampuan al veya saç diplerine pudra sür
-çantanda mutlaka bir el kremi bulundur
-saçlarinin uclari kuruysa el kremini sürebilirsin cok kucuk bir parca bu hem saçlarini sekle sokar hemde uclarini besler
-15 günde bir bi saç bakımı yap eger maddi olarak ugrasmak ıstemıyorsan evde kendinde yapabilirsin
-ve son olarak mutlaka cilt tipine uygun bir temizleyici tonik ve nemlendiricin olsun,dudaklarina bal sür,makyaj yapıyorsan kaliteli bir fondoten al,bir ruj ve allık al dogal olsun ki cildine cok zarar vermesin gece yatmadan mutlaka cıkar ve son olarak uykuna ve yediklerine cok dikkat et egzersiz yap yoga yap ve bunların hepsini yaparsan bakımlı olursun
arti olarak kendine güvenin olsun ve 15 günde bir maske yap :)

Bakımsızlıkla doğallık arasını çoğu kişi yanlış biliyor / tabir ediyor.

Bende okula giderken
duşumu alır, temiz giyinirim, yağlı bir cildim var
akşamları temizleyici jelle yıkarım kremimi sürerim.
(ne yazıkki bir miktar sivilce izlerim var)
saçlarımı açık bırakınca kendime yakıştırmıyorum
ve alışkanlık rahat edemiyorum
onun için tarar ve genellikle atkuyruğu yaparım.
Oje severim arada değişik renk ojeler sürerim
renkli oje sürmesemde mutlaka parlatıcım vardır.
Küçük takıları severim.

Ancak makyaj çok nadir yaparım yapsamda siyah kalem, rimel ve nivea renksiz ruj kullanırım.

Benim kadar temiz olmayıpda (yurtta kaldığım için biliyorum)
bir ton makyaj yapan, saçlarını her gün açık bırakan arkadaşlarım
çok bakımsızsın ya da biraz bakımlı ol gibi şeyler söylerler.

Hiç aldırmam.
Makyaj bakımın bir devamı, tamamlayıcısı olsada
bakım olarak değerlendirmiyorum.

aynı ben de senin gibi hem okuyorum hem çalışıyorum günde 3 saat yol gidiyorum derken bir baktım ki bir dönem iyice salmışım kendimi.
açıkçası ne kadar kendini bırakırsan o kadar gidiyo bu iş.. o yüzden kendini toplamalısın.
mesela ben kıyafetlerimi haftasonu ayarlarım ve dolabıma da giyeceğim sıra ile asarım sabahları ne giycem diye hiç düşünmem.
sonra çantamı hep akşamdan toparlarım asla sabah bunun için vakit ayırmam.
takılarımdan da aklıma hangisi eserse onu takarım, çok düşünmem hangisi olsun diye.
her akşam ve çoğu sabah duşumu alırım, saçlarımın ıslaklığını alıp köpüklerim çok az, ve kendi halinde kurumaya bırakırım.
2 günde bir ojelerimi duştan çıkınca yenilerim.
mutlaka eyeliner sürerim o artık vazgeçilmez bir parçam benim hatta, bir de allık kullanırım. makyaj dediğinin çok abartılı birşey olmasına gerek yok, kendine göre fix bişeyler belirleyip onu yapabilirsin.
haftasonu duşa girmeden önce kil maskesi yaparım çıkınca da nemlendiricimi sürerim, hepsi budur benim için.
süper gözükmem belki dişi afet gibi gezmiyorumdur, ama kendimi görüntümle alakalı iyi hissederim.

Son düzenleme:
uykuya doyamayan biri olarak sunu söyleyebilirim ki uyku uykuyu getiriyor.ikizlerim doğduktan sonra daha az uykuyla yeinmeyi öğrendim. kızlarımı yatırdıktan sonra ertesi gün işe giyeceğim kıyafetlerimi,takılarımı ayarlarım.duşa girerim.saçlarımı bazen düşleştirir bazen de öylesine kurutur sabah jölelerim.yatmadan oje sürerim hemen kurutucyu sıkarım ki beklemeyeyim kurusunlar diye. işim evime çok çok yakın olmasına rağmen sabah 1 saat erken kalkarım.sabah yüzümü jelle yıkarım.çay suyunu koyarım.bu arada bebişerimden biri uyanmış olur.sütünü hazırlarım. kona sütünü veririm sonra 3-5 dakika beraber çizgi film izleriz. kahvaltımı yaparım,saçımı başımı makyajımı yaparım.bu arad bakıcımız gelir. öteki bebeğim hala uyuor olur.
çantamda mutlaka parfümüm,parlatcım ve el kremim olur. parlatıcı gün içinde tazelemeyi unuttuğum olur ama her ellerimi yıkadığımda mutlaka el kremi süreim.
tabiki ben de süper bakımlı ful makyajlı bir hatun değilim ama en azından derli toplu olmaya çalışıyorum.ama yine de bazen arkadaşlarım çok yorgun görünüyorsun der ben de sinir olurum

Sen bence oncelikle duzenli cilt temizligini yap yani makyaj yapmasan bile yuzunu gece mutlaka cildine uygun bir jelle temizle.Kışın bile yuzune gunes kremini sur. Tirnaklarin duzgun torpulu olsun mesela hep. Saclarinida ayni sekilde kremini sur guzel bir sekilde toplayip yat sabahta kopukle sekillendirip cikabilirsin.Kısaca temeli saglam tut ki daha az vakit harcayasin makyaja. Goz alti kapaticisi,allik.rimel,dudak nemlendiricisi edindinmide tamamdir. Zaten bunlari surmen 5 dkkini alir.

ben her şeye üşenen bi insan olduğum halde konu makyaja bakıma gelince asla üşenmem. bence bi kadını bakımlı gösteren şeylerin başında el ve tırnak güzelliği, saç güzelliği, düzenli olarak fırçalanan dişler ve lavanta bahçesi gibi kokan bir ağız, temiz ve uyumlu kıyafetler vee en önemlisi de topuklu ayakkabılar gelir. tırnakların manikürlü olcak her daim ve yarım yamalak kalmış ojeler olmayacak. saçların dip boyası bi karış gelmemiş olacak ve düzgünce şekillendirilmiş olacak. dişlerde çay sigara lekeleri olmayacak ve birine yaklaşılırken ağzım kokuyor mu diye ikileme düşülmeyecek çantada naneli şeker tarzı bişiyler mutlaka taşınacak ve dişler düzenli fırçalanacak. rahatlığı da bi kenara bırakıp topuklu ayakkabıya uyum sağlanacak. topuklu ayakkabı vücudu resmen şekle sokuyor bu sayede de insanın özgüveni daha fazla oluyor ve kendini daha bakımlı hissediyor. ben düz ayakkabı veya spor ayakkabıyı çok nadir giyerim ne işim olursa olsun ne kadar yürüycek olursam olayım ayaklarımın acısından ölcek bile olsam topukludan vazgeçmem. ha bi de kadın dediğin misler gibi kokmalı bence. eli vücudu saçları daima güzel kokmalı. ben bi de koltuk altlarındaki ter lekesine çok takılırım. insan ne kadar bakımlı olursa olsun orda o leke varsa bitmiştir. kıl tüy meselesini saymıyorum bile minicik de olsa gözükmemeli o tüyler.
kadın çirkin olsa bile bakımlı olması bambaşka bişey. bakımlı kadın çirkin olamaz zaten bence.
ben bu tarz şeylere çok dikkat ediyorum ama insanın bolca zamanı olması lazım tabi her şeyini dört dörtlük ayarlayabilmesi için

Ben de öğrenciyim ve uykuya inanılmaz derecede düşkün bir insanım.Şansıma kampüs evime 5 dakika ama 9 dersine 8.30 da bile uyanamama gibi bir sorunum var.
Bu sebeple kendime çeşitli teknikler geliştirdim.Size tavsiye edebileceğim şeyler,
zamandan kazanmak için her sabah duş aldıktan sonra(10 dk) bi yandan saçlarımı kuruturken bir yandan dişlerimi fırçalarım, fırçalama işlemi bitince tek elle hemen nemlendiricimi sürerim(4-5 dk)Bu sırada saçlar zaten hafif nemli kıvama geliyor.
Baz olarak fondötenimi sürergiyinmeye başlarım(bu sırada fondöten cilt tarafından emilir ayrıca beklemeye gerek yok) (2-3dk)
Hemen Bir göz kalemi rimel allık sürerim(2-3dk)
Ve evden çıkmaya 20 dakika içinde hazırım:)
Diğer ipuçları, makyaj malzemelerinin kalan kısmı çantamda bulunur, yolda fırsat buldukça devam ederim.
Çantamda mutlaka bir nemlendirici olur, saçlarım şok şekilsiz duruyorsa elime azıcık sürüp saçıma hacim kazandırıyorum.
Veya bir akşam önceden duş almışsam ya örer ya da topuz yatar yatarım, sabah saç kremiyle hoş bakımlı bir hale geliyor.
Hafta sonu yapılacak işler ise malum tüy meselelerimiz, peeling ve saç bakım kürleri.
Ayrıca french manikürü tavsiye ederim pazar gününden yaparsanız cumaya kadar sizi idare edebiliyor.
Giyeceğiniz kıyafeti, ayakkabıyı, hatta yapacağınız saçı bile bir akşam önceden düşünüp karar vermeniz oldukça zamandan kazandırıyor.
Kalıcı bir parfüm, bir küpe ya da herhangi bi şıklık veren takı da ekledik mi tamamdır bu iş:)

kalem biraz abartlmış rimel hafif parlatıcı işini görür ama senle alakalı içinde olcakki özen gösterceksin kendinle uğraşçaksın biraz bezmiş gibisin çünkü:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…