Bakımlı olmak

Evet, kendim yapıyorum ben. :) yazın Isparta gülünden yapmıştım, çok güzel olmuştu. Yakın bir ilde olsaydınız verirdim, elimde fazlaca var çünkü :) kendiniz organik bir şekilde yaparsanız çok güzel oluyor. Hatta o suya biraz vitamin ampül karıştırın ve buz kalıplarına dk durun. Her akşam ya da sabah cildinizde bir buz küpü gezdirirseniz gözenekleriniz kapanır, sıkılaşır ve cildiniz pürüzsüzleşir. :)
Tarifini verebilir misiniz damıtma yöntemiyle mi yapıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz. Kurumuş güllerden mi yapılıyor. Kendim uğraşıp yapmayı seviyorum o yüzden ilgimi çekti hatta kendim denemişliğim de var ama yapamamıştım

Arkadaşlar ,

Siyah noktalar için deneyip sonuç aldığınız kesin bir Yöntem var mı ?
Şekeri bırakmak deyorlar. Bende bıraktım siyah noktam var mıydı gittiler mi bilmiyorum. Ama elimi burnumda gezdirdiğimde pütür pütürdü şimdi gitmiş o pütürlük. İşe yaradı galiba:KK64:

Arkadaşlar her gün vücudunuzu kremlerle nemlendirdiğinizi peelingler yaptığınızı yazmışsınız ama çok nem vücudun sarkmasına peeling deri incelmesine neden oluyor diye okumuştum.

Tarifini verebilir misiniz damıtma yöntemiyle mi yapıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz. Kurumuş güllerden mi yapılıyor. Kendim uğraşıp yapmayı seviyorum o yüzden ilgimi çekti hatta kendim denemişliğim de var ama yapamamıştım
O dediğiniz yöntemi bilmiyorum ben.
3 4 bardak kadar saf su koyuyorum 3 su bardağı da taze gül yaprağı. Kaynayana kadar ağzını hiç açmıyorum, kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika haşlıyorum. Sonra yaprakları alıp gül suyunu dolaba koyuyorum. Bu kadar.

O dediğiniz yöntemi bilmiyorum ben.
3 4 bardak kadar saf su koyuyorum 3 su bardağı da taze gül yaprağı. Kaynayana kadar ağzını hiç açmıyorum, kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika haşlıyorum. Sonra yaprakları alıp gül suyunu dolaba koyuyorum. Bu kadar.
Teşekkürler 😊

Ya hepinize teşekkür ederim🌷🌷 parfum ve deodorant benim için problemli bunun yerine dus alıp gün içinde kıyafet değiştirmeye çalışıyorum. Hassas bir bünyeye sahibim malesef :KK43: yumuşatıcı dahi alerjik reaksiyon verebiliyor ve bu beni deli ediyor :KK43: . En en önemlisi cildim. Çok beyazım ama aşırı kizariyorum. Misal geçen hafta iki üç saat disardaydim yüzüm kipkirmizi. Şimdi şöyle bir şeyi merak ediyorum? Cilt bakımı yapan yerler ne kadar güvenilir? Cildim için bir cildiye dr na gozuktum devletteydi ( bunu belirtmemin sebebi çok az bir sürede muayne etti ) cildimin hassas olduğunu ve bunu engellenemeyecegini söyledi. Acaba başka başka drlara gitsem mi özel ? Yoksa hepsinde sonuç aynı mı olur? Cilt bakımı için nereleri onerirsiniz İstanbul - izmit ?
Deodorant kullanamıyorsan da karbonat sürebilirsin duştan sonra. Ben bir de lavanta yağuı, hindistan cevizi yağı, biraz su karıştırıyorum şişeyle püskürtüyorum ara ara. Bebeğim bir buçuk yaşında ama ben hala parfüm filan kullanmıyorum çok çok nadir o yanımda yokken dışarı çıkarsam kullanıyorum parfümü

Sizin veya sizin gibi kişisel temizligini sonradan yapmaya başlamayanlar, duş almayi bakimliliktan saymamizi gerektirmiyor bence.
Hergun duş almak bakimlilik degil zorunluluk, kendin rahatsiz olmuyorsan bile cevrendeki, ayni ortamda seninle bulunmak zorunda olan insanlar için yapmak gerekir en azindan herkee o kokuyu cekmek zorunda degil.
Tabi duş almayip ustune oje sürmeyin ama bakimli nasil olunur başliginin altinda da "duş almak" konuşulmasa keşke zira soylemeye bile gerek olmamali.
Bence söylenmeli zira herkes zorunluluk vs hissetse otobüs sabah sabah pis kokmazdı yanına oturduğum kadın pis kokmazdı bu konuda çok eksik var

Bence söylenmeli zira herkes zorunluluk vs hissetse otobüs sabah sabah pis kokmazdı yanına oturduğum kadın pis kokmazdı bu konuda çok eksik var

"Bence duş almak zorunlu" dedigim için itiraz edip zorunlu olmadigini dusunen insanlar var. Goruldugu uzere söylense bile fayda etmiyor zira yikanmasalar bile kokmadiklarini düşünüyorlarmiş...
Yapacak birşey yok, artik o kokanlar kim bilmiyorum.

Dermaroller😍 hep aklımda ama nasıl tırsıyorum 😑 kaclik bu ve gelişi güzel mi yapiyorsun yoksa yildiz seklinde mi?
Nasıl yıldız şeklinde :) ben mesela bir yanağıma komple yapıyorum, sonra hemen beklemeden serumunu sürüyorum o kadar :) yüz için 0.5 kullanıyorum diğerleri can yakabilir. Bu da kalıcı bir etki bırakıyor zaten, cildi pürüzsüzleştiriyor.

Nasıl yıldız şeklinde :) ben mesela bir yanağıma komple yapıyorum, sonra hemen beklemeden serumunu sürüyorum o kadar :) yüz için 0.5 kullanıyorum diğerleri can yakabilir. Bu da kalıcı bir etki bırakıyor zaten, cildi pürüzsüzleştiriyor.
Hmm aşağıdan yukarıya mi yapıyorsun,yani hani yön fark ediyor mu diye merak ediyorum aslında...gözümü karartıp alcam ya 🙈

Hmm aşağıdan yukarıya mi yapıyorsun,yani hani yön fark ediyor mu diye merak ediyorum aslında...gözümü karartıp alcam ya 🙈
Aşağı yukarı yapıyorum, burnumun ve dudağımın üstüne sağdan sola doğru yapıyorum :) hiç acıtmıyor merak etme, annemde kullandı ince çizgileri yavaş yavaş kaybolmaya başladı :)

Çok teşekkür ederim :KK200:

Haftada bir mi yapacağım Kil maskesini ve ne kadar zamanda azaltır ?

Rica ederim :)
Ben haftada bir yapıyorum, cildim yağlı oldugu için 2 de yapsam kurutmuyor. Bir aydır kullanıyorum çok silikleşti. Yalnız bırakınca tekrar ediyor :(Cilt bakımı hep süreklilik istiyor

Kararmalar icin bugday yağı demissiniz . Sadece önluyor mu önceden oluşan kararmayı da alıyor mu?

Vücut için üretilen bazı beyazlatıcı kremlerin içinde bugday yağı var. Burdan yola çıkarak kararmayı geçirdiğini düşünüyorum:) benim gebelikte olmuştu o dönem krem araştırmıştım. Viaxi diye bir krem var vücuttaki kararmalar icin kullanılıyor genital bolge kullanımina da uygun. Benim gebelikten sonra geçti hormonlardandı herhalde. Kremi almadım önlem amaçlı evdeki buğday yağını kullanmaya başladım. Ağdadan olan kararmayı bence açıyor.

Kizlar merhaba . Simdi bi bende yardim istiyorum sizden. Dalgali elektrikli bi sac yapim var. Yani dustan sonra kurutup disari cikamam illa onsac joleli olacak. Yoksa bonus reklamını aratmiyirum yani. Bana sacim icin kerwtin bakimi yaptirip memnun kalan yada evde uugulnabilrcek birsey varmi yazar misiniz

Bakımlı olma konusu düzenli olarak açılan konulardan bir tanesi, ve hep aynı şeyler yazılıyor, günlük duş almak, deodorant, cilt temizliği vs. Bunlar bakım değil, temel temizlik, olsa olsa temel bakım. Her gün duş alıyorum bakımlıyım demek komik geliyor, namaz kılan birinin 5 vakit abdest alması über bakımlı olmak mı o zaman? Bu sadece temizliğin temel kriteri, o kadar.

Çalışan biriyim, haliyle insan içine çıkılıyor, haftanın 5 günü topuklu, hafif makyajlı geziyorum. İşim gereği spor giyinebilecek durumda olsam bile, iş yerine hiç bir zaman spor gideceğimi sanmam, spor ayakkabı benim için sadece yürüyüş ve spor yaparken giyilecek bir ayakkabıdır :)

Öncelikle her kadının kendine bir tarz oluşturması gerekiyor. Kokoş gezin demiyorum, Jean üstüne ipek gömlek giyer, hoş bir küpe takarsınız, alın size bakımlı ve tarz bir kadın. Renk uyumu, cildinize saçınıza uyan renkler, kumaşlar bunlar önemli. Giysileri az öz kalite alırsanız hep şık olursunuz. Kaliteli Jean, her ortama uyan sade kesim ipek gömlekler, deri ayakkabılar, kışın siyah ve devetüyü yün kaşmir palto, kaşmir kazaklar vs uzun ömürlü ve şık olur, üstelik sağlık açısından da artı sağlıyor.

Makyaj olarak gitgide sadelik moda oluyor, benim vazgeçilmezim doğal tonlarda allık ve rujlar, çok açık tenli olduğumdan renk veriyor, sağlıklı görünüm sağlıyor. Gözlerim de açık renk olduğundan hafif bir rimel, gri ya da kahe göz kalemi ya da farları eyeliner gibi hafif çekiyorum doğal duruyor.

Minimal takılar vazgeçilmezim. Altın minik küpe daima kulağımdadır, onun dışında yine inci, doğal taşlardan küpeler ve takılar kullanıyorum. Minimal ve sade olmalarını seviyorum.

Vücut tipine göre de giyim sizi güzel ve hoş gösterir. Ben kum saatiyim, yıllarca denedikten ve araştırdıktan sonra, yüksek bel altlar, v yaka üstler, kruvaze kesimler, düz paça pantolonların bana yakıştığını öğrendim.

Son olarak, iç giyim çok önemli. Kaliteli ve doğru çamaşır seçimi çok önemli.

Back
X